Care va fi mesajul lui Traian Basescu? (Opinii)

Miercuri, 25 Ianuarie 2012, ora 17:10
1763 citiri
Care va fi mesajul lui Traian Basescu? (Opinii)

Dupa o tacere de cateva zile, greu de explicat, presedintele Traian Basescu se va adresa romanilor, in cursul zilei de astazi. Spontan in gandire, atitudine si actiune, Basescu va reusi sa-i lamureasca pe romani de ce nu traiesc bine, asa cum, de altfel, le promisese in campania electorala. Care ar fi variantele posibile?

Va reusi oare sa priveasca cu ochii realitatii si cu sinceritate la fata intunecata a protestatarilor strazii? Va reusi sa patrunda la inimile acestora si sa dea la o parte stratul de gheata depus? Va reusi sa empatizeze cu sensibilitatea spirituala a romanilor?

Greu de zis, dar mai si mai complicat, de realizat. Dar, vorba mucalitului, incercarea moarte n-are! A incercat el oceanul cu degetul, asta ar fi o nimica toata.

In primul rand, exista posibilitatea ca sa vina in fata romanilor cu un discurs de lemn, paralel cu realitatea, in care sa le povesteasca acestora de criza mondiala care bantuie in Europa si in intreaga lume, de stabilitatea economica a Romaniei, de cresterea economica si de numeroasele locuri de munca create, asemenea premierului.

In al doilea rand, ar putea cere scuze poporului pentru situatia in care se afla tara si sa faca apel la intelegere, comunicare, intelepciune, unitate pentru a putea trece impreuna, cu bine, peste acest impas. Sa vina cu mai multe clarificari privind starea natiunii in momentul de fata, de ce s-a ajuns aici si ce-i de facut in continuare.

Apoi, nu este exclus faptul sa anunte demiterea unei alte personalitati politice din Guvernul Boc, cum ar fi, spre exemplu, domnul Traian Igas, ministrul Administratiei si Internelor, sau doamna Elena Udrea.

In cele din urma, nu ar fi imposibila chiar o demitere a premierului Emil Boc, avand in vedere antecedentele sale privind modul de a se debarasa de unii oameni, de care s-a folosit, dar mai ales felul in care face acest lucru.

Sau, de ce nu?, ne va surprinde cu o reactie plina de intelepciune cum a mai facut-o si cu alte prilejuri, spunand romanilor ceva special, ceva inedit, lasandu-ne pe toti cu gura cascata. La Traian Basescu si imposibilul poate deveni posibil.

Sa auzim bine!

Citeste si:
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
La trei luni după ce primăria Sectorului 5 din Capitală a rămas fără primar ca urmare a condamnării lui Cristian Popescu-Piedone, partidele nu s-au grăbit să facă propuneri de...