Basescu vrea sa mai cumpere terenuri: Pana la 500 de ha in familie, dar nu voi sta eu pe tractor

Miercuri, 20 Noiembrie 2013, ora 22:31
3026 citiri
Basescu vrea sa mai cumpere terenuri: Pana la 500 de ha in familie, dar nu voi sta eu pe tractor

Presedintele Traian Basescu a spus, miercuri seara, ca ar dori ca familia sa mai achizitioneze inca 500 de hectare de teren agricol, subliniind ca el nu va sta "pe tractor", ci va angaja un "om de meserie".

"As vrea ca in familie sa mai adaugam macar pana la 500 de hectare, ca sa faci rentabila si achizitia de masini agricole in leasing.

Vreau sa fac politica si din anul 2015. Nu eu voi sta pe tractor, o sa angajez un inginer, om de meserie. Nici nu am crezut ca in doua saptamani din bob iese planta verde. E altfel cand il vezi pe hectare, cand stii ca tu ai vrut sa se intample", a declarat Traian Basescu la B1 Tv.

Basescu, prima reactie in scandalul comisiilor: Terenul - achizitionat cinstit, creditul e luat corect. USL face joc politic

Acesta a spus ca, astfel, se uita la iarna "cu alti ochi", dupa achizitionarea celor peste 290 de hectare de teren agricol.

"Aproape nu o sa imi pese daca Ponta reuseste sa deszapezeasca DN1, o sa ma gandesc daca gerul a fost inainte sau dupa zapada", a mai declarat presedintele.

Basescu explica discutia cu ministrul Chitoiu: I-am cerut sa nu-l schimbe pe Ghetea cu un politruc al lor

Afirmatiile sefului statului au fost facute dupa ce, la inceputul lunii noiembrie, a fost publicata informatia ca fiica sa cea mare, Ioana Basescu, a contractat un credit de peste un milion de euro, de la CEC Bank, pentru cumpararea unui teren agricol cu o suprafata totala de peste 290 de hectare, in comuna Nana din judetul Calarasi.

Traian Basescu a sustinut, intr-o declaratie publica, faptul ca el va fi cel care se va ocupa cu lucratul pamantului, insa nu a putut sa obtina creditul pentru acest teren, deoarece nu i-ar fi permis salariul de presedinte, urmand sa incerce sa treaca pe numele sau terenul cumparat de fiica sa.

Citeste si:
Cine sunt cei șapte doctori din Guvernul Ciucă. Miniștrii cu cele mai stufoase CV-uri
Cine sunt cei șapte doctori din Guvernul Ciucă. Miniștrii cu cele mai stufoase CV-uri
Încă 7 miniştri mai au diplome de doctori, în afara premierului Nicolae Ciucă: Bogdan Aurescu, Cătălin Predoiu, Alexandru Rafila, Virgil Popescu, Lucian Bode, Vasile Dîncu şi Sorin...
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat că se va întâlni marți, 25 ianuarie, cu greviștii de la STB. Acesta susține că, în calitate de deputat de București, are ”datoria” să...