Basescu vrea sa mai cumpere terenuri: Pana la 500 de ha in familie, dar nu voi sta eu pe tractor

Miercuri, 20 Noiembrie 2013, ora 22:31
3325 citiri
Basescu vrea sa mai cumpere terenuri: Pana la 500 de ha in familie, dar nu voi sta eu pe tractor
Foto: B1 Tv

Presedintele Traian Basescu a spus, miercuri seara, ca ar dori ca familia sa mai achizitioneze inca 500 de hectare de teren agricol, subliniind ca el nu va sta "pe tractor", ci va angaja un "om de meserie".

"As vrea ca in familie sa mai adaugam macar pana la 500 de hectare, ca sa faci rentabila si achizitia de masini agricole in leasing.

Vreau sa fac politica si din anul 2015. Nu eu voi sta pe tractor, o sa angajez un inginer, om de meserie. Nici nu am crezut ca in doua saptamani din bob iese planta verde. E altfel cand il vezi pe hectare, cand stii ca tu ai vrut sa se intample", a declarat Traian Basescu la B1 Tv.

Basescu, prima reactie in scandalul comisiilor: Terenul - achizitionat cinstit, creditul e luat corect. USL face joc politic

Acesta a spus ca, astfel, se uita la iarna "cu alti ochi", dupa achizitionarea celor peste 290 de hectare de teren agricol.

"Aproape nu o sa imi pese daca Ponta reuseste sa deszapezeasca DN1, o sa ma gandesc daca gerul a fost inainte sau dupa zapada", a mai declarat presedintele.

Basescu explica discutia cu ministrul Chitoiu: I-am cerut sa nu-l schimbe pe Ghetea cu un politruc al lor

Afirmatiile sefului statului au fost facute dupa ce, la inceputul lunii noiembrie, a fost publicata informatia ca fiica sa cea mare, Ioana Basescu, a contractat un credit de peste un milion de euro, de la CEC Bank, pentru cumpararea unui teren agricol cu o suprafata totala de peste 290 de hectare, in comuna Nana din judetul Calarasi.

Traian Basescu a sustinut, intr-o declaratie publica, faptul ca el va fi cel care se va ocupa cu lucratul pamantului, insa nu a putut sa obtina creditul pentru acest teren, deoarece nu i-ar fi permis salariul de presedinte, urmand sa incerce sa treaca pe numele sau terenul cumparat de fiica sa.

Eveniment Quarterly Report

A fost stabilită data alegerilor din 2024. Jocurile care încurcă planurile PSD și PNL
A fost stabilită data alegerilor din 2024. Jocurile care încurcă planurile PSD și PNL
Liderii PNL și PSD au decis când vor avea loc alegerile din 2024 pentru Parlamentul European și cele locale. Alegerile europarlamentare vor fi organizate pe 9 iunie, când vor avea loc în...
Primarul fugar Cătălin Cherecheș refuză extrădarea. Ce le-a cerut autorităților germane
Primarul fugar Cătălin Cherecheș refuză extrădarea. Ce le-a cerut autorităților germane
Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a anunțat joi seară, 30 noiembrie, că primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a refuzat să fie extrădat în România. Potrivit legii germane,...
#Traian Basescu achizitie terenuri, #Basescu 500 hectare familie, #Basescu tractor pamant, #Basescu lucrat pamant , #presedinte