Basescu vorbeste despre o posibila crestere economica in 2010

Sambata, 03 Octombrie 2009, ora 18:39
1240 citiri
Basescu vorbeste despre o posibila crestere economica in 2010
Foto: Romania Libera

Traian Basescu a vorbit, la Timisoara, despre o posibila crestere economica pozitiva in trimestrul II din anul 2010, in ziua anuntarii candidaturii sale pentru un nou mandat la Presedintie, transmite corespondentul NewsIn.

In cadrul unei intalniri cu oamenii de afaceri din Timis, seful statului a declarat ca o crestere economica pozitiva va avea loc, potrivit evaluarilor si prognozelor facute de BNR, in trimestrul al II-lea al anului 2010.

"Evaluarile spun ca Romania va trece la crestere economica pozitiva in trimestrul II din anul 2010. Daca nu se produce acel W din SUA, pentru ca unii economisti vorbesc despre o noua cadere economica, despre care mai mult ca sigur spun ca se va simti si in Romania, atunci in Romania vom ramane la un V, adica la o crestere economica", a declarat seful statului.

Sefului statului a vorbit si despre programul Prima Casa, considerand ca acesta va fi unul de succes. "Oricat de criticat ar fi, Prima Casa a avut un succes. Pana acum au fost emise garantii de circa 170 de milioane de euro in favoarea celor care au contractat apartamente. Cred ca acest program va fi de succes (...) a scos din blocaj sectorul imobiliar in zona de apartamente mici si medii", a spus Basescu.

La Sannicolau Mare, presedintele a spus ca perioada grea o sa treaca in cateva luni si ca "o sa ne luam din nou zborul".

"Stiu ca pana acum cateva luni erati un oras cu somaj zero, dificultatea o sa treaca si in cateva luni o sa ne luam din nou zborul. M-a facut sa vin pentru a va multumi pentru ce faceti pentru Romania (...) Va spun dumneavoastra, da, voi candida", a declarat presedintele Traian Basescu.

Oamenii au inceput sa scandeze "Basescu!", "Basescu!".

Seful statului a mai afirmat ca singurul mod pentru un presedinte de a-si verifica mandatul este sa vina in fata electoratului si sa vada cum este intampinat de oameni.

"Va multumesc mult, va asigur ca voi candida pentru un motiv simplu: niciun presedinte nu poate sa lase scris cum a fost mandatul lui, singurul mod de a-si verifica mandatul este venind din nou in fata electoratului si va multumesc ca mi-ati dat ocazia sa anunt acest lucru, neplanificat, nepregatit, aici, la Sannicolau Mare.Vreau sa stiti de unde a venit ideea. Pur si simplu venind printre dumneavoastra, catre intrarea in Primarie, au fost cativa oameni care au spus: anuntati aici daca veti candida sau nu. Unu a ridicat mana. Uitati-l! Sunt convins ca venind dintre oameni, este o idee buna", a mai spus Basescu.

Presedintele le-a multumit oamenilor, le-a urat o dupa-amiaza placuta si a declarat ca va reveni la Sannicolau Mare, pentru ca a devenit un loc important pentru el, "locul in care presedintele in functie anunta ca va mai candida pentru inca un mandat".

Basescu a primit de la primarul Sannicolaului Mare emblema orasului, cu Sfantul Nicolae. "(...) Daca tot am primit un sfant astazi, astazi cand mi-am anuntat candidatura aici, inseamna ca am luat o decizie buna", a spus Basescu, multumind pentru ospitalitate.

Seful statului a mai spus ca nu se astepta sa-si anunte candidatura la Sannicolau Mare si a tinut sa-si faca o poza cu barbatul care l-a indemnat sa faca anuntul.

"Acum va pot spune ca cel mai bun lucru e sa faci lucrul la care nu te astepti. Eu nu m-am asteptat sa imi anunt candidatura la Sannicolau Mare. Sincer sa fiu pentru ca pe ultimul care mi-a spus: anuntati-va candidatura il vad inca si e aici, as face o poza cu dansul", a spus Basescu, strigand la barbat: "stati, nu va miscati ca vin eu la dumneavoastra. Sunt convins ca mi-ati dat o idee buna".

Imediat dupa ce a iesit din multime, la intrarea in Primaria Sannicolau Mare a fost intampinat de un cuplu de proaspat casatoriti, care i-au cerut presedintelui sa faca o poza cu ei. Seful statului i-a urat tinerei sotii sa fie o mireasa de diamant.

Presedintele tarii a sosit la Timisoara, sambata, in jurul orei 9.30, s-a intalnit cu presedintele CJ Timis, Constantin Ostaficiuc (PD-L), prefectul Mircea Bacala, consilieri judeteni, primari, directori de deconcentrate si cadre didactice. S-a intalnit apoi cu oameni de afaceri si a vizitat Targul de produse traditionale, ecologice si mestesugaresti din Banat.

La Muzeul Satului din Timisoara, la Targul de produse traditionale, Traian Basescu unde a mancat colac, mamaliga si branza, s-a pozat cu zeci de copii si tineri, a dat mana cu oamenii, s-a plimbat in muzeul din aer liber unde erau amenajate tarabele cu produse traditionale si a primit o serie de cadouri de la mestesugari (o icoana de lemn sculptata si mai multe vase din lut). Trei tineri campioni la echitatie l-au salutat la finalul vizitei pe seful statului, iar Traian Basescu a facut poze langa doi dintre cai.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#Basescu, #crestere, #economica , #presedinte