Ziare.com

Basescu: Invit partidele la dialog pe tema revizuirii Constitutiei si reorganizarii tarii

de Camelia Badea
Vineri, 10 Iunie 2011, ora 15:32

   

Basescu: Invit partidele la dialog pe tema revizuirii Constitutiei si reorganizarii tarii
Presedintele Traian Basescu a anuntat, vineri, ca invita liderii partidelor politice, si de la Putere si din Opozitie, la consultari pe tema revizuirii Constitutiei si a reorganizarii administrative a Romaniei. Seful statului s-a aratat increzator ca Opozitia nu va refuza dialogul in cazul in care are cu adevarat de gand sa vina la guvernare dupa 2012.

Traian Basescu a sustinut o declaratie de presa la Palatul Cotroceni la scurt timp dupa ce a participat la o intalnire informala cu primarii de sector, la finalul careia acestia au stabilit prin consens anularea referendumului pentru Legea Capitalei.

Presedintele a inceput prin a sublinia faptul ca, desi anumite propuneri legate de revizuirea Constitutiei si de reorganizarea tarii in 8 regiuni au fost prost primite, in special de presa, altele au gasit, intr-o forma sau alta, corespondent in viziunea politica a Opozitiei.

Din acest motiv presedintele considera ca punctele de vedere comune constituie un bun fundament pentru initierea unui dialog Putere-Opozitie si a anuntat ca va invita oficial liderii partidelor pentru consultari pe aceste doua teme in a treia decada a lunii iunie la Palatul Cotroceni.

"Esential este ca si revizuirea Constitutiei si reorganizarea sa nu fie tratate, din interese politice, de a proteja clientela, sa nu fie tratate prin minciuna publica", a declarat Traian Basescu, acuzand Opozitia ca a dezinformat populatia cu privire la costurile uriase ale reorganizarii administrative si mentionand ca mentinerea actualului sistem administrativ prejudiciaza deja statul cu sume enorme.

Un al doilea subiect abordat de Traian Basescu a fost legat de decizia luata joi in Consiliul JAI referitoare la indeplinirea de catre Romania a tuturor criteriilor tehnice de intrare in spatiul Schengen. Presedintele a subliniat faptul ca Bulgaria a inregistrat incidente de parcurs, motiv pentru care si Romania se vede nevoita sa astepte luna septembrie pentru a afla cand intra in Schengen.

Presedintele s-a referit pe larg la importanta pe care o va avea in acest sens raportul pe Justitie din iulie, in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare. Seful statului a criticat Senatul care, din cauza unor jocuri politice, a desemnat in CSM un membru incompatibil din punct de vedere al Legii ANI si a refuzat sa desemneze un alt reprezentant al societatii civile, nepermitand CSM sa lucreze la intreaga capacitate.

In acelasi context, Traian Basescu a facut mai multe referiri la deficientele pe care le are justitia din Romania, de la tergiversarea proceselor la Inalta Curte si pana la neaplicarea prevederilor Legii micii reforme in justitie, intrata in vigoare de mai mult timp.

"Niciodata justitia unui stat nu a facut atata rau tarii pentru care lucreaza cat a facut justitia romana", a declarat presedintele.

Intrebat de jurnalisti ce va face in cazul in care Opozitia va refuza sa participe la consultarile anuntate pentru luna iunie, seful statului a raspuns ca nu va avea nimic de facut decat sa constate acest lucru.

"Acum a trecut recesiunea si poate ca sunt dispusi, avand in vedere ca nu se mai discuta teme vizand situatia critica de criza, de amputari de venituri, ci discutam despre viitor. Daca vor sa vina la guvernare, sa vina la dialog. Daca vor sa ramana in Opozitie dupa 2012, probabil ca nu vor veni pentru ca nu ii intereseaza", a comentat Traian Basescu.

Ziare.com a transmis declaratia presedintelui in format LIVE text

Revizuirea Constitutiei

- Prima tema este revizuirea Constitutiei. Am observat ca unele propuneri au fost bine primite, altele foarte prost primite, in mod deosebit de mass-media. Din punct de vedere al abordarii partidelor s-au conturat si puncte de vedere comune.

- Am constatat din declaratiile publice disponibilitatea unora dintre liderii din Opozitie de a fi solidari cu reducerea numarului de parlamentari la 300 si chiar propunerea de a se initia un proiect de lege. Eu am propus prin Constitutie, unul din liderii Opozitiei prin lege, e clar ca exista puncte de vedere comune.

- In cazul legii confiscarilor averilor ilicite, nu "mama legilor", Constitutia, trebuie sa ii apere pe hoti, deci cred ca nu vom avea o problema la votul in Parlament.

- Exista un consens ca tara trebuie reorganizata administrativ. Unii spun ca trebuie sa se petreaca mai repede, altii in 2016. De regula, proiectele cu termen lung ingroapa problema, dar declaratiile de sustinere a ideii exista.

- Ca si la Constitutie, nu exista o modalitate comuna, dar exista puncte de vedere comune legat de necesitatea ca actiunea sa se intample.

- S-a creat o buna oportunitate pentru initierea unui dialog putere-opozitie care sa ne duca spre o pozitie comuna.

- Putem initia acest dialog in ultima decada a lunii iunie. In acest sens voi face partidelor o invitatie. Am pus a treia decada in ideea ca poate unele partide doresc un timp de pregatire in interiorul lor.

Interes public vs interes clientelar

- Esential este ca si revizuirea Constitutiei si reorganizarea sa nu fie tratate, din interese politice, de a proteja clientela, sa nu fie tratate prin minciuna publica, ca spre exemplu costurile uriase daca se va reorganiza Romania.

- Nu va recurge nimeni la schimbarea imediata a buletinelor si pasapoartelor, a numerelor de inmatriculare. Va fi o perioada de tranzitie.

- Cei care doresc sa protejeze mafiile locale uita sa le spuna romanilor ca principalul obiectiv al reorganizarii administrative este debirocratizarea si descentralizarea.

- Se creeaza posibilitatea de a dezvolta proiecte regionale. De ce nu am pune reorganizarea in numele interesului cetateanului si a dezvoltarii vizionare?

Schengen:Respingem adaugarea de conditii, obligatia era pur tehnica

- Am observat placerea presei de a spune ca am ratat in martie si termenul este 2012. Se mizeaza pe neinformarea populatiei in scopul discreditarii sau al altor scopuri. Realitatea este ca nu se putea lua nicio decizie pana cand a terminat Bulgaria rapoartele si acest lucru s-a intamplat in mai. PE a dat un gir puternic, chiar daca avizul e consultativ, el arata o optiune politica. Ieri in CAGRE s-a constatat indeplinirea conditiilor tehnice de catre ambele tari, cu riscuri pe granita Turcia, Grecia.

- Cel mai important lucru este stabilirea faptului ca la Consiliul JAI din septembrie se va adopta un calendar. Din declaratiile politice am inteles ca unele tari, Olanda in mod deosebit, ca este determinanta calitatea raportului pe MCV din iulie.

- Stim macar care sunt abordarile in timp. Oficial, respingem adaugarea de conditii la accesul in Spatiul Schegen, aceste conditii nu sunt trecute in tratat, obligatia era pur tehnica.

- Luand insa nota de optiunile unor state ca Olanda, Franta, Germania, nu putem sa nu dam toata atentia raportului MCV. Si desi nu acceptam adaugarea de conditii, nu putem sa nu recunoastem deficientele pe care justitia romaneasca inca le are.

Senatul si Justitia, impotriva intereselor Romaniei

- Ma refer la procedurile lungi de judecata, la procedurile de tergiversare a dosarelor la Inalta Curte, (dosare tinute 2-3 ani si amanate si abia dupa doi ani retrimise la procurori pentru a fi reanalizate).

- Sunt dosare in care judecatorii refuza sa ia nota de faptul ca au cadrul legal de a respinge incercarile avocatilor de a tergiversa. Legea micii reforme permite.

- Niciodata justitia unui stat nu a facut atata rau tarii pentru care lucreaza cat a facut justitia romana.

- Trebuie sa observ ca desi una din problemele majore pe care le avem este un nou CSM, o atentionare deosebita era legat de asta. Senatul a reusit o performanta impotriva intereselor Romaniei: a desemnat o persoana din partea societatii civile incompatibila conform ANI si a reusit sa nu desemneze o a doua persoana din partea societatii civile, pur si simplu pentru ca au de facut jocuri politice. Ar trebui sa ne ridicam deasupra lor.

- Legat de votul din PE as vrea sa salut faptul ca toti europarlamentarii romani au votat in favoarea Romaniei. Cel putin in PE reusim sa fim solidari.

- Parcursul tehnic al aderarii Schengen nu putea fi comprimat, din cauza vecinilor , ne mentinem obiectivul de aderare in 2011 si speram ca decizia in septembrie sa devina realitate.

Intrebari:

- (angajarea raspunderii pe reorganizare?) E o decizie pe care o va lua Guvernul cand va considera necesar. Dar uriasele costuri pentru functionarea aparatului de stat actual trebuie luat in consideratie. Avem 41 de ISP, 41 de Inspectorate scolare, de directii...Asta in seamna multi functionari, birocratie uriasa. O socoteala elementara arata ca economiile ar insemna sume uriase, care ar putea fi directionate catre altceva.

- Cine nu invata din criza ca trebuie sa isi reduca cheltuielile de functionare a statului si ca programele sociale trebuiesc focusate catre cei care au nevoie, greseste.

- E momentul in care Romania trebuie sa actioneze, pentru ca are sanse mult mai mari ca alte state sa isi aduca cheltuielile. Cine nu intelege acest lucru risca sa fie si mai afectat la viitoarea criza care nu stim cand va veni.

- Nu e o revolutie, o revolta, o explozie de idei, ci o constanta a activitatii Guvernului: de reducere a cheltuielilor. Guvernul trebuie sa pregateasca tara pentru posibile evenimente negative.

- (angajarea raspunderii si pe statutul minoritatilor?) Sunt probleme de coalitie, habar nu am, intrebati-i.

- (cum ati reusit sa convingeti primarii ca referendumul trebuie anulat?) Nu discut, daca ei au ceva de discutat o vor face. Stiu ca referendumul a fost initiat de Alianta USL. Pe urma nu au avut forta sa isi impuna intrebarile si CGMB si-a impus intrebarile. Combinatia ducea la o disputa politica in care trebuiau antrenati si bucurestenii. De aceea am avut aceasta discutie.

- (consultatile, ce faceti daca Opozitie nu vine?) Nu am ce sa fac, dar ar putea fi un motiv bun. Poate ca a fost de inteles refuzul pe perioada recesiunii, dar acum a trecut, Romania a avut recent o emisiune de succes pe piata si asta arata ca nu mai e nevoi de bani de la FMI. Acum a trecut recesiunea si poate ca sunt dispusi, avand in vedere ca nu se mai discuta teme vizand situatia critica de criza, de amputari de venitiuri, ci discutam despre viitor. Daca vor sa vina la guvernare, sa vina la dialog. Daca vor sa ramana in Opozitie dupa 2012, probabil ca nu vor veni pentru ca nu ii intereseaza.

Pana in iunie 2012 se poate face totul pentru ca alegerile sa fie legitime

- Nimeni nu poate sa reorganizeze o tara peste noapte, totul va fi in etape. In tara asta pana acum s-au facut mii de legi. Legea impartirii administrative dateaza din 1968. In 21 de ani de la Revolutie legea nu a fost amendata, si in art.1 este vorba despre Republica Socialista. A fost o lege neatinsa.

- Este un proces treptat. Ce propun eu partidelor politice este sa ajungem la un stadiu de implementare a noii organizari teritoriale pana la alegerile din 2012, adica intr-un an. Eu sunt convins ca putem face tot ceea ce este necesar. Exista o evaluare, nu se apuca nimeni sa vorbeasca despre acest proces fara o evaluare. Pana in iunie 2012 se poate face totul pentru ca alegerile sa fie legitime, sa fixeze o administratie locala mult mai supla si mai eficienta, urmand ca altele sa continue, de exemplu transferul arhivelor.

- Trebuie descentralizate toate activitatile de la judet catre localitati. Dupa legea reorganizarii administrative, prima care ar trebui sa fie emisa este legea Administratiei locale.

Referendumul din Bucuresti, anulat dupa interventia lui Basescu

Seful statului a avut vineri dimineata o intalnire informala cu primarii de sector si cu primarul general al Capitalei. La finalul acesteia s-a anuntat ca edilii locali au ajuns la un consens in ceea ce priveste anularea referendumului anuntat pentru data de 26 iunie, in conditiile in care se discuta tot mai serios despre reorganizarea administrativa a tarii in 7-8 regiuni si infiintarea zonei metropolitane Bucuresti-Ilfov.

Basescu ii ameninta pe ministri si cere o Romanie cu maximum 8 judete

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a fost convocat pentru vineri, la ora 18:00, intr-o sedinta speciala in care se va anula, tot prin vot, organizarea referendumului. Din fericire, presedintele Consiliului General al Municipiului Bucuresti, Calin Murg, a anuntat ca nu a fost tiparit niciun buletin de vot si nici nu s-a cheltuit niciun leu cu organizarea acestui controversat referendum.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5826 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
84 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Se traieste dom' Basesche ! Cel mai bune prietene la noi !

Basescu élő székelyek ismerősének! regionalizáció lesz annak ellenére, hogy a rómaiak!

 

Feliciatri dl presedinte!

Ati ciuruit opozitia - oficial ati desfintat opozitia vanduta moscovei - de acum inainte orice lege va trece fara nici o problema - pana si opozitioa vanduta moscovei a recunoscut ca sunteti cel mai bun presedinte din lume si va sustine la presedintia UE in 2015. Felicitari si spor la munca!

 

o fi bine o fi rau

Foarte buna declaratia fata de justitie a dl.Presedinte, si la fel de buna si initiativa de a chema partidele politice la revizuirea constitutiei si reorganizarea tarii. Acum ramane de vazut daca Neocomunistii (PSD) si tradatorii istorici (PNL) vor avea putin respect fata de populatia tarii si vor da curs invitatiei. In fond si la urma urmei nu ar trebui sa se gandeasca numai la burtile si buzunarele lor, asa cum au facut-o pana acum. Daca opozitia nu colaboreaza cu puterea si cauta doar sa submineze totul e clar ca ne ducem de rapa.

 

CARE DIALOG?

PTR A INVITA LADIALOG TREBUIE SAFII TU INSATI DESCHIS DIALOGULUI!! ORI DIN TOT COMPORTAMENTUL LUI BASESCU DE PANA ACUM AFACUT DOAR CE A VRUT EL . PUR SI SIMPLU NU AVRUT SA ASCULTE NICI O PARERE !! DICTATOR SI DIALOG SUNT DOUA NOTIUNI CARE SE EXCLUD RECIPROC !!

 

Pe tema

Parlamentului Unicameral sunt intrutotul de acord cu dvs. Este vointa majoritatii exprimata prin vot in 2009. Ce i-a impiedicat pe cei de la putere sa modifice legislatia pana acum? Nu aveau majoritate sau... Nu urmau alegerile prea curand. Niste lichele. Scuzati-ma!!

 

Intr-

ADEVAR si AZI sunt foarte glumet!Auzi - Baselu - cel mai bun presedinte din lume!Incredibil!!!!!!!!!
Pai domnule Baselu,trebuie mai intai sa inveti sa porti un dialog apoi mai vorbim.Nici cu Muc cel Mic nu dialoghezi.Monolog si atat!Tu centrezi,tu dai cu capul iar cand realizezi ca ai dat cu stangul in dreptul,vira si pasezi vina la opozitie.
Te invarti ca oile lui Becali,ai retractat treaba cu referendumul,vei face vira si cu impartirea administrativ teritoriala pentru ca este o aiureala!
Domnule presedinte esti intro gaura neagra si desi te agati ca inecatul.......etc,etc!!!!!!

 

Basescu: Invit partidele la dialog pe tema revizuirii Constitutiei s

Probabil ca cei doi lideri,Victor Ponta si Crin Antonescu vor refuza invitatia de la palatul Cotroceni, nelundu-se in calcul reactia electoratului.

 

Presedintele Basescu :ca de obicei,compentent,concret ,la subiect

Opozitia are o minge grea in propriul teren.
Daca pana acum a sabotat tara in tot ce putea sa impiedice reforma si scoaterea din recesiune,fara contra propuneri realiste si competente,in prezent situatia este radical diferita.Populatia a realizat sabotajul USL.
Refuzul permanent la invitatiile presedintelui de a participa la dialog si a pune umarul la eforturile natiunii de iesire din recesiune s-a soldat cu un esec rasunator!Tara a iesit la lumina fara aportul lor,ba chiar, in ciuda subminarii pe toate caile a acestui proces,PDL a aratat cine vrea binele populatiei si cine se uita salivand doar la ciolan!
Daca de data aceasta opozitia refuza dialogul la care o invita presedintele,isi va da singura o lovitura rasunatoare!
Reorganizarea parlamentului nu mai este o optiune a clasei politice,deoarece a fost ceruta zdrobitor de poporul suveran ,prin referendum!
Nenorocirea este calitatea execrabila a actualei opozitii!Niciodata Romania nu a avut o astfel de cacofonie politica drept "opozitie".
Imaginati-va pe cele "doua bidoane goale" Tonta si Rica Venturiano,chemati la Cotroceni sa discute cu un presedinte competent si inteligent ,problemele reformarii tarii!!!!
Asi dori sa fiu prezent,invizibil.ca sa ma distrez.Va fi o scena de circ nemaivazuta!Teo

 

Sii

Si alta data partidele parlamentare au fost invitate la Cotroceni, iar parerea lor nu a contat. Populatia, stimabile Domn Presedinte, trebuie invitata si consultata cu privire la reforma administrativ-teritoriala, in conformitate cu legislatia in viguare. sau nu sti legea. Sau o ignori deliberat. iar in aceasta situatie, "la revedere".

 

Pentru Medgidnicolai

Va amintesc faptul ca reorganizarea Parlamentului unicameral cu maximum 300 reprezentanti a fost votata prin referendum(80% pentru)!!!!
Cine se opune?Opozitia pentruca isi pierde ciolanele de impartit,in caz ca pune mana pe putere!!!!Ma intreb,este poporul suveran sau interesele mafiei rosii predomina?Teo

Stimabile nici nu au inceput consultarile si deja ai formulat

concluzia.Predictia dvs. ca parerea nu conteaza indiferent de imprejurari are multa relativitate.Daca as extrapola tema la nivelul unei societati comerciale ,folosind aceiasi logica ,directorii nu ar mai trebui sa participe la sedinta ,pentru ca decizia ii apartine presedintelui CA.Totusi pe ce baze se formeaza acea decizie ?
A devenit cutuma refuzul opozitiei de a dialoga si apriori reclama ca indiferent de discutie ei nu sunt luati in seama.Ei bine cu totii stim ca pentru a fi luat in seama ,a se tine cont de parerea ta ,e musai sa dovedesti niste competente, lucru care este evident ca lipseste cerberilor opozanti.Analizati CV-ul celor doi si ganditi-va daca va riscati sa ii angajati la firma dvs.Eu sigur nu !Ati fost surprins vreodata de intelepciunea si maturitatea celor ce azi reclama ca ei nu sunt luati in seama ?
Iarasi ipotetic vorbind sa zicem ca cei doi sunt doar portavocile celor din partid ,mintosii ,de ce nu ,care formuleaza propriile viziuni asupra subiectelor in cauza si le proiecteaza in spatiul public.Aveti cunostinta de varianta opozitiei privind organizarea administrativa si fructificarea referendumului ?Daca cele afirmate de ei de-a lungul timpului privind comportamentul presedintelui ar fi adevarate si nu s-ar inscrie doar in retorica politiciana ,ei bine stimabile probabil ca in locul lor l-as face KO pe ,,dictator,,prezentand trei variante de lucru fezabile.Dar asta presupune MUNCA !Priviti PROGRAMUL livrat recent ca fiind de alternativa in care elementul de baza SURSA, este sublima dar lipseste cu desavarsire.
Oricum un bun politician ar trebui sa stapaneasca arta dialogului si compromisului nu arta manipularii si refuzului.De aceea o sa spun mereu ca noi nu avem nici partide dar nici politicieni (cu unele mici exceptii).

Seful statului le-a mai dat un pumn in falci celor din opozitie.

El "s-a aratat increzator ca Opozitia nu va refuza dialogul in cazul in care are cu adevarat de gand sa vina la guvernare dupa 2012". In realitate, ei vor sa vina la guvernare, dar nu intr-o Romanie reformata, pe care sa n-o mai poata prada, in care justitia sa-si faca treaba si in care chiar va trebui sa munceasca pentru banii care-i iau. Asa ceva nu-i intereseaza.
De aceea trebuie sa actioneze ACUM, pana nu intra in vigoare modificarile. Trebuie sa le impiedice cu orice pret. De aceea au inceput sa latre cu spor, pana inca n-a terminat sefu' statului de vorbit.

 

Raspuns pentru cei cu "Vocea Poporului"

in gura.
Da' nu prea v-ati REVOLTAT cand POPORUL a VOTAT reducerea parlamentului. Oare de ce? Cati traiti de pe urma lor?

 

nu cred ca reorganizarea este prioritara

reorganizarea aduce somajul pe culmi inalte, mii de someri vom avea dupa reorganizare , si asa locuri de munca sunt putini si am ajuns sa munceasca unul la 10 persoane. Mai incolo, s-au redus destule , s-au aplicat taxe, mai usor , sa mai dea si chiaburii, averi confirscate, unde sunt?

 

roata se poate intoarce impotiva voastra clasa politica

Băsescu a pus-o! Chiar dacă nu ne vine să credem, reorganizarea administrativă a Romaniei e ca si bătută in cuie, asta au decis niste consilieri de la Palatul Cotroceni, cu care presedintele a fost de acord. Evident, Emil Boc nu are nimic impotrivă! Si viitoarele foste judete vor fi la mila celor noi infiintate, adica la mila capitalelor fostelor regiuni model imprumutat de la fosta URSS, capitale care vor partea leului.
Evident, capitalele vor fi cele regionale! Acolo unde sunt putine sanse să fie in noua structură de conducere si unul de-al celor napastuiti. In consecintă, investitiile majore vor merge la altii, pentru că cei desfintati vor avea darul de a fi ruda săracă de la tară pentru altii. Am mai dovedit-o pană acum. Chit că la bugetul judetelor desfintate este considerabil, prin taxe si impozite poate mult mai mari decat cele colectate ramase.
Si uite asa prima reformă administrativă a mileniului găseseste pe cei care formeaza talpa tarii scosi afară din schemă. Ca de fiecare dată, de altfel. Asta, pentru că ai nostri, cei ca brazii, sunt pe cale să uite că rolul lor in aceste vremuri decisive este să militeze pentru partea leului. Dar oare politicienii de astazi ni-si dau seama ca populatia poate spune pas Bucurestiului sis a zica lasati-ne in pace voi cu ce aveti si noi cu ce avem si de acum Dumnezeu cu mila “VREM INDEPENDENTA FATA DE BUCURESTI".

 

BASESCU TRAIAN ESTE SPERIAT ,SE AGITA,INSEALA U.E SI ROMANIA

Basescu Traian se agita este speriat,"chiama" la el partidele,desi si-a asmutit politia politica PDL-UDREA BOC impotriva USL-ului,doar pentru a mai da iluzia ca ar fi un "presedinte" respectat in tara.

Basescu Traian este acuzat direct,pe fata ca a transformat Romania intr-un stat de nedrept ,iar corutia guvernata de contrabandistii PDL-UDREA BOC ,FACE IMPOSIBILA ADMITEREA Romaniei in spatiul Schengen.Dar nu numai aceasta .

"Autoritătile olandeze sustin că Romania nu este "stat de drept". Declaratia a fost făcută de ambasadorul Olandei la UE, in cadrul unei reuniuni pe tema pozitiei statelor membre privind aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen care urmează să fie discutată joi in cadrul unui consiliu JAI (Justitie si Afaceri Interne), relatează RFI.

http://www.antena3.ro/romania/autoritatile-olandeze-sustin-ca-romania-nu-e-stat-de-drept-127453.html

http://www.jurnalul.ro/stiri/observator/romania-nu-este-un-stat-de-drept-580845.html

Coruptia pune piedica integrarii Romaniei in Schengen.In 2004 Basescu Traian a furat voturile romanilor promitand ca va distruge sistemul ticalosit si sistemul ticalosit l-a imbogatit in 7 ani pe Basescu Traian,Udrea,Boc si toti complicii lor.

http://www.enational.ro/online-actualitate/coruptia-pune-piedica-integrarii-romaniei-in-schengen-30563.html/

Vinovati pentru coruptia din tara sunt toti cei ce si-au facut averi enorme tocmai din coruptie ,contrabanda, trafic de droguri si de fiinte umane,iar acesti vinovati sunt ,indentificati de EUROPOL,INTERPOL la Cotroceni,unde este si regele contrabandistilor si la guvernul PDL-UDREA BOC unde se afla regina mafiei din vami si din tara.

 

A propos de Jutitie,

Pai,Domnule Presedinte,Ministrul Justitiei,carei guvernari apartine a cui lege o aplica el atunci cand refuza sa-si puna la lucru corpul de control si trimite toate sesizarile catre CSM,acolo unde clar,ca depinde sau nu de ei rezolvarea oricarei situatii,dumniile lor oricum pretind ca nu intra in atributiile institutiei respective.
Laura Codruta Kovesi cine este si de cine a fost numita,Dle Presedinte si de ce Parchetul General isi face datoria doar atunci cand nu este el direct implicat iar altfel,in buna traditie romaneasca,se face ca...ploua? Va dau eu cazuri concrete daca duceti lipsa.
La nivel declarativ si de pasare a responsabilitatilor stiu ca suntem mereu foarte...eficienti.

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor