Cazul Voicu, un efect colateral al Mos Craciun-ului lui Vanghelie, spune Basescu

Luni, 12 Aprilie 2010, ora 22:54
5464 citiri
Cazul Voicu, un efect colateral al Mos Craciun-ului lui Vanghelie, spune Basescu

Cazul Voicu a fost un efect colateral al operatiunilor declansate de la Mos Craciun-ul care oferea informatii secrete unor politicieni, a declarat luni presedintele Traian Basescu, la emisiunea "Nasul" de la B1 TV.

"El (Catalin Voicu, n.red) nu a fost o tinta pentru institutiile statului, efectul Voicu a fost un efect colateral al unei alte actiuni", a declarat Basescu, spunand ca este vorba despre o actiune legata de siguranta statului, care a avut ca obiectiv "scoaterea infectiei de la Ministerul de Interne".

Presedintele Basescu aminteste ca au fost "doi ministri de Interne care au plecat foarte repede dupa ce au fost numiti in functie", respectiv Gabriel Oprea si Liviu Dragnea, la inceputul guvernarii PD-L-PSD.

"Au fost doi ministri care au refuzat sa faca jocul unor numiri la unele structuri de siguranta a statului, care sunt servicii de Informatii", a declarat Basescu, adaugand ca ambii au venit, dupa ce si-au dat demisia, sa dea "cam aceleasi explicatii".

Presedintele spune ca demisiile celor doi au fost legate de scurgerile de informatii de la Ministerul de Interne, iar aceste incidente au dus la demararea unei actiuni la nivelul altor structuri.

"Aduceti-va aminte ca au inceput niste discutii cu oameni care au arhive, detin accesul la arhive sau discutii despre Mos Craciun care aduce informatii unor politicieni. Structurile statului nu cred in Mos Craciun si de la aceste intamplari, de la demisiile celor doi ministri, plus de la Mos Craciun au reactionat structurile statului. (...)

In acest proces de protejare a institutiilor statului de catre ale instutii ale statului a aparut si cazul Voicu despre care eu am aflat la televizor", spune presedintele.

Presedintele a mai adaugat ca a cerut revocarea ministrului de Interne, Dan Nica, dupa ce acesta a permis plasarea oamenilor lui Voicu in Minister.

"Domnul Nica mi-a promis, inainte sa fie numit in functie - ca i-am spus acelasi lucru pe care le-am spus celorlalti doi ministri - a promis ca va fi corect cu statul roman. Ca si ministru, si a tolerat sa aseze o cangrena pe structurile statului. Inainte de a-l revoca l-am invitat la doua discutii si m-a mintit. Am cerut revocarea lui pentru ca atunci cand ministrul lase sa se instaleze asa ceva in structurile statului, este un ministru pe care nu-l mai poti tine in Cabinet", a declarat presedintele.

SRI cauta informatorul lui Vanghelie de la MAI, si a dat peste cazul Voicu

Traian Basescu a afirmat ca a fost informat in legatura cu actiunile SRI cu privire la actiunea care s-a demarat la Ministerul de Interne, insa a mentionat ca nu stia ca ancheta o sa scoata la iveala cazul senatorului Catalin Voicu.

"Am stiut despre interventia SRI pe problema legata de ce se intampla la Interne: in procesul de a curata ce se intampla acolo a aparut colateral, ca un caz de coruptie si cazul Voicu, care a mers insa la Parchet. Obiectivul a fost cu totul altul", mai spune presedintele.

Prima actiune, desfasurata de Vasile Blaga, ar fi fost scoaterea din functii a clientelei lui Voicu, instalata la Ministerul de Interne, iar trimiterea lui Catalin Voicu in instanta ar fi fost doar un efect colateral, sustine presedintele.

"Am hotarat cu cei de la SRI ca infectia de la Interne trebuie scoasa - de Voicu am aflat cand au inceput sa apara in presa informatii", sustine presedintele, adaugand ca serviciile secrete au actionat pe o problema de securitate nationala.

Intrebat daca a fost informat despre faptul ca va fi implicat si apropiatul sau, afaceristul Costel Casuneanu, presedintele a declarat: "Si daca m-ar fi informat, nu puteam sa-i zic unui procuror 'nu va atingeti de prietenul meu Casuneanu'. Nu as mai fi fost presedintele Romaniei daca as fi facut asta".

In ianuarie 2010, liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, sustinea ca are informatii despre arhive secrete si despre Elena Udrea, dar si despre fiica presedintelui, Elena Basescu.

Intrebat de jurnalisti de unde are informatiile respective, Vaghelie a raspuns: "Sa stiti, cand am o dilema ma duc pe banca-n Cismigiu. Si apare Mos Craciun.Am sa va spun la ureche cum mi-a zis si mie Mos Craciun despre Elena Udrea. Dumneavoastra sa-i spuneti ca sa stie ca eu stiu ca ea stie".

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Voicu Mos Craciun, #Basescu Voicu, #Traian Basescu, #Voicu efect colateral , #presedinte