Ce spune fiica lui Bercea Mondialu despre banii pe care i-a luat de la Mircea Basescu - mesaj pentru presedinte

Vineri, 30 Mai 2014, ora 19:40
12295 citiri
Ce spune fiica lui Bercea Mondialu despre banii pe care i-a luat de la Mircea Basescu - mesaj pentru presedinte
Foto: Antena 3

Izaura Anghel, fiica lui Bercea Mondialu, sustine ca banii pe care i-a luat de la Mircea Basescu joi seara reprezinta o parte dintr-o datorie mai veche, de 600.000 de euro.

Potrivit acesteia, fratele presedintelui a luat banii de la Sandu Anghel, pentru a-l ajuta pe acesta sa scape de inchisoare, informeaza Mediafax. Cum tatal ei a fost condamnat la inchisoare, i-a cerut lui Mircea Basescu banii inapoi.

Potrivit Izaurei Anghel, Mircea Basescu a inapoiat familiei Anghel suma de 315.000 euro, urmand sa mai restitue inca 285.000 de euro.

"Cand a fost tata arestat, i-a dat Florin 600.000 de euro lui Mircea Basescu si lui Marian Capatana, ca sa-l scape pe tata. Orice om incearca in viata. Cand l-am incercat, a mai cerut 400.000 de euro, ca nu scapa Bercea fara un million de euro. I-am zis ca nu mai avem, si asa am vandut casele ca sa luam banii astia (n.r. - 600.000 euro) ", explica Izaura Anghel.

Aceasta a povestit cum au decurs lucrurile: "Cand am aflat sentinta de zece ani pentru tata, am mers la el si ne-am cerut banii. I-a dat lui Florin 315.000 euro si a mai ramas 285.000. Cand am aflat sentinta si de la Suprem, am mers la el la Constanta si am cerut banii: 'nasule, trebuie sa dai banii ca nu am cu ce sa il tin pe tata, pe mama, pe frate-miu, ca am doi frati arestati si pe mama si pe tata'.

Mi-a zis: 'du-te acasa, fina, ca te sun eu sa vii sa iti dau banii'. M-am dus la Administratia Penitenciarelor sa il puna pe tata la munca si am primit telefon de la Mircea Basescu sa ma duc la Constanta, sa dea bani. M-am dus, am ajuns la el la poarta, ieri pe seara, am vorbit cu el, s-a urcat la mine in masina, am mers cu barbatu-miu si frati-miu, am mers la el la port, ne-a luat sus, mi-a dat 10.000 de euro din 285.000. I-am zis ca 'nu tine banii astia pe tata, care mananca de la cantina si tu mananci din banii lui, da-mi-i, nu ma lasa, ca sunt suparata'.

'Du-te acasa linistita', mi-a zis, 'ca mai vii saptamana viitoare si iti mai dau'. 'Bine, nasule', iar cand am iesit de la el de pe scari m-a luat... coruptia! Cand procurorul DNA a intrebat-o pe fiica mea 'ce cauti la Constanta', ea a zis: 'sa iau banii lui tataie'. Barbatiu-miu a fost retinut 24 de ore, ca atunci cand s-a dat banii astia, l-am luat sofer si el nu a pus mana pe bani, decat eu am pus mana. A facut toate astea Mircea Basescu ca sa nu mai imi dea bani", a declarat Izaura Anghel.

Fiica lui Bercea Mondialu are si un mesaj pentru presedintele Traian Basescu: "Il rog din suflet sa-i spuna lui frati-sau sa nu-mi aresteze barbatul. Si sa-mi dea banii inapoi. Iar daca nu vrea sa mi-i dea, e treaba lui. Exista un Dumnezeu acolo sus si Dumnezeu vede".

"Ne-a mancat si banii, ne-a bagat si in puscarie"

Si Oranta Anghel, sora lui Sandu Anghel, a declarat ca Mircea Basescu trebuie sa le dea banii inapoi.

"Ne-a mancat si banii, ne-a bagat si in puscarie. Cum se poate sa ne manance si banii, sa ne bage si in puscarie? Cand s-au dat banii astia lui Mircea Basescu, fratele lui domnu' presedinte, ca sa-l scape pe Bercea si astia nu au facut nimic pentru el, cand el a promis lui Bercea ca il scapa. Sa ne dea banii inapoi, chiar daca ne baga in puscarie, ca sa ii putem tine", a spus Oranta Anghel.

Mircea Basescu a fost santajat de ginerele si fiica lui Bercea Mondialu, care l-au amenintat ca, daca nu le da 280.000 de euro, vor face publice informatii despre presupusa implicare a acestuia in fapte de coruptie, cei doi fiind prinsi cand primeau 10.000 de euro, potrivit unor surse judiciare.

Barbatul care l-a santajat pe Mircea Basescu, arestat

Marius Constantin a fost retinut pentru 24 de ore, vineri dimineata, seara fiind si arestat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat sâmbătă că PSD a mai câştigat alegerile în trecut, dar Guvernul a fost format din partidele de pe locul "doi, trei şi un pic din cinci" şi...
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
#Izaura Anghel bani Mircea Basescu, #Izaura Anghel bani datorie Mircea Basescu , #presedinte