Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Biserica Cotroceni: Oamenii se calca in picioare, Basescu vorbeste de unitate (Video)

Duminica, 11 Octombrie 2009, ora 12:28
1883 citiri
Biserica Cotroceni: Oamenii se calca in picioare, Basescu vorbeste de unitate (Video)

Parteneriatul politic-biserica este solutia pentru Romania, a declarat, duminica, presedintele Traian Basescu, prezent la sfintirea bisericii Cotroceni.

Presedintele a multumit Bisericii Ortodoxe si tuturor romanilor pentru ca au facut posibila reconstruirea Bisericii si a tinut sa ii asigure pe romani ca "parteneriatul dintre Biserica romana si puterea politica este solutia care ne duce in unitate si in bine mai departe".

"Multumesc mult tuturor, multumesc Bisericii Ortodoxe romane, multumesc tuturor romanilor si ii asigur ca parteneriatul dintre puterea politica si Biserica Ortodoxa romana, parteneriatul dintre preoti si cetatenii Romaniei, este solutia care ne duce in unitate si bine mai departe", a spus Basescu.

Duminica, la Palatul Cotroceni, avut loc slujba de sfintire a bisericii reconstruite cu hramurile "Adormirea Maicii Domnului" si "Sfintii Serghie si Vah", si savarsirea primei liturghii.

Peste 3.000 de persoane au participat la slujba de sfintire a noului lacas de cult, oamenii inghesuindu-se in fata Bisericii neincapatoare. Oamenii s-au calcat in picioare ca sa intre in Biserica, mai multe persoane in varsta cazand la intrarea in lacasul sfant. O alta femeie a lesinat ulterior, in imbulzeaza care s-a creat la intrare, fiind necesara interventia medicilor aflati la fata locului.

La eveniment a participat Traian Basescu, impreuna cu sotia sa Maria, dar si parlamentari PD-L si ministrii Gheorghe Pogea si Theodor Paleologu. Au fost prezenti si fostii pesedisti Anghel Iordanescu si Gabriel Oprea, care si-au anuntat sustinerea pentru presedintele Basescu, dar si primarul sectorului doi, Neculai Ontanu.

De luni, biserica va ramane deschisa publicului si o sa fie inclusa in circuitul de vizitare al Muzeului National Cotroceni, in regim de gratuitate.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Basescu sfintire Biserica, #sfintire Biserica Cotroceni , #presedinte
Comentarii
Poza Cranberries
Cranberries
rank 3
Poza constantin_ion007
constantin_ion007
rank 5
parteneriat intre ...politic (traian basescu) si ...bebecutii in sutana ...ai lui dinescu?!!!!!!