Cat poti castiga daca pariezi pe un anumit candidat la presedintie?

Marti, 01 Decembrie 2009, ora 19:58
3186 citiri
Cat poti castiga daca pariezi pe un anumit candidat la presedintie?

Alegerea presedintelui nu aduce cu sine doar beneficii politice si guvernamentale, ci poate si unele personale financiare. Cotele de la casele de pariuri pentru candidatii intrati in turul doi ofera sanse pentru un castig generos, suma medie pariata fiind de 64 de lei.

In luna octombrie, cand au aparut si primele pariuri, favorit era Mircea Geoana (cu o cota de 1,80), urmat de presedintele in exercitiu Traian Basescu (cu 2) si Crin Antonescu (cu 9).

"Componenta cea mai importanta in stabilirea si modificarea cotei unui candidat la presedintie e sondajul. Urmeaza expunerea publica si comportamentul canditatului, declaratiile si mesajele transmise, precum si schimbarea strategiei de marketing in timpul campaniei", a explicat, pentru Capital, Daniel Smeada, reprezentantul de PR al gamebookers.com, singurul din Romania unde se pot face si pariuri politice.

Cu toate ca la alegerile prezidentiale de anul acesta s-au inscris 12 candidati, s-a putut paria doar pe sapte dintre acestia, deoarece pentru ceilalti nu s-a inventat un numar care sa le exprime cota.

Cu o zi inainte de alegeri, cea mai mare cota (351) o avea Gigi Becali, o cota asemanatoare celei acordate clubului din Ghencea pentru castigarea Champions League. Becali a pornit in aceasta confruntare a pariorilor cu o cota de 101, in timp ce Kelemen Hunor avea 67, Corneliu Vadim Tudor - 51, iar Sorin Oprescu - 26.

Favoritii Basescu si Geoana au consemnat fluctuatii de cateva procente, ambii situandu-se insa in jurul cotei 2. Pariorilor care si-au pus banii pe Basescu si Geoana (peste 1.000 de persoane), prima zi de dupa turul intai nu le-a adus mari surprize. Cei doi au intrat in lupta directa cu cote de 1,80 - Basescu si 1,90 - Geoana.

Romanii nu sunt la primele pariuri din categoria scrutinelor. Ei au mai pus bani la alegerile pentru primarii, cu ocazia europarlamentarelor sau chiar la alegerea patriarhului.

Intr-o luna s-au efectuat pariuri in valoare de 18.000 de euro, ia miza medie a unui pariu a fost de 15 euro (64 de lei). Pentru turul doi se estimeaza 2.000 de pariuri. "Cred ca pana la alegeri, Geoana o sa fie favorit, ceea ce va duce la o scadere a cotei cu 10%-20%", a mai spus Smeada.

La sfarsitul saptamanii trecute, datorita aliantei dintre PSD si PNL, cota lui Mircea Geoana a ajuns la 1,45, in timp ce actualul presedinte este cotat la 2,50.

Citeste si:
AUR a anunţat depunerea unei plângeri penale în legătură cu testarea COVID a elevilor
AUR a anunţat depunerea unei plângeri penale în legătură cu testarea COVID a elevilor
Senatorul AUR Rodica Boancă a anunţat că a depus o plângere penală "pentru zădărnicirea combaterii bolilor" în legătură cu procedura de administrare a testelor rapide antigen non-invazive...
Nicolae Ciucă, despre taxarea marilor companii: ”Am să discut cu fiecare dintre cei responsabili. Vom lua o decizie împreună”
Nicolae Ciucă, despre taxarea marilor companii: ”Am să discut cu fiecare dintre cei responsabili. Vom lua o decizie împreună”
Premierul Nicolae Ciucă a declarat marţi, 7 decembrie, că nu s-a luat "niciun fel de decizie" privind posibilitatea introducerii unei taxe pentru marile companii, menţionând că va discuta pe...
Comentarii