Ce a discutat Basescu la Curtea Constitutionala

Miercuri, 09 Noiembrie 2011, ora 13:44
4850 citiri
Ce a discutat Basescu la Curtea Constitutionala
Foto: TVR Info

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, dupa intalnirea informala cu judecatorii Curtii Constitutionale, ca a discutat cu acestia despre neclaritatile si erorile din actele normative, dar si despre faptul ca Parlamentul ii trimite acestei institutii si hotarari care nu tin de competenta ei.

"Impreuna am discutat nevoia de imbunatatire a calitatii actelor normative, ca sa nu se mai creeze confuzie in instante. A fost o intalnire normala, inter-insitutionala. A fost o invitatie a presedintelui Curtii Constitutionale, careia i-am dat curs cu placere (...) Cel mai tare ne lovim de neclaritatile din actele normative, fie ca vorbim de unele ordonante si ordonante de urgenta, fie ca ne lovim de unele legi care trec prin Parlament, care dupa amendare creeaza confuzie sau sunt in contradictie cu legi existente", a spus seful statului, la iesirea de la reuniune.

"Un alt subiect e acela ca Parlamentul trimite la control de constitutionalitate orice tip de hotarare, ori doar actele normative sunt de competenta Curtii Constitutionale, nu si cele prin care ei isi administreaza puterea", a adaugat Basescu.

Intrebat de jurnalisti despre Mircea Geoana, pe care PSD incearca sa-l schimbe de la sefia Senatului, Basescu a glumit si a spus "n-a fost subiect, nu stiu". O alta intrebare a fost cea referitoare la subiectul conflictului din Senat, despre care presedintele a raspund doar "nu comentez".

Seful statului a ajuns la sediul CCR in jurul orelor 11.15, la invitatia judecatorilor. Intalnirea a fost cu usile inchise si nu fusese anuntata dinainte. Mai mult, potrivit informatiilor de pe site-ul institutiei, Curtea Constitutionala nu avea programata pentru miercuri vreo sedinta.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#Basescu curtea Constitutionala, #Basescu CCR , #presedinte