Basescu: Votul uninominal a fost o greseala

Luni, 17 Decembrie 2012, ora 16:00
4693 citiri
Basescu: Votul uninominal a fost o greseala

Presedintele Traian Basescu le-a cerut liderilor partidelor, in intalnirea de luni de la Cotroceni, sa nu stimuleze traseismul, el aratand ca, desi a sustinut votul uninominal, acum nu poate spune ca acesta nu a fost o greseala.

"Vreau sa mai stiti un lucru: din punctul meu de vedere, cred ca ar trebui sa nu stimulati traseismul. Avem o lectie si unii, si altii din legislatura trecuta si parerea mea este ca ne-a facut mult rau traseismul politic. Am convingerea ca si unii, si altii ne-am invatat lectia: ce inseamna majoritati d-astea conjuncturale, fara ideologii", le-a spus Traian Basescu liderilor partidelor parlamentare.

El a apreciat ca si votul a aratat ca electoratul nu este pregatit pentru uninominal.

"Si va trebui sa gasiti solutii. (...) Stiu, este un repros pe care mi-l puteti face, eu am venit cu solutia votului nominal. Dupa ce vezi ce s-a intamplat, nu poti sa nu spui: 'Dom'le, a fost o greseala'. Pe de alta parte, modul cum s-a scris legea nu-l puneti la mine. Cautati-i pe domnul Pirvulescu si domnul Hrebenciuc si domnul Olteanu de la liberali", le-a mai spus Traian Basescu liderilor partidelor parlamentare.

Basescu, consultari cu partidele - Vezi ce le-a spus celor de la PNL, PDL si PP-DD (Video)

"In acelasi timp, eu sunt convins ca votul uninominal nu se poate introduce decat atunci cand este un echilibru. Acum dezechilibrul e atat de mare, incat... 2008 ar fi fost un moment potrivit: PSD, PDL erau destul de echilibrate", a adaugat presedintele.

Inregistrarea video a consultarilor presedintelui Traian Basescu cu reprezentantii partidelor si ai minoritatilor nationale din Parlament, care au avut loc luni la Cotroceni, a fost transmisa presei de Administratia Prezidentiala.

Citește și:
Moțiune simplă împotriva ministrului Bode: ”Pentru acest eșec trebuie să existe și responsabili”
Moțiune simplă împotriva ministrului Bode: ”Pentru acest eșec trebuie să existe și responsabili”
USR şi Forţa Dreptei vor depune moţiune simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne Lucian Bode, „pentru eşecul înregistrat în procesul de aderare la Schengen”, a anunţat Ludovic...
Bode invocă detașat intrarea în Schengen în martie: ”Nu s-a pus problema decuplării de Bulgaria”
Bode invocă detașat intrarea în Schengen în martie: ”Nu s-a pus problema decuplării de Bulgaria”
Ministrul de Interne Lucian Bode a declarat că o decizie privind aderarea României la spaţiul Schengen poate fi luată la Consiliul JAI care este programat să aibă loc în luna martie. El...