Opinii: Camasa de forta pentru Basescu

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Joi, 16 Decembrie 2010, ora 19:34
9312 citiri
Opinii: Camasa de forta pentru Basescu
Foto: gandul.info

Dupa turul de forta executat de presedinte in ultimele zile, interviuri, conferinte de presa si prezente in emisiuni ale posturilor publice de radio si televiziune, Traian Basescu a reusit sa transmita in sfarsit ideea de baza a prezentului.

Tara este pe buza prapastiei, eroul Boc se straduieste din greu sa o scoata la liman, exista speranta, insa Opozitia nu le da pace si nu se lasa pana nu baga Romania in derapaj.

Pentru orice om cu mintea intreaga si sanatoasa, dotat cu minima inteligenta, necesara pentru a exersa acte obisnuite precum mancatul sau mersul biped, afirmatia lui Traian Basescu ca Opozitia si doi moguli se fac vinovati pentru colapsul in care se pregateste sa intre Romania trebuie sa ramana maxim o gluma proasta, daca nu chiar o declaratie cu totul si cu totul iresponsabila.

O judecata care poate fi usor incadrata ca un atac la adresa democratiei insasi si a statului de drept, asa cum sunt aceste concepte cunoscute si exersate in toate tarile civilizate ale lumii. Sa lasam deoparte placerea perversa a politicianului Traian Basescu de a isi justifica si explica esecurile si nerealizari dintotdeauna prin prisma celor care nu l-au lasat sa faca. In cazul lui mereu a fost cineva care i s-a opus si din cazua caruia nu a reusit nimic.

Ca si cum existenta Opozitiei nu ar fi prima regula de baza a unei democratii. Si ca si cum incercarea de a opri unele initiative ale Puterii, despre care tu - Opozitie - crezi ca sunt abuzive, nu sunt in slujba cetateanului sau in numele interesului national, nu ar fi principiul de baza al oricarei democratii, oriunde ar fi ea aplicata in lume. Nu insa si pentru presedintele nostru.

Pentru Traian Basescu Opozitia este toxica, maligna si prin insasi existenta ei, prin exercitarea dreptului de a i se opune Puterii, il deranjeaza si il incomodeaza. Ea este de vina ca Boc a trebuit sa taie salariile bugetarilor, sa impoziteze pensiile, sa creasca TVA-ul si sa reduca concediile de maternitate. Opozitia este vinovata si pentru prezentul catastrofal pe care ar il traim, si pentru haosul politicilor de guvernare si va fi, cu siguranta, de vina si pentru tot raul care va urma sub mandatul lui Traian Basescu.

In acest caz, daca Opozitia pune in pericol existenta statului roman, daca doi oameni de afaceri si doi politicieni pericliteaza viitorul Romaniei, de ce nu sunt ei scosi in afara legii si interzisi sa isi mai propage malefica otrava. Daca insasi ideea de Opozitie il incomodeaza pe presedinte si ameninta Romania de ce nu voteaza majoritatea parlamentara excluderea Opozitiei din Parlament. Pentru ca daca salvarea Romaniei sta in linistirea oricarei urme de opozitie in fata actualei puteri, sa nu sacrificam viitorul nostru si al copiilor nostri de dragul unei iluzii a democratiei.

Dupa ultimele manifestari si declaratii, lui Traian Basescu ii poate fi adresata din nou intrebarea cu "camasa de forta", pe care un ziarist o formula - e adevarat intr-un mod mai putin elegant - zilele trecute in legatura cu ce a reprezentat acordul cu FMI pentru romani. Asadar, domnule Traian Basescu cine credeti ca are mai mare nevoie de o "camasa de forta" - Opozitia, Puterea, poporul roman sau cel care detine intreaga putere in stat?

Citește și:
CTP despre frații Tate: "Gibonii din Carpați. Au venit aici cu mâna-n chiloți și au ajuns milionari"
CTP despre frații Tate: "Gibonii din Carpați. Au venit aici cu mâna-n chiloți și au ajuns milionari"
Cristian Tudor Popescu le-a făcut o caracterizare plastică celor doi frați Tate, aflați în arest de la sfârșitul anului trecut, cercetați pentru proxenetism. CTP nu a făcut economie de...
Embargoul impus de UE importului de carburanţi din Rusia intră în vigoare de azi. România trebuie să aibă alternative pentru 80% din importurile de motorină
Embargoul impus de UE importului de carburanţi din Rusia intră în vigoare de azi. România trebuie să aibă alternative pentru 80% din importurile de motorină
Embargoul impus de UE importului de carburanţi din Rusia intră în vigoare duminică, iar România va trebui să identifice în acest an surse alternative pentru cantităţi reprezentând cel...