Ce vrea Basescu de la noul Guvern si de la vechii politicieni

Joi, 09 Februarie 2012, ora 19:54
1783 citiri
Ce vrea Basescu de la noul Guvern si de la vechii politicieni

Traian Basescu le-a cerut membrilor noului guvern, condus de Mihai Razvan Ungureanu, la ceremonia de depunere a juramantului, mai multa rigoare, consolidarea revenirii economice, transparentizarea, mai ales in privinta cheltuielilor publice, o noua Lege a Sanatatii si deschiderea discutiilor cu Opozitia pe marginea reorganizarii teritoriale.

Basescu le-a vorbit si politicienilor "vechi", cerandu-le sa "predea stafeta" noii generatii.

Ulterior, presedintele a cerut tuturor partidelor sa nu mai faca apel la vointa electoratului, atat timp cat nu respecta ce a votat acesta la referendumul din 2009 - parlament unicameral cu maxim 300 de membri.

Ministrii lui Ungureanu au depus juramantu - mesajul lui Basescu

"Avem guvern nou, as remarca ce trebuie remarcat. Sunt doi prim ministri, unul care pleaca, altul care vine, care fac parte din aceeasi generatie. As vrea sa-i multumesc celui care pleaca pentru ca in echipa celui care vin se afla ministri care la Revolutie aveau intre 11 si 21 de ani. E cel mai puternic semnal al faptului ca a venit timpul schimbarii in clasa politica. E un moment care nu va putea sa nu fie luat in seama (...)

Aveti, domnule Ungureanu si tinerii ministri de la PDL o misiune - aceea de a confirma. Cel mai important lucru pentru Romania e ca voi, cei tineri, sa reusiti.

Ce astept de la noul Guvern - mai multa rigoare, inclusiv in comunicare, mai multa transparerenta (...) sa continue partea vitala a consolidarii economiei si ma astept ca, dupa primul trimestru, daca economia va confirma asteptarile, sa incepem un proces de restabilire a nivelului de trai al populatiei. Romania nu trebuie sa mai imprumute bani pentru a da salarii, sa asigure asistenta sociala", a declarat Traian Basescu.

Alte doua elemente foarte importante pe care Basescu a spus ca le asteapta de la cabinetul Ungureanu sunt Legea Sanatatii si discutiile pentru reorganizare.

"Astept de la noul Cabinet noua Lege a Sanatatii. Astept de la noul Cabinet si deschiderea discutiilor cu Opozitia asupra unei legi a reorganizarii administrative. Institutiile de la Revolutia din '89 le gasim si astazi intacte. Nu poti sa mai functionezi cu institutiile unui stat comunist intr-un sistem capitalist (...)Pentru urmatorul ciclu electoral sa se faca tranzitia spre o noua reorganizare", a mai afirmat Basescu.

O noua generatie

Seful statului a facut si un apel spre politicienii din vechea generatie sa le lase locul celor tineri, dar si tuturor politicienilor sa implementeze rezultatele referendumului din 2009, privind Parlament unicameral cu 300 de membri.

"Mai astept un ultim lucru - ca cei din generatia mea de oameni politici si chiar din generatii mai vechi sa inteleaga ca a venit timpul sa predea stafeta generatiei care la Revolutie nu era majora sau abia trecuse de majorat. E timpul lor, doar ei pot recredibiliza consistent Romania

As mai astepta un lucru, nu de la Guvern, nu de la partide. Cel mai folosit apel e cel care se leaga de popor - cer alegeri in numele poporului, mariri de salarii in locul poporului (...) Este insa un lucru pe care toti politicienii care vorbesc in numele poporului il pot face - pentru a aproba pentru poporul in numele caruia vorbesc - votul poporului din noiembrie 2009. Intr-un referendum in care 83% din romani au votat pentru Parlament unicameral si 300 de parlamentari. Nu pot sa nu observ demagogia- pe de o parte ne facem ca uitam de un vot dat de popor, iar pe de alta cheama poporul la urne", a mai declarat seful statului.

Citește și:
Sorin Grindeanu, somat să oprească „petrecerea cu muzică şi brânzeturi fine” din trenul regal pe 1 decembrie. „Blasfemie lăutărească”
Sorin Grindeanu, somat să oprească „petrecerea cu muzică şi brânzeturi fine” din trenul regal pe 1 decembrie. „Blasfemie lăutărească”
Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, îi cere ministrului Transporturilor să stopeze o petrecere privată, cu muzică lăutărească, ce ar urma să fie organizată în vagoanele...
Funcția obținută de Marcel Ciolacu în rândul social-democraților europeni. „Acest post mă onorează”
Funcția obținută de Marcel Ciolacu în rândul social-democraților europeni. „Acest post mă onorează”
Liderul social-democrat Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 26 noiembrie, că numirea sa ca vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste la nivelul Europei Centrale şi de Est reprezintă o...