Basescu viziteaza miercuri Antibiotice Iasi si combinatul Fortus

Miercuri, 26 Noiembrie 2008, ora 14:56
974 citiri
Basescu viziteaza miercuri Antibiotice Iasi si combinatul Fortus

Presedintele Traian Basescu va vizita, miercuri, Antibiotice Iasi si apoi combinatul Fortus din aceeasi localitate, in continuarea seriei de vizite pe care le efectueaza la marile companii din Romania.

Seful statului este asteptat sa ajunga miercuri la ora 16.45 la producatorul de medicamente Antibiotice Iasi, urmand a vizita, la ora 17.30, combinatul Fortus.

Presedintele Traian Basescu a vizitat, marti, societatea Mechel Targoviste.

Presedintele Traian Basescu a declarat in cadrul unei conferinte de presa sustinute luni la palatul Cotroceni ca va continua sa viziteze mari companii din Romania pentru a putea preda viitorului Guvern un portofoliu de informatii care sa-l ajute in timpul crizei economice.

Basescu a precizat ca s-a deplasat in ultima vreme la mari companii din tara pentru a vedea la fata locului realitatea economica.

"Voi continua sa merg prin tara - a aratat presedintele - pana cand noul Guvern va fi instalat, astfel incat sa-i dau portofoliul de informatii care sa-l poata ajuta in criza economica".

Seful statului a spus ca a identificat trei tipuri de probleme, la care exista solutii. Astfel, o prima problema din tipologia identificata de presedinte este contractarea pietei, atat cea externa, cat si cea interna, care are la origine criza financiara care nu mai are acum potenta de a finanta consumul.

In al doilea rand, in perspectiva presedintelui, se constata si problema finantarii productiei, in sensul ca exista comenzi si contracte, insa lipsa banilor este cea care pune in pericol derularea pana la capat a acestora.

Nu in ultimul rand, seful statului a mentionat si cea de-a treia problema, despre care a mai vorbit in ultima vreme, anume "nivelul scazut al calificarii fortei de munca" a tinerilor, "in orice societate, fara exceptii".

In cursul saptamanii trecute, seful statului a efectuat o serie de vizite la marile companii din tara, printre acestea uzina Dacia Pitesti, combinatul Oltchim Ramnicu Valcea, Uzina Ford de la Craiova, Combinatul ArcelorMittal din Galati, Santierul Naval Damen si santierele navale din Mangalia si Constanta.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Basescu, #viziteaza, #Antibiotice Iasi, #Fortus , #presedinte