Cartel Alfa dezaproba declaratiile presedintelui in legatura cu justitia

Duminica, 06 Noiembrie 2011, ora 21:00
651 citiri
Cartel Alfa dezaproba declaratiile presedintelui in legatura cu justitia
Foto: napocanews.ro

Confederatia Nationala Sindicala "Cartel ALFA" isi exprima profunda dezaprobare fata de declaratiile presedintelui Traian Basescu in legatura cu puterea judecatoreasca din Romania, se arata intr-un comunicat al "Cartel ALFA".

Confederatia Nationala Sindicala "Cartel ALFA" considera ca, desi justitia din Romania nu este perfecta, ca desi in solutionarea proceselor exista intarzieri, cateodata justificabile cu greu, iar uneori chiar nejustificate, ca, desi nu exista intotdeauna consecventa, iar practica judiciara nu este in toate cazurile unitara, indemnul presedintelui ca judecatorii sa nu pronunte hotarari prin care sa se dispuna restituirea catre angajatii din mediul bugetar a unor drepturi salariale restante, precum si cererea sa ca judecatorii sa nu admita contestatiile facute in licitatiile publice sunt abateri mult mai grave, prin afirmatii presedintele incalcand grav Constitutia Romaniei si principiul fundamental al separatiei puterilor in stat.

"A cere judecatorilor sa pronunte o anumita hotarare judecatoreasca, in functie de contextul politic sau economic, adica ignorand legea, este o grava eroare, care neaga Romaniei statutul de stat democratic. Daca o astfel de solicitare vine, in mod public, din partea presedintelui, acesta este un act direct de ingerinta in activitatea justitiei, de incalcare a independentei acesteia, si contravine Constitutiei Romaniei, creand o puternica presiune asupra magistratilor care, intr-un real stat democratic, trebuie sa se bucure de toata libertatea in momentul in care decid si pronunta o hotarare judecatoreasca", se arata in comunicatul Cartel Alfa.

Confederatia Nationala Sindicala "Cartel ALFA" considera ca, dupa declaratiile presedintelui referitoare la desfiintarea statului social, actualele declaratii fac parte dintr-o adevarata campanie de construire a unui stat dictatorial, in care se urmareste eliminarea tuturor componentelor democratice: dialogul si participarea partenerilor sociali la decizie, eliminarea manifestatiilor publice, reducerea Justitiei la un simplu element de decor.

CNS "Cartel ALFA" considera aceasta un abuz, de vreme ce Constitutia prevede ca justitia se infaptuieste in numele legii, iar judecatorii se supun numai legii, nu intereselor unui partid politic aflat la putere.

Confederatia cere tuturor partidelor parlamentare sa vegheze sa nu se incalce prevederile articolului 1 din Constitutia Romania, unde se specifica, la aliniatul 4, ca "Statul se organizeaza potrivit principiului separatiei si echilibrului puterilor - legislativa, executiva si judecatoreasca - in cadrul democratiei constitutionale".

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#cartel alfa, #Traian Basescu, #Justitie, #Traian Basescu declaratii justitie , #presedinte