Ce-a facut Basescu pentru bugetul Armatei

Sambata, 20 Decembrie 2014, ora 19:14
2433 citiri
Ce-a facut Basescu pentru bugetul Armatei
Foto: B1 TV

Presedintele Traian Basescu i-a transmis, sambata, ministrului Apararii, Mircea Dusa, ca, luni, comisarul european Pierre Moscovici va discuta cu ministrul Finantelor, Darius Valcov, pentru a gasi o formula in vederea maririi deficitului, astfel incat sa poata fi majorat bugetul Apararii.

"Pentru ca am vazut ca se obisnuieste comunicarea prin presa, il informez pe domnul ministru Dusa ca am vorbit cu Jean-Claude Juncker, care i-a cerut comisarului Moscovici sa aiba o discutie luni cu ministrul Finantelor din Romania, pentru a gasi o formula prin care sa se poata mari deficitul cu inca 0,3%", a declarat presedintele Traian Basescu, in conferinta de presa de final de mandat de la Palatul Cotroceni.

"Depinde cum vor sustine acest lucru, pentru ca altfel Romania ar indeplini toti parametrii care ar justifica pentru dotarea Armatei un plus de deficit", a mai spus Basescu.

Basescu, ultima conferinta de la Cotroceni LIVE TEXT

Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a declarat, miercuri, ca i-a trimis presedintelui Traian Basescu o scrisoare prin care i-a cerut sa pledeze, joi, la Consiliul European de la Bruxelles, pentru aprobarea cresterii deficitului, care ar permite MApN o suplimentare de 0,3% la buget.

"Eu i-am trimis domnului presedinte o scrisoare prin care-l rog la Consiliul European sa aduca in discutie acest subiect, vis-a-vis de sporirea bugetului pentru Ministerul Apararii", a declarat Mircea Dusa, dupa dezbaterile din comisiile reunite de buget.

Dusa a mai precizat ca a anexat la scrisoarea catre presedintele Basescu si alte scrisori trimise "la ceilalti lideri europeni de a face acest demers in vederea obtinerii de derogarii pentru cresterea deficitului".

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, inainte de plecarea la Consiliul European de la Bruxelles, ca a vazut "sarcina primita prin presa", de la ministrul Apararii, sa rezolve la Consiliu problema bugetului Apararii, el aratand ca Dusa "tinde sa dovedeasca si public ca nu intelege nimic".

"Am vazut sarcina primita prin presa, de la ministrul Apararii, sa rezolv problema bugetului Apararii. Domnul ministru tinde sa dovedeasca si public ca nu intelege nimic. Intrebarea mea este, pentru ca nu vreau sa se faca un joc politic pe aceasta tema, ce documentatie s-a trimis la Comisia Europeana, pentru ca eu sa pot sustine in Consiliu acest lucru?", a spus presedintele Basescu, la Aeroportul Otopeni, inainte de plecarea la Bruxelles.

Basescu: Ministrul Apararii nu intelege nimic. Guvernul sa trimita o documentatie solida la Bruxelles

Seful statului a afirmat ca a discutat cu premierul Victor Ponta acest subiect, in timpul negocierilor cu Fondul Monetar International.

"L-am rugat sa agate in deficitul pe care il va conveni si care a ramas in programul stabilit, deficit pe ESA 1,4% si deficit structural 1% din PIB, dar l-am rugat, in interiorul acestui deficit, pentru a credibiliza actiunea noastra, sa agate un 0,1% in plus pentru Armata, pentru ca noi sa spunem: Atat am putut, dar mai vrem o extindere cu inca 0,2% a deficitului destinat cheltuielilor de aparare", a explicat Traian Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#Basescu Dusa buget aparare Juncker, #Basescu ministru aparare Buget Moscovici , #presedinte