CFR Marfa, pe masa CSAT - Basescu a convocat sedinta pentru vineri

Joi, 01 August 2013, ora 18:52
4935 citiri
CFR Marfa, pe masa CSAT - Basescu a convocat sedinta pentru vineri

Presedintele Traian Basescu a convocat pentru vineri sedinta Consiliului Suprem de a Aparare a Tarii (CSAT) in cadrul careia se va discuta privatizarea CFR Marfa.

Sedinta, convocata la cererea Guvernului, va avea loc la ora 11:00, la Palatul Cotroceni, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale, remis Ziare.com.

"Administratia Prezidentiala informeaza ca joi, 1, la ora 17:05, la Secretariatul Consiliului Suprem de a Aparare a Tarii (CSAT) a fost depusa o solicitarea a Guvernului Romaniei pentru convocarea unei sedinte a CSAT cu privire la Hotararea de Guvern nr. 526 din 24 iulie 2013 pentru aprobarea conditiilor principale ale contractului de vanzare de actiuni intre stat, prin Ministerul Transporturilor, in calitate de vanzator, si Societatea Comerciala Grup Feroviar Roman S.A., in calitate de cumparator, avand ca obiect transferul dreptului de proprietate asupra unui pachet de actiuni, reprezentand 51% din capitalul social al Societatii Nationale de Transport Feroviar de Marfa CFR Marfa - S.A", arata sursa citata.

Purtatorul de cuvant al PSD: Avizul CSAT privind privatizarea CFR Marfa, obligatoriu

Administratia Prezidentiala precizeaza ca, in cazul in care prim-ministrul Victor Ponta nu poate fi prezent, este asteptat la sedinta vicepremierul Gabriel Oprea. Vicepremierul nu are drept de vot.

Victor Ponta a anuntat in urma cu cateva zile ca incepand de joi se va afla in concediu si ca sarcinile sale vor fi preluate in totalitate de Gabriel Oprea.

Privatizarea CFR Marfa si avizul CSAT pentru aceasta operatiune au starnit discutii in contradictoriu intre Traian Basescu si Victor Ponta, ceea ce a dus la desecretizarea Hotararii adoptate in data de 5 februarie 2013 cu privire la privatizarea CFR Marfa.

Documentul arata ca modalitatea concreta si procedura de privatizare se afla in responsabilitatea Ministerului Transporturilor si a Guvernului Romaniei.

Interimatul Ministerului Transporturilor este asigurat de Victor Ponta, insa acesta a refuzat sa semneze contractul de privatizare in termenul de 5 zile prevazut dupa adoptarea Hotararii de Guvern. El a declarat de mai multe ori ca este nevoie de un aviz din partea CSAT, ceea ce Presedintia a infirmat.

A. G.

Citeste si:
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) Marian Neacșu a fost numit de către PSD, partid din care a făcut parte timp de 20 de ani, în postul de...
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Doi consilieri de stat au fost numiţi joi, 2 decembrie, în Cancelaria premierului Nicolae Ciucă. Este vorba despre Gheorghiţă Agafiţei și Daniel Anghel. Deciziile privind numirea celor...