Ziare.com

Basescu, la CSM: Mai bine razboi, decat Justitie neindependenta

de Diana Robu
Vineri, 04 Ianuarie 2013, ora 11:15

   

Basescu, la CSM: Mai bine razboi, decat Justitie neindependenta
Presedintele Traian Basescu a prezidat, vineri, sedinta CSM, in care a fost prezentat raportul de activitate pe 2012, urmand sa fie aleasa si noua conducere a Consiliului.

Seful statului a laudat evolutia pozitiva a Justitiei in Romania, insa a acuzat ca exista magistrati care "inca apleaca urechea la influentele politice". Basescu a precizat ca in momentul de fata un magistrat roman nu este independent numai daca nu vrea sa fie astfel.

Totodata, Traian Basescu a criticat din nou trusturile de presa pentru atacurile la adresa judecatorilor si procurorilor, asigurand insa ca nu va negocia independenta Justitiei. "Nimeni nu o sa negocieze independenta Justitiei de dragul pacii politice. Mai bine razboi decat o Justitie neindependenta", a subliniat presedintele.

In finalul sedintei CSM, seful statului a anuntat ca are "o problema", mentionand ca propunerile pentru sefia Parchetului General si a DNA ar fi trebuit sa vina de la CSM, si nu de la ministrul Justitiei, Mona Pivniceru. In acest sens, Traian Basescu le-a cerut membrilor Consiliului sa analizeze situatia si sa ii transmita un punct de vedere.

Cele mai importante declaratii din sedinta CSM

"Din cate stiu eu, raportul nu se aproba sau se respinge, ci se dezbate. (...) Interesul meu a fost pentru raportul MCV. Nu voi sta si la alegerile CSM - este o chestiune interna a Justitiei. Eu nu va ascund ca, dupa parerea mea, toti membrii CSM sunt interesati de ultimul punct. Astazi vom dezbate ceea ce poate fi dezbatut, iar observatiile critice sunt esentiale.

Din punct de vedere constitutional, nu puteti amana alegerile, pe cand dezbaterile le putem face si trei ani de acum inainte, in fiecare zi", a declarat presedintele Traian Basescu.

Presedintele CSM Alina Ghica a prezentat bilantul CSM pe 2012, amintind ca acesta a fost anul in care "s-au exercitat cele mai mari presiuni asupra Justitiei si a statului de drept".

Seful CSM: Amenintarile la independenta Justitiei, mai vizibile ca oricand in 2012

"CSM a dovedit ca este o institutie matura. CSM a dovedit toleranta zero fata de atacurile la independenta Justitiei", a declarat Alina Ghica.

Basescu: In ciuda turbulentelor politice, CSM a ramas in picioare

Dupa raportul prezentat de Alina Ghica, presedintele Traian Basescu a atras atentia ca independenta Justitiei, la fel ca democratia in Romania, nu sunt ireversibile.

"O remarca ce mi se pare a fi esenta evolutiilor in Justitie: intr-un moment de turbulente politice extraordinare, vorbesc de iulie-august 2012, principalele institutii ale statului, inclusiv CSM, au ramas in picioare. Acest lucru inseamna ca ceva s-a intamplat in Justitie - si anume cucerirea pas cu pas a independentei in Justitie. Nu inseamna ca acest lucru este ireversibil, la fel ca democratia in Romania.

Riscul de pasi inapoi este posibil, insa eu sper ca nimeni, cel putin din Justitie, nu este dispus sa faca pasi inapoi in ceea ce priveste procesul de eficienta, dar si de independenta a Justitiei.

Nu e usor sa tii Justitia ferita de influenta politica. Tu insuti platesti uneori atitudinea de a nu lasa oamenii politici sa influenteze Justitia. Independenta Justitiei nu este inca un bun castigat de Romania, dar Romania nu are nicio sansa sa mearga inainte, ca cetatenii sa fie multumiti, daca Justitia nu va fi neinfluentata politic, sa aiba drept stapan doar Constitutia si legea", a punctat Traian Basescu.

Am vazut magistrati predispusi sa aplece urechea la influenta politicului

Totodata, seful statului a precizat ca a intalnit judecatori si procurori predispusi sa asculte de politicieni.

Traian Basescu: Am vazut magistrati predispusi sa aplece urechea la influenta politicului

"Am vazut situatii de magistrati - judecatori si procurori - care, fara sa le-o ceara nimeni, au fost predispusi la a apleca urechea la influenta politica. Daca un magistrat nu este independent, fie el judecator sau procuror, este doar din vointa sa. El trebuie sa spuna 'Nu, nene politician, nu ma interesezi, singurul meu stapan este legea'. Astazi, magistratii nu sunt independenti decat daca vor ei", a completat Traian Basescu.

CSM a aparat magistratii de atacurile publice nejustificate

Comentand pe marginea raportului prezentat de Alina Ghica, Traian Basescu a laudat "promptitudinea" cu care CSM a aparat magistratii in fata "atacurilor pubice nejustificate", dar si reactia ferma atunci cand a fost vorba de judecatori sau procurori aflati in incompatibilitate cu functia lor de magistrati.

"Nu pot sa nu constat promptitudinea cu care CSM a aparat reputatia judecatorilor si procurorilor care au fost subiect de atacuri publice nejustificate si reactia imediata la magistratii cu probleme de integritate. Ati introdus criterii serioase de selectie pentru judecatorii Inalte Curti. Constat o imbunatatire a standardelor de recrutare a magistratilor", a adaugat Basescu, mentionand ca in 2012 a semnat in jur de 15-1.800 de decrete de intrare in magistratura, numar mult mai mic decat in altii precedenti.

Aron, candidat la sefia CSM: Concursul pentru aceasta functie il dai toata viata

"Pun aceasta scadere a numarului de intrare in magistratura pe seama unei selectii mai bune. Acest lucru se vede in hotararile judecatoresti si in tot sistemul", a explicat seful statului.

Acesta a punctat ca Institutul National al Magistraturii si Scoala Nationala de Grefieri par a-si fi imbunatatit procedurile, "lucruri care par sa se vada deja in hotararile judecatoresti, actiunile procurorilor si in tot sistemul".

"Mi se pare esential ca viitorul CSM sa isi propuna mentinerea timing-ului pentru introducerea viitoarelor coduri. Amanarile nu sunt de dorit, dar mai bine ne fixam un timing pe care il putem respecta, decat sa ne trezim in preajma implementarii ca mai amanam cu alte sase luni. Aici este si responsabilitatea Guvernului sa asigure finantarea", a adaugat seful statului.

Potrivit presedintelui, tot timpul am mers pe varianta "pentru noile coduri ne trebuie un numar mai mare de magistrati".

"V-as ruga sa avem o analiza corecta si din acest punct de vedere si poate ca gasim solutii mai eficiente de crestere a vitezei solutionarii dosarelor, lucru care s-a imbunatatit vizibil in ultimii doi ani, dar e loc de mai bine", a explicat seful statului, subliniind ca "Justitia este un pilon de echitate sociala si al evolutiei noastre pozitive".

Traian Basescu a laudat si faptul ca Romania "a urcat cu 7-8 locuri in clasamentul Transparency International cu privire la coruptie", precizand ca l-a bucurat faptul ca "am depasit state vechi ale UE, unde perceptia despre coruptie e mai accentuata la cetateni decat in Romania".

"Mi-as dori ca anul 2013 sa fie mai bun ca 2012 si perceptia populatiei sa se imbunataseasca", a mai spus presedintele.

Parlamentul, abuziv cand nu da avize de cercetare penala

Totodata, Traian Basescu a atras atentia ca Parlamentul va fi sanctionat in raportul MCV.

Basescu: Parlamentul, abuziv cand nu da avize de cercetare penala - va fi sanctionat in MCV

"Parlamentul a fost in cateva situatii abuzive, nepermitand anchetarea unui ministru sau a unui fost ministru. Nu era vorba de arestare, dar nu ai nicio justificare sa nu permiti prezenta acestui demnitar in fata anchetatorilor. Am convingerea ca raportul MCV va sanctiona aceasta situatie", a adaugat presedintele Basescu.

Unele trusturi mass-media reprezinta o amenintare la adresa securitatii nationale

Totodata, Traian Basescu a mentionat ca exista "trusturi media care reprezinta o amenintare la adresa securitatii nationale".

"In 2010 am adoptat o strategie de securitate nationala care e foarte in regula pentru Parlament si inca nu e aprobata de Parlament. Pentru un singur lucru, o afirmatie. E trecuta acolo nu la riscuri, ci la vulnerabilitati - ca sunt unele trusturi media sunt interesate in discreditarea unor institutii.

Basescu revine cu atacul la presa: Unele trusturi media, amenintare la securitatea nationala

Ce s-a intamplat in 2012 cu judecatori ai ICCJ si procurori de la DNA confirma pe deplin aceasta afirmatie. Am vrut sa subliniez ca am ridicat aceasta problema inca de acum doi ani", a declarat seful statului.

Presedintele Traian Basescu a amintit ca a aratat in raportul din anul 2010 ca "sunt trusturi media care reprezinta o amenintare la adresa securitatii nationale. Am subliniat demult acest lucru, ca trusturi mass-media sunt interesate in discreditarea unor institutii".

"Pentru satisfacerea intereselor de discreditare a magistratilor, unele trusturi media utilizeaza mijloace de influenta infinit mai mari decat are sistemul judiciar. Cand un trust mass-media ia judecatori sau procurori si ii toaca de dimineata pana seara pentru a-i discredita, lucrurile sunt grave. Poate gasim o solutie legala de protejare a Justitiei fata de astfel de atacuri", a adaugat presedintele, adresandu-se ministrului Justitiei, Mona Pivniceru, prezent de asemenea la sedinta.

Danilet (CSM): Noi suntem platiti la fel, indiferent de numarul de dosare solutionate

"Mai bine razboi, decat Justitiei neindependeta"

Presedintele Traian Basescu i-a asigurat pe membrii CSM ca nu va negocia independenta Justitiei. "Mai bine razboi, decat Justitie neidependenta", a adaugat seful statului.

Raspunzandu-i magistratului Cristian Danielt, presedintele a mentionat ca "ar fi un pas enorm inapoi" revenirea la situatia in care procurorii ar fi "prepusii exlusivi" ai statului, sub controlul ministerului Justitiei si cu un control ierarhic profesional.

"A fi un pas enorm inapoi revenirea la situatia in care procurorii ar fi prepusii exclusivi ai statului, sub controlul ministerului Jutitiei, cu un control ierarhic profesional cum era inainte, acum are probabil un control administrativ, dar nu se baga seful lui in dosarul lui pentru ca daca s-ar baga si reclamat ajunge la inspectie aici.

Deci acest statut trebuie mentinut pentru binele nostru, al tuturor chiar daca eu stiu discutiile judecator-procuror, imi sunt cunoscute Mai ales imi erau cunoscute la inceputul primul mandat cand inca era relativa noua abordare, dar cred ca toti v-ati convins de binefacerea independentie procurorului si chiar dumneavoastra asa cum spuneati, sunt convins ca o simtiti cel mai bine in instante, ce inseamna procurorul independent care va vine cu un dosar facut independent", a mai declarat Traian Basescu.

Problema lui Basescu: Propunerile pentru sefiile DNA si Ministerul Public trebuie sa vina de la CSM

In finalul sedintei, Traian Basescu a mentionat ca are "o problema", referindu-se la propunerile pentru procurorul general si sefia DNA.

"Am primit propunerile pentru numirile la DNA si Ministerul Public. Teoria pe care am avut-o pana acum - nu numim adjunctii, pana nu numim sefii mari, pentru a da posibilitatea formarii de echipe", a precizat seful statului.

Acesta a facut un apel la membrii CSM, carora le-a cerut parerea in legatura cu numirile de la Parchetul General si DNA.

"La zi, eu am primit propunerile pentru cei doi sefi - procuror general si procuror sef la DNA. Nu discut procedura, dar... Am venit pregatit sa ridic problema asta, dar n-am vrut sa stric ordinea de zi", a adaugat presedintele, care le-a prezentat membrilor CSM Constitutia Romaniei.

"Fac un apel la dumneavoastra, dincolo de a stabili calendarul de implementare a codurilor, o urgenta la zi este ocuparea posturilor vacante in Parchetul General si DNA. Avem un articol, 134 din Constituia Romaniei, care spune asa: "CSM propune presedintelui numirea de judecatori si a procurorilor.... Deci propunerea, conform Constituiei, trebuie sa vina de la CSM. Aceasta prevedere nu a fost atacata la CCR pana acum.

Basescu: Pe Constitutie CSM trebuie sa propuna procurorul general si seful DNA, nu ministrul Justitiei

Eu nu ma voi grabi cu aprobarea sau respingerea celor doua propuneri. Dar as vrea sa stiu un punct de vedere al dumneavostra, al CSM, in zilele urmatoare. Nu am un termen in care sa decid cu privire la cele doua functii. Sigur, ma pot adresa CCR, dar as vrea sa stiu punctul de vedere al CSM-ului. Prevederea expresa este ca CSM-ul face propunerea, nu Ministerul Justitiei", a conchis Basescu.

Cine candideaza la sefia CSM

Printre candidatii pentru sefia CSM se afla si procurorul Oana Schmidt - Haineala, al carui mandat de vicepresedinte al Consiliului inceteaza in curand.

Daca va fi aleasa, Haineala va deveni primul procuror care conduce CSM, conform B1 Tv. Contracandidatul sau este Mircea Aron, judecator de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Alegerile pentru conducerea Consiliului Superior al Magistraturii au loc in conditiile in care mandatele presedintelui CSM, Alina Ghica, si vicepresedintelui Oana Schmidt- Haineala expira pe data de 6 ianuarie. Cele doua au fost alese la conducerea Consiliului in urma cu un an.

Anul trecut, Alina Ghica si Oana Schmidt Haineala si-au depus un proiect comun, insa pe parcursul anului s-a simtit faptul ca vicepresedinta Consiliului, procuroarea Haineala, a condus mai mult decat presedinta Ghica.

Surse din magistratura spun ca anul acesta cele doua magistrate vor sa faca rocada, astfel ca Haineala sa preia conducerea, iar Ghica sa-i fie vicepresedinte.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7915 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
52 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

basescu nu uita ! si plugusorul lui

Justitia nu mai este a ta !
Plugusorul lui basescu
Dragi romani, gospodari si oameni buni
Eu v-am inhămat pe toti, cu bunici si cu nepoti
Să trageti la plugul tării, pan' la culmile răbdării
Iară eu să-l tin de coarne, nu cumva să se răstoarne
De veti vrea să rupeti jugul
să răman singur cu plugul.
Eu pocnesc din bice "poc" si indată apare Boc
Vă dublează TVA-ul si la toti vă piere maul
Vă mai taie si din ratii, din pensii si alocatii.
Eu pocnesc din bice tare,sa imi dati ascultare
Am justitia,am servicii,curtea cea constitutionala
Plus mafia internationala
Daca vreau va fac pe loc
Sa nu zica unul ioc.
Ati crezut ca sunt normal
Dar sunt aneuronal
Si in anul care vine
O sa-mi fie mie bine
Sa traiti bine ziceam
Dar nu stiti cat va minteam

La anul si fara multi ani !

 

USL-asilor ! Schimbati linurita , cu lingura mare !

Justitia trebuie sa fie ABSOLUT independenta.
Magistratii stiu aceasta si nu vor sa fie servitorii nimanui.
Tradatorii nu vor avea succes.

 

uslinosi,atentie !

nu vreti sa pricepeti ca numirea unor indivizi de-ai vostri in functiile pe care le rivnesc sefii vostri penali incalca interesele fundamentale ale romaniei ?
este strict necesar ca toti uslinosii anchetati sa fie condamnati la ani lungi de temnita,in replica,cind va va veni rindul,bagati la zdup citi mai multi pdlisti...
asa veti merita recunostinta urmasilor...
folositi-va de traian basescu asa cum se foloseste si el de voi,nepricopsitilor :)

 

alta ticalosie pe fata .......

....auzi numirile sa fie facuta dintr-o singura sursa,adica de judecatorilor basisti numiti de el,tocmai invers spiritului legii care tocmai de aia prevede ca numirile pe diverse functii sa se faca din diverse surse tocmai ca justitia sa nu poata fi influientata politic,sa ajunga practic captiva in mina unui grup,in cazul de fata basist.

 

Justitia trebuie sa fie oarba si nu choara si surda!

Deci Guvernatorul a decis - mai bine razboi decat o justitie neindependenta. Vezi Victoras draga cat a tinut si la ce a fost bun "Tratatul de Pace" cu Traian Basescu? Altadata fa bine si mai asculta de sfaturile lui Crin Antonescu caci se pare ca este mai copt la minte. Asadar de ce Basescu este in stare sa dezgroape securea razboiului cu Victor Ponta? Cica ar fi vorba de independenta Justitiei? Stimati cetateni, nu vi se pare ca termenul "Independenta Justitiei" in gura lui Traian Basescu suna fals? De-a lungul anilor am avut nenumarate dovezi ca Justitia nu este independenta, mai ales ramura Procuraturilor. Deci am avut arestari abuzive decise de procurori (oare la comanda cui?) care odata ajunse in instanta, arestatii au fost declarati nevinovati. Ex: Dinu Patriciu, Gigi Becali, Dan Diaconescu, T.Atanasiu, P.Pacuraru, T.Chiuariu etc. Am mai avut un caz in care procurorii au arestat un om de afaceri - Popoviciu. Insul nu a stat la arest decat o noapte deoarece a iesit cu o falca in cer si una in pamant insusi Traian Basescu - aparatorul independentei Justitiei care a declarat ca Popoviciu este un om de afaceri onest si ca atare trebuie pus in libertate. A doua zi Popoviciu era iarasi un om liber. Ulterior s-a aflat ca fiica cea mare a lui Basescu - Ioana ar fi cumparat un apartament de lux intr-un imobil de al lui Popoviciu. Valoarea apartamentului era de aproape un milion de euro. Cu ce bani a cumparat Ioana? Tacere. Acest gen de exemple de "independenta" a Justitiei nu reprezinta decat mizilicul. Stati sa vedeti ce a fost in stare sa faca cuplul Kodruta Chiovesi - Daniel Morar pentru a asigura independenta Justitiei. Astfel de-a lungul mandatelor lui Traian Basescu, dar cu deosebire in ultimii ani, procurorii au intocmit 200.000 de dosare penale si care au fost dosite la ordinul celor doi deoarece infractorii din acele dosare apartineau partidului portocaliu. Ingrijorarea lui Traian Basescu este fariseica deoarece ii este frica ca alti procurori aflati la conducerea celor doua institutii ar putea da drumul la cele 200.000 de dosre penale si atunci pentru Traian Basescu si pentru partidul portocaliu va veni Apocalipsa. Nu conteaza pe cine va propune Mona Pivniceru, Traian Basescu vrea doar o rocada intre cele doua personaje deoarece nu poate avea incredere in alti procurori, indiferent cine ar fi aceia. Bineinteles ca Traian Basescu are si griji personale deoarece are pe rol sase dosare penale din care cel mai voluminos si mai grav - Dosarul Flota. Pe langa cele sase dosare, dupa pierderea imunitatii lui Traian Basescu i se mai pot deschide si alte dosare. Deci aceasta este explicatia ingrijorarii lui Traian Basescu fata de independenta Justitiei.

 

cu Judecatori care 'apleaca urechea...'.....

....pai judecatorii basisti care au acelasi limbaj politic basist de lemn,acelasi teme ale propagandei mincinoase basiste astea nu au 'aplecat deja urechea' dpv politic dar catre basism ,in loc sa aiba o atitudine neutra atit politic cit si fata de parerile presei asa cum ar trebui sa se comporte un judecator adevarat.

 

declaratia ca anumite trusturi ...

...de presa [care au alta opinie politica] reprezinta un atac la securitate,reprezinta declaratia unui bolsevic ordinar si disperat.

 

aceste declaratii de la Csm .....

.....a lui Basescu arata cit de disperat este acest individ dupa imunitate.Cit de disperat este sa nu piarda acest centru de putere reprezinta dovada suprema a coruptiei basiste.

 

justitia din Romania va fi libera si independenta...

....atunci cind se va judeca in sfirsit dosarul Flota .Restul este minciuna si lozinci in vint.Dovada ca CSM-ul este politizat,influientat politic,controlat de Basescu este rocada care vrea sa se faca intre cele doua judecatoare basiste pe baza une unei chichite legislative,abatindu-se grav de la spiritul legii care prin limitarea mandatelor la un an avea ca scop tocmai evitarea abuzurilor ,influientei politice.Minciuna si ticalosie pe fata.

 

copy/paste ca se poarta....

Vad comentariile rautacioase la adresa Doameni Haineala .Pentru ca ii cunosc trecutul am sa spun pe scurt cine este Dumneai.Dumneai este fiica unui fost cunoscut procuror din Bacau mama ei a fost profesoara de romana in acelasi oras.O eleva buna prin tenacitate si munca a ajuns sefa parchetului de la Bacau.Tin sa mentionez ca tatal a decedat cu multi ani in urma inainte de a incepe cariera juridica iar mama ei a decedat de curand.Sora mamei a murit lasand in urma un baiat pe care Oana a decis sa-l adopte si sa-l creasca.E un om extraordinar si un profesionist .IIi doresc succes !!in rest niste rautati incredibile pe acest site la adresa ei .

 

Lenin-bunicul lui Ponta si Crin :un pas inainte - doi pasi inapoi!

Nu va lasati!Nu va lasati! ramineti consecventi gindirii intunecate si cuprindeti inet-incet totul!Luati si singurul lucru ce tine de demnitatea noastra ca oameni in primul rind si apoi ca romani! Dupa un pas inainte...faceti doi pasi inapoi, prin sluga securisto-comunista-Monica Pivniceru! Este singurul liant pe care-l mai avem cu UE! Decuplati-ne definitiv de la democratie, sa aveti satisfactie totala in nimicnicia voastra in care vreti sa ne introduceti pe toti, precum intr-un sac fara fund!!!Daca sinteti mereu predispusi la...pasi inapoi...inseamna ca aveti o problema!!!Ma mir ca nu va autosesizati...doar se vede de pe Luna ca sinteti perfectionati, precum intr-un sistem canceros!!!

 

Basescu si a cincea coloana URSS conduce Europa.

Iata argumente care ar trebui sa revolte pe fiecare roman : Miza pentru care Basescu a fost pastrat in functie: cedarea suveranitatii Romaniei pentru UERSS. Agentii Securitatii, KGB, AVO, SIE si BND ii canta in struna laudand maretele idealuri ale Federatiei Statelor Europene. Vladimir Bukovski: A cincea coloana a URSS conduce UE."Lenin a dat-o in bară, Stalin a dat-o in bară, Hrusciov a dat-o in bară, Andropov a dat-o in bară, chiar si Gorbaciov a dat-o in bară. Dar Comisarii de Bruxelles acum au reusit“. – Vladimir Bukovski.Citat: " Am scris deja in cateva randuri despre ceea ce m-a socat cel mai tare in timpul evenimentelor din iulie-septemebrie 2012 si m-a determinat sa ma despart pentru totdeauna de orice are cea mai mica tangenta cu Basescu, pe deasupra porcariei cu noul sau rang de presedinte al tuturor ungurenilor. Este vorba de devoalarea sa, facuta, chipurile, pentru a intelege noi cat de mare este el, mititelul, despre cum discuta “discret" si “subtil", pe sub mesele de la Consiliul European, cedarea suveranitatii nationale a Romaniei, fara a inconstiinta romanii, in ideea crearii unei utopice Federatii europene, un proiect masonic vechi de peste 200 de ani. Intr-o Scrisoare Deschisa adresata Suspendatului in ultima clipa a Referendumului, in care imi propuneam si sa renunt la orice comentariu politic pe acest blog, din scarba fata de personajele care ne distrug zilnic viata, ii aminteam lui Traian Basescu ca daca nu va plati acum, dupa cum a cerut poporul roman prin votul lui, cu siguranta istoricii nu il vor ierta punandu-l exact la locul lui, in insectarul tradatorilor de tara, daca continua tot asa. Si uite ca o face. Ceea ce ma obliga sa scriu in continuare despre marile porcarii la care se deda intru desavarsirea Pactului Hitler – Stalin. De ce ii invoc pe cei doi posedati? Pentru ca cei care la merg pe urme si se ocupa azi de acest proiect masonic, nazisto-comunist, in Romania, sunt in princiapal agenti cunoscuti ai Germaniei si Rusiei (respectiv ai Ungariei, satelitul extremist al celor doua puteri), dupa cum se vede, iata, dintr-o simpla stire de presa in care ni se invoca maretele idealuri ale Federatiei Noii URSS, promovate asiduu de aparatorul ticalos al lui Basescu, fostul (?) maoist si trotkist Barroso, crescut de tovarasi pana a ajuns unde trebuie, la fel ca si comunistoida ministreasa de Externe a UE.."

http://roncea.ro/2012/09/18/miza-pentru-care-basescu-a-fost-pastrat-in-functie-cedarea-suveranitatii-romaniei-pentru-uerss-agentii-securitatii-kgb-avo-sie-si-bnd-ii-canta-in-struna-laudand-maretele-idealuri-ale-federatiei-s/

O infringere temporara,cu o victorie categorica,pentru Presedinte...

In ce priveste economia,Presedintele a fost un "invins" al Crizei, cita vreme consilieri sai si departamentul economic al PD.Liberal au fost incapabili de a construi un program economic pro-activ,anticriza.
Cauzele acestei neimpliniri sint multe si nu este momentul de a le prezenta.
In ce priveste JUSTITIA ,Presedintele este un categoric invingator!
Ceeace a construit ca "mecanisme" de identificare a actelor de coruptie ,cit si urmarirea penala fara limite,cu(sau fara)codamnari penale,ramine meritul de nimic atins al Presedintelui.
Starea de degradare a economiei care va continua si in 2013, in lipsa aceluiasi "program economic pro-activ", capabil de a conduce la aparitia de noi intreprinderi si locuri de munca,va da batai de cap imense Guvernarii USL.
Ea nu va mai avea conditiile si dispozitia(politica) sa mai incerce actiuni antiprezidentiale,incit Presdintele va putea sustine in continuare,cursul calitativ pozitiv si evolutia spre libertatea deplina a justitiei!
PS.
In plus,presedintele si consilerii sai,stiu bine,cum isi pot lua revansa si pentru infringerea (economica) suferita...

 

hai ca esti mahmur!de ce nu ai castrat varanul cand ...

trebuia,s-au interesele tale au cerut-o?????ce cauta manhaussen ,prim plagiator in functia de P.M.?????unde este demnitatea functiei pe care ai primit=o de la noi????daca si justitia au luat=o securisto-comunistii,poti sa te autoflagelezi,ca nu mai reprezinti mai nimic in fata romanilor!!!!ue cu modestele mele misloace am incercat sa iti tin partea !dar,de alegerea vechiului plagiator in noua functie de copylotru,m-am LAMURIT!!!NICI NU TE SALUT!!!!

 

Cu putine exceptii comentariile pe care le-am citit pana acum sunt

doar o revarsare de ura exprimata la adresa presedintelui!
Oare oamenii mai si gandesc inainte de a scrie comentarii sau doar la vazul numelui de Basescu se declanseaza valul de furie cam ca la taurul care vede fluturand panza rosie a toreadorului?

 

Oare oamenii mai si gandesc..

Nu gandeste nimeni nimic, scrie un USLinos rank userx5 ceva si dupa el apar ceilalti cu comentariile, un fel de muste adunate la r.a.h.a.t.

Justitia este oarba dar are ochelari 3D !

Atat timp cat pentru aceiasi speta instante diferite dau verdicte diferite in Romania nu este dreptate !

In rest, doar vorbe goale..

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor