Ziare.com

Basescu, in Parlament: Haideti sa lasam tara sa respire!

de Camelia Badea
Luni, 27 Iunie 2011, ora 15:25

   

Basescu, in Parlament: Haideti sa lasam tara sa respire!
Presedintele Traian Basescu a vorbit luni, in Parlament, despre proiectul de revizuire a Constitutiei pe care il promoveaza la initiativa Guvernului si le-a cerut parlamentarilor sa se gandeasca pe parcursul vacantei de vara la proiectul de reorganizare administrativa a tarii, pe care nu il considera abandonat in ciuda dezacordurilor din coalitia de guvernare.

Ca de obicei, reprezentantii USL au decis sa boicoteze discursul presedintelui, Victor Ponta declarand ca ar fi inutil atat timp cat Basescu "si-a confirmat incapacitatea de a dialoga".

Presedintele a prezentat pe larg principalele modificari pe care le propune proiectul sau de revizuire a Constitutiei si argumentele in favoarea lor.

Desi a anuntat in deschidere ca prezenta sa in Parlament este legata "strict" de revizuirea Constitutiei, presedintele nu a incheiat discursul sau inainte de a face referire si la reorganizarea administrativa, proiect pe care il considera doar amanat, nu abandonat, dupa esecul inregistrat la sedinta Coalitiei de luni dimineata, cand UDMR a respins toate propunerile avansate in ultimele zile.

"Trebuie sa lasam tara sa respire prin reducerea agentiilor si transferul atributiilor catre administratia locala. Nu cred ca sunt rasturnati desteptii in agentii si cei nepregatiti in administratia locala. Dimpotriva.(...)

Reorganizarea este necesara, nu va fi un proiect abandonat. Stiu ca nu este un subiect popular, nu ia nimeni conturul judetelor, hai sa luam CJ. Hai sa diminuam numarul de stampile, sa lasam inspectiile de la nivelul Guvernului prin sondaj. Haideti sa lasam tara sa respire!", le-a cerut presedintele parlamentarilor, adaugand ca isi doreste ca Puterea sa gaseasca pana la urma un consens cu Opozitia astfel incat macar rezultatele referendumului din 2009 sa fie respectate si puse in aplicare, adica reducerea numarului de parlamentari si trecerea la un parlament unicameral.Ziare.com a prezentat principalele declaratii ale presedintelui Traian Basescu in format live text:

- Prezenta mea este legata strict de propunerea de revizuire a Constitutiei. Este un gest obligatoriu sa ma prezint pentru a prezenta cateva dintre elementele de revizuire a Constitutiei.

- Ca urmare a propunerii Guvernului, am initiat proiectul pe care vi-l supun spre aprobare impreuna cu avizul Consiliului Legislativ si decizia CCR.

- De la presedintele Senatului am primit o scrisoare prin care mi se cerea sa introduc eu ca initiator modificarile cerute de CCR. Acest lucru nu este posibil, deoarece sunt si propuneri ale CCR cu care nu pot fi de acord. Am considerat ca trebuie sa las Parlamentului decizia.

- Deciziile CC nu sunt doar imperative sunt si cateva recomandari.

- Proiectul pe care il propun are in vedere urmatoarele aspecte. In primul rand, transpunerea rezultatelor referendumului, adica reducerea numarului de parlamentari si trecerea la Parlament unicameral. Constitutia precizeaza ca referendumul este modul de manifestare directa a suveranitatii poporului.

- Propunerile legislative se vor face in plen, la 30 de zile distanta. Acest sistem are avantajul ca nu se va mai intampla ce se intampla martea, cand se voteaza zeci de legi si foarte putini stiu ce s-a votat.

- Am avut in vedere responsabilizarea activitatii magistratilor. Reglementarea raspunderii judecatorilor si procurorilor sa se realizeze prin lege organica. Avem mult prea multe decizii CEDO care pun la plata statul roman pentru ca multi dintre petentii din Romania nu isi gasesc dreptatea in justitia romaneasca.

- In acelasi timp, deja s-a ajuns ca arestarile pe 30-60 de zile sa fie o practica. Romania nu poate deveni stat politienesc. Nu putem tolera ca, fara raspundere, sa faca politica domnii procurori.

- Puterea judecatoreasca trebuie sa se supuna deciziilor CCR, al caror caracter obligatoriu nu a fost intotdeauna respectat de instantele de judecata. Presedintele Romaniei nu mai trebuie sa fie parte a CSM. Am propus eliminarea votului secret in CSM si motivarea deciziilor.

- Am propus ca mandatul in CSM sa nu poata fi prelungit.

- Avem nevoie de clarificarea raporturilor constitutionale intre presedinte, parlament si guvern.

- Din nevoia de a clarifica textul constitutional si avand in vedere deciziile pronuntate anterior, am propus clarificarea textului privind interimatul unui ministru.

- Am introdus restrictia privind posibilitatea Guvernului de a-si angaja raspunderea o singura data intr-o sesiune, cu exceptia legii bugetului si asigurarii sociale.

- Un termen pentru avizarea unui nou premier.

Suspendarea presedintelui, conditionata de avizul CCR

- Suspendarea presedintelui Romaniei sa fie conditionata de avizul CCR, intrucat numai CCR este garantul Constitutiei. Se asigura astfel ca demersul Parlamentului este unui constitutional.

- In momentul de fata, prevederile constitutionale se afla in contradictie cu realitatea politica. Presedintelui i se cere sa fie neutru in raport cu partidele, dar poate fi suspendat de majoritatea Parlamentului. Presedintele trebuie sa vegheze la a avea o majoritate in Parlament, altfel nu are nicio posibilitate sa isi exercite mandatul si sa isi duca la bun sfarsit ceea ce s-a angajat.

- Acum practic nu este permisa coabitatea, pentru ca oricand presedintele poate fi suspendat de catre un vot al majoritatii.

- Pentru celeritatea procedurii de investire a Guvernului, am propus un termen de 10 zile ca Parlamentul sa se pronunte asupra unui nou guvern, altfel el va fi considerat respins.

- Reducerea intervalului de timp de la 60 de zile la 45 de zile pentru dizolvarea Parlamentului, pentru a nu se prelungi excesiv perioada de interimat.

- Am apreciat utila restrangerea prerogativelor presedintelui pe perioada interimatului, nu va putea fi desemnat un prim-ministru.

- Clarificarea unor reguli constitutionale legat de calitatea Romaniei de membru UE si NATO. Actuala Constitutie corespunde fazei de pre-aderare.

Reglementarea unor probleme financiare ale statului

- Proiectul vizeaza reglementarea unor probleme financiare ale statului. Se completeaza cu noi reglementari financiare: deficit de maxim 3% din PIB si datoria publica de maxim 60% din PIB.

- Imprumuturile externe sa se faca numai pentru investitii, astfel incat sa evitam imprumuturile destinate consumului. Exceptii: producerea de catastrofe naturale sau pentru prevenirea consecintelor unor calamitati sau unui dezastru. Cu acordul majoritatii Parlamentului, vor putea fi contractate si alte imprumuturi.

- Lupta impotriva coruptiei: marirea duratei pentru care se poate retine o persoana de la 24 la 48 de ore, primul termen s-a dovedit in practica insuficient.

- Dispozitii tranzitorii: legea va intra in vigoare numai dupa aprobarea ei prin referendum.

- Institutiile nu pot actiona coerent daca nu au un cadru constitutional care sa le defineasca cu precizie competentele si limitele.

- Am incredere in intelepciunea dumneavoastra, ca oameni politici responsabili avem obligatia de a raspunde imperativelor referendumului din 2009.

Imunitatea parlamentarilor si averile ilicite

- Inainte de a incheia, as vrea sa fac cateva comentarii cu privire la unele articole ce au fost respinde de CCR, eu cred ca ele ar putea fi reformulate de Parlament, astfel incat sa fie acceptate de CC cand legea va fi terminata.

- Eu vizam si capitolul imunitate, cred ca este esential pentru capitolul credibilitate. Singurul lucru pentru care parlamentarul mai este protejat in fata procurorilor este legat de arestare. Eu cred ca nimeni dintre membrii Parlamentului nu se fereste de acest lucru, nu cred ca avem oameni in situatia de a fi arestati. Cred ca ar fi o mare greseala daca nu ati accepta reducerea la imunitate pentru declaratii politice.

- Al doilea comentariu este legat de prezumtia ca orice avere este licita. In decizia CCR veti observa ca CC da drumul Parlamentului si Guvernului sa initieze o lege prin care sa se transpuna in legislatia romana decizia 2005 JAI din 24.02.2005. E un act normativ european si toate statele au avut obligatia ca pana in martie 2007 sa o implementeze in propria legislatie.

- Vecinii bulgari au adoptat-o. La nivelul UE, exista in toate legislatiile statelor membre solutia de inversare a sarcinii probei pentru cei condamnati la minim 1 an inchisoare.

- Toate statele au probleme legate de coruptie, noi suntem mai putini eficienti in lupta impotriva ei.

- O ultima mentiune: As mai face o ultima mentiune legata de decizia Curtii Constitutionale: o propunere a CCR este ca Parlamentul sa analizeze daca nu se poate crea incompatibilitate intre calitatea de membru al Parlamentului si functia de ministru. Personal, nu sustin aceasta solutie, desi sunt diverse legislatii. In Franta, spre exemplu, sunt incompatibile, in Marea Britanie nu poti sa fii ministru daca nu esti membru al Parlamentului.

Sunteti de acord ca parlamentarii sa nu aiba voie sa fie si ministri? - Sondaj Ziare.com

- Deci cred ca, din acest punct de vedere, eu, ca initiator al proiectului de revizuire a Constitutiei, nu-mi asum aceasta propunere, cu atat mai mult cu cat orice guvern are nevoie de o legatura mai puternica decat in alta parte, poate, cu grupul, grupurile care sustin Guvernul.

Informare asupra unor concluzii ale crizei

- In UE este declansata o criza a datoriilor suverane. Analiza facuta la acest Consiliu impreuna cu presedintele BCE, Trichet, a confirmat ceea ce eu spun de cateva luni, si spun in fata Parlamentului, ca statele sunt in dificultate din doua motive: 1. costurile foarte mari de functionare a statelor, materializate prin numar excesiv de angajati si salarii foarte mari, 2. cheltuieli foarte mari cu programe excesive de asistenta sociala.

- Toate statele cand s-au apropiat alegerile au pierdut haturile si au dat drumul la bani pentru voturi. Romania nu este singura tara in care politicienii au cumparat voturi cu bani publici, avem insa sansa ca datoria noastra nu a ajuns la 60%, 100% ca in alte state europene.

- Cheltuielile cu programele sociale in Romania au reprezentat 46% din venitul bugetului de stat, 25% au fost cheltuielile cu salariile sectorului public. Am depasit 70% cu aceste cheltuieli fixe, nu mai adaugam cele locale.

Reorganizarea administrativa

- Reorganizarea administrativa este un subiect demult discutat cu premierul, cu principalul partid de guvernamant, am sesizat lipsa de apetit pentru acest subiect.

- Privind pe site-ul prefecturilor, in fiecare judet exista cel putin 45 de deconcentrate. In '89 nu erau nici jumatate, despre ce modernizare discutam daca in toti acesti 20 de ani noi am infiintat continuu agentii. Sunt judete care au peste 50 de agentii, cum e Tulcea.

- Nu este nicio exagerare cand va spun ca am impins un sistem de descentralizare (politii, scoli, taxe locale) care sufoca administratia locala.

- Agentiile o incorseteaza si primarii si comunitatile nu se pot pune in valoare. Am dat si, mai ales, si-au luat atributii politice importante Consiliile judetene. Daca agentiile sufoca prin birocratie, CJ sufoca administratiile locale politic.

- Avem o administratie casetata din '68 pe judete mici, cand statul de atunci voia sa supravegheze tot ce misca, sa poata izola orice miscare locala, sa poata controla tot ce misca.

- Trebuie sa lasam tara sa respire prin reducerea agentiilor si transferul atributiilor catre administratia locala. Nu cred ca sunt rasturnati desteptii in agentii si cei nepregatiti in administratia locala. Dimpotriva.

- Trebuie sa cream spatiu pentru proiectele structurale.

- Reorganizarea este necesara, nu va fi un proiect abandonat. Stiu ca nu este un subiect popular, nu ia nimeni conturul judetelor, hai sa luam CJ. Hai sa diminuam numarul de stampile, sa lasam inspectiile de la nivelul guvernului prin sondaj.

- Haideti sa lasam tara sa respire! Stiu ca plecati in vacanta, dar poate in septembrie gasim o solutie comuna sa destramam plasa asta, care din pacate costa foarte mult.

- Mi-as dori mult sa gasiti acel consens pe care eu nu l-am gasit cu Opozitia astfel incat macar sa respectam referendumul din 2009.

Luna plina pentru Basescu

Luna iunie a fost una deosebit de activa pentru presedintele Traian Basescu. Seful statului a facut declaratii dupa declaratii care au agitat politicienii, analistii si jurnalistii.

Basescu: Prea multi arestati degeaba, prea multe decizii eronate in instante

De la reviziuirea Constitutiei la reorganizarea teritoriala in 8 regiuni si atacul la regele Mihai, pe care l-a numit "sluga la rusi", Basescu nu s-a dat inapoi de la nimic.

Basescu: Abdicarea Regelui Mihai, un act de tradare nationala! (Video)

Chiar si de la Bruxelles, unde a participat la Consiliul UE la sfarsitul saptamanii trecute, seful statului a dat cateva replici acide jurnalistilor.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6480 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
86 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Pai cine te-a pus sa te-nsori?...

Asha-tzi trebuie, acum cara-tzi crucea :-)))))

 

 

CE INTELEGETI PRIN:"HAI SA LASAM TARA SA RESPIRE"?CA AM FOST SUFOCAT

CA AM FOST SUFOCATI NU-I ASA? DE CATRE CINE? ACEASTA DENOTA O RECUNOASTERE A PRESEDINTELUI CA AM FOST SUFOCATI NU-I ASA?CAND SUFOCI PE CINEVA,DE CE O FACI?CA SA TAIASCA BINEEE? ACEASTA AFIRMATIE A PRESEDINTELUI ROMANIEI DEMONSTREAZA SCOPUL ACTIUNILOR PRESEDINTELUI BASESCU LA INDICATIILE MARILOR LICURICI,STAPANII LUI.

 

 

ASTEPTAM SA PLECE DEFINITIV ,SA PUTEM RESPIRA

.

 

 

SI JUMATATEA CARE A RAMAS SI-A FACUT SIESTA

Adica au tras un pui de somn !!!
Nici parlamentarii puterii nu ii mai dau importanta lui Zeus si atunci ce astepti de la opozitie !!!!!

 

 

Discursul presedintelui

Principalul scop al presedintelui, prin discursul său in Parlament a fost reluarea initiativei tactică, după unele pierderi notabile, deloc colaterale. Desi a făcut referiri cu predilectie la propunerea de revizuire a Constitutiei, modul cum au fost precizati unii termeni din discurs ne dă dreptate.
Dorinta lui Traian Băsescu de a-si recastiga ascendentul politic, asupra societătii romanesti dar si asupra partidului de guvernămant, poate si a opozitiei vine in primul rand după ce Curtea Constitutională si-a manifestat rezerve fată de unele prevederi. Revenind in fata Parlamentului si deci in fata natiunii, manifestandu-si insistenta de a pleda si de a păstra acele prevederi, presedintele anuntă că nu cedează niciuna din pozitiile ce il avantajează.
La fel, lăsand ca ultima decizie să o aibă Parlamentul in privinta articolelor cu pricina, Traian Băsescu are siguranta că acestea vor trece. Cum? Prin actiunea unită a majoritătii parlamentare, asa fragilă cum este ea. Nu este exclus ca unul din obiectele negocierilor cu UDMR să fi fost si aceasta. Se amană pană la toamnă, sau pană la calendele grecesti reorganizarea teritorial-administrativă, cu conditia votului majoritar asupra proiectului de revizuirea a Constitutiei.
E importantă această revizuire. S-a observat in repetate randuri că actualele prevederi trenează viata politică. Adesea acestea au creat situatii fără iesire, unele cu efecte grele. Dar, in acelasi timp credem in ipoteza unor analisti că Traian Băsescu se adresează si posteritătii, isi construieste de pe acum un piedestal pe care, speră, ii va fi urcat bustul.
Nu vedem nimic rău in asta. Sunt nenumărati primari care gandesc in acelasi fel, au fost multi politicieni, de-a lungul vremurilo,r care au făcut din asta un scop al vietii lor. De ce să fie criticate din acest punct de vedere doar actiunile lui Traian Băsescu?

 

 

Discursul presedintelui.II

Intentiile sale de reformare a statului sunt lăudabile. E lăudabilă si tentativa de reorganizare administrativă. Nu este deloc lăudabil faptul că nu există un proiect de reorganizare in afara unei hărti colorate si a unor principii tehnice scrise după ureche. Structurile statului trebuie simplificate, toată lumea este de acord cu această asertiune, dar simplificarea nu a fost analizată in detalii si sustinută cu argumente tehnice in afara de enunturi generale. Nu se sprijină pe nimic, nici măcar pe un biet sondaj de opinie, nu mai vorbim de alte studii intocmite cu profesionalism. Aceste sondaje si aceste studii ar fi trebuit executate nu numai la Bucuresti si in Moldova sau aiurea, acestea ar fi trebuit intocmite si in toate zonele Ardealului, si in Secuime, si in Partium. Atunci acestea ar fi constituit cu adevărat o bază reală de discutii si negocieri. Nimeni nu poate impune ceva cuiva fără argumente profesioniste.
In lipsa lor s-a negociat doar cu harta administrativă in fată, desenandu-se sau redesenandu-se frontierele ca la Yalta. Aici, in acest fapt, se vede lipsa de cultură a presedintelui, nu numai in delirul său pseudoistoric referitor la Regele Mihai si la Ion Antonescu.
Nu putem omite interventiile americane prin ambasadorul SUA in Romania. A luat o atitudine promptă după comunicatul CCR si si-a făcut public punctul de vedere spunand că prin declararea ca neconstitutionale a unor articole este incurajată coruptia, neagreată de firmele americane investitoare in Romania si de statul american. De asemenea, este semnificativă afirmatia presedintelui că trebuie clarificată calitatea Romaniei de membru NATO, pentru că articolele 148 si 149 corespund fazei de preaderare. In naivitatea noastră provincială, eludăm natura raporturile noastre cu americanii si efectele lor asupra vietii interne.

 

 

Cine nu lasa tara sa respire?

Dinu C. Giurescu:
“Am sentimentul că sunt in 1940, in preajma prăbusirii hotarelor noastre. E de spus numai că fiecare om trebuie să-si dea seama că soarta lui personală depinde de ce se joacă acuma. Se joacă integritatea teritorială a Romaniei, se joacă stabilitatea ei, se joacă identitatea, sentimentul că esti roman, se joacă apărarea tării. Statul de astăzi nu mai apără Romania. Statul de astăzi apără pe altcineva dar nu obstea romanească. De aceea, fiecare dintre noi, cu mijloacele pe care le are, trebuie să spună NU! NU la ceea ce se pregăteste in momentul de fată".

 

 

Cine este pe jumatate gol?! Presedintele?!...

...Sau Parlamentul?! Ca nu se intelege cu claritate?!

 

 

Un control nu-i strica lui Base ! La cap...

Basescu la psihiatru:
Basescu : -Nu stiu ce se-ntampla ca in ultimul timp sunt tot mai atacat de opozitie si cum intru in parlament dispar ca prin farmec.

Psihiatrul:- Poate e din cauza damfului prezidential, de care doar PDL-istii sunt obisnuiti cand vorbiti d-voastra. Nu va faceti griji.

Basescu : - Dar si moguli ma tot toaca marunti, au inceput sa ma barfeasca pana si din sustinatorii fideli cand nu-i Boc sa-i traga de maneca, plus ca nu ma mai opresc din scazutul in sondaje, scade vertiginos si PDL-ul.. nu inteleg..

Psihiatrul: - Nu puneti la inima astea, nimeni nu-i perfect. Altceva va mai supara ?

Basescu : - Da.. cand se reproseaza ca prea ma bag in toate, ca sunt autoritar, de merg in tara lumea huiduie si blesteama ca i-am saracit, opozitia cand tipa ca il teleghidez pe Boc , guvernul si cica am subjugat chiar parlamentul, altii mai carcotasi reproseaza ca ma dau drept Dumnezeu...

Psihiatrul: - S-o luam incet si metodic. Spuneti-mi amanuntit si in ordine cronologica tot ce-ati facut.

Basescu: - Pai,la inceput am creat Cerul si Pamantul.....am despartit ziua de noapte si...

 

 

HEIL ! ...

??.. zisai ceva rau? ?!?

 

 

contra-argumente la presedinte

Propunerile presedintelui,primministrului,procurorului general,procurorilor din ardeal,prefectilor si consilierilor lor pot fi contra-argumentate,astfel:
A-Reorganizarea administrativa
se invoca nr mare al institutiilor subordonate:,,nr mediu al deconcentratelor 45 de 2 ori mai mare decat in 1989,,
a-Autorii sa precizeze cate deconcentrate au aparut in perioada in care guvernul boc a condus administratia guvernamentala si cresterea procentuala fata de 89 si 2004.
b)-Cancelaria primuluiministru si-a marit agentiile din subordonare fata de 2004.
-nr personalului din cancelaria guvernamentala a crescut fata de 2004 ,cu cel putin 50%.
-consilierii ministrilor s-au dublat si au aparut modele,ospatar sau sofer in posturi inalte ministeriale sau in agentiile din subordine sau presedinte camera deputatilor.
-aparatul diplomatic s-a marit cu persoane care nu au nici o veleitate diplomatica,comunicare si abilitati.Nu s-au organizat concursuri de ocupare a functiilor diplomatice.
-in agentia de telecomunicatii,cea de resurse minerale,ANI s-au ocupat functii fara concurs,fentand legea cu transferul si publicand postul la concurs dupa ce a fost ocupat postul.
-in functii din ministerul public au fost promovati prin transfer din teritoriu,fara concurs de ocupare functie.functionarii promovati,in general nu corespundeau
cerintele postului ca vechime.
c-cancelaria prezidentiala si-a marit organigrama fata de 2004,cu cel putin 20 locuri,fara concursuri de ocupare.
B INFORMARE asupra unor CONCLUZII CRIZA
a-concluzia cu costul mare de intretinere al statelor.
Statul stabil economic are nr important- politisti 30 la 100 persoane in elvetia si canada,in sua sunt 40politai la 100 americani si securisti basca pe atat.
b-nr medicilor este dublu comparativ cu al Romaniei,al asistentelor este sensibil mai mare.
c-functionarii din munchen:cei cu functii demnitari aprox250,functii publice 3000,baupolizei 2oo,pompieri aprox.500,descarcerare 300,medici 2000,etc
-programele de asistenta sociala sunt necesare intr-un stat mediu dezvoltat.
C_IMUNITATEA parlamentari si averi ilicite.
Nu sunt necesare modificari in constitutie pentru ca au fost ridicate imunitati la cerere personala sau prin vot la toate solicitarile.La o doamna este o exceptie.
-Prevederea constitutionala in privinta dobandirii averii este corecta si nu trebuie schimbata.cel care ancheteaza un caz de avere ilicita sa probeze acuzatiile pe care le aduce unui cetatean roman.
D PROBLEMELE FINANCIARE ALE STATULUI
Nu inteleg de ce sa ne obligam prin cota deficitului statal deoarece este in defavoarea romanilor.un organism strain poate sa comande un studiu la kpmg,delloite si sa spuna ca statul roman nu a respectat deficitul bugetar si sa ceara insolventa statala.
E-SUSPENDAREA PRESEDINTELUi
-presedintele sa aiba acelasi statut ca si un parlamentar obisnuit.

 

 

Dupa coerenta discursului din Parlament...

...am fost ferm convins ca nea Base nu avea aer...ci avea un puternic miros de...borhot...

 

 

Traian Basescu cere PDL sa lase tara sa respire?

Prezenta lui Traian Basescu in Paralemnt a fost dureroasa,umilitoare dar si satirica doar pentru Traian Basescu.Traian Basescu s-a dus in Parlamnet sa le aminteasca tuturor PDL-lor ca el le este seful,in acelasi timp s-a dus in Parlamnet sa-i invinovateasca doar pe PDL-isti de toata coruptia care sufoca Romania si le-a cerut doar PDL-lor sa o lase mai moale cu jefuirea banului public, adica" sa lase tara sa respire.."
In acelasi timp presedintele Traian Basescu nu uita ca el are o misiune, aceea de a-l reinvia pe Stalin in Constituia asa cum o viseaza el schimbata.Nu a uitat sa aminteasca parlamentarilor ca el,presedintele doreste reintroducerea vechii practici staliniste ce va prevede ca produrorii sa-i aresteze pe parlamentari,pe romani, pe oricine si nu oricare procurori ci cei aserviti lui.de aceea le-a reamintit parlamentarilor de schimbarea din art.72 care reglementează material imunitatea parlamentara. Iată ce prevede in viziunea lui Traian Băsescu acest articol, prevedere ignorată pană acum de politicieni: "urmărirea, percheziția, reținerea, ARESTAREA, sau trimiterea im judecată penală a parlamentarilor, pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile publice exprimate in exercitarea mandatului se pot face numaide către Parchetul de pe langă Inalta Curte de Casație și Justiție". Ce spune practic acest articol? Că se dă dreptul procurorilor să aresteze. O prevedere preluată de justiția comunistă din Romania din "pravilele" mega-dictatorului Iosif Visarionivici Stalin și eliminată in perioada posdecembristă. Acum Traian Băsescu o vrea inapoi in Constituție, in special in ceea ce-i privește pe parlamentari. Cu gandul că viitoarele victime ale acestui principiu stalinist ar putea fi cu preponderență din randul adversarilor politici. Acest articol a fost respins de Curtea Constituțională, dar pe cu totul alte considerente.

Astazi in Parlament am vazut un presedinte slab,un presedinte care se teme doar de soarta sa, de demisie , de demiterea sa ,si de ceea ce va urma dupa demitere.

 

 

cum adica Bravo

Pai Tovarasu Basescu recunoaste automat ca pina acum a sugrumat Poporul si Tara si acum in marinimia lui da ordin Parlamentului " haideti sa lasam Tara sa respire " adica tara care te -a ales ? Ce *** ordinara !!!!

 

 

ATENTIE LA MINE,APROPOS DE REFERIREA LUI BASESCU

...LA ABDICARE!IATA CE SCRIA MIHAI CAND SEMNA ACTUL:

"Cert este faptul că, la 30 decembrie 1947, Regele Mihai semna un decret de abdicare invocånd noile transformări ale societătii romånesti in care nici măcar nu părea foarte supărat de asa-zisa gonire a sa din tară. "In viata Statului Romån s’au produs in ultimii ani adånci prefaceri politice, economice si sociale, care au creiat noi raporturi intre principalii factori ai vietii de Stat. Aceste raporturi nu mai corespund astăzi conditiunilor, stabilite de Pactul fundamental - Constitutia tării - ele cerånd o grabnică si fundamentală schimbare. In fata acestei situatiuni, in deplină intelegere cu factorii de răspundere ai tării, constient si de răspunderea ce-mi revine, consider că institutia monarhică nu mai corespunde actualelor conditiuni ale vietii noastre de Stat, ea reprezentånd o piedică serioasă in calea desvoltării Romåniei. In consecintă, pe deplin constient de importanta actului ce fac in interesul poporului romån, ABDIC pentru mine si pentru urmasii mei de la Tron, renuntånd pentru mine si pentru ei la toate prerogativele ce le-am exercitat ca Rege al Romåniei. Las poporului romån libertatea de a-si alege nouă formă de Stat“, decreta regele despre motivele abdicării sale, lăsånd impresia că textul este rodul unei lungi meditatii si a unei constientizări a instaurării unei noi forme de guvernare numită comunism. Documentul este datat 30 decembrie 1947 si este dat la Bucuresti. Cu alte cuvinte, Regele Mihai a desfiintat institutia regalitătii catalogand-o drept depăsită si anacronică."

UNDE A GRESIT BASESCU NENOROCITILOR?

 

 

Prima   1   2   3   4   5   6   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor