Basescu, in Parlament: Haideti sa lasam tara sa respire!

Luni, 27 Iunie 2011, ora 15:25

   

Basescu, in Parlament: Haideti sa lasam tara sa respire!
Presedintele Traian Basescu a vorbit luni, in Parlament, despre proiectul de revizuire a Constitutiei pe care il promoveaza la initiativa Guvernului si le-a cerut parlamentarilor sa se gandeasca pe parcursul vacantei de vara la proiectul de reorganizare administrativa a tarii, pe care nu il considera abandonat in ciuda dezacordurilor din coalitia de guvernare.

Ca de obicei, reprezentantii USL au decis sa boicoteze discursul presedintelui, Victor Ponta declarand ca ar fi inutil atat timp cat Basescu "si-a confirmat incapacitatea de a dialoga".

Presedintele a prezentat pe larg principalele modificari pe care le propune proiectul sau de revizuire a Constitutiei si argumentele in favoarea lor.

Desi a anuntat in deschidere ca prezenta sa in Parlament este legata "strict" de revizuirea Constitutiei, presedintele nu a incheiat discursul sau inainte de a face referire si la reorganizarea administrativa, proiect pe care il considera doar amanat, nu abandonat, dupa esecul inregistrat la sedinta Coalitiei de luni dimineata, cand UDMR a respins toate propunerile avansate in ultimele zile.

"Trebuie sa lasam tara sa respire prin reducerea agentiilor si transferul atributiilor catre administratia locala. Nu cred ca sunt rasturnati desteptii in agentii si cei nepregatiti in administratia locala. Dimpotriva.(...)

Reorganizarea este necesara, nu va fi un proiect abandonat. Stiu ca nu este un subiect popular, nu ia nimeni conturul judetelor, hai sa luam CJ. Hai sa diminuam numarul de stampile, sa lasam inspectiile de la nivelul Guvernului prin sondaj. Haideti sa lasam tara sa respire!", le-a cerut presedintele parlamentarilor, adaugand ca isi doreste ca Puterea sa gaseasca pana la urma un consens cu Opozitia astfel incat macar rezultatele referendumului din 2009 sa fie respectate si puse in aplicare, adica reducerea numarului de parlamentari si trecerea la un parlament unicameral.Ziare.com a prezentat principalele declaratii ale presedintelui Traian Basescu in format live text:

- Prezenta mea este legata strict de propunerea de revizuire a Constitutiei. Este un gest obligatoriu sa ma prezint pentru a prezenta cateva dintre elementele de revizuire a Constitutiei.

- Ca urmare a propunerii Guvernului, am initiat proiectul pe care vi-l supun spre aprobare impreuna cu avizul Consiliului Legislativ si decizia CCR.

- De la presedintele Senatului am primit o scrisoare prin care mi se cerea sa introduc eu ca initiator modificarile cerute de CCR. Acest lucru nu este posibil, deoarece sunt si propuneri ale CCR cu care nu pot fi de acord. Am considerat ca trebuie sa las Parlamentului decizia.

- Deciziile CC nu sunt doar imperative sunt si cateva recomandari.

- Proiectul pe care il propun are in vedere urmatoarele aspecte. In primul rand, transpunerea rezultatelor referendumului, adica reducerea numarului de parlamentari si trecerea la Parlament unicameral. Constitutia precizeaza ca referendumul este modul de manifestare directa a suveranitatii poporului.

- Propunerile legislative se vor face in plen, la 30 de zile distanta. Acest sistem are avantajul ca nu se va mai intampla ce se intampla martea, cand se voteaza zeci de legi si foarte putini stiu ce s-a votat.

- Am avut in vedere responsabilizarea activitatii magistratilor. Reglementarea raspunderii judecatorilor si procurorilor sa se realizeze prin lege organica. Avem mult prea multe decizii CEDO care pun la plata statul roman pentru ca multi dintre petentii din Romania nu isi gasesc dreptatea in justitia romaneasca.

- In acelasi timp, deja s-a ajuns ca arestarile pe 30-60 de zile sa fie o practica. Romania nu poate deveni stat politienesc. Nu putem tolera ca, fara raspundere, sa faca politica domnii procurori.

- Puterea judecatoreasca trebuie sa se supuna deciziilor CCR, al caror caracter obligatoriu nu a fost intotdeauna respectat de instantele de judecata. Presedintele Romaniei nu mai trebuie sa fie parte a CSM. Am propus eliminarea votului secret in CSM si motivarea deciziilor.

- Am propus ca mandatul in CSM sa nu poata fi prelungit.

- Avem nevoie de clarificarea raporturilor constitutionale intre presedinte, parlament si guvern.

- Din nevoia de a clarifica textul constitutional si avand in vedere deciziile pronuntate anterior, am propus clarificarea textului privind interimatul unui ministru.

- Am introdus restrictia privind posibilitatea Guvernului de a-si angaja raspunderea o singura data intr-o sesiune, cu exceptia legii bugetului si asigurarii sociale.

- Un termen pentru avizarea unui nou premier.

Suspendarea presedintelui, conditionata de avizul CCR

- Suspendarea presedintelui Romaniei sa fie conditionata de avizul CCR, intrucat numai CCR este garantul Constitutiei. Se asigura astfel ca demersul Parlamentului este unui constitutional.

- In momentul de fata, prevederile constitutionale se afla in contradictie cu realitatea politica. Presedintelui i se cere sa fie neutru in raport cu partidele, dar poate fi suspendat de majoritatea Parlamentului. Presedintele trebuie sa vegheze la a avea o majoritate in Parlament, altfel nu are nicio posibilitate sa isi exercite mandatul si sa isi duca la bun sfarsit ceea ce s-a angajat.

- Acum practic nu este permisa coabitatea, pentru ca oricand presedintele poate fi suspendat de catre un vot al majoritatii.

- Pentru celeritatea procedurii de investire a Guvernului, am propus un termen de 10 zile ca Parlamentul sa se pronunte asupra unui nou guvern, altfel el va fi considerat respins.

- Reducerea intervalului de timp de la 60 de zile la 45 de zile pentru dizolvarea Parlamentului, pentru a nu se prelungi excesiv perioada de interimat.

- Am apreciat utila restrangerea prerogativelor presedintelui pe perioada interimatului, nu va putea fi desemnat un prim-ministru.

- Clarificarea unor reguli constitutionale legat de calitatea Romaniei de membru UE si NATO. Actuala Constitutie corespunde fazei de pre-aderare.

Reglementarea unor probleme financiare ale statului

- Proiectul vizeaza reglementarea unor probleme financiare ale statului. Se completeaza cu noi reglementari financiare: deficit de maxim 3% din PIB si datoria publica de maxim 60% din PIB.

- Imprumuturile externe sa se faca numai pentru investitii, astfel incat sa evitam imprumuturile destinate consumului. Exceptii: producerea de catastrofe naturale sau pentru prevenirea consecintelor unor calamitati sau unui dezastru. Cu acordul majoritatii Parlamentului, vor putea fi contractate si alte imprumuturi.

- Lupta impotriva coruptiei: marirea duratei pentru care se poate retine o persoana de la 24 la 48 de ore, primul termen s-a dovedit in practica insuficient.

- Dispozitii tranzitorii: legea va intra in vigoare numai dupa aprobarea ei prin referendum.

- Institutiile nu pot actiona coerent daca nu au un cadru constitutional care sa le defineasca cu precizie competentele si limitele.

- Am incredere in intelepciunea dumneavoastra, ca oameni politici responsabili avem obligatia de a raspunde imperativelor referendumului din 2009.

Imunitatea parlamentarilor si averile ilicite

- Inainte de a incheia, as vrea sa fac cateva comentarii cu privire la unele articole ce au fost respinde de CCR, eu cred ca ele ar putea fi reformulate de Parlament, astfel incat sa fie acceptate de CC cand legea va fi terminata.

- Eu vizam si capitolul imunitate, cred ca este esential pentru capitolul credibilitate. Singurul lucru pentru care parlamentarul mai este protejat in fata procurorilor este legat de arestare. Eu cred ca nimeni dintre membrii Parlamentului nu se fereste de acest lucru, nu cred ca avem oameni in situatia de a fi arestati. Cred ca ar fi o mare greseala daca nu ati accepta reducerea la imunitate pentru declaratii politice.

- Al doilea comentariu este legat de prezumtia ca orice avere este licita. In decizia CCR veti observa ca CC da drumul Parlamentului si Guvernului sa initieze o lege prin care sa se transpuna in legislatia romana decizia 2005 JAI din 24.02.2005. E un act normativ european si toate statele au avut obligatia ca pana in martie 2007 sa o implementeze in propria legislatie.

- Vecinii bulgari au adoptat-o. La nivelul UE, exista in toate legislatiile statelor membre solutia de inversare a sarcinii probei pentru cei condamnati la minim 1 an inchisoare.

- Toate statele au probleme legate de coruptie, noi suntem mai putini eficienti in lupta impotriva ei.

- O ultima mentiune: As mai face o ultima mentiune legata de decizia Curtii Constitutionale: o propunere a CCR este ca Parlamentul sa analizeze daca nu se poate crea incompatibilitate intre calitatea de membru al Parlamentului si functia de ministru. Personal, nu sustin aceasta solutie, desi sunt diverse legislatii. In Franta, spre exemplu, sunt incompatibile, in Marea Britanie nu poti sa fii ministru daca nu esti membru al Parlamentului.

Sunteti de acord ca parlamentarii sa nu aiba voie sa fie si ministri? - Sondaj Ziare.com

- Deci cred ca, din acest punct de vedere, eu, ca initiator al proiectului de revizuire a Constitutiei, nu-mi asum aceasta propunere, cu atat mai mult cu cat orice guvern are nevoie de o legatura mai puternica decat in alta parte, poate, cu grupul, grupurile care sustin Guvernul.

Informare asupra unor concluzii ale crizei

- In UE este declansata o criza a datoriilor suverane. Analiza facuta la acest Consiliu impreuna cu presedintele BCE, Trichet, a confirmat ceea ce eu spun de cateva luni, si spun in fata Parlamentului, ca statele sunt in dificultate din doua motive: 1. costurile foarte mari de functionare a statelor, materializate prin numar excesiv de angajati si salarii foarte mari, 2. cheltuieli foarte mari cu programe excesive de asistenta sociala.

- Toate statele cand s-au apropiat alegerile au pierdut haturile si au dat drumul la bani pentru voturi. Romania nu este singura tara in care politicienii au cumparat voturi cu bani publici, avem insa sansa ca datoria noastra nu a ajuns la 60%, 100% ca in alte state europene.

- Cheltuielile cu programele sociale in Romania au reprezentat 46% din venitul bugetului de stat, 25% au fost cheltuielile cu salariile sectorului public. Am depasit 70% cu aceste cheltuieli fixe, nu mai adaugam cele locale.

Reorganizarea administrativa

- Reorganizarea administrativa este un subiect demult discutat cu premierul, cu principalul partid de guvernamant, am sesizat lipsa de apetit pentru acest subiect.

- Privind pe site-ul prefecturilor, in fiecare judet exista cel putin 45 de deconcentrate. In '89 nu erau nici jumatate, despre ce modernizare discutam daca in toti acesti 20 de ani noi am infiintat continuu agentii. Sunt judete care au peste 50 de agentii, cum e Tulcea.

- Nu este nicio exagerare cand va spun ca am impins un sistem de descentralizare (politii, scoli, taxe locale) care sufoca administratia locala.

- Agentiile o incorseteaza si primarii si comunitatile nu se pot pune in valoare. Am dat si, mai ales, si-au luat atributii politice importante Consiliile judetene. Daca agentiile sufoca prin birocratie, CJ sufoca administratiile locale politic.

- Avem o administratie casetata din '68 pe judete mici, cand statul de atunci voia sa supravegheze tot ce misca, sa poata izola orice miscare locala, sa poata controla tot ce misca.

- Trebuie sa lasam tara sa respire prin reducerea agentiilor si transferul atributiilor catre administratia locala. Nu cred ca sunt rasturnati desteptii in agentii si cei nepregatiti in administratia locala. Dimpotriva.

- Trebuie sa cream spatiu pentru proiectele structurale.

- Reorganizarea este necesara, nu va fi un proiect abandonat. Stiu ca nu este un subiect popular, nu ia nimeni conturul judetelor, hai sa luam CJ. Hai sa diminuam numarul de stampile, sa lasam inspectiile de la nivelul guvernului prin sondaj.

- Haideti sa lasam tara sa respire! Stiu ca plecati in vacanta, dar poate in septembrie gasim o solutie comuna sa destramam plasa asta, care din pacate costa foarte mult.

- Mi-as dori mult sa gasiti acel consens pe care eu nu l-am gasit cu Opozitia astfel incat macar sa respectam referendumul din 2009.

Luna plina pentru Basescu

Luna iunie a fost una deosebit de activa pentru presedintele Traian Basescu. Seful statului a facut declaratii dupa declaratii care au agitat politicienii, analistii si jurnalistii.

Basescu: Prea multi arestati degeaba, prea multe decizii eronate in instante

De la reviziuirea Constitutiei la reorganizarea teritoriala in 8 regiuni si atacul la regele Mihai, pe care l-a numit "sluga la rusi", Basescu nu s-a dat inapoi de la nimic.

Basescu: Abdicarea Regelui Mihai, un act de tradare nationala! (Video)

Chiar si de la Bruxelles, unde a participat la Consiliul UE la sfarsitul saptamanii trecute, seful statului a dat cateva replici acide jurnalistilor.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6480 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
odiseu
rank
Liniste, ba, ce dreaku!
Da’ cum ie numa’ jumate dan Parlament?...A, a plecat Opozitiea?!...Bine c-a plecat, ca discutam numa’ntre noi, tradatorii de Tzara…ce e aia Tzara?...
TZARA e aia pe care da bani mai multi Viktor Orban, Laszlo Tokes, IUDeMereul, Soros, UE, sefii mei de la Oculta Mondiala si de la Tel Aviv, astia de la Opozit’ie n-are bani…Las’ ca fac IO o Constitutiie de sa las Romania in trei roate…uite, baietii de la PDL si tradatori ma sustine…bravo lor…da’ nici iei nu scapa de Briciu lu Okham, adeca citatiile la DNA…ori alegi PDL-Basescu, ori briciu te taie…de la brau in jos…ptiu…Satana pazeste…ce am???...m-am taiat singur cu briciu lu Okham?

Hai sa-m’ trag suflarea…Am baut cam mult az’noapte cu Sulfina si Alexandrina Gatlej…Nutzy erea ocupata cu niste arabi…Roberta Alma se antrena goala la bara intr-un club din ploiesti…Sorina Placinta e ocupata sa-i faca ieducatie sexuala-incestuoasa si religiuoasa lu’ fi’su, care l-am eliberat io recent…Monica Macovei s-a nasolit rau si bea cumplit…De Ridzi sa nu mai aud, s-a nasolit complect…Bucataresele, floraresele, cameristele si chelneritele de la Cotroceni e in vekend…
it breaks
rank
Basescu inaintea discursului la parlament
Basescu cheama medicul la Cotroceni sa-l dezalcolizeze ca vrea sa dea bine macar de data asta.

Base’: Domnu’ doctor dupa ce-mi scoti perfuziile vreau sa vezi de ce nu prea pot sta mult in picioare, am o durere ce ma seaca, trebuie sa tin si discursul si mi-e tama ca ma lasa picioarele. Sa fie hernia ?

Doctoru’: Ati ridicat ceva in ultimul timp ?!?

Base’: Uneori serile o mai legan pe Nuty pe genunchi

Doctoru': E doar leganat, insa de ridicat e mai periculos, ce sa fii ridicat in ultima vreme d-voastra ?

Base' : - Doar preturile ! Si cam la toate..

Doctoru’: Aha.. Nu trebuie sa mai faceti niciun fel de efort fizic si in mod cert nu mai aveti voie sa ridicati nimic niciodata!

Base’: Ce pacat doctore, chiar cand vroiam sa ridic pensiile si salariile, ce ghinion..

Doctoru' : Cautati alte preocupari si uitati de salarii.

Base' : Da .. o sa ma joc doar cu harta, cu judetele si constitutia.
Utilizator sters
De nu s-ar...
...mai adresa in veci.

Viva Regele Mihai! Viva USL! Viva Democrația!£££££€€€
oops
rank
Comunistii Redivivus!
golanii lui pontius infrractorus (asa zice nea hasotti) cica, daca ar putea, macovei le-ar zice 'infractorii'!

basica a facut ce a facut si a gonit sustinatorii aiurea
Blaga, care l-a dirijat in 2 cumpanii de alegeri, pierde
dubios la micutul bok-bok, ceilalti se uita cum sa fure!

rusinos este episodul CSM unde PCR/PSD/PNL ***/*** PDL
personaje de toata jena - sustinute de pcr - patrund CSM

viitorul zornaie asta e refrenul zilei cu zeus pe pamant
tata veta
rank
@it breaks
...singura replica,sau apreciere la postarea ta poate fi rezumata la trei cuvinte,sau ...doua:esti undobitoc!
Sper ca nici moderatorii de servici si nici cititorii nu ma
vor blama pentru ca scriu adevarul!
Este uluitor ca dupa un discurs absolut civilizat,competent,obiectiv,de bun simt romanesc,cointeresat pentru sitautia statului,sa vina un uslas de pe forum si sa vomite borandau deporc!
BLEAH!
DE FAPT ACESTA ESTE MESAJUL TUTUROR MERCENARILOR DE PE FORUMURI PLATITI REGESTE!
Utilizator sters
Consecventa Basesciana !
Un pas inainte....doi inapoi ! A avut nota mare Base la ECONOMIE POLITICA. Poate doamna profesoara Silvia Holotiuc,care era mai mare un pic ,ne poate edifica in ce priveste performantele domnului Presedinte in anii cind frecventa Liceul Lucretiu Patrascanu.Unii Bacauani si-l mai amintesc inca cum il aducea taicasu la scoala cu ARO din dotarea UM.XXXXX din Cartierul CFR.Tata CI-st,fiu.....ANTICOMUNIST ? Hai ca nu mai pot ! Am inghitit prea multe gulgute de la acest Ciumpalac.
Sa traiti bineee !
nightmare
rank
Basescu-haideti sa lasam tara sa respire si sa desfiintam CJ-urile!!
Opozitia...uoa,oaaa,ihmm,(plasete)...de ce sa fi tu primul??...nuuuuuu...nuuuu!!!noi vrem primii...(??!!)gandesc profund..Solutia salvatoare-Boicotammmmm!!!!
Utilizator sters
Goblani portocarcalacizați.
M-am uitat fix 4(patru) secunde la bălmăjeala lui †††Kalake-ad nauseam††† din Parlament și am fugit rapid,accelerat și urgent. A fost absolut normală fuga.Nu-l suport pe Cvasimodo.

Viva Regele Mihai! Viva USL! Viva Democrația!£££££€€€
Utilizator sters
Liniste, ba, ce dreaku! Rog ca cand se preia...sa se mentioneze copy
Da’ cum ie numa’ jumate dan Parlament?...A, a plecat Opozitiea?!...Bine c-a plecat, ca discutam numa’ntre noi, tradatorii de Tzara…ce e aia Tzara?...
TZARA e aia pe care da bani mai multi Viktor Orban, Laszlo Tokes, IUDeMereul, Soros, UE, sefii mei de la Oculta Mondiala si de la Tel Aviv, astia de la Opozit’ie n-are bani…Las’ ca fac IO o Constitutiie de sa las Romania in trei roate…uite, baietii de la PDL si tradatori ma sustine…bravo lor…da’ nici iei nu scapa de Briciu lu Okham, adeca citatiile la DNA…ori alegi PDL-Basescu, ori briciu te taie…de la brau in jos…ptiu…Satana pazeste…ce am???...m-am taiat singur cu briciu lu Okham?

Hai sa-m’ trag suflarea…Am baut cam mult az’noapte cu Sulfina si Alexandrina Gatlej…Nutzy erea ocupata cu niste arabi…Roberta Alma se antrena goala la bara intr-un club din ploiesti…Sorina Placinta e ocupata sa-i faca ieducatie sexuala-incestuoasa si religiuoasa lu’ fi’su, care l-am eliberat io recent…Monica Macovei s-a nasolit rau si bea cumplit…De Ridzi sa nu mai aud, s-a nasolit complect…Bucataresele, floraresele, cameristele si chelneritele de la Cotroceni e in vekend…
odiseu
rank
Sory! Liniste, ba!
Copyright Basesku.
ETC
rank
Base/scu/zatule, lasa tara sa respire !
Criza si logica Basescu este aiuritoare care s-a vrut "jucator", dar al carui singur joc reusit a fost cacealmaua (institutionala, politica, istorica).

USL va depune, pana maine, la Parlament, un proiect de lege prin care sunt transpuse in legislatia romaneasca toate prevederile deciziei cadru 212 din 2005 a Consiliului JAI, prin care se reglementeaza confiscarea averilor ilicite :)))

In acest fel orice discutie despre averi si bunuri dobandite ilicit trebuie sa inceteze (...) Inca un subiect demagogic al pampalaului Basescu. Iata USL a venit cu rezolvarea, Basescu vorbeste ca prostul si USL face.

O aducere aminte pentru intelectualii lui peste imputit de la cap, lipsiti de memorie: il comparau pe Traian Basescu cu domnul Coposu. Si nu se mai saturau laudandu-l. Asa se comporta Seniorul fata de Majestatea Sa ? Indraznea cel ce a patimit 17 ani in inchisorile comuniste sa gandeasca despre Regele Mihai I in acesti termeni - de cel mai josnic atac posibil - la adresa istoriografiei si a valorilor democratice ? Corneliu Coposu se lumina la fata atunci cand vorbea despre Regele sau.

Ba, Base/scu/zatule, atunci, ma declar si eu un tradator ca, tradand minciuna, iresponsabilitatea si proasta-crestere, sa raman fidel adevarului, simtului raspunderii si bunului-simt.
adevar
rank
ATENTIE LA MINE,APROPOS DE REFERIREA LUI BASESCU
...LA ABDICARE!IATA CE SCRIA MIHAI CAND SEMNA ACTUL:

"Cert este faptul că, la 30 decembrie 1947, Regele Mihai semna un decret de abdicare invocånd noile transformări ale societătii romånesti in care nici măcar nu părea foarte supărat de asa-zisa gonire a sa din tară. "In viata Statului Romån s’au produs in ultimii ani adånci prefaceri politice, economice si sociale, care au creiat noi raporturi intre principalii factori ai vietii de Stat. Aceste raporturi nu mai corespund astăzi conditiunilor, stabilite de Pactul fundamental - Constitutia tării - ele cerånd o grabnică si fundamentală schimbare. In fata acestei situatiuni, in deplină intelegere cu factorii de răspundere ai tării, constient si de răspunderea ce-mi revine, consider că institutia monarhică nu mai corespunde actualelor conditiuni ale vietii noastre de Stat, ea reprezentånd o piedică serioasă in calea desvoltării Romåniei. In consecintă, pe deplin constient de importanta actului ce fac in interesul poporului romån, ABDIC pentru mine si pentru urmasii mei de la Tron, renuntånd pentru mine si pentru ei la toate prerogativele ce le-am exercitat ca Rege al Romåniei. Las poporului romån libertatea de a-si alege nouă formă de Stat“, decreta regele despre motivele abdicării sale, lăsånd impresia că textul este rodul unei lungi meditatii si a unei constientizări a instaurării unei noi forme de guvernare numită comunism. Documentul este datat 30 decembrie 1947 si este dat la Bucuresti. Cu alte cuvinte, Regele Mihai a desfiintat institutia regalitătii catalogand-o drept depăsită si anacronică."

UNDE A GRESIT BASESCU NENOROCITILOR?
alvorado
rank
UN OM NORMAL LA CAP CARE CITESTE MESAJELE USLASILOR PE FORUM
POATE DOAR SA CONSTATE CA AVEM O SUMA DE

IRONII,MISTOURI,TEME

ABSTRACTE,INJURII,CALOMNII,SPURCACIUNI,MINCIUNI,DIVAGATII

DEBITATE DE NISTE ADOLESCENI,CARE NU AU AJUNS INCA LA

POLUTII SI RESPECTIV PRIMA MENSTRUATIE!
azi
rank
Cel mai tare discurs politic
din ultimii 100 de ani - clar la obiect, vizionar, arata clar ca Basescu este singurul om care poate deveni presedintele UE in 2015 si singura persoana care poate scoate UE din criza - numai sub conducerea lui Basescu UE poate supravietui. Hai Romania! Hai UE! Hai Basescu! Hai PDL!
Pictor Vonta
rank
)))))))))))))))))))))))))))))))
odiseu, iti fac o pictura in pesnula. semeni cu basesku? vezi c-ai incurcat oalele, eu cred ca basesky l-a plagiat pe odiseu, pentru ca odiseu a postat primul. vezi ma baiete ca graba strica treaba.
Shorika_Nikalai
rank
Asta e tare
Ce faci bre' Odiseu, uitasi ca erai logat pe celalat cont Basesku si-ai postat ca sa pareti mai multi? Tot uslas, nu? Cum se face ca astia ca tine-i gasim pe la USL? Esti tare de tot, ce mai, ti-ai dat cu stangu-n dretpu' :-)))
O sama
rank
Hahaha ziare.com, 90% din stiri sa fie cu Basescu
Asa vreti voi sa reusiti defularea eficienta si sanatoasa a materiilor f.e.c.a.l.e. galbejite pe forum?

Observ ca unii indivizi posteaza aceleasi umori, indiferent de stire, de titlu, de zi, de autor.

Ziare.com, fiti tari si luati sconcsul de coada: dejectiile trebuie eliminate prin orice forma, dar nu pe forum.
nightmare
rank
"monarhistilor ".....PAZEA,VA VORBESTE REGILIIII..!!!!
imgggoavvv...mmmanas..mnanmoss !!!
Ati inteles???!!..intrebati-l pe Duda sau pe cei 2 pacalici !!!
tata veta
rank
@ambisex
Atentie,acest comunist,rosteste cu gura lui o mare realitate:"

Viva Regele Mihai! Viva USL! Viva Democrația!£££££€€€ "

Prin urmare regele este bagat la gramada cu urmasii lui Ceausescu!
NO COMMENT!
De aceea Basescu este suparat pe Mihai!
S-a incuscrit cu un securist in persoana lui Duda si il stimeaza mult prea mult pe colegul de partid a lui Ceausescu-Iliescu!
adevar
rank
Churchill către Mihai: „Trebuie să fii curajos“
In acele timpuri intr-adevăr dificile, după ce Romånia, prin complotul de la 23 august 1944, a intors armele impotriva fostilor aliati, Regele Mihai a căutat tot timpul calea mai usoară de a scăpa de presiunile interne ale comunistilor pe care tot el ii adusese in tară după arestarea maresalului Ion Antonescu. Ziarul "Washington Post“ scria, in noiembrie 1947, că Mihai a călătorit la Londra la nunta viitoarei regine Elisabeta a II-a, ocazie cu care a cunoscut-o pe printesa Ana de Bourbon, care ulterior i-a si devenit nevastă. Publicatia citată scria atunci, citånd camarila regalistă, că Mihai "nu a vrut să se intoarcă, dar personalităti americane si britanice prezente la nunta regală l-au incurajat să o facă. Insusi fostul premier britanic Winston Churchill a institat ca acesta să vină acasă, cel mai probabil in ideea de a tine in fråu comunismul ce ameninta Romånia. Churchill i-ar fi explicat lui Mihai că «inainte de toate un rege trebuie să fie curajos»“. Referitor la abdicarea care a urmat la scurt timp de la intoarcerea sa acasă, succesorul său la cårma tării - comunistul Petru Groza - avea să declare că plecarea s-a desfăsurat in termeni buni pentru ambele părti. "Vom ingriji ca fostul rege să plece linistit, asa cum se cuvine, pentru ca nimeni să nu poată avea un cuvånt de repros pentru acela care, intelegånd glasul vremurilor, s-a retras“, rostea atunci Petru Groza. La data de 3 ianuarie, Mihai părăsea tara, urmat, la circa o săptămånă, de principesele Elisabeta de Romånia si Ileana de Habsburg, care, potrivit ziarului american "New York Times“, au "colaborat atåt de stråns cu rusii, incåt au devenit cunoscute drept «mătusile rosii» ale Regelui“.
alvorado
rank
20 milioane de franci, în conturi elveţiene
Lamentările Regelui Mihai vizavi de modestia sa privind banii sunt acum inutile. Profesorul si istoricul Gheorghe Buzatu demonstrează clar in baza documentelor de arhivă in cadrul lucrării "O istorie inedită“ aparută in 2005 că tånărul rege era foarte preocupat de un plan de scăpare in cazul in care alianta cu Germania nu se dovedea viabil. "Cåndva se va sti in istorie că eu am făcut 23 august 1944“, scria Antonescu in 1946, inainte de a fi executat. De altfel, in ziua de 22 august 1944, pe un raport al serviciilor secrete romånesti (SSI), in care Antonescu era avertizat asupra "unei lovituri“ indreptate impotriva sa de către un grup de complotisti, incluzånd pe Maniu si pe Brătianu, el notează pe marginea acestuia că stie ca va fi ucis. Chiar Hitler, la 13 aprilie 1943, il intreabă fără menajamente: "Ce se va petrece in Romånia fără dumneata? Tånărul rege poate face mult rău Romåniei!“. Ion Antonescu era informat de seful SSI, Eugen Cristescu, despre tot ce se petrecea, pas cu pas, insă nu ordona nicio măsură impotriva complotistilor, acestia avånd, de altfel, consimtămåntul său tacit, la tot ce intreprindeau.
ETC
rank
Abdicarea Mihai... a fost singurul lucru bun :)))
Si daca nu ar fi abdicat, Romania cea noua, democratica si populara tot ar fi trebuit sa aboleasca monarhia, fiindca aceasta forma de guvernamnt reactionara contravenea si contravine valorilor democratiei populare ale statului socialist, in care puterea emana de la popor si este exercitata de popor prin organe alese in mod democratic.

Monarhia de Hohenzollern nu a emanat si nu emana de la popor, ci este straina de neam si tara, adusa in tara de boierii tradatori ai Monstruoasei Coalitii, care l-au silit pe Al. Ioan Cuza sa abdice.

Deci daca abdicarea lui Mihai trebuie considerata nelegitima fiindca ar fi fost fortata, atunci, conform aceluiasi argument, si abdicarea lui AL. Ioan Cuza ar trebui considerata la fel de nelegitima, ceea ce face ca instaurarea monarhiei de Hohenzollern la conducerea Romaniei sa fie la fel de nelegitima.

In fine, Antonescu este tradator de tara fiindca a intrat in razboi de partea Germaniei hitleriste care a comis un act de mare nedreptate fata de Romania prin Dictatul de la Viena - practic Hitler a fost cel care a rupt Transilvania de Nord din teritoriul Romaniei si na dat-o Ungariei horthiste.

Orice patriot roman ar fi facut ce propuneau intelectualii progresisti de stanga: intrarea Romaniei in razboi alaturi de URSS, in scopul eliberarii Transilvaniei de nord de fascism si de imperialism.

Dar tradattorul Antonescu i-a abandonat si astfel i-a tradat pe romanii din Transilvania si s-a aliat cu dusmanul care ne-a distrus integritatea teritoriala: Germania hitlerista, impotriva URSS, care nu ne facuse niciodata niciun rau.

URSS a dus un razboi legitim, a fost atacata de fortele fasciste germano-romane si s-a aparat cat a putut, pana si femeile luptau cu arma in mana pentru tara lor in ceea ce rusii numesc si astazi, pe buna dreptate, Marele Razboi Patriotic. Rusii au suferit cel mai mult de pe urma comunismului. Astazi URSS nu mai exista. Asta numai "dezbinare " nu este, miroase a indiferenta, lipsa vertebrelor, frica sau chiar nesimtire.
Daminel
rank
plan execelent
regionalizarea este EXACT masura perfecta ca ungurii sa nu rupa din tara aceasta nimic... ce nu pricepeti... de ce credeti ca vor amanare si nu sunt de acord?... daca se face regionalizarea , adio autonomie... pot fi acuzati de atentat la suveranitatea nationala. Cui nu-i convine sa plece in ungaria. de data asta Basescu a gandit bine... iar cei care vreti ca ungurii sa rupa din tara mea , Romania, da-tii drumul pe meleagul ungariei. RAPID.
Utilizator sters
Scrie toate astea ungureste, poate pricepe si FSN
cu PNL :-))
adevar
rank
Scuze versus negocieri
Intr-un interviu din 2007 pentru aceeasi publicatie, Mihai s-a scuzat că abdicarea sa ar fi fost cauzată de un factor nobil, si anume a unor amenintări ale comunistilor că vor omori 1.000 de studenti, fapt care niciodată nu s-ar fi putut intåmpla deoarece instaurarea comunistului la acea vreme trebuia să se desfăsoara in conditii cåt mai normale pentru a nu intålni opozitie din partea populatiei. De asemenea, potrivit documentelor istorice, cei 1.000 de studenti zăceau deja de doi ani de zile in inchisoare, iar Mihai nu a făcut aproape nimic pentru eliberarea lor in această perioadă. Un gest civic, o luare de atitudine publică. Nimic. Mai mult, Mihai a spus că ar fi fost amenintat cu un pistol de Petru Groza. Chiar si asa, ne intrebăm dacă lasitatea in fata unui astfel de moment este o scuză pentru conducătorul unui popor. Potrivit unor documente publicate in presa centrală din arhivele fostei Securităti, abdicarea regelui ar fi fost rodul unei negocieri in care comunistii voiau puterea, iar Mihai dorea să salveze o parte din averea sa. Aceste negocieri au avut ca rezultat plecarea sa din tară, insotit de bunurile solicitate si de o parte din suita regală. Negocierile pentru plecare s-au purtat intre Regele MIhai si Andrei Vasinski, un procuror si diplomat sovietic care la numai un an de zile de la abdicarea Regelui Mihai avea să ajungă ministrul de Externe al URSS, succedåndu-i lui Viaceslav Molotov. Nu se stie exact care au fost valorile cu care Mihai a plecat din tară. Aprecierile sunt de la un tren plin cu valori pånă la patru automobile, 3.000 de dolari si o decoratie, si de la bunuri in valoare de 500.000 de franci elvetieni pånă la 42 de tablouri, in functie de cei care le emit. Potrivit unei relatări din revista "Times“, la inceputul lui 1948 ar fi existat negocieri intre Regele Mihai si guvernul comunist privind recuperarea unei părti din averea lăsată in Romånia, ceea ce ar fi intårziat denuntarea abdicării drept ilegală.
alvorado
rank
Fuga cu banii nemţilor
Mihai I era speriat de viitorul său, in perspectiva ocupării Romåniei de către armatele sovietice. Incă in 1942, el solicitase lui Antonescu să-i pună la dispozitie 20 milioane de franci elvetieni, intr-un cont deschis la Berna, spre a putea folosi banii in interes personal, in conditiile refugiului său. In mai 1944, o parte din acesti bani au fost de altfel, transferati de Banca Natională a Romåniei in Elvetia. Din această sumă, sase milioane de franci erau vărsati de Germania pentru petrolul cumpărat din Romånia. In ce priveste o iesire onorabilă din scena politică, Ion Antonescu se intelesese cu Mihai "să-l aresteze“ de formă, pentru a-l scuti de a se justifica in fata lui Hitler, iar pe de altă parte spre a da månă liberă lui Maniu si lui Brătianu să semneze armistitiul, ale cărui conditii erau deja stabilite cu emisarii lui Stalin la Stockholm si la Tulcea, in Delta Dunării. Asupra modului in care Armata romånă va inceta lupta, Ion Antonescu convenise in cursul lunii august 1944 cu ministrul german Karl Clodius, incåt totul era pregătit ca Romånia să incheie armistitiul in 26 august 1944. Maniu propusese un alt plan care să evite "retinerea“ penibilă a lui Antonescu la Pal
Utilizator sters
@Da coane Ambi2oo-mânili, traisca Feseneu' ! Vivat! :-))
Geoana cu Seine-Majestät, ce combinatzie reushita.
Ii aranjeaza Ilici printzulezului Duda o busheala-n copaciu cu makina si se-nsoara Geroana cu vadana.. Traaisca Majestatea -Sa Geoana-FSN! :-)) Numa' de l-ar mai putea vedea tac-su NKVDistu' ce departe a ajuns cu originea lui sanatoasa.
Dar atunci sa nu va mai aud regalistilor ca vretzi raspublica :-)))
costelus2011
rank
Dupa coerenta discursului din Parlament...
...am fost ferm convins ca nea Base nu avea aer...ci avea un puternic miros de...borhot...
ursulescu
rank
Traian Basescu cere PDL sa lase tara sa respire?
Prezenta lui Traian Basescu in Paralemnt a fost dureroasa,umilitoare dar si satirica doar pentru Traian Basescu.Traian Basescu s-a dus in Parlamnet sa le aminteasca tuturor PDL-lor ca el le este seful,in acelasi timp s-a dus in Parlamnet sa-i invinovateasca doar pe PDL-isti de toata coruptia care sufoca Romania si le-a cerut doar PDL-lor sa o lase mai moale cu jefuirea banului public, adica" sa lase tara sa respire.."
In acelasi timp presedintele Traian Basescu nu uita ca el are o misiune, aceea de a-l reinvia pe Stalin in Constituia asa cum o viseaza el schimbata.Nu a uitat sa aminteasca parlamentarilor ca el,presedintele doreste reintroducerea vechii practici staliniste ce va prevede ca produrorii sa-i aresteze pe parlamentari,pe romani, pe oricine si nu oricare procurori ci cei aserviti lui.de aceea le-a reamintit parlamentarilor de schimbarea din art.72 care reglementează material imunitatea parlamentara. Iată ce prevede in viziunea lui Traian Băsescu acest articol, prevedere ignorată pană acum de politicieni: "urmărirea, percheziția, reținerea, ARESTAREA, sau trimiterea im judecată penală a parlamentarilor, pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile publice exprimate in exercitarea mandatului se pot face numaide către Parchetul de pe langă Inalta Curte de Casație și Justiție". Ce spune practic acest articol? Că se dă dreptul procurorilor să aresteze. O prevedere preluată de justiția comunistă din Romania din "pravilele" mega-dictatorului Iosif Visarionivici Stalin și eliminată in perioada posdecembristă. Acum Traian Băsescu o vrea inapoi in Constituție, in special in ceea ce-i privește pe parlamentari. Cu gandul că viitoarele victime ale acestui principiu stalinist ar putea fi cu preponderență din randul adversarilor politici. Acest articol a fost respins de Curtea Constituțională, dar pe cu totul alte considerente.

Astazi in Parlament am vazut un presedinte slab,un presedinte care se teme doar de soarta sa, de demisie , de demiterea sa ,si de ceea ce va urma dupa demitere.
adevar
rank
Condamnarea tardivă a abdicării
Condamnarea tardivă a abdicării

La aproape trei luni de la abdicarea sa, Mihai s-a gåndit să o condamne spunånd că aceasta s-ar fi realizat in urma unor constrångeri. Totusi, este curioasă perioada de tăcere de peste două luni in care nu a zis nimic pe marginea acestui subiect. In martie 1948, Mihai isi denunta abdicarea ca fiind smulsă cu forta si ilegală. Revista americană "Time“ sustine că lui Mihai i-au trebuit peste două luni pentru a denunta abdicarea, deoarece negociase cu comunistii recuperarea unor proprietăti din Romånia.
Utilizator sters
@ Bravo costelus si ursulescu :-D
Insa ma intreb la ce o fi bune toate aceste "discutii" in contradictoriu pe banii contribuabilului?
Ca multi din cei care posteaza aici SUNT, SE VEDE CLAR, activisti ai celor 2 mari curente politice romanesti, PDL si USL.
Trancaneala aceasta (pro vs. contra) ma plictiseste deja. Sa vina FEHER! Sa vina berea Krombacher de sub Tampa! Sa vina Ioana(+ vreo cateva i-uri dar nu le-am numarat).
Din partea mea impuscati-l pe matelot sa avem si noi Kennedy nostru ca falitii nostri spre bucuria Catavencilor Natiunii Romane ii avem pe toti deja in parlament. Dar va rog mai terminati odata cu latraturile astea pro-contra ca ursul a trecut de mult si a golit si tomberonul electoral si voi inca mai rupeti gardul cu coltii.
DAN-795
rank
Sentimentul datoriei,
Nebunie sau lovit de streche , sa mai vii in fata unui parlament, unde alesii stau ascunsi prin boscheti iar ceilalti picotesc ca dupa o noapte de betie crunta....
Utilizator sters
Matrozul are dreptate !
pentru ca tara sa respire ar trebui sa-si dea el ultima suflare ! Q.E.D
azi
rank
Basescu - a aratat din nou
ca Romania nu are nevoie de opozitie - PDL-ul are viziunea necesara sa conduca Romania si fara opozitie - toate tarile UE si-au trimis reprezentantii la Bucuresti sa vada ce masuri a luat guvernul Boc-Basescu si apoi sa le copieze si ei.
Utilizator sters
HEIL ! ...
??.. zisai ceva rau? ?!?
ETC
rank
Se pregateste o lovitura de stat.
O dictatura.

Dictatura neamului prost. In fine, exista toate sansele ca respectivul discurs sa contureze intentia unei lovituri de stat, organizata de insusi seful statului si de fruntasii PD-L in timpul vacantei parlamentare.

In Romania lui Basescu, emigrantii decid presedintele, migratorii decid majoritatea legislativa, iar 18 milioane de localnici, platitori de grele cheltuieli electorale si parlamentare, tac.

In ce priveste pericolul instaurarii dictaturii neamului prost, toti romanii ar trebui sa-si aduca aminte ce au scris strabunicii lor pe Monumentul de la Marasesti:

Pe aici nu se trece !
Utilizator sters
Pai cine te-a pus sa te-nsori?...
Asha-tzi trebuie, acum cara-tzi crucea :-)))))
lool
rank
ASTEPTAM SA PLECE DEFINITIV ,SA PUTEM RESPIRA
.
Utilizator sters
cum adica Bravo
Pai Tovarasu Basescu recunoaste automat ca pina acum a sugrumat Poporul si Tara si acum in marinimia lui da ordin Parlamentului " haideti sa lasam Tara sa respire " adica tara care te -a ales ? Ce *** ordinara !!!!
valtor
rank
Nici o virgula nu stiti cind si daca s-o puneti!!!
Asa ziaristi, mai rar!!
"Basescu se adreseaza Parlamentului, pe jumatate gol" .
Stimati ziaristi, asta inseamna ca Basescu era pe jumatate gol, nu sala Parlamentului!!
DAN-795
rank
Traiasca regele mo/rt ,
caruia comunistii i-au pus pielea pe bat si astazi si-au facut drapel....
Utilizator sters
"Împaratu' n-are haine". Trajanus, traditori te salutand
Depinde care jumate ;-)
Ioi istenem, iar nu a barbErit shi umblE cu cravata strimbE
McGaga
rank
Pai sa vedem jumatatea plina
Nu bause decat o sticla de wiziki inainte.
ALTERNANTZA
rank
Cine este pe jumatate gol?! Presedintele?!...
...Sau Parlamentul?! Ca nu se intelege cu claritate?!
ozzie-is-free
rank
firesc
mitocanu sa vorbeasca cu pdl-ii lui si pentru cei pe care-i reprezinta adica nimeni! TRAIASCA REGELE
Utilizator sters
Vivat! :-)
Traiasca! care dan iei? ...
marius64
rank
LINISTE BAAAAAAAAAAAAA, CE DRAQU !
VORBESTE FRATELE CEL MARE IN MAREA ADUNARE PENTICOSTALA !

UNANIMITATE !

URRRRRRRRRRRRRRRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ! URRRRRRRRRRRRRRRRRRRAAAAAAAAAAAAAAAA !
maxi
rank
PA ZIARE.COM!
...
SUNTETZI PREA PORTOCALII!
RUSHINICA!
conti
rank
Astia sunt si astia suntem
Basescu cel putin stim ca isi termina mandatul si....Ce ne facem insa daca ajung in fruntea tarii acesti infantili,numiti Ponta si Antenescu.Cred ca asta este problema cea mai mare.Scapam de dracu si dam de tata-sau.
Utilizator sters
Lasa, nu dispera!
... Ne ramane Kelemen Unor ;-)
mikha
rank
Traian mitocan
A dat dovada de cea mai crasa mitocanie cand a jignit pe Majestatea Sa. De neiertat gestul acestui mitocan care ne interzice dreptul la viata si educatie zgornind medicii si profesorii din tara. Asta ca sa conduva el un popor bolnav si needucat, sa falsifice istoria idoma "ilustrilor" lui inaintasi: Stalin, Dej, Ceausescu, Iliescu.
Utilizator sters
Lasa nene c-o face Kelemen pe Infanta Margareta...
regina Ungariei si ne impacam cu grofii. Se naste Imperiu Ungaro-Roman. Dupa cum vezi, "tot rau' spre bine" ;-)
Porumbaca
rank
Parlamentul a fost jumate plin
Faptul ca Tonta si Porumbacu au chiulit, este irelevant.

Acum, Tonta si Porumbacu vor iesi la TV sa critice discursul presedintelui.
Adica nu au fost prezenti in Parlament dar au stat in fata televizoarelor si i-au "sorbit" cuvintele!

O opozitie care se face de ras de fiecare data.
Utilizator sters
Jumate plin
... sau jumate gol? Asta-i ca si treaba cu paharu' cu apa :-)
DUTTY
rank
SI JUMATATEA CARE A RAMAS SI-A FACUT SIESTA
Adica au tras un pui de somn !!!
Nici parlamentarii puterii nu ii mai dau importanta lui Zeus si atunci ce astepti de la opozitie !!!!!
Utilizator sters
:-D
Ca pe vremuri la sedinta de partid. Calul batran de la kolhoz nu il mai inveti in buestru nord-american ;)
Utilizator sters
"Haideti sa lasam tara sa respire!"
Adu-i un tub de oxigen
giv
rank
Vorbe fara rost!
Astia au pierdut total legatura cu realitatea.
Mai spunea Boc acum ceva timp ca au crescut locurile de munca s.a.m.d. Peste tot in tara se inchid colosii industriali gen Arpechim, Doljchim, Alro s.a.m.d. care aveau zeci de mii de locuri de munca si Boc viseaza bunastare. E total rupt de realitate. Localitati intregi ruinate de inchiderea spitalelor, administratiilor financiare, scolilor. Sunt total, dar total, rupti de realitate!
Ambigua
rank
Daca acele zeci de mii de locuri ale colosilor industriali...
...sunt subventionate de stat, adica de noi toti, mai bine sa dispara! Numai colosii viabili, care traiesc din ce produc si fac profit, cu care alimenteaza bugetul subtire al statului, merita sa traiasca. Restul, la groapa! Sau sa se reprofileze pe ce se cauta acum, in criza. Asta-i economia de piata. Cu cat mai putini bugetari, cu atat mai bine. Mai bine spitale si scoli private, decat spitale si scoli de stat. E o diferenta ca de la cer la pamant in privinta calitatii si pe aceiasi bani, socotind cat cotizam o viata, pentru cateva saptamani de spitalizare sau cateva vizite la medic, cand avem nevoie!
Utilizator sters
Poate-s mai ieftini oamenii daca si produc ceva
...pe salariul ala prapadit echivalent unui ajutor de shomaj, decat sa-i tzina STATUL pe dageaba. Ca la castravetzi in Spania n-o sa incapa totzi ;-)
Bre ce iacobini va facuratz, harsh cu ghilotina imediat.
Tu cam cat platesti impozit, mai? Ca vaz ca gura nu te doare cand e vorba DE ALTZII si stomacul copiilor LOR.
Propune sa fie OBLIGATORIU ca shomerii sa doneze organe daca unul cu job banos isi paradeshte ficatul la Golden-Blitz, o sa se bucure si Base si te voteaza si PDLu' si UDMRu' ca si aia trag la masea de le rup, nu doar USLashii tai.
lia_stoenescu
rank
Cine nu lasa tara sa respire?
Dinu C. Giurescu:
“Am sentimentul că sunt in 1940, in preajma prăbusirii hotarelor noastre. E de spus numai că fiecare om trebuie să-si dea seama că soarta lui personală depinde de ce se joacă acuma. Se joacă integritatea teritorială a Romaniei, se joacă stabilitatea ei, se joacă identitatea, sentimentul că esti roman, se joacă apărarea tării. Statul de astăzi nu mai apără Romania. Statul de astăzi apără pe altcineva dar nu obstea romanească. De aceea, fiecare dintre noi, cu mijloacele pe care le are, trebuie să spună NU! NU la ceea ce se pregăteste in momentul de fată".
danix61
rank
CA SA POATA TARA SA RESPIRE
TREBUIE SA NU MAI RESPIRE BASESCU .AJUTATI-L
Utilizator sters
Asta-i instigare la teroriZm, genosse ;-)
Guantanamu' Balta Brailei te manca :-) La stuf! :-)))
(Daca si asta zice acushi ca vrea s'ajunga pe Luna, potzi sa-l impushti din partea mea .... ;-)
Geo10
rank
Proiecte aberante
In Constitutie nu poti prevedea cat anume sa fie deficitul bugetar. NU e normal asa ceva. Pentru ca in cazul in care exista motive majore sa fie depasit, fie catastrofe, fie Doamne fereste, razboi, atunci primul ministru ar fi cel care incalca Constitutia pentru ca nu poate respecta acest deficit.
Apoi cu raspunderea judecatorilor si procurorilor. Nu ii poti pune sa plateasca pe acestia pentru greseli fie cu voie, fie fara voie. Este ca in cazurile de malpraxis la medicii din tarile avansate: ei lucreaza pentru un anume spital. Cand se face o greseala, atunci in caz de condamnare, spitalul este responsabil impreuna cu acela care a comis greseala. Suma cea mai mare i se imputa spitalului deoarece acolo s-a comis eroarea, spitalul este juridic responsabil. In cazul judecatorilor, spitalul e statul roman. Cazurile nu vor fi judecate altfel de CEDO, ci in continuare statul roman va fi condamnat pentru erorile judecatorilor, pentru ca ei reprezinta puterea judecatoreasca.
Viziunea basesciana asupra ceea ce ar trebui sa fie Romania este o...aici va las sa spuneti pentru ca eu nu mai am cuvinte.
Porumbaca
rank
Ti-a fost greu sa citesti?
Tocmai acele exceptii sunt invocate de Presedinte!
Dar tu ai vrut sa faci pe desteptul si te-ai facut de ras!
Geo10
rank
Dimpotriva
Citesc mai bine decat dumneata si te asigur ca am si o practica mai buna. Si decat dumneata, si decat onor pres. Basescu in ale legii. Daca m-am facut de ras in ochii dumitale, atunci e o onoare pentru mine.
O zi mai frumoasa!
it breaks
rank 5
Un control nu-i strica lui Base ! La cap...
Basescu la psihiatru:
Basescu : -Nu stiu ce se-ntampla ca in ultimul timp sunt tot mai atacat de opozitie si cum intru in parlament dispar ca prin farmec.

Psihiatrul:- Poate e din cauza damfului prezidential, de care doar PDL-istii sunt obisnuiti cand vorbiti d-voastra. Nu va faceti griji.

Basescu : - Dar si moguli ma tot toaca marunti, au inceput sa ma barfeasca pana si din sustinatorii fideli cand nu-i Boc sa-i traga de maneca, plus ca nu ma mai opresc din scazutul in sondaje, scade vertiginos si PDL-ul.. nu inteleg..

Psihiatrul: - Nu puneti la inima astea, nimeni nu-i perfect. Altceva va mai supara ?

Basescu : - Da.. cand se reproseaza ca prea ma bag in toate, ca sunt autoritar, de merg in tara lumea huiduie si blesteama ca i-am saracit, opozitia cand tipa ca il teleghidez pe Boc , guvernul si cica am subjugat chiar parlamentul, altii mai carcotasi reproseaza ca ma dau drept Dumnezeu...

Psihiatrul: - S-o luam incet si metodic. Spuneti-mi amanuntit si in ordine cronologica tot ce-ati facut.

Basescu: - Pai,la inceput am creat Cerul si Pamantul.....am despartit ziua de noapte si...
Utilizator sters
:-))))
Mai dar rau mai esti! :-))
Banc vechi:
"-Tata, stiai ca l-au impuscat pe Kennedy?
- Hmm! ... Deci ar merge si asa!.."
Utilizator sters
cacealma penibila
ai jucat la cacealma dar bozgorii ti-au dat cu sec si n-aveai in mana decat un valet - bokules
astept sa vad mana urmatoare
oricum ai reusit sa ridici sala (tara) in picioare
Utilizator sters
@Ambidecstru
Asa baiete, fa-o cu 2 maini. Daca ai timp dupa 21, ne traduci si fonfaneala lu' Conu Mishu Savarshitu'...
kosasu
rank 5
kosasu din barcelona
BUNA ROMANIA SI TUTUROR ROMANILOR ,BRAVO DOMNULE BASESCU BRAVO BRAVO BRAVO ,ESTI TARE ,NOI CEI DIN DIASPORA TE SUSTINEM ,JOS USL JOS PONTA SI ANTONESCU .PE NOI APROAPE 3 MILIONE TE SUSTINEM ,TREBUIE SA TERMINAM CU HOTIA .CU STIMA KOSASU DIN BARCELONA
Utilizator sters
iar minti !
afirmatiile tale sfideaza logica ! minti cand spui ca lucrezi la o firma din Barcelona, nu te-ar lasa patronul sa stai pe net. cred ca lucrezi ca *** la o discoteca de gay, iar unul din clienti e marele si cuceritorul Wiliam Branza ! am dreptate ?
Comentariu inadecvat
horvat.z
rank 2
chiar asa!TARAs-a saturat de duhoarea ta de betziv!
huoooooo
Utilizator sters
Nu erati in COALITIE LA PUTERE cu duhoarea ?
Credeam ca doar banii n-au miros, nu si PUTEREA POLITICA ;)
Comentariu inadecvat
Utilizator sters
Bey Horvath , potzi sa vorbesti si ungureste
cat timp monologhezi in fatza oglinzii ca nu suntem shovini, pastreaza-ti intacte radacinile culturale materne ;-)
M-ai surprins in mod placut cu autocritica ta asta, spusa pe limba natziunii PROPRIETARA DE DREPT a Transilvaniei. Frumos!, uite kedves asa mai merge, ne putem impaca :-)))))
"Spune-i lui Kronkivarod" ca extindem autocritica ta si pe avatarul lui No.1.
camdessusmichell
rank 1
contra-argumente la presedinte
Propunerile presedintelui,primministrului,procurorului general,procurorilor din ardeal,prefectilor si consilierilor lor pot fi contra-argumentate,astfel:
A-Reorganizarea administrativa
se invoca nr mare al institutiilor subordonate:,,nr mediu al deconcentratelor 45 de 2 ori mai mare decat in 1989,,
a-Autorii sa precizeze cate deconcentrate au aparut in perioada in care guvernul boc a condus administratia guvernamentala si cresterea procentuala fata de 89 si 2004.
b)-Cancelaria primuluiministru si-a marit agentiile din subordonare fata de 2004.
-nr personalului din cancelaria guvernamentala a crescut fata de 2004 ,cu cel putin 50%.
-consilierii ministrilor s-au dublat si au aparut modele,ospatar sau sofer in posturi inalte ministeriale sau in agentiile din subordine sau presedinte camera deputatilor.
-aparatul diplomatic s-a marit cu persoane care nu au nici o veleitate diplomatica,comunicare si abilitati.Nu s-au organizat concursuri de ocupare a functiilor diplomatice.
-in agentia de telecomunicatii,cea de resurse minerale,ANI s-au ocupat functii fara concurs,fentand legea cu transferul si publicand postul la concurs dupa ce a fost ocupat postul.
-in functii din ministerul public au fost promovati prin transfer din teritoriu,fara concurs de ocupare functie.functionarii promovati,in general nu corespundeau
cerintele postului ca vechime.
c-cancelaria prezidentiala si-a marit organigrama fata de 2004,cu cel putin 20 locuri,fara concursuri de ocupare.
B INFORMARE asupra unor CONCLUZII CRIZA
a-concluzia cu costul mare de intretinere al statelor.
Statul stabil economic are nr important- politisti 30 la 100 persoane in elvetia si canada,in sua sunt 40politai la 100 americani si securisti basca pe atat.
b-nr medicilor este dublu comparativ cu al Romaniei,al asistentelor este sensibil mai mare.
c-functionarii din munchen:cei cu functii demnitari aprox250,functii publice 3000,baupolizei 2oo,pompieri aprox.500,descarcerare 300,medici 2000,etc
-programele de asistenta sociala sunt necesare intr-un stat mediu dezvoltat.
C_IMUNITATEA parlamentari si averi ilicite.
Nu sunt necesare modificari in constitutie pentru ca au fost ridicate imunitati la cerere personala sau prin vot la toate solicitarile.La o doamna este o exceptie.
-Prevederea constitutionala in privinta dobandirii averii este corecta si nu trebuie schimbata.cel care ancheteaza un caz de avere ilicita sa probeze acuzatiile pe care le aduce unui cetatean roman.
D PROBLEMELE FINANCIARE ALE STATULUI
Nu inteleg de ce sa ne obligam prin cota deficitului statal deoarece este in defavoarea romanilor.un organism strain poate sa comande un studiu la kpmg,delloite si sa spuna ca statul roman nu a respectat deficitul bugetar si sa ceara insolventa statala.
E-SUSPENDAREA PRESEDINTELUi
-presedintele sa aiba acelasi statut ca si un parlamentar obisnuit.
DUTTY
rank 5
Discursul preşedintelui
Principalul scop al presedintelui, prin discursul său in Parlament a fost reluarea initiativei tactică, după unele pierderi notabile, deloc colaterale. Desi a făcut referiri cu predilectie la propunerea de revizuire a Constitutiei, modul cum au fost precizati unii termeni din discurs ne dă dreptate.
Dorinta lui Traian Băsescu de a-si recastiga ascendentul politic, asupra societătii romanesti dar si asupra partidului de guvernămant, poate si a opozitiei vine in primul rand după ce Curtea Constitutională si-a manifestat rezerve fată de unele prevederi. Revenind in fata Parlamentului si deci in fata natiunii, manifestandu-si insistenta de a pleda si de a păstra acele prevederi, presedintele anuntă că nu cedează niciuna din pozitiile ce il avantajează.
La fel, lăsand ca ultima decizie să o aibă Parlamentul in privinta articolelor cu pricina, Traian Băsescu are siguranta că acestea vor trece. Cum? Prin actiunea unită a majoritătii parlamentare, asa fragilă cum este ea. Nu este exclus ca unul din obiectele negocierilor cu UDMR să fi fost si aceasta. Se amană pană la toamnă, sau pană la calendele grecesti reorganizarea teritorial-administrativă, cu conditia votului majoritar asupra proiectului de revizuirea a Constitutiei.
E importantă această revizuire. S-a observat in repetate randuri că actualele prevederi trenează viata politică. Adesea acestea au creat situatii fără iesire, unele cu efecte grele. Dar, in acelasi timp credem in ipoteza unor analisti că Traian Băsescu se adresează si posteritătii, isi construieste de pe acum un piedestal pe care, speră, ii va fi urcat bustul.
Nu vedem nimic rău in asta. Sunt nenumărati primari care gandesc in acelasi fel, au fost multi politicieni, de-a lungul vremurilo,r care au făcut din asta un scop al vietii lor. De ce să fie criticate din acest punct de vedere doar actiunile lui Traian Băsescu?
DUTTY
rank 5
Discursul preşedintelui.II
Intentiile sale de reformare a statului sunt lăudabile. E lăudabilă si tentativa de reorganizare administrativă. Nu este deloc lăudabil faptul că nu există un proiect de reorganizare in afara unei hărti colorate si a unor principii tehnice scrise după ureche. Structurile statului trebuie simplificate, toată lumea este de acord cu această asertiune, dar simplificarea nu a fost analizată in detalii si sustinută cu argumente tehnice in afara de enunturi generale. Nu se sprijină pe nimic, nici măcar pe un biet sondaj de opinie, nu mai vorbim de alte studii intocmite cu profesionalism. Aceste sondaje si aceste studii ar fi trebuit executate nu numai la Bucuresti si in Moldova sau aiurea, acestea ar fi trebuit intocmite si in toate zonele Ardealului, si in Secuime, si in Partium. Atunci acestea ar fi constituit cu adevărat o bază reală de discutii si negocieri. Nimeni nu poate impune ceva cuiva fără argumente profesioniste.
In lipsa lor s-a negociat doar cu harta administrativă in fată, desenandu-se sau redesenandu-se frontierele ca la Yalta. Aici, in acest fapt, se vede lipsa de cultură a presedintelui, nu numai in delirul său pseudoistoric referitor la Regele Mihai si la Ion Antonescu.
Nu putem omite interventiile americane prin ambasadorul SUA in Romania. A luat o atitudine promptă după comunicatul CCR si si-a făcut public punctul de vedere spunand că prin declararea ca neconstitutionale a unor articole este incurajată coruptia, neagreată de firmele americane investitoare in Romania si de statul american. De asemenea, este semnificativă afirmatia presedintelui că trebuie clarificată calitatea Romaniei de membru NATO, pentru că articolele 148 si 149 corespund fazei de preaderare. In naivitatea noastră provincială, eludăm natura raporturile noastre cu americanii si efectele lor asupra vietii interne.
georgy
rank 3
evident
ca se adreseaza parlamentului pe jumatae go... dacaasa au crezut de cuviinta sa faca geniile din opozitie.. numai ca mesajul presedintelui l-au auzit acei cativa parlamentarii, dar si o tara intreaga... si asta conteaza.. nu parerea opozitiei
Utilizator sters
Propun sa privatizam parlamentu'
Ca tot e de vanzare, bag sama. Se bucura si Useleu' si-si vinde Patriciu si pompa de ulei din aftomobil sa adune banii...
georgy
rank 3
buna idee
lasati tara si cetatenii sa mai respire... ca numai ceruti, discutii si manipulari, iar asa nu vom putea progresa niciodata.. schimbati trebuie s afie, reforme trebuie aplicate, iar cu cat e intelegem utilitatea mai repede, cu atat mai bine..
georgy
rank 3
.........................
lasati tara si cetatenii sa mai respire... ca numai certuri, discutii si manipulari, iar asa nu vom putea progresa niciodata.. schimbari trebuie sa fie, reforme trebuie aplicate, iar cu cat e intelegem utilitatea mai repede, cu atat mai bine..
MARIAN ANTONESCU
rank 2
CE INTELEGETI PRIN:"HAI SA LASAM TARA SA RESPIRE"?CA AM FOST SUFOCAT
CA AM FOST SUFOCATI NU-I ASA? DE CATRE CINE? ACEASTA DENOTA O RECUNOASTERE A PRESEDINTELUI CA AM FOST SUFOCATI NU-I ASA?CAND SUFOCI PE CINEVA,DE CE O FACI?CA SA TAIASCA BINEEE? ACEASTA AFIRMATIE A PRESEDINTELUI ROMANIEI DEMONSTREAZA SCOPUL ACTIUNILOR PRESEDINTELUI BASESCU LA INDICATIILE MARILOR LICURICI,STAPANII LUI.
ioaneugenmoldovan
rank 1
50 % din parlament a absentat
> eu unul nu cred ca s-a adresat parlamentului, s-a adresat puterii din acest moment, adica monstruoase-i coalitii, daca opozitia nu a fost in sala asta inseamna ca 50% din parlament nu e in sala. parlamentul e format din; < putere si opozitie > , daca unul nu e asta inseamna 50%..
d-le presedinte oare nu vedeti ca din cauza d-v toate merg prost in romania, purtati o caciulu vesnic pe ochi si nu vedeti suferinta tarii, aveti de toate retrageti-va in mod onorabil cat mai aveti vreme pa ..
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor