Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Bolcas: Curtea Constitutionala, singurul vinovat de exprimarea lui Basescu

Luni, 12 Mai 2008, ora 21:25
2018 citiri
Bolcas: Curtea Constitutionala, singurul vinovat de exprimarea lui Basescu

Limbajul de duminica folosit de presedintele Traian Basescu a nascut controverse in randul politicienilor ostili sefului statului, insa tot ei spun ca adevaratul vinovat de exprimarea libera a ideilor presedintelui este Curtea Constitutionala, care i-a permis acest lucru.

Potrivit vicepresedintelui PRM Lucian Bolcas, "dezlegarea este la Curtea Constitutionala, care i-a permis lui Traian Basescu sa faca asemenea exprimari, i-a permis si in 2005 si in 2007. Daca trebuie sa acuzam pe cineva, Curtea Constitutionala", a explicat Bolcas.

La randul sau, deputatul PNL Nini Sapunaru apreciaza limbajul presedintelui drept jignitor. "Sa vorbesti in asa hal... Poate sa spuna orice, dar sa vorbeasca politicos (...) 'Un om micut, cu capul mare'...Nu se poate asa ceva", l-a criticat liberalul pe Traian Basescu.

De aceeasi parere este si ministrul Mediului, Attila Korodi, potrivit caruia "limbajul lui Basescu a fost necorespunzator si nu prea incape in limbajul corect politic".

"Basescu l-a reanimat pe Blaga sau Blaga pe Basescu?"

In opinia social-democratului Cristian Dumitrescu, Traian Basescu i-a facut lui Vasile Blaga "reanimare gura la gura", or "o astfel de interventie se face punctual. Astfel de interventii se fac la sfarsit de campanie. Inseamna ca situatia candidatului Blaga nu este atat de buna daca presedintele a recurs la astfel e declaratii".

Dupa acuzele lui Dumitrescu, Lucian Bolcas s-a intrebat cine pe cine a reanimat, de fapt: Traian Basescu pe Vasile Blaga sau invers?

"Intrebarea este Basescu l-a reanimat pe Blaga sau Blaga pe Basescu?", a punctat Bolcas, care a fost sustinut de Dumitrescu cu o alta intrebare: "domnul Blaga a vorbit sau l-a tinut de mana pe Basescu?".

Minsitrul Mediului a adaugat ca Vasile Blaga "a pierdut foarte mult din aceasta masa de pranz, facuta publica", apreciind ca, de aceasta data, strategii de campanie au gresit.

Candidatii sa loveasca in PD-L, nu in Traian Basescu

In replica, vicepresedintele PD-L Gheorghe Flutur a spus ca presedintele a fost intrebat, asadar a raspuns. "Presedintele este un om direct, spontan, care raspunde la intrebari. Atunci cand s-a dorit suspendarea presedintelui, cei de la Curtea Constitutionala au spus clar ca isi poate exprima opiniile", l-a aparat Flutur pe Basescu.

Mai mult, democrat-liberalul a spus ca sustinerea PD-L de catre seful statului nu este un delict.

"Noi intotdeauna am recunoscut: suntem partenerii lui Traian Basescu. Cu Traian Basescu am luptat in alegerile din 2004", a explicat Flutur.

Fostul coleg de partid al lui Traian Basescu a enuntat ca presedintele este folosit in campania electorala.

"Nu exista zi de la Dumnezeu in care candidatii sa nu loveasca in presedinte. Sa loveasca in PD-L. Bucuresteanul trebuie sa stie cum joaca PSD cu mana moarta, daca voteaza PSD, voteaza Iliescu. Mi se pare normal ca presedintele sa informeze populatia", a criticat Flutur.

Presedintele Traian Basescu a atacat, duminica, dupa o intalnire la restaurant cu liderii PD-L Adriean Videanu, Liviu Negoita si Vasile Blaga, "blatul odios din PSD".

Seful statului i-a criticat pe mai toti contracandidatii lui Blaga, precizand ca, desi va fi acuzat ca face campanie PD-L-ului, nu are cum sa fie decat prietenul celor care l-au ajutat si sustinut, chiar daca este presedintele Romaniei.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Traian Basescu, #curtea constitutionala, #limbaj, #lucian bolcas , #presedinte