Traian Basescu, de Ziua Nationala: Solidaritatea nu poate fi anexata politic

Joi, 01 Decembrie 2011, ora 19:14
2578 citiri
Traian Basescu, de Ziua Nationala: Solidaritatea nu poate fi anexata politic
Foto: B1TV

De Ziua Natioanala a romanilor, presedintele Traian Basescu a tinut un discurs, cu ocazia receptiei traditionale organizate la Palatul Cotroceni.

Evenimentul a avut loc la Sala Unirii. La receptie au fost invitate personalitati ale vietii publice din Romania, cadre militare si reprezentanti ai ambasadelor straine la Bucuresti.

Printre invitati s-au aflat premierul Emil Boc, membri ai Guvernului, parlamentari, reprezentanti ai corpului diplomatic acreditat la Bucuresti, patriarhul Daniel si inalte fete bisericesti. Absenti au fost fostul presedinte Ion Iliescu dar si regele Mihai, fostul suveran al tarii.

Seful statului a declarat, in cadrul discursului care nu a durat mai mult de 10 minute, ca Romania isi continua modernizarea inceputa prin actul Unirii de la 1 decembrie 1918.

Traian Basescu si-a exprimat increderea in parteneriatul dintre societatea civila si institutiile statului, dupa care a subliniat ca "solidaritatea nu poate fi niciodata anexata politicii".

In final, seful statului le-a urat tuturor romanilor "sanatate, intelegere si bucurie".

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, declaratia presedintelui Traian Basescu:

- Suntem astazi impreuna pentru a celebra un momentul foarte important pentru romani, Marea Unire de la 1918.

- In fiecare an particip cu emotie la evocarea acestui mare ideal al romanilor, a carui identitate s-a afirmat pe scena istoriei.

- Astazi Romania continua procesul modernizarii sale, inceput prin actul Unirii de la 1918. Chiar daca situatia economica mondiala ne-a pus la incercare solidaritatea, romanii au dovedit ca sunt un popor puternic, care poate general progres.

- Cred cu toata convingerea in parteneriatul dintre societatea romaneasca si institutiile statului. Cred ca numai impreuna putem valorifica potentialul de care dispunem, pentru binele comun.

- Vreau sa atingem impreuna obiectivele care ne vor face puternici si respectati in Europa.

- Doamnelor si domnilor, Romania aduce o contributie puternica la proiectul european, prin asumarea curajoasa si demna a masurilor economice pentru stabilitatea interna.

- In plan intern, cred ca lectia care ne-o ofera generatia de la 1918 este aceea ca solidaritatea nu poate fi anexata politic. Prin solidaritate putem da un raspuns crizei care poate avea, pe termen lung, efecte dramatice.

- As dori sa le multumesc comunitatilor de romani din Diaspora, care aduc o contributie la prezenta poporului roman in Europa.

- As vrea sa adresez tuturor romanilor, urari de incredere in ei insisi, de generozitate si curaj.

- Va doresc tututor, sanatate, intelegere si bucurie. La multi ani Romania! La multi ani romani!

In cursul diminetii, seful statului a asistat la parada militara traditionala organizata la Arcul de Triumf din Bucuresti.

Parada traditionala de 1 Decembrie din Bucuresti a fost o demonstratie impresionanta a armatei romane si un regal de tehnica militara in zona Arcului de Triumf, care a strans peste 8.000 de participanti.

La ora 14:30, Traian Basescu a fost la sediul Primariei sectorului 2. Acolo, s-a intalnit cu primarul Neculai Ontanu si a dat mana cu romanii adunati sa se infrupte din cele 15.000 de portii de fasole cu carnati puse la dispozitie, gratuit, de edilul sectorului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Basescu 1 Decembrie, #Basescu receptie Cotroceni, #Basescu Ziua Nationala , #presedinte