Botez in familia Basescu. Nasul Chirtoaca: Sa duca mai departe drapelul romanismului si demnitatii (Video)

Sambata, 30 Noiembrie 2013, ora 14:05
4709 citiri
Botez in familia Basescu. Nasul Chirtoaca: Sa duca mai departe drapelul romanismului si demnitatii (Video)
Foto: Romania TV

Ceremonia de botez a nepoatei presedintelui Traian Basescu, Sofia Anais, a avut loc sambata, de Sfantul Andrei, la Biserica Sfantul Spiridon cel Nou din Bucuresti.

Unul dintre cei trei nasi ai fetitei este primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca. El a sosit la biserica in jurul orei 13.00 si a facut o scurta declaratie de presa in care i-a urat nepoatei presedintelui sa duca mai departe drapelul romanismului.

Primarul Chisinaului le-a declarat jurnalistilor ca i-a pregatit micutei Sofia o ie.

"E mult mai usor sa vorbesc dupa eveniment. Inainte sunt emotii. Eu am vazut-o foarte putin, doar cateva minute. Dormea. Este un copil linistit, un copil dragalas. Ii doresc sa creasca mare si frumoasa, sa asculte de parinti, sa duca mai departe drapelul romanismului si al demnitatii noastre, asa cum o fac si parintii sai, mai ales bunicul, astfel incat sa avem o natiune implinita. Ii doresc sa aiba parte de ce a lasat Dumnezeu mai bun pe pamant", a declarat Dorin Chirtoaca, in fata bisericii.

Primarul din Chisinau a fost cel care a luat-o in brate pe micuta Anais dupa ce a fost scufundata in apa.

Conform traditiei, acest lucru inseamna ca Dorin Chirtoaca a fost ales drept nas principal dintre cei trei care au participat la botez. Pe langa primar, Sofia Anais mai are doi nasi in persoana medicului Monica Cirstoiu si a sotului sau.

La botez a venit si Elena Udrea. Deputatul PDL i-a urat micutei sa fie sanatoasa si sa primeasca in dar un fratior sau o surioara.

Ceremonia religioasa a inceput la ora 14.00. Cu 20 de minute inainte de debut, a sosit la eveniment si presedintele Romaniei, Traian Basescu.

"Nu am emotii, de ce sa am emotii?", le-a spus presedintele ziaristilor prezenti.

Intrebat cum este sa fie bunic, el a raspuns: "Nu vedeti ce impaunat sunt!?".

Petrecerea de botez a fost amanata pentru data de 18 ianuarie 2014. Sambata are loc doar o celebrare restransa cu familia si Elena Udrea.

Primul copil al Elenei Basescu si, in acelasi timp, primul nepot al presedintelui, a venit pe lume in ziua in care mama a implinit un an de la casatorie.

Elena Basescu si Bogdan Ionescu s-au casatorit, in 1 septembrie 2012, la cateva zile dupa revenirea la Palatul Cotroceni a presedintelui Traian Basescu, care a fost suspendat doua luni in vara anului trecut.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#botez Basescu Sofia Anais, #botez Basescu Elena nepoate, #Dorin Chirtoaca botez , #presedinte