Blaga: Domnul presedinte a dorit sa-si ridice arhiva, ne-a anuntat si a ridicat-o

Luni, 21 Iulie 2014, ora 18:41
1533 citiri
Blaga: Domnul presedinte a dorit sa-si ridice arhiva, ne-a anuntat si a ridicat-o
Foto: Facebook Alaturi de Presedintele Nostru

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, ca presedintele Traian Basescu a dorit sa-si ridice arhiva personala din sediul partidului din Modrogan 1 si ca i-a anuntat pe democrat-liberali inainte de a lua documentele.

"Domnul presedinte a dorit sa-si ridice arhiva, ne-a anuntat si a ridicat", a spus Vasile Blaga, dupa ce a fost intrebat despre afirmatiile presedintelui Traian Basescu care spunea ca si-a luat arhiva personala din Modrogan si o va muta la PMP.

Intrebat ce documente erau in aceasta arhiva, Vasile Blaga le-a spus ziaristilor sa-l intrebe pe Traian Basescu si a aratat ca are incredere ca seful statului "a spus adevarul atunci cand a vorbit despre documentele din aceasta arhiva".

Basescu si-a luat arhiva de la PDL: Avea 10-15 cutii mai mari. Ce contineau nu stiu

"Eu personal n-am avut niciodata arhive personale, din acest punct de vedere, sigur ca nu strica la o adica sa stii ce ordine ai semnat, dar ale mele sunt toate ramase la Ministerul de Interne si nu am simtit nevoia sa am, dar fiecare procedeaza dupa cum crede de cuviinta", a aratat Blaga intrebat daca are arhive cu documente din perioada in care era ministru de Interne.

Blaga a mai fost intrebat daca presedintele Traian Basescu a trimis pe cineva care sa ridice documentele si ce fel de documente erau. "Acum trecem la faza de can-can. Deci, a dorit sa-si ridice arhiva, a ridicat-o!", a raspuns Vasile Blaga.

Presedintele Traian Basescu lasase circa 10-15 cutii cu documente in sediul PDL din Aleea Modrogan 1, au declarat duminica surse din partid, care nu au putut preciza insa despre ce documente ar fi vorba.

"Avea cateva documente. Erau 10-15 cutii mai mari cu documente. Ce contineau nu stiu. Probabil ca nu e ceva important, pentru ca altfel nu erau lasate acolo", au relatat sursele citate.

Acestea nu au putut preciza daca respectivele documente au fost luate din sediul PDL.

Pe de alta parte, reprezentantii PDL contactati au apreciat ca, de fapt, prin declaratia referitoare la arhiva sa din Modrogan, presedintele Basescu a vrut sa transmita mesajul ca PDL nu este de incredere.

Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata, la Sinaia ca ieri si-a luat arhiva personala - cu documente din perioada in care era ministru al Transporturilor si apoi primar - din sediul PDL din Modrogan 1, spunand ca o va muta la PMP.

Traian Basescu a spus ca si-a luat arhiva din Modrogan, fiindu-i teama ca va veni Crin Antonescu in biroul respectiv.

"Inca era o legatura a mea cu partidul, stiam ca o sa o iau candva, nu eram hotarat sa o iau atat de repede, insa, afland concesiile uriase si modul in care PDL a fost pus pe tava, am hotarat sa o iau ieri (vineri - n.r.) si o s-o mut la PMP", a adaugat Traian Basescu.

PDL si PNL au decis sa fuzioneze, viitorul partid urmand sa se numeasca PNL si sa aiba sediul in Modrogan 1.

Citește și:
Cele trei nume luate în considerare PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează
Cele trei nume luate în considerare PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează
Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu se gândește să candideze la alegerile prezidențiale din 2024, însă nu a exclus alte trei nume care se vehiculează a fi reprezentantul...
Cine este președintele filialei din România a Fratelli d’Italia, formațiunea care a câștigat alegerile din Italia
Cine este președintele filialei din România a Fratelli d’Italia, formațiunea care a câștigat alegerile din Italia
Fratelli d’Italia, partidul care a câștigat cele mai recente alegeri parlamentare din Italia, are din 2020 o filială și în România, condusă de către Alessandro Console, un om de afaceri...