Basescu: Vosganian minte cu nerusinare in chestiunea baietilor destepti din energie

Joi, 24 Noiembrie 2011, ora 20:52
6045 citiri
Basescu: Vosganian minte cu nerusinare in chestiunea baietilor destepti din energie
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu l-a acuzat, joi seara, pe fostul ministru al Economiei, Varujan Vosganian de la PNL, ca "minte cu nerusinare" in chestiunea "baietilor destepti din energie", reprosandu-i ca a refuzat sa ii prezinte contractele incheiate cu acestia.

Totodata, seful statului a subliniat, intr-o interventie telefonica la B1 Tv, ca desi Vosganian are o "atitudine plina de tupeu", nu intentioneaza sa se declare invins in aceasta chestiune.

"Le-am cerut in mod repetat. Mi se spune ca sunt contractele facute. Chiar zilele trecute il auzeam pe Varujan Vosganian mintind cu nerusinare, au fost facute pentru prima data contractele in timpul lui Dan Ioan Popescu, domnul Varujan Vosganian le-a prelungit in 2008 pana in 2014 si domnul Videanu le-a mai prelungit o data, modificand conditiile de plata, pana in 2018.

Deci nu am reusit. Vosganian a mintit cu nerusinare tot timpul si a prelungit contractele fara sa imi spuna. Va rog sa va imaginati ca ii spunea presedintelui 'Nu pot sa va dau contractele, domnule presedinte, sunt secrete'. Ii spunea asta cu tupeu presedintelui Traian Basescu", a apreciat Traian Basescu.

Basescu recunoaste: Nu am reusit sa pun capat povestii baietilor destepti din energie

Seful statului a punctat ca a solicitat sprijin de la DG Competition in legatura cu contractele "cu baietii destepti".

"Am cerut sprijinul, sa le deslusim, sa intre DG Competition sa vedem daca e posibil sa avem aceste contracte, daca cineva trebuie sa plateasca, ca stiti ca beneficiarii sunt amendati de catre CE cand se constata ca au beneficiat de un sprijin nejustificat", a conchis presedintele.

Seful statului a declarat, in cadrul unei conferinte despre dezvoltarea economica a Romaniei, desfasurata joi dimineata, ca tara noastra este departe de a fi dependenta de importurile de energie, avand in vedere ca ne producem singuri 100 la suta din necesarul de energie electrica, 75% din necesarul de gaze si aproape tot la fel din necesarul de titei.

"Problemele sunt in zona pietelor functionale de energie si aici trebuie sa dam o atentie deosebita liberalizarii acestor piete, iar povestea 'baietilor destepti' este una careia, ca sef de stat, nu am reusit sa-i pun capat", a declarat presedintele.

REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
#Basescu baieti destepti energie, #Basescu Vosganian minte nerusinare , #presedinte