Basescu vs. Patriciu - Procesul pixelului albastru, un nou termen pentru luni

Luni, 11 Februarie 2013, ora 09:28
2307 citiri
Basescu vs. Patriciu - Procesul pixelului albastru, un nou termen pentru luni
Foto: Arhiva

Luni are loc nou termen al procesului dintre presedintele Traian Basescu si omul de afaceri Dinu Patriciu.

In prima instanta, judecatoria sectorului 1 a decis ca Basescu are dreptate, dar Patriciu a facut recurs, conform Digi 24.

Procesul a fost amanat din nou saptamana trecuta.

Scandalul Basescu - Patriciu

In 19 octombrie 2011, Traian Basescu a castigat la Judecatoria sectorului 1 acest proces, insa Dinu Patriciu a facut recurs la Tribunalul Capitalei, avand ca prim termen stabilit data de luni, 17 septembrie.

Avocatii lui Basescu au depus acte, iar aparatorii lui Patriciu au cerut termen pentru pregatirea pledoariei, solicitare admisa.

Presedintele Traian Basescu i-a dat in judecata pe Dinu Patriciu si firma Best Media, cea care edita cotidianul Gardianul, cerand despagubiri de un leu pentru "minciuna si trucarea unor filmari", actiunea fiind inregistrata la instanta Judecatoriei sectorului 1 la inceputul lunii decembrie 2009. Procesul a inceput in 21 aprilie 2010.

Cotidianul Gardianul a postat, in 26 noiembrie, un film in care presedintele Traian Basescu pare a lovi un copil peste fata, in timpul unui miting electoral din 2004.

Omul de afaceri Dinu Patriciu declara, in aceeasi zi, la Realitatea TV, ca, de fapt, la mitingul de la Ploiesti, din 2004, Traian Basescu a lovit copilul de doua ori, prima data in plex si apoi peste fata, asa cum apare in imaginile difuzate in presa. Omul de afaceri a tinut sa sublinieze ca nu este el cel care a dat inregistrarea in presa.

In 28 noiembrie 2009, Traian Basescu anunta ca il va da in judecata pe Dinu Patriciu si cotidianul Gardianul pentru "minciuna si trucarea unor filmari" si intreba conducerea ziarului de ce nu a facut o expertiza a filmului.

In 1 decembrie 2009, presedintele a solicitat Institutului National de Expertize Criminalistice (INEC) un aviz de specialitate prin care sa se stabileasca daca filmul din campania din 2004 contine urme de interventie tehnica in sensul modificarii integritatii.

Doua zile mai tarziu, INEC anunta ca a transmis Administratiei Prezidentiale rezultatul verificarilor solicitate de institutie in legatura cu autenticitatea unei inregistrari din campania electorala din 2004. Tot atunci, presedintele Traian Basescu declara ca, potrivit INEC, inregistrarea de la Ploiesti contine elemente de editare computerizata in sensul alterarii integritatii, nu e autentica si nici nu reprezinta o copie realizata cu acuratete a unei inregistrari autentice.

Seful statului preciza ca pe document se specifica faptul ca alterarile apar in multe locuri, dar si ca este interzisa multiplicarea. Traian Basescu afirma ca a primit avizul cu adresa semnata de directorul INEC si ca in acesta se sustine ca nu este vorba despre o lovitura.

Ulterior, si omul de afaceri Dinu Patriciu anunta ca il da in judecata pe Traian Basescu, pentru calomnie, acuzand folosirea de catre presedinte, la adresa sa, a apelativelor "mincinos" si "om care trucheaza casete".

Judecatoria sectorului 1 a admis, miercuri, actiunea asa cum a fost formulata de seful statului si l-a obligat pe Dinu Patriciu la plata a 0,5 lei daune morale, precum si la publicarea deciziei in doua publicatii cu tiraj national, in doua numere consecutive.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#Basescu proces Patriciu, #Basescu Patriciu pixel albastru , #presedinte