Basescu, prima reactie in scandalul comisiilor: Terenul - achizitionat cinstit, creditul e luat corect. USL face joc politic (Video)

Miercuri, 20 Noiembrie 2013, ora 23:00
6930 citiri
Basescu, prima reactie in scandalul comisiilor: Terenul - achizitionat cinstit, creditul e luat corect. USL face joc politic (Video)
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu a acuzat, miercuri seara, PNL si PSD ca fac un joc politic, tocmindu-se care e "jupanul" pe comisia parlamentara de ancheta a terenului achizitionat de fiica sa, cerandu-le liderilor USL sa faca plangere la Parchet daca apreciaza ca ceva nu a fost in regula.

Declaratiile au fost facute la B1 TV, aceasta fiind prima reactie a presedintelui dupa scandalul din ultimele zile care a adus atatea tensiuni intre Crin Antonescu si Victor Ponta, inclusiv acuzatii indirecte de minciuna.

Traian Basescu a vorbit pe larg despre modul in care fiica sa a luat creditul de la CEC, a dezvaluit cine a dat aprobarea si s-a aratat dornic sa mai achizitioneze pana la 500 de ha, spunand ca totul este o afacere cinstita si transparenta. In schimb, el a catalogat infiintarea comisiilor de ancheta drept o "reactie de tip mafiot".

Totodata, Traian Basescu l-a acuzat din nou pe Victor Ponta ca este mitoman si vrea sa fie "stapanul inelelor", si a respins ideea ca directorul SRI George Maior sa candideze la presedintie sau sa faca presiuni asupra premierului in acest sens.

Presedintele a vorbit pe larg despre faptul ca Victor Ponta a refuzat de doua ori sa semneze desecretizarea arhivei Dunarea operativ, dand de inteles ca raspunde astfel la comenzile lui Dan Voiculescu.

Traian Basescu a mai subliniat ca un referendum pentru Constitutie simultan cu alegerile prezidentiale ar scoate Romania din randul statelor democratice si a repetat ideea ca daca ar avea de ales intre Victor Ponta si Crin Antonescu, l-ar vota la presedintie pe cel de-al doilea.

Traian Basescu anunta o premiera: Sa atace a doua oara la CCR pragul de 30% la referendum

Basescu ataca planul USL: Referendum in aceeasi zi cu prezidentialele, o lovitura de stat, un sacrilegiu democratic

Si meciul cu Grecia a fost folosit de presedinte pentru a reaminti de plagiatul lui Victor Ponta, nu doar faptul ca un profesor universitar a anuntat ca va tine o conferinta la Sorbona despre pactul de coabitare semnat in premiera in Romania, pact in legatura cu care Traian Basescu a spus ca inca nu a terminat de analizat.

Basescu, despre coabitare: Era o sansa unica pentru Ponta sa faca un doctorat pe acest pact, sigur nu plagia

Despre descentralizare, presedintele a spus ca este "o crima administrativa" si o miscare antinationala. Traian Basescu a anuntat si o alta premiera: este pregatit sa trimita a doua oara legea referendumului la CCR, de data asta cu alte argumente.

De asemenea, presedintele a anuntat ca va respinge legea bugetului daca ramane in forma actuala.

In ceea ce priveste unificarea dreptei, Traian Basescu a reluat ideea ca ea trebuie sa aiba loc inainte de europarlamentare. Totodata, presedintele a subliniat ca ipoteza lansata de Sebastian Lazaroiu, de a deveni premier dupa incetarea mandatului de presedinte, nu are suport real.

Ziare.com a transmis principalele declaratii in format LIVE TEXT:

- (cazul Calarasi) Este un joc politic pe care il face USL in ansamblul lui. Va pot spune cu certitudine ca niciodata nu mi-as fi permis ilegalitati in achizitionarea unui teren. Este o afacere de familie, terenul e achizitionat cinstit, cu bani luati de la o banca, nu sunt bani de la stat, sunt banii deponentilor. Nu sunt de la Ponta, Chitoiu, Antonescu. Creditul e la dobanda pietei din ziua in care s-a facut contractul de credit.

- Fiica mea a depus dosarul la sucursala din Calea Victoriei. CEC este singura banca care finanteaza agricultura romaneasca, bancile austriece nu finanteaza. Politica de finantare a agriculturii e din timpul guvernului Boc.

- Povestea cu dobanda mica: E adevarat ca scrie 6,53, dar dobanda anuala e 7,1 ceea ce este peste dobanzile cu care se finanteaza societati agricole. Fiind persoana fizica, s-a acordat aceasta dobanda. Se adauga dobanda, ajustare la 3 luni.

- Nu s-a facut niciun trafic de influenta. Eu am vorbit cu ministrul Chitoiu la 40 de zile dupa ce se acordase creditul si l-am rugat sa nu il schimbe pe Ghetea, pentru ca e presedintele ARB, e un bancher recunoscut prin valoare. In plus, eu cu omul asta si cu BNR impreuna am pregatit celebrul Acord de la Viena in care s-a convenit cu toate bancile care opereaza in Romania ca in perioada de criza 2009-2011 sa nu repatrieze bani. E o copilarie sa spui 'Cum si-a permis presedintele sa sune la Chitoiu pentru Ghetea'.

- (Aveti dialog cu Ghetea?) Tot timpul, de 8 ani. PSD si-a luat Eximbank si PNL urma sa isi ia in proprie administrare CEC. Am atras atentia: Nu il schimbi cu un politruc de al vostru, fie el si provenit din apropierea nasului Rusanu sau finului Chitoiu. Discutia era sa nu punem sub semnul intrebarii CEC. Nu am sentimentalisme, daca as fi stiut ca Ghetea nu a facut nimic pentru tara asta, nu as fi facut nimic.

- (prejudiciu de imagine?) Cred ca este. Pe de alta parte, este o afacere de familie cinstita, nu aveam de ce sa o aman. Se lanseaza minciuni, premierul exceleaza. Eu am mai spus ca e un mitoman.

- (consilierul Radulescu, ati folosit institutia prezidentiala) Nu am discutat numai cu Radulescu, am discutat cu foarte multi agricultori care fac agricultura de o viata. Pe Radulescu l-am rugat, ca specialist, sa ma sfatuiasca, sa imi dea o idee, am facut socoteli cu el. Nu o sa le spun numele ca poate se face comisie si pentru ei. Vad ca e una la Senat, una cu camerele reunite, notarii au facut si ei. Uniunea Compozitorilor trebuie sa faca o comisie, pentru ca prin lanul de grau canta greieri si trebuie sa vedem de ce canta greieri pe tarlaua familiei Basescu (rade, n.red).

Contraatacul lui Basescu: Uniunea Compozitorilor trebuie sa faca o comisie, pentru ca pe tarlaua mea canta greieri

- Serios, eu am mai facut afirmatii despre achizitionarea de terenuri de la 1 ianuarie. Important nu e daca recolta o face un italian, un sirian, un libanez. Marea problema e ca romanii nu au nicio sansa sa cumpere terenuri. Noul proiect de lege nu acopera, sper ca au scos si limitarea la 100 de ha.

- Romanii nu au nicio sansa sa cumpere teren: costul creditului e foarte ridicat, iar cei care vor veni din UE sa cumpere vor face imprumuturi la bancile de la ei cu 0,25% dobanda. Cum poti sa stai in concurenta?

Basescu vrea sa mai cumpere terenuri: Pana la 500 de ha in familie, dar nu voi sta eu pe tractor

- As vrea ca in familie sa mai adaugam macar pana la 500 de ha, ca sa faci rentabila si achizitia in leasing de masini agricole. Nu eu voi sta pe tractor, o sa angajez un specialist. N-am crezut ca in 2 saptamani din bob iese planta verde. E altfel cand il vezi pe hectare, cand stii ca tu ai vrut sa se intample. Aproape nu o sa ma gandesc daca Ponta a reusit sa deszapezeasca DN1, ci o sa ma gandesc daca da zapada pentru recolta.

- (Ponta vrea subventia inapoi) Nu am ce sa ii platesc.

- In concluzie. Niciodata nu as fi facut un lucru ilegal, creditul e corect, cu Chitoiu am vorbit la 40 de zile dupa ce am luat creditul.

Basescu explica telefonul dat lui Chitoiu: I-am cerut sa nu-l schimbe pe Ghetea cu un politruc al lor

- (cu Ghetea ati vorbit?) Nu. S-ar putea sa fie o coincidenta, dupa ce dosarul a fost trimis la CEC, Ghetea nu a fost nici macar in tara. De la sucursala Victoria Ioana putea sa ia pana la 2, 5 milioane, ea avea nevoie de 4,6. In comitetul de credit s-a aprobat. Comitetul de credit avand competenta sa dea intre 1,5 si 10 milioane credit. Nu au fost nici uselisti, nu s-a ajuns la consiliul de administratie.

- (comisie parlamentara) Ma uit si ii compatimesc pe domnii politici pentru ca se razbuna pe munca. Uitati-va in declaratiile de avere cati au bani pe care i-au imprumutat - zeci, sute de mii de euro la altcineva. Veti vedea alte trasnai, ca bietul demnitar a imprumutat bani de la altcineva, nu i-a produs. Nu mai vorbesc de cei care, facand hotii si neputand justifica banii, ii pun pe numele unui verisor sau ai altora. Sa vina sa vada cum se face un lucru corect, transparent.

- Ioana a platit din prima luna rambursarea, nu a fost cu perioada de gratie desi s-ar fi justitificat pana la prima recolta, iunie, iulie. De luna viitoare va plati 26.222 de lei, e cu dobanda ROBOR.

- (fac comisie, se rupe USL?) Asta-i buna! Nu stiu care sa puna comisia sub control. Ce placut ar fi ca un partid sau altul iasa sa spuna concluziile, nazbatiile: Am trimis la Parchetul General... Daca sunt cinstiti si nu vor un joc politic, ci vor sa afle un adevar, nu mai bine fac o plangere la Parchet acum?

Basescu, pronosticuri despre ruperea USL: E lupta pentru cine e jupanul, Ponta vrea sa fie Stapanul Inelelor

- (sunt tensiuni in USL sau e teatru?) Nu stiu nivelul de dispute intre ei. Privit din afara si cunoscand cum functioneaza aliantele, acolo nu e o dorinta de rupere a aliantei, ci o competitie - cine e jupanul, Ponta e mai lipsit de caracter decat Antonescu, vrea sa fie stapanul inelelor, nu pot sa uit cum a iesit cand a venit Omar Hayssam. Discutam de un om care e presedintele Senatului si un om care e prim-ministru, forta unui premier e mult mai mare. Presedintele Senatului poate compensa prin actiuni. Daca spunea sa mai facem o comisie... Dar Ponta a tinut sa fie premiant si aici: Hai sa fac si eu comisia mea. A iesit si a anuntat fara Antonescu. Sunt doi politicieni insuficient de maturi, partidele lor nu ii lasa sa se rupa. Nu cred ca se rupe USL, vor merge impreuna, vor avea candidat.

Revizuirea Constitutiei

- PSD ar fi foarte multumit daca reuseste sa modifice Constitutia odata cu prezidentialele pentru a diminua puterea presedintelui in asa fel incat sa puna la Cotroceni o maimuta si la Palatul Victoria sa fie un atotputernic.

- Poti sa faci un referendum la care spui da si nu, dar sa dai electoratului sa voteze o carte (Constitutia)... nu va exista o lovitura mai grea de la toate statele UE privind toate statul de drept!

- (puteti impiedica?) Am dreptul 10 zile dupa ce vine de la CCR. Stiu ca sunt instructiuni precise sa vina repede. Voi promulga legea in a zecea zi la ora 23 si 59 de minute, incercand sa preintampin un astfel de dezastru. Daca vom organiza un asemenea scrutin, lovitura de credibilitate ar fi aproape ca cea de la lovitura de stat de anul trecut. Nimeni nu ar putea sa inteleaga cum poti sa ceri unui popor sa voteze Constitutia simultan cu presedintele. Pe ce Constitutie isi va face campania? Un ridicol complet, in care lumea ne-ar considera neevoluati si ca stat, ar fi o nota proasta nu numai pentru politicieni, ci si pentru electoratul care accepta un asemenea sacrilegiu.

Despre servicii si desecretizarea arhivei Dunarea

- (Antonescu a spus ca Ponta e candidatul serviciilor?) Daca a facut referire la Maior, e un soi de infamie. Maior e de o corectitudine ireprosabila. E el suflet de pesedist, e si nasul domnului Ponta, dar nu a confundat niciodata SRI cu interesele politice. Intuiesc de unde vine, de la ministrii PNL din CSAT. E furios si turnatorul Voiculescu, nu doar plagiatorul mincinos. Sunt furiosi amandoi simultan. La ultimul CSAT eu am propus desecretizarea ICE Dunarea operativ. S-a opus Ponta. M-a surprins. Asa ceva nu se pune pe ordinea de zi sa se discute in toate ministerele, stiam ca sunt oamenii lui Voiculescu in guvern. Am pus o Hotarare cu un singur articol. Cine s-a opus? Ponta. Am spus ca a fost o chestiune de ambitie.

Basescu, acuzatii grave: Scandalul terenurilor acopera desecretizarea arhivei Dunarea; Voiculescu tot ajunge la puscarie

- Mai e o procedura, sa circule proiectul de hotarare la toti membrii CSAT. La cateva zile am dat drumul la Hotarare, intai la servicii, au semnat SRI si SIE, a trecut pe la diversi ministri. A ajuns la Ponta, nu semneaza si cere ministrilor sa isi anuleze semnaturile. Nu putem decat specula, intuiesc ca e o presiune de la Voiculescu. Eu spun ca Dunarea operativ nu e Crescent. Nervozitatea simultana a celor doi, Ponta si Voiculescu, si atacurile furibunde incropind o minciuna legata de cum am achizitionat terenul, este o reactie de tip mafiot: Ai vrut sa te atingi de noi, iti dam comisie parlamentara. Puteau sa faca o plangere la parchet, dar aveau nevoie sa acopere si bugetul si povestea Dunarea, care nu e simpla. Cred ca de aici vine afirmatia lui Crin Antonescu.

- (Maior candidat la presedintie, a spus Udrea) Nu ma puneti sa comentez declaratiile doamnei Udrea.

- (il vedeti pe Maior posibil candidat?) Nu. Stiu ca are alte planuri.

- (comisia) E un act de retorsiune privind Dunarea. Eu nu am vazut arhiva, dar daca SIE a considerat ca Dunarea operativ trebuie mentinuta in regim de secretizare, in conditiile in care Dunarea comercial s-au predat din 2006, s-au carat zeci de camioane, probabil ca sunt lucruri importante. Legaturi categoric se vor vedea, dar sa nu credeti ca numele pe care le veti gasi intr-un dosar de spionaj extern sunt adevarate, iar legea interzice desconspirarea numelor adevarate. Arhiva e in decurs de desecretizare, s-au predat zeci de bibliorafturi la CNSAS.

- Cred ca domnul Voiculescu are impresia ca libertatea lui sta in mana mea. Nu, libertatea lui si a multor altora sta in ce au facut. Daca nu au facut nimic, nu li se intampla nimic, daca au facut lucrurile de care sunt acuzati, indiferent ca sunt eu la Cotroceni sau nu, tot la puscarie ajung. Sunt foarte multi in tara asta care au crezut ca pe ei nu ii atinge legea. Sunt convins ca statul roman a inceput sa isi dezvolte institutiile in asa fel incat le va fi foarte greu sa scape. Poate ca procurorii nostri nu au deprinderea sa lucreze cu mecanismele fraudarii pe care occidentalii le-au invatat de mult si au gasit anticorpii.

Tokes, meciul cu Grecia si Rompetrol

- (retrageti decoratia lui Tokes?) Nu e un proces simplu, va trebui sa vad raportul argumentat. Nu e suficient sa spui Noi, Costin Georgescu, cu doamna Firea, cu doamna Cretu am stabilit sa luam decoratia oferita de presedinte. Eu nu spun ca e admisibil ce a facut, dar cand a fost sa ii ridic decoratia lui Vadim, s-a facut raportul, Vadim a atacat in instanta documentul si administratia prezidentiala a pierdut. In instanta a fost anulata aplicarea decretului. N-o sa repet experienta fara sa fiu foarte atent. A fost singurul decret in 9 ani de mandat care a fost suspendat la aplicare de instanta.

- (Ponta v-a acuzat in cazul Rompetrol) Il incurc in viata... Domnul Ponta vrea sa fure cu mana parlamentului 400 de milioane de dolari. Ca sa fie primit de presedinte in Kazakhstan, s-a apucat sa anuleze prin memorandum 380 de milioane de dolari. Nu mi s-a parut ca avem obligatii sa facem investitii, dar nu era nicio sanctiune pentru kazahi daca nu indeplineau obligatiile. Nicio sanctiune in acel memorandum! Am trimis la CCR, dar nu punand in evidenta neaparat diferenta datorata statului roman, ci punand actiunea guvernului care vrea sa adopte prin lege o masura care tine strict de guvern. Nu e treaba parlamentului cum se negociaza datoriile, e treaba Executivului.

- E tot o incercare de a se acoperi, modelul Rosia Montana, modelul CFR cand trimitea la CSAT. Nu vrea sa isi asume responsabilitati, el vrea sa plagieze, sa minta. Daca Stancu care a marcat cu Grecia, plagia aici de doua ori, ne calificam. Mi-a parut rau ca nu ne-am calificat. Am vazut fetele jucatorilor, mi-a parut rau de ei. Maxim imi e tare drag. (Piturca?) Nu vreau sa intru in galeria celor care se ocupa de fotbalul romanesc, o fac Dragnea, Ponta. Imi aduc aminte declaratiile de la inceputul mandatului Piturca a spus clar ca nu are in vedere calificarea la Mondiale, ca nu are cu ce, ci la Europenele din 2016. Dar nu sunt fan Piturca, mie imi place Dan Petrescu.

Pactul de coabitare, la Sorbona

- (pactul de coabitare) N-am terminat analiza. Stam in Constitutie, in legi, ce sa mai spun...

- Propun alta tema. Am vorbit cu un cadru universitar de la Drept, din Bucuresti, care are un ciclu de 3 conferinte la Sorbona.Una din teme e pactul de coabitare dintre presedintele si premierul Romaniei. E o noutate constitutionala absoluta.

- Era o sansa pentru Ponta sa faca un doctorat pe pact, pentru ca e unic. Sa isi refaca titlul. Nu am cum sa il iert, asa cum a furat stiinta altora si si-a insusit-o, asa fura adevaruri la guvernare. Cand e intr-o situatie dificila minte si mai mult.

- Nu mai sunt scandaluri, au intrat in cotidian.

Descentralizare

- (descentralizare) Romania va fi ravasita in interes electoral, se da o lovitura institutiilor. Romania nu avea nevoie de o descentralizare de acest tip, ci de o reorganizare administrativa. Le-a trecut prin cap o trasnaie. Hai sa facem din baronate cetati inexpugnabile. E o crima administrativa si nu neaparat pentru ca s-ar da peste cap functionarea institutiilor (schimbarea stapanilor, bucuria nebunilor). Va trece un timp, dar se uita definitia statului - e stat unitar. Ministerele nu vor putea sa nu faca control si implementarea politicilor. Daca vor face aceasta miscare antinationala, vor trebui sa reinfiinteze directii pentru ca ce dai baronului nu mai iei inapoi. Cum va face ministerul Sanatatii politica sanatatii?

- (nu s-au gandit?) Nu ii suspectati de prea multa inteligenta, sunt brutali. Interesul e sa ii consolideze pe baroni incat sa nu ii scoata nici mama alegerilor.

Politica de dreapta

- (Sebastian Lazaroiu lansa varianta Basescu-premier) Multi consilieri provin din politica si nu trebuie sa le omor aspiratiile de a reveni in politica. E o parere, vad ca e discutata si de altii. Nu imi neg propria experienta, dar este doar o afirmatie care nu are fundament real. Ar fi o experienta interesanta dupa cata experienta am adunat, dar e foarte greu dupa ce ai fost presedinte sa te faci premier.

- (infrangere CCR la prag referendum) Nu e o infrangere. Nefiind vot obligatoriu trebuie sa gasesti o formula care sa echilibreze lucrurile. Marea problema pe care o am cu pragul de 30% e ca nu poti sa lasi in vigoare actuala Constitutie si referendumul la 30%. De aia CCR a dat un an pana la intrarea in vigoare.

- Avem si un lucru legat de modul cum isi exercita mandatele presedintele si parlamentul. Sa spunem ca trece si noua Constitutie si legea referendumului, iar parlamentul e cel pe care il vedeti. Ce sanse are un presedinte sa isi exercite mandatul daca in Parlament e o majoritate de 70%, iar revocarea se face cu 30%? Nu exclud posibilitatea sa revin la CCR. Constitutia nu il limiteaza pe presedinte ca numar. Ar fi fara precedent in mandatele mele, dar ganditi-va care este efectul intrarii in vigoare a noii Constitutii, (...) daca actuala majoritate este cea pe care o stim?

- Sa spunem ca va iesi presedinte Ungureanu, Boc sau Predoiu? Ce face presedintele? Il schimba parlamentul cand vrea el.Prin modificarea legii referendumului garantezi destituirea presedintelui, devenim un stat instabil. Nu exclud ca in intervalul celor 10 zile sa revin cu noi argumente la CCR.

- (Crin Antonescu il sustineti?) Eu am experienta cand am zis ca nu il pun niciodata pe Ponta si mi-a tras electoratul... Semnalul este: Fratilor, voi pe dreapta (ai senzatia ca li s-a umflat capul la toti, fiecare se vede presedinte, Predoiu, Ungureanu, Dan Diaconescu...) in loc sa puna mana sa se uneasca sa dea un semnal la europarlamentare, nu stiu cum sa isi desemneze mai repede candidatul. Daca nu sunteti in stare sa faceti o forta politica unica cu care sa dati semnalul la europarlamentare ca veti avea un candidat credibil, mai bine va lasati.

- Intre Ponta si Antonescu nu voi ezita sa pun votul in urna pentru Antonescu. Si acum e violent, dar ii stiu pe amandoi. Antonescu nu s-a facut profesor doctor, nici nu minte. Uitati-va ieri. De ce astazi nu s-a facut comisia? Pentru ca a mintit Ponta ieri. Sigur, amandoi sunt doua belele, si incompetenti amandoi si cu o reputatie proasta, dar daca se va ajunge ca dreapta sa fie atat de relaxata, Ponta si Antonescu vor ajunge in turul doi, daca dreapta va fi neputincioasa si lipsita de intelepciune...

Basescu: Ponta si Antonescu, doua belele, dar l-as vota fara ezitare pe Antonescu

- Auzeam un lider din fostul meu partid PDL: O sa batem PNL. S-o credeti voi! PNL are 14 consilii judetene, e vot pe lista. Le spun de pe acum ca niciunul nu va fi presedinte daca raman asa. Cea mai mare greseala e sa rateze semnalul de la europarlamentare. Nu ma voi amesteca in nicio fuziune. Ma voi apropia cat pot de PMP.

- (Elena Basescu sa candideze din nou?) O sfatuiesc sa faca ce vrea. Nu am discutat, prioritate a fost copilul.

Despre buget

- (economia, taxa pe stalp, guvernarea Ponta) E o eroare. E o crestere de 50.000 de someri, cresterea economica, daca dam agricultura de o parte (e o variabila) cresterea in 2012 a fost 2,1 iar anul acesta va fi 0,8-1% fara agricultura. Cand privesti la economia reala, abia ne taraim.

- Eu voi trimite bugetul inapoi daca ramane asa. Am vazut la ministerul domnului Dragnea o crestere a bugetului cu 1.500 de miliarde - regenerare urbana a municipiilor si oraselor, creste de la 24 de mil la 200 de mil. La modernizarea satului romanesc (...) si la infrastructura de drum judetean. O alocare suplimentara de 1,2 mld pentru administratiile locale, in conditiile in care aceste programe sunt finantate cu bani europeni. Mai avem necheltuiti 3 mld de euro si de la 1 ianuarie intram pe exercitiul bugetar urmator. Mai avem 7 mld alocati. In loc sa utilizam bani europeni dam bani direct si sunt bani de la cresterea pretului la benzina. Daca nu vor renunta la cresterea cu 7 centi la accize le trimit bugetul inapoi. Astia sunt bani furati pentru campanii electorale.

Anchete peste anchete

Premierul Victor Ponta a declarat in repetate randuri ca responsabilitatea anchetarii modului in care CEC Bank i-a acordat creditul Ioanei Basescu ii apartine ministrului de Finante, Daniel Chitoiu (PNL), dar acelasi Victor Ponta a sustinut public infiintarea comisiilor de ancheta in parlament.

Luni, la propunerea PSD, Senatul a votat constituirea unei subcomisii in cadrul comisiei de buget-finante care sa verifice activitatea din ultimul timp a CEC Bank, presedintele Radu Ghetea urmand sa fie audiat.

Cine sunt cei care au aprobat creditul luat de Ioana Basescu de la CEC

Marti, Victor Ponta si Valeriu Zgonea au anuntat ca se lucreaza si la constituirea unei comisii comune Senat-Camera Deputatilor, care sa ancheteze strict ceea ce se numeste "cazul Calarasi".

PNL a sustinut ca ar putea fi de acord, dar nu a fost consultat, iar Crin Antonescu a declarat ca nu a discutat cu Victor Ponta pe aceasta tema, cu toate ca premierul sustinuse public contrariul.

Liderii USL s-au intalnit miercuri seara, dar nu au ajuns la nicio intelegere. Surse din presa spun ca PSD a dat PNL ragaz pana joi sa decida daca sprijina formarea comisiei de ancheta pe cazul Calarasi.

Tot miercuri, Uniunea Notarilor a anuntat ca a decis sa verifice modul in care au fost incheiate actele. Mai multe documente au fost ridicate de la cabinetul notarial la care Ioana Basescu a incheiat contractul de cumparare a terenului din localitatea Nana, urmand ca in cateva zile sa se dea publicitatii rezultatele verificarilor.

Scandalul creditului Ioanei Basescu: Notarul care a facut tranzactia, controlat

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Basescu comisie ancheta Ioana, #Basescu ancheta teren Calarasi, #Basescu teren Ioana , #presedinte