Basescu: Trebuie sa trecem de la statul asistential la statul performant

Marti, 18 Ianuarie 2011, ora 16:07

   

Basescu: Trebuie sa trecem de la statul asistential la statul performant
Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, in cadrul unui seminar organizat de ISP pe tema "Reforma institutionala a statului roman" ca tara noastra nu mai poate supravietui fara o reforma reala a institutiilor si ca economia nu ne permite un "stat social" functional, ci trebuie sa luptam pentru inlocuirea "statului asistential" cu un "stat performant".

"Romania nu mai poate supravietui fara reforma statului, realitatea se numeste criza(...) Ea ne-a aratat ca statul social nu poate functiona in Romania, in intelesul pe care noi l-am dat. Va trebui sa definim ce insemana stat social, aici, la noi in Carpati. Este una sa incerci impunerea unui stat social intr-o tara extrem de bine dezvoltata, a carei economie genereaza resurse, si alta intr-o tara ca Romania, cu economia in transformare si inca insuficient de performanta, pentru a aplica statul social in intelesul stangii", a declarat seful statului.

Presedintele a explicat foarte clar: "cum a inteles stanga statul social putem vedea in perioada 2007-2008, masurile luate si care au afectat brutal capacitatea statului roman de a face fata crizei".

In plus, acesta a subliniat ca "nici Europa nu mai poate rezista in sintagma de stat social, asa cum a fost aplicata in statele vechi, pentru ca resursele care au fost puse la dispozitia componentelor sociale a multora dintre state au fost imprumutate si nu produse de propriile economii".

Traian Basescu a mai atentionat: "acum este momentul sa intervenim, pentru ca interventia acum este mai putin dureroasa decat cand am ajunge la datorii de 70-80% din PIB".

Nu mai putem continua pe ideea scutirilor din interes electoral

Presedintele a enumerat pe scurt principalele prioritati in reforma statului.

"In primul rand, o reforma in abordarea bugetelor, a bugetului de stat, modul cum cheltuim resursele. Bugetul trebuie sa fie multianual, predictibil, cheltuielile sa fie transparente, orientate pe proiecte, cheltuielile trebuie sa fie depolitizate", a spus el.

Seful statului a mai facut referire la reforma fiscala, reducerea evaziunii fiscale si largirea bazei de impozitare.

"Cu cat mai multe exceptii de la impozitare, cu atat mai mult sentimentul ca unii nu datoreaza nimic statului. Categorii pe care vrem sa le aducem la vot nu le supunem impozitarii, din demagogie (...) Nu mai putem continua pe ideea scutirilor din interes electoral", a mai atentionat presedintele.

Retructurarea regiilor autonome, obiectiv principal in 2011

Printre celelalte elemente ale reformei statului presedintele a mai enumerat administratia locala, legat de care trebuie continuata descentralizarea, introducerea standardelor de cost si introducerea de reguli in cheltuirea banului public.

De asemenea, optimizarea serviciilor publice este o prioritate, in conditiile in care "criza ne-a gasit cu un aparat greoi, supradimensionat si ineficient".

"Daca ne uitam la marii datornici la buget, gasim regiile autonome. Romania nu isi poate permite sa mai continue nerestructurarea acestor regii. Sunt datorii de sute de milioane de lei la cea mai mare parte a regiilor", a mai remarcat presedintele.

Pe lista de prioritati in reforma statului se mai afla educatia si sistemul de sanatate.

"Nu afirm ca sistemul de sanatate nu este subfinantat, dar, inainte de a cere bani mai multi, elementul cheie este eficientizarea costurilor in interiorul sistemului. Bugetul nu poate sa pompeze bani intr-un sistem de sanatate ineficient, cu prea multe spitale, prea multe paturi, prea putina activitate de preventie si prea multa activitate in spitale", a explicat seful statului.

In plus, justitia trebuie sa devina moderna si eficienta. "Cifrele incep sa contrazica perceptia ca in Romania nu se lupta contra coruptiei(...)Sute de grupari infractionale si de crima organizate au fost demantelate de DIICOT, sute de politisti si vamesi cu dosare penale sunt scosi din sistem, se fac numeroase capturi de droruri la frontiera", a mai aratat Traian Basescu.

Ajutoarele sociale excesive au dus la o stimulare a nemuncii

Presedintele a facut, inca o data, referire la necesitatea reformarii sistemelor de asistenta sociala.

"A fost o generozitate excesiva din punct de vedere a diverselor forme de ajutoare, manata de interese politice, iar rezultatul obtinut a fost o stimulare a nemuncii", a mai spus presedintele, subliniind ca "pasii intreprinsi de guvern in 2010 trebuie continuati in 2011, resursele sa fie adresate acelora care au nevoie de ele".

Reforma politica: Vot uninominal curat si reducerea numarului de parlamentari la 300 prin lege

In ceea ce priveste reforma clasei politice, Traian Basescu a afirmat ca este nevoie de adoptarea unei solutii transante privind legea electorala: vot uninominal intr-un singur tur, ori uninominal in 2 tururi.

"E singura formula care poate da Romaniei stabilitate politica pe termen lung. Votul uninominal are ca si caracteristica crearea de majoritati, Romania are nevoie cel putin pe 10 ani de aici inainte de guverne stabile care sa isi asume consolidarea statului modern si eficient", a mai sustinut presedintele.

In ceea ce priveste reforma constitutionala, Traian Basescu a afirmat inca o data ca se va limita in a sustine doar rezultatele referendumului din 2009, pentru a nu fi acuzat de subiectivism.

"In situatia in care clasa politica va refuza, exista posibilitatea legislativa de reducere a numarului de parlamentari prin lege nu prin Constitutie", a mai avertizat el.

Presedintele a mai subliniat ca este nevoie si de o reforma a partidelor politice.

"In momentul de fata partidele, toate, in primul rand principalul partid de guvernare, au nevoie de reforme interne care sa stimuleze aparitia unei noi generatii de lideri, alaturi de cei cu experienta dar al caror profil trebuie sa se reduca in partide", a mai atras atentia acesta, precizand ca este nevoie sa se permita accesul in varful partidelor unor noi lideri politici.

Romania are o strategie: cea finantata de Uniunea Europeana

In incheiere, presedintele i-a ironizat pe cei "indurerati de patrie" care se plang ca Romania nu are strategii si "nu stiu incotro sa o apuce", cerand "sa mai facem un colectiv de minti luminate si sa ne dam ifose publice, cat suntem de preocupati sa dam tarii o solutie".

"Nu voi cadea in aceasta capcana(...) Romania are o singura strategie si aceea finantata: cea cu UE pe cele 7 programe operationale. Decat sa batem campii sa cream noi stragtegii, mai bine am pune mana sa aplicam programele cu UE care sunt finantate", a mai subliniat Traian Basescu.

"Eu cred ca o strategie constructiva inseamna sa aplicam ce am convenit odata cu intrarea in UE, in ianuarie 2007. (...)Politica sociala trebuie sa fie focusata pe cei care intr-adevar au nevoie de asistenta sociala, pe cei care nu pot. Tebuie sa ne indreptam catre statul performant, daca vrem sa fim o tara care da perspective cetatenilor ei", a conchis seful statului.

Responsabilitate partajata pentru pensii

"Este o responsabilitate partajata. Ceea ce era in responsabilitatea beneficiarului de pensie era destul de dificil de realizat. Adica un ofiter care a muncit in vreo cinci garnizoane sa-l pui pe tren si sa mearga la fiecare unitate sa-si ia adeverinta. Daca este un inconvenient major, este acela al reactiei institutiilor care ar trebui sa-si dea seama ca masa de pensionari militari nu vor putea sa-si adune adeverintele in timp util si probabil trebuia sa faca ce fac acum, adica sa intervina ele sa aduca dosarele la sediul central si a le recalcula", a declarat Traian Basescu.

Seful statului a asigurat ca foarte putine pensii vor scadea si ca a fost vorba doar de o problema de comunicare.

"Eu, la 17.00, voi avea o intalnire cu toti factorii de decizie din institutiile militare. Dar ce stiu, reconfirmat astazi, este ca foarte putine pensii vor scadea.Problema este insa de comunicare defectuoasa."

Presedintele a spus ca a primit zeci de mesaje de la militari in care acestia se declarau nemultumiti de situatie.

"Am primit zeci de mailuri de la ofiteri in rezerva, care nu se adresau ministrului, se adresau comandatului fortelor armate si intrebarea de fond era << de ce ne umiliti? >>. Chestiuni extrem de sensibile la militari, care m-au marcat si pe mine. Au fost mesaje intr-un aer absolut militar si decent, au fost si mesaje foarte furioase. Trebuie sa va spun ca celor care ma jigneau le-am raspuns, asteptand un feedback. M-am interesat, pentru ca-si dadeau numele si prenumele, si care este pensia lor recalculata", a mai spus Basescu.

El a dat ca exemplu scrisoarea unui colonel: "A fost un domn colonel care a avut cel mai dur mesaj, care a ajuns pana la mama, tata si altele, nu injuraturi, dar exemple: 'tatal tau militar, tatal tau pensionara, cum a fost, fara onoare', si asa mai departe, pentru ca eu am spus la schimbarea SMG ca nicio pensie sub 3.000 de lei nu va fi afectata si, intr-adevar, nu va fi afectata. Marea surpriza este ca foarte multe dintre pensii cresc, nu cu mult, dar cresc. (...) Acest domn colonel nu era dintre fericitii carora le creste pensia, dar de la 4.300 de lei primise 1.500 de lei. Sigur ca pentru om a fost un adevarat soc. Pe urma m-am interesat, am cerut sa recalculeze, am constatat ca pensia pe care trebuia s-o primeasca era 3.989 de lei, deci pierdea vreo 400 de lei la pensie", a spus Basescu.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3452 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
azi
rank
Feliciatri domnule Basescu!
"Va trebui sa definim ce insemana stat social, aici, la noi in Carpati" - Sunteti cel mai mare reformator din istoria omenirii. numai dumneavoastra ati reusit sa luati Romania de pe ultimul loc in UE la prosperitate si sa o aducati pe locul intai. Pana si nemtii au ajuns sa ne invidieze si de asta incearca sa blocheze intare Romaniei in Schengen. Din Carpati acest program de reforme trebuie transferat in toata europa. In 2015 cand veti ajunge presedinte UE europa va avea nevoie de aceleasi masuri. Ajutati europa sa iasa din aceasta criza dl Basescu. VEuropenii si romanii va tin pumni starnsi si va ureaza spor la munca si mult succes.
SpiritCivic
rank
INDICATORII DE EFICIENTA... DUPA 21 DE ANI DE JAF! Voda s-a straduit sa condamne doar comunismul, nu si "SECURITATEA"... De aceea n-a avut succes Punctul 8 al Proclamatiei de la Timisoara... autoarea loviturii de stat din 89 a fost Securitatea Ceausista
"Teroristii"... povestea ridicola inscenata la acea vreme pentru a ascunde 'reglarea de conturi' cu cei fideli regimului ceausist, lupta care, pentru credibilitate si/sau accidental, a dus la sacrificarea unor naivi nevinovati. Se explica astfel multe lucruri... asasinarea grabita a Ceausestilor s-a facut pentru a pune capat unui eventual razboi civil... Asa intelegem de ce privatizarile si jaful au mers mana-n mana, de ce legile sunt strambe, justitia schioapa si nepotismul in floare in vreme ce tara este condusa de ageamii catre nicaieri... Brucan s-a apucat sa spuna ca romanilor le vor trebui 20 de ani sa inteleaga... Intrebarea este daca Europa va avea vreodata incredere in cei care se afla la putere in Romania si, daca asa vor sta lucrurile in aparenta, se intelege ca nimeni nu are vre-o problema lagata de moralitate atunci cand se pune problema interconectarii sistemelor de informatii europene cu cele conduse de fosta Securitate din Romania... Se pare insa ca Franta si Germania au niste retineri iar intrebarea legitima nu este legata de investitii si de functionarea tehnica sau de capacitatea Romaniei de a face parte din comunitatea Shengen... PROBLEMA LA CARE NU S-A RASPUNS INCA ESTE CEA PRIVITOARE LA MODUL IN CARE URMASII SECURITATII DIN ROMANIA VOR UTILIZA INFORMATIILE DIN BAZA DE DATE EUROPEANA - MAI ALES CELE CARE SE REFERA LA CETATENII EUROPENI... DE CE ATATA REVOLTA SUSPECTA LA BUCURESTI ATUNCI CAND A FOST EVIDENT CA ROMANIA VA FI AMANATA... DEOCAMDAATA NEDEFINIT...
ACUM INTELEGEM SI LIMBAJUL DE LEMN SI BELICOSHEALA "SECURISTA" A CEEA CE S-A VRUT A FI PROTEST IMPOTRIVA AMANARII INTRARII ROMANIEI IN SPATIUL SHENGEN...
IAR TOATA CLASA POLITICA DIN ROMANIA A CAM REACTIONAT ABSOLUT MOCANESTE.... NUMAI LIMBAJ SI POZITIE DIPLOMATICA N-AU DEMONSTRAT...
SE REMARCA INCA O DATA... DACA MAI ERA NEVOIE, NIVELUL "INALT" DE PREGATIRE ECONOMICA, JURIDICA, DIPLOMATICA, POLITICA PE CARE SE SITUEAZA CLASA POLITICA... CARE A FACUT SCOALA LA SECURITATE SI LA STEFAN GHEORGHIU CU CATEVA EXCEPTII.... CARE DACA N-AR FI... N-AM AVEA CUM SA REMARCAM REGULA...
STATUL AUTORITAR SECURIST ESTE CEL CARE EXECUTA FARA CARTIRE TOATE DIS[POZITIILE ANTIROMANESTI PRIMITE DIN EXTERIOR, INDIFERENT DACA ACESTEA VENEAU DE LA MOSCOVA SAU DE LA CARTIERUL GENERAL AL NATO, UE,SAU WASHINGTON... SECURISTII N-AU MAMA SI N-AU TATA SI SE TIN DE DOSARE IMPREUNA, DE-AIA UDMR A SLUJIT SERIOS "CAUZA ATIROMANEASCA" ACOLO UNDE A FOST ASEZAT DE 21 DE ANI IAR PARTIDELE CU ORIENTARE REALA PRO-ROMANEASCA AU FOST SI SUNT MARGINALIZATE...

ALIANTA CARE VREA SA VINA LA PUTERE VA TREBUI SA FIE VOTATA NUMAI DACA SE ANGAJEAZA EXPLICIT CU PRIVIRE LA NUMARUL DE SALARIATI DIN ROMANIA, INFLATIA, PIB-UL PE CAP DE LOCUITOR LA SFARSITUL FIECARUI MANDAT, GRADUL DE ABSOBTIE AL FONDURILOR EUROPENE, NUMARUL DE SALARIATI PUBLICI SI, NU IN ULTIMUL RAND... REDUCEREA NUARULUI DE SERVICII SECRETE SI DE SECURISTI...
INDICATORII DE EFICIENTA... NECESARA DUPA 21 DE ANI DE JAF
AfaraPloua
rank
Hahaha! Urmati-mi exemplul!
Eu am fost mai intai asistat in securitate. Ha, ha!
Cand am crescut mare am facut performanta in Securitate. Ha, ha!
azi
rank
Bravo dl Presedinte!
Orice ajutor social trebuie inlaturat. pensionarii nu mai trebuie sa primeasca pensie, somerii nu mai trebuie sa primeasca ajutor de somaj, alocatia pentru copii trebuie sa dispara, sanatatea trebuie privatizata, invatamantul trebuie si el privatizat, statul social trebuie desfintat. Numai capitalismul adevarat aduce prosperitatea. Felicitari dl Basescu. Sper ca la ora 17:00 cand discutati cu guvernul despre pensiile militarilor ii veti spune dl Oprea ca militari nu vor mai primi pensie din iunie 2011. Cine nu munceste nu are dreptul la nici un ajutor. Adica cum toata ziua sa stai sa huzuresti si statul sa iti dea bani.
pericle
rank
legionarul sef nu se dezminte
chiar vrem sa transformam Romania in Germania Nazista 1933? Si nu ma refer la autostrazile pe care le aveau nemti atunci
danagopian
rank
nici Europa nu mai poate rezista in sintagma de stat social,
Norvegia cu o populatie de 5 mil are aceleasi venituri la buget pe 2009 cu Romania cu o populatie de peste 21 mil. Cheltuielile Norvegiei sunt mai mici decat veniturile lor (ei au avut surplus in 2009 nu deficit). Diferenta este ca toate cheltuielile Norvegiei se impart la 5 mil locuitori nu la 21 mil locuitori. Statul social Norvegian o duce foarte bine (rata natalitatii este cea mai ridicata din Europa - mamele din Norvegia beneficiaza de alocatii si concedii medicale excelente). Statul social nu a murit dl Basescu. Sunteti neinformat atata tot. Si bineinteles rau intentionat.
I.E.Feher
rank
Teorie versus practica, Realpolitik: Romania are nevoie de guverne/majorităti stabile, altfel nu vad cum s-ar putea reforma.
Nu am prea avut asa ceva, doar cand erau neocomunistii singuri la putere.
elenaudrea
rank
Base are dreptate
nu mai putem da bani pe mofturi cum ar fi ajutoare pentru mamici si pensii. De unde mai imi cumpar eu pantoci Vuibonni? Ce pe mamici eu le-am pus sa faca copii. de ce nu iau exemplul meu? si atunci o sa isi cumpere si ele Vuitonii si genti Versangi
PSD_Erie
rank
Toarasi, pai asta trebea sa facem demult, nu sasteptam can romanu ala alui toarasu Dumas al batran, ca sa fure malagambistii astia tot ce iera mai bun din tarisoara noastra!
Sin fond si la urma urmei toarasi, are dreptate lumea cand zice ca ie prea multe asistente in tara noastra, si aledracu stau toate in cabinet la doctori, fumeaza si bea cafele.

Pai la chineji nu ie asa toarasi, ca aia nu bea cafea, finca au destul ceai!
Ce bun iera ceaiu chinezesc, ala dupe vremea lu nea Nicu!
Acu parca nu mai are niciun gust sau poate no mai fi chinezasc, cine stie!

Toarasi, cesa mai, daca malagambistii astia a pus mana pe tot, 9 nu nea mai ramas decat sa punem mana pa munca si sa ne hotaram daca, muncim ca chinejii sau ca aia din tarile calde care sta cu burta la soare toata ziua!

Hai sa traim!

Traiasca Mache Psderie
Vice
Asociata de Hingheri No.5 Buc.
rank
Baselu ne transmite codificat ca urmeaza taierea a inca 25% din salariile bugetarilor si inca citeva zeci de mii de locuri de munca ale prostimii...
asta ca sa ajunga banii de la buget pt faraonii politicieni, printre care si prima zeita Udrinela sau ingerasul buzat siliconat Eba!
In curind romanii de rind vor ajunge stafiditi...mumificati de vii...
dunarea
rank
Trebuie sa trecem de la statul asistential la statul performant
E usor a scri versuri cand nimic nu ai a spune - zicea Eminescu.
Deci concret Base ce propui? Arata clar cine trebuie impozitat mai mult si cine sunt 'asistatii'
dunarea
rank
In momentul de fata partidele, toate, in primul rand principalul partid de guvernare, au nevoie de reforme interne care sa stimuleze aparitia unei noi generatii de lideri
e clar se pregateste incoronarea lui Falca - Udrea
dunarea
rank
Daca ne uitam la marii datornici la buget, gasim regiile autonome
Pai toate regiile autonome sunt conduse de PDL-isti. Si stim unde se duc banii din aceste regii - la PDL.
rank
in curind Baselu si grohaitorul asistent Boc, plus pleskoaia amanta Udrinela, nu vor mai avea ce sa taie....
taiati tot...nu iertati nimic si pe nimeni...Faraonii din politica romaneasca au nevoie de taieri...Sa va dau si o drujba?
naszpa
rank
Bugetul nu poate sa pompeze bani intr-un sistem de sanatate ineficient, cu prea multe spitale, prea multe paturi
Dl Basescu cand ati fost ultima data intr-un spital din Romania. Stiti ca exista spitale in care nu exista decat un pat si nimic altceva. Stiti ca la nastere in spitalele de stat medicul face o lista pacientei cu ce lucruri trebuie sa aduca de acasa si lista include pansamente, injectii, medicamente, manusi, etc pentru ca spitalul nu isi poate permite sa le cumpere? Sunteti penibil dl presedinte.
adevar
rank
FELICITARI DOMNULE PRESEDINTE!
UN COLOCVIU SUPERREALIST,O LOGICA,COMPETENTA,BUNA

INTENTIE SI SIGURANTA POLITICA 100%!

VOR MAI TRECE ANI SI ANI,DUPA PLECAREA DVS DE LA

COTROCENI,PANA CAND ROMANII VOR GASI ...CEVA IN LOC!

TREBUIE SA RECUNOASTEM CA NU AVETI

RIVALI,ADVERSARI PE MASURA ,CI DOAR DUSMANI RAMOLITI

INTELECTUAL,PSIHIC,INFECTATI DE URA SI OBSESIA

PUTERII,DAR FARA NICI O OBTIUNE MAI BUNA PENTRU ROMANIA!

VA RUGAM SA FITI SI MAI JUCATOR!

HAI ROMANIA!
clujean
rank
@i.e.feher "Romania are nevoie de guverne/majorităti stabile, altfel nu vad cum s-ar putea reforma
personal indiferent de sistemul de vot nu vad cum se poate realiza o guvernare stabila la nivelul tarii. Ar trebui ca un partid sa obtina cam 42-45% din voturi la alegeri ceea ce eu nu vad posibil - tara este impartita in general pe vechile provincii istorice. Numai parlamente la nivelul provinciilor istorice vor avea partide cu 45% voturi. La nivelul tarii nu vad posibil indiferent daca se voteaza pe liste sau se voteaza uninominal. Oricum asta e parerea mea
Azalleea
rank
Cucurezu bate frezu
Toaca vorba ca telezu
Sus odata, jos odata
Macinam tarlaua toata
ETC
rank
Basescu - Un produs expirat !
.
ETC
rank
Smecherocratia/Curvocratia
Ca orice marinar a visat sa-si duca iubita blonda cu barca pe lac. Numit sef de echipaj, a dorit sa-si voiajeze iubita cu vaporul pe mare.

Devenind capitan, vis blond in minte...are un singur gand de cand a ajuns comandant: sa-si plimbe iubita cu vaporul cel mare. Ei doi, dandu-se cu tara pe valurile lumii - un vis implinit. El tine carma si, o lasa si pe ea sa invarta timona in stanga si-n dreapta, amuzandu-se de mersul fara noima al tarii.

Carma se-nvarte in gol iar vaporul cel mare rugineste prematur. Motoarele i s-au stricat si ia apa prin toate gaurile. Numai iubita nu ia apa, ci se viseaza singura pe puntea de comanda.

Povestea pare ca se va sfarsi trist pentru marinar. Distrugand visul vaporului, a ajuns comandantul unei Epave, iar blonda isi va cumpara propriul vis cu care face croaziere la departare mare.
adevar
rank
PUTETI LATRA VOI AICI...O DUZINA SI JUMATATE DE LIBERALI-COMUNISTI,PANA LA IARNA VIITOARE,BASESCU ESTE CEL MAI BUN POLITICIAN ROMAN!
AM INCHEIAT CITATUL!
ETC
rank
Raul creste clipa de clipa pentru ca un rebut va ura orice este intreg la fire si valoros.
Ce se intampla cu o tara unde rebuturile, reusind sa treaca drept "piese sanatoase",
s-au cocotat la conducerea ei ? Ajunge o masinarie stricata, iar sensurile existentei ei sunt deturnate numai spre bunul plac al rebuturilor guvernante. Periculos devine cand rebuturile guvernante s-au structurat intr-o banda organizata dupa reguli mafiote. Modelul mafiot le ofera rezistenta impotriva sistemului democratic incapabil sa se mai apere doar cu legi si bun-simt. Astfel, suprematia rebuturilor se continua peste masura. Lehamitea si senzatia lipsei de perspectiva invadeaza psihicul colectiv, determinand o amortire si mai mare a corpului social. Raul creste clipa de clipa pentru ca un rebut va ura orice este intreg la fire si valoros. Va lupta impotriva celor slabi, pentru ca el, declarandu-se cel mai tare, este in fapt cel mai inconsistent. Va incerca sa distruga tot ce functioneaza si naste adevar deoarece el vietuiete stramb si nu poate rosti decat minciuna.
ETC
rank
Limbajul unor comentarii de aici arata cat de afectati la cap sunteti de politica portocalie.
Solutia Voiculescu pentru Romania. Regimul lui Basescu este terminat. Singura solutie dinamizarea grupului mediatic Voiculescu prin atragerea unor ziaristi capabili sa creieze anchete serioase pentru regim. Romanii asteapta un alt tip de diplomatie. Vremea vorbelor a trecut. Sub ochii nostri sa produs o lovitura de geniu politic, care poate sa aiba consecinte fundamentale pentru Romania. Dan Voiculescu devine seful opozitiei romane. El poate oferii unei natii descurajate o viziune economica... care poate lua forma unei adeziuni politice. Iesirea din criza fara precedent nu poate avea loc decat printr-un efort colectiv. Basescu nu poate sa vorbeasca despre cultura, el este un incult. Are voie doar sa asculte. Cultura si educatia vor cladi o natiune puternica fara un betiv. Locul lui e printre valutisti, in piata. Voiculescu poate oferi fapte.
ETC
rank
Cata vreme basescu se va amesteca in guvernare, Romania va fi in faliment moral, economic, politic si social.
Noua alianta ar avea toate sansele sa functioneze, in primul rand pentru ca ar fi una fara Basescu si PDL, deci "fara scandal". Deci e la mintea oricui sa-si dea seama ca asta e pasul care trebuia facut din prima, s-a vazut ce-i poate pielea lui Basescu.Pana si presedintele Partidului Comunistilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, a depus flori la statuia lui Mihai Eminescu. La Bucuresti, insa, presedintele, premierul, si alti politicieni nu si-au facut aparitia in public pentru a-l omagia pe poetul Mihai. Eminescu, omagiat prin fapte la Chisinau si prin vorbe la Bucuresti.
ETC
rank
Basescule, ai voie sa vorbesti in prezenta mea, dar trebuie sa iti alegi cu cu grija cuvintele. Altfel spus, nu trebuie: sa vorbesti mult si prost.
Mda. Ce-ar fi sa incepem prin a scoate maneaua si cuuuurvele prezidentiale in afara legii. Atat timp cit la noi "marii clasici" sunt salam , vijelie, gutza , copilu minune, roxy manelista, simona senzual, tonciu ,mantea, draguseanu, nikita ... vai de viitorul Romaniei. Dupa o noapte de pomina, Basescu a gasit foaia pe care consilierul sau i-a scris discursul citat in stirea de mai sus si a transmis mesajul mai departe. Traian Basescu nu are nici in clin nici maneca cu tot ceea ce inseamna guvernare, diplomatie, lidership sau cultura romaneasca. el este un bisnitar si un demagog care a reusit tragica performanta sa minta un popor intreg cu promisiunile lui care au mascat un destin fatidic.
viking
rank
@adevar ... ONLY!
ROG TOATA LUMEA, NORMALA LA CAP, DE PE ACEST FORUM, SA REPETE DUPA MINE, LA ADRESA LUI ADEVAR:

DOOOOOAAAAMMMMNEEE FEREESSSTEE!!!!!!!!!!
ETC
rank
Basescu e cea mai mare aflare - in - treaba din istoria Romaniei.
Principala problema pe care orice om de stat normal la cap, Intr-o tara, fie Absurdistan, fie Baseland, trebuie sa si-o puna este: "cum ramin eu in istorie ?". Basescu va ajunge ca Hitler in buncarul sau, daca nu anunta anticipatele. Asta inseamna PDL, partid fara viitor, care veti disparea si veti fi inscrisi in istorie precum ciuma, tifosul sau cancerul care au ranit societatea romaneasca si economia Tarii Romanesti, iar falsul Zeus va cobora in iad acolo unde ii este locul pentru blasfemie, minciuna nesfarsita fata de propriul popor si tradarea fata de cei care i-au acordat increderea! Ati vandut aceasta tara celor care v-au platit mai bine si nu ati tinut cont de bietii oameni care v-au votat si care au avut incredere in voi si carora le luati mancarea de la gura si ucideti viitorul tarii! PDL - Prostie - Demagogie - Lasitate. Numai un stat sanatos poate ridica nivelul de trai. Oamenii sanatosi sunt cei care pot salva Romania.
viking
rank
@azi... esti un AGRAMAT... in tzara lu base, se zice, va urez multe succesuri...
Stai jos, 2 ...
ETC
rank
Basescu e beat tot timpul :)))
Basescu este cel mai mare tam - tam de la maimuta incoace. In sase ani de cand e presedinte - parodie cu chilotei push up: invata dascalii cum sa predea, medicii cum sa puna diagnostice, procurorii cand sa puna solutii sau arheologii cum sa sape. La toate acestea se adauga deciziile pe care le-a anuntat in locul ministrilor si institutiilor de stat. Basescu stie un singur lucru: Sa faca dezordine ! Cele 48 de ore au trecut. A distrus relatia cu Franta si Rusia. A amenintat grobian Germania. A compromis intrarea in spatiul Schengen. V-a umilit ridicol in relatia cu Statele Unite ale Americii si cu Marea Britanie, vorbind despre o axa care nu a existat decat in imaginatia dumneavoastra. FMI si UDMR. Acum, in conditiile in care nu aveti un dialog echilibrat cu niciun partener occidental, v-ati apucat sa distrugeti si relatia cu China ! Cat de curand ! Trepadusii de azi, ca toti, din toate vremurile, au un destin: dispar urat. Capabili de orice, incapabili sa conduca Romania.
Cob
rank
"GAZELE DE BALEGAR" pitice, in neputinta lor,se poarta in carca unele pe altele prin buruiene !
Asta face TOANTA-poanta,ANTENE-scu(Porumbacu) si...COTOIUL- felix.
Nu ajung nici pana la glezna presedintelui BASESCU nici daca toti trei ar fi IMBARLIGATI .
rank
NU ESTE ,OARE, SUFICIENT CAT BATJOCORESTE ROMANIA BASESCU TRAIAN,ACUM TREBUIE SA SCHILODEASCA SI LIMBA ROMANA?
"asistential"?
DEX:"Niciun rezultat relevant pentru "asistential".
Basescu Traian face iarasi dovada ca nu este presedintele tuturor romanilor ,nici macar al tinichigiilor ,daca schilodeste cu dusmanie si limba romana.ROMANII II PLATESC lui Basescu Traian UN SALAR PESTE MERIT SI PERFORMANTA prezidentiala ca sa respecte Constitutia Romaniei, Constitutie in care statul roman este:

"Statul roman ARTICOLUL 1
(1) Romania este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil.

(2) Forma de guvernămant a statului roman este republica.

(3) Romania este stat de drept, democratic si social, in care demnitatea omului, drepturile si libertătile cetătenilor, libera dezvoltare a personalitătii umane, dreptatea si pluralismul politic reprezintă valori supreme, in spiritul traditiilor democratice ale poporului roman si idealurilor Revolutiei din decembrie 1989, si sunt garantate.

(4) Statul se organizează potrivit principiului separatiei si echilibrului puterilor - legislativă, executivă si judecătorească - in cadrul democratiei constitutionale.

(5) In Romania, respectarea Constitutiei, a suprematiei sale si a legilor este obligatorie. "

Daca Romania distruge statul social, statul bunastarii pentru toti romanii, atunci ce va face Basescu Traian va infiintza lagare de exterminare umana in tara?
Ce nu stie Basescu Traian este faptul ca-n Uniunea Europeana statul social este la loc de cinste .

Guvernul roman ca membru al Consiliului European a semnat CARTA SOCIALA EUROPEANA (STE. 163 – 1996),care la Partea I stipuleaza obligatoriu si pt.Romania,

"13. Orice persoana lipsita de resurse suficiente are dreptul la asistenta sociala
si medicala;
14. Orice persoana are dreptul de a beneficia de servicii sociale calificate;
15. Orice persoana handicapata are dreptul la autonomie, la integrare sociala si
la participare in viata comunitatii;
16. Familia, in calitate de celula fundamentala a societatii, are dreptul la o
protectie sociala, juridica si economica corespunzatoare in vederea asigurarii deplinei
sale dezvoltari;
17. Copii si tinerii au dreptul la o protectie sociala, juridica si economica
corespunzatoare;

In ceea ce privesc gaurile negre din regiile autonome pe care Basescu Traian le arata cu degetul,sa-i amintim ca Udrea Elena si Cocos Dorin a facut trAfic de influienta pentru jaful din energia si petrolul romanesc.Daca Basescu Traian vrea sa se sfarseasca cu jaful din banul public sa opreasca imediat obstructionarea justitiei in dosarul ALRO,IAR -UDREA-COCOS-BASESCU SA RASPUNDA PENAL, conform faptelor penale savarsite.
Comentariu inadecvat
rank
"STATUL PERFORMANT AL LUI BASESCU TRAIAN SE REDUCE LA HULIGANISMELE POLITIEI POLITICE PDL-iste.
Atunci cand li se spune adevarul in fata despre nimicnicia si impostura securist PDL-UDREA BASESCU BOC ,ISI TRIMIT PE INTERNET HULIGANII POLITIEI POLITICE SA JIGNEASCA, SA AMENINTE SI SA TERORIZEZE.Sa nu va mai va indoiti de faptul ca Basescu Traian l-a insultat vulgar pe presedintele Frantei.
m.omiduta
rank
Dl. Presedinte Traian Basescu,
de multe ori stau si maninunez cum nu crapa 'sticla' de atata ipocrizie, pentru ca se pare ca dvs. nu cunoasteti masura, bunul simt si rusinea. Cum puteti sa spuneti una si sa ganditi alta, cum puteti sa incercati mereu sa ne mintiti in fata de parca am fi batuti in cap de prosti ce suntem, cum puteti sa nu aveti nici o jena?
Alfa2
rank
@ adevar
Unde lucrezi la pedelaci?
Primesti salariul ca sa lauzi pe pedelaci?
Cob
rank
@Alfa2
Tanti !
Te cunosc ca lucreazi la Felix !. De ce ai ciuda pe Adevar ?
Numai MINCIUNA e geloasa pe adevar !

Hai.....PA ca ma grabesc !,
Marinarul
rank
Inca n-am vazut drac mort, rata inecata si baba frumoasa... POATE APUC SA VAD UN NEMERNIC DE CHIOR PORTOCALIU MORT
.
Cob
rank
Nu-ti doresc asta !
Vreau sa ai matale prioritate la propriati dorinta !.
Ghilotina
rank
Se va taia in carne vie . Presedintele nu trebuie el sa explice politicile guvernului ! Care din pacate se incapataneaza in deficienta de comunicare .
Da . Daca Romania nu se reformeaza , se alege praful .
Daca -- prin absurd ! -- Tariceanu continua de pe pozitia de premier actiunea de distrugere , de pomeni , de cheltuire pe indatorare , ne vindeau creditorii la licitatie , pe mai nimic .
Cred ca mai bine era daca nu castiga Basescu presedintia , alianta cu PNL a fost o grenada care i-a explodat in mana , ne-a nenorocit pe toti .
Abia anul asta s-au demascat si inca nu in totalitate .
Desigur , s-a vazut ca nu a stiut , dar cred ca era mai bine sa fi fost altfel . Tariceanu si ai lui trebuiesc inchisi si aruncata cheia .
rank
Hahaha, scumpete Ghilo mi-ai fost un bun asistent cand imi turnai whisky in pahar! Mai tii minte subteranele lui Ceausescu? e timpul sa facem performanta.
Da, da, da, Tariceanu si ai lui trebuiesc inchisi pe din afara si aruncata cheia. Ha, ha!
Sper sa nu ne mai gaseasca. Ha, ha!
Azalleea
rank
Mai tii minte subteranele lui Ceausescu?
Poate Ghilo le stie, cum zici tu, dar cu siguranta Geonel le stie foarte bine. Si daca le stie Mirciulica....
Vuvuzela
rank
Afara ploua....
Dar tie iti ploua-n gat stimabile !
Vad ca nu poti dormi de grija lui Basescu !
Daca nu iti convine,emigreaza nene,numai ca Diaspora nu e facuta pentru toti neavenitii,si mai ales pentru postacii grohaitori !!!!!!
fdan
rank
!
1. Pe vremea guvernului PNL am avut crestere economica. Acum pe vremea PDL avem scadere economica.
2. Datoriile de 20 miliarde de eura in 2 ani s-au facut pe vremea guvernului PDL nu a guvernului PNL.
3. Criza afecteaza pe toata lumea, dar pe noi mai mult ca pe oricine. Oare guvernul nu are nici o responsabilitate in aceasta privinta?
4. Oricine este dator cu un impozit la stat. Dar statul nu are nici o obligatie fata de cetatean? Ia si nu da nimic in schimb?
5. (3) Romania este stat de drept, democratic si social. Asa scrie in CONSTITUTIA ROMANIEI, articol care incă nu a fost abrogat. PDL, președintele Băsescu, cei care sunt acum la putere nu guvernează conform acestei constituții? Schimbarile in constitutie nu se fac prin referendum? Poporul atat de iubit si respectat de presedintele Basescu, a fost intrebat daca vrea sa se renunte la acest articol din constitutie?
ioanaiiiiii
rank
ne vindeau creditorii la licitatie , pe mai nimic .
zau? ce datorii a facut Tariceanu si ce datorii a facut BAsescu?
SpiritCivic
rank
Ginko-Biloba face bine la uituci rar... Merita incercat ... Dac-o s-o tii tot asa treptat o sa uiti si ce ai scris ieri...
Interesant este ca spirala datoriilor si cresterii conturilor portocalii din banci s-a petrecut mai ales incepand cu 2009.... poate ca ne reamintim impreuna daca poti sa faci un efort... Inteleg ca nu mai stii nimic despre subtterane, canale, teroristi dar poate tii minte ca Romania este varza ca urmare a conducerii securiste intelepte din ultimii ani, performanta de neegalat... de pe vremea partidului muncitoresc roman cand femeile de serviciu ajungeau in functii de conducere...

GINKO-BILOBA... pastilutze si ceai... retine... face bine la neuron...
rank
SA TAIE INCEPAND CU PDL-UDREA -BOC -BASESCU.
Iata aici de unde sa taie -n"carne vie":
"Tunul imobiliar Elena Udrea -Cocos in Parcul Herastrau.
Tun imobiliar in Herastrau. Un teren de 7 hectare din parc a fost vandut mult sub pretul pietei unei firme care vrea sa construiasca un hotel pe spatiul verde.

Cei peste 62.000 de metri de teren din Herastrau s-au aflat in administrarea Biroului pentru Tineret si Turism (BTT), care s-a asociat cu o firma apropiata lui Dorin Cocos si Alexandru Bittner, pentru a dezvolta o baza sportiva pe malul lacului. Dupa un an de contract, au aparut problemele si firma a dat in judecata BTT. Instanta a obligat BTT sa vanda tot terenul pentru un milion de dolari, suma infima in raport cu pretul pietei, care era cam de 40 de ori mai mare, informeaza Antena3. Povestea nu s-a sfarsit inca pentru ca Tribunalul Bucuresti a anulat titlul de proprietate pe baza caruia BTT-ul a incheiat contractul de vanzare-cumparare. Fostul sef al Biroului de Turism si Tineret este acum cercetat penal pentru modul in care s-a realizat contractul de asociere pentru terenul din Herastrau."

http://mariusmina.blogspot.com/2010/03/tunul-imobiliar-elena-udrea-cocos-din.html

Averea Udrea-Cocos: Dividende mai mari decat profitul!

http://www.financiarul.ro/2009/09/10/milioanele-de-euro-ale-familiei-udrea-cocos/

Stenograme Dorin Cocos - Marian Daniel Nastase
Noi dezvaluiri din dosarul ALRO in care sunt implicati Elena Udrea, sotul ei, Dorin Cocos, si Theodor Stolojan, fost consilier prezidential. In cadrul emisiunii Ora de foc au fost prezentate doua stenograme a unor discutii dintre Dorin Cocos si Marian Daniel Nastase, vicepresedinte CA ALRO Slatina.

Din stenograme reiese ca Dorin Cocos se ofera sa-i intermedieze vicepresedintelui CA al companiei ALRO o intalnire cu Theodor Stolojan."

http://www.mondonews.ro/Stenograme-Dorin-Cocos---Marian-Daniel-Nastase+id-29959.html

etc. etc. etc.........
viking
rank
@Chilot-ina... SI DACA MOARE PACIENTUL, DUPA ACESTA "MEGA"........ OPERATIUNE? RASPUNZI TU?
......
viking
rank
MORI, IN CHINURI...
OFF TOPIC, CA SA TE OFTIC RAU DE TOT:

"Mircea Badea este un amar. Este un ludic care incearca sa traiasca aici, in Romania, printre coloși de lut. Este atat de deștept incat se ia peste picior in public si atat de copilaros incat sa-i si placă... Este atat de apreciat, incat isi permite toate astea - cum ar spune englezii, are licence to kill"
Kanata
rank
Numa' 2 întrebări pentru tov. securist Băsescu
De ce / Cum am ajuns la statutul de "stat asistențial" ?
Cine sunt cei care ne-au adus la acest statut ? Nu le cer să iasă-n față că o tot fac din 1990 incoace. Da' tov. Băsescu, nu crezi că-i timpul să vă autoexecutați in masă in Livada Piersicilor ?
elektor
rank
sa fim...
...seriosi, acum dl. Basescu supraliciteaza cand sa pretinde specialist, ideolog si guru al doctrinelor socio-politice. nu are nici pregatirea si nici credibilitatea pentru asa ceva. o scurta privire asupra asertiunilor sale ar arata ca state din nordul Europei, din Scandinavia, ar cam fi pe duca, ceea ce pare usor exagerat la aceasta ora. Zau asa, sa-l pastram pe Basescu asa cum este el, cu bune si rele si sa lasam fiolozofiile de viata pe mana filozofilor adevarati. Nu de alta dar, urmand exemplul sau, si finul Falca de la Arad uita de problemele sale din Justitie si a ajuns sa gandeasca (prost!) macroeconomic! Asta ne mai lipsea!
vanea
rank
"Cheltuielile sa fie transparente, orientate pe proiecte, cheltuielile trebuie sa fie depolitizate"
Fara o abordare corecta si fara eliminarea cheltuielilor facute fara rost nu se poate dezvolta Romania.
Impozitarea trebuie largita. Nu se poate ca un profesor sa plateasca impozit la stat cat toti manelistii care si-au facut averi asa peste noapte. Preotii strang bani de peste tot si nu dau nimic la stat. Eu zic sa se impoziteze si banii care se vehiculeaza in domeniul coruptiei generalizate.
rank
Hahaha, draga Vanea (omul meu de legatura din Anvers)
Buna idee cu impozitele! Ha, ha!
Sa impozitam si popii! Ha, ha!
Sa ne pregatim pentru performanta nu numai pe lumea asta dar si pe cealalta ca nu se stie. Ha, ha!
Te trimit sa deschizi o filiala... tu, omul meu de legatura cu Aghiuta. Ha, ha!
vanea
rank
Afara este ceata
Esti pe linga de data asta.

As dori eu sa fiu omul lui Basescu, dar sunt un simplu cetatean care doresc ca in jurul meu sa domneasca corectitudinea.

Preotii. Episcopii, Preasfintii si Preafericitii vor da socoteala asa cum voi da si eu si tu. In rest calatorie placuta si gandestete bine de partea cui esti.
Azalleea
rank
AfaraPloua nu e pe langa, e chiar in mijlocul problemei
Contra cost
ioanaiiiiii
rank
daaa, minunat, impozit pe spaga!
sigur cred ca se incadreaza in ce spune dl Presedinte- toate veniturile impozitate! cat ziceau ca au luat aia cu autobuzele, sa cumpere de la Mrecedes? sau aia cu ALRO SlAtina! poftim, ca sunt impartiala, Nastase pe termopane?
ioanaiiiiii
rank
excelenta sa domnul Basescu, a "editat" o noua categorie
"stat social, aici, la noi in Carpati"! Astept onoratii intelectuali basisti, sa sara cu definitiile, argumentarile, justificarile, clasificarile, acestei sintagme revolutionare in teoria statului! cu rugamintea sa nu fie "plini de ifose", ca il irita pe dl Presedinte cand il pupa in ....
TUCAN GABRIEL
rank
"Basescu: Trebuie sa trecem de la statul asistential la statul performant"
Cea mai inteligenta idee de la revolutie!Acum sa vedem cat de pregatiti santem sa facem eforturile stiind "pragurile peste care pasim"!
"non cauza"=.....
Te-o
rank
De la stat asistential la stat performant
Felicitari dle Presedinte Basescu!!O sinteza mai clara a ce este si ce trebuie sa fie societatea romanesca nu cred ca ar fi fost capabil s-o faca niciun alt politician.Drumul propus de dvs.va fi dificil deorece grupurile de interese,mafiile de toate culorile, vor incerca sa saboteze in continuare schimbarile din societatea romanesca ce le priveaza de privilegii.
Sper ca aceste grupuri sa esueze spre binele propasirii Romaniei.Teo
Ghilotina
rank
Stat social exista fie in Norvegia , Suedia , Finlanda , mai domol in Danemarca , Germania , Franta samd . E diferenta uriasa intre Canada si SUA .
Mister Danagopian se face ca uita ca premierul sau ministrii din tari ca Norvegia se duc la servici pe bicicleta sau cu metroul . Se face ca nu stie cat este impozitul in Suedia sau Finlanda . Se face ca nu stie ca acolo sunt altfel de comportamente , ca acolo nu s-a furat si nu se va fura niciodata ca in Romania . Pentru ca acolo unde nu se fura , se distribuie la cetateni , sau la dezvoltarea statului , a infrastructurii . S-au alocat cei 10 % prevazuti prin lege , pentru pensionari ? S-au facut cumva camine de batrani , programe corecte si nu demagogice ? Nu . Tarile nordice inca rezista pentru ca nu au fost nechibzuite si nici nu se fura ca aici . Acolo primariile , consiliile locale refuza sa faca fantani cantatoare si dirijeaza banii catre gradinite , azile , infrastructura . Ce se intampla in Romania este numai vina romanilor , Presedintele a pus oglinda in fata si a spus raspicat ca el nu a promis pomenile dupa care plang pe la tembeliziunu securistii ci dezvoltare bazata pe munca , responsabilitate .

Dar cum pe aici se face numai propaganda pro-Secu , pro-PNL-PC, pro-Antenescu-Securescu ....
myriam
rank
exact !
da, aveti dreptate !
ioanaiiiiii
rank
Romania are o singura strategie si aceea finantata: cea cu UE pe cele 7 programe operationale.
Cred ca dl Presedinte se inseala putin! Romania mai are o strategie, pe langa aceasta, cea cu FMI!
just_comment
rank
pot sa traduc pentru nestiutori?
Strategia Romaniei nu exista!
In cazul in care n-ati reusit sa cititi mesajul Presedintelui.
Exista o strategie a guvernarii si apropiatilor sai: de a obtine cat mai mult posibil, intr-un timp atat de limitat, din fondurile UE. Si sa absoarba, cat mai mult posibil, din imprumuturile de la FMI.
Saracii buretei :(
Cob
rank
Nu uita ca...l.
....doamna are ,,parul lung si....... !.
ioanaiiiiii
rank
Cob
tot nu v-au scazut pensia? cred ca nu ati vazut talonul de luna asta sau nu ati verificat contul!
myriam
rank
trista realitate...
Intr-o societate democratica, handicapatii, bolnavii, persoanele in virsta, mamele si copii, somerii, cei fara domiciliu stabil, trebuiesc protejati !

O societate care nu are nici respect nici mila pentru cei care sufera, care stopeaza ajutoarele sociale este o societate regresiva.

Presedintele Basescu este un psichopat periculos... nu se iese din rahatul in care se gaseste Romania, trecind pe linga cei saraci si calcind pe cei mai fragili !
Numai o societate solidara va putea sta in picioare !
A se lua exemplu la tarile cu cel mai inalt nivel de trai ca Elvetia... care a fost fondata prin juramintul solidaritatii intre cantoane.


PS. Cine stie ce s-a ales de flota maritima a Romaniei de acum 20 de ani ? Poate ca d-lul Basescu poate sa ne raspunda la aceasta intrebare inainte de a face legi noi pentru a ineca pe cei pe care nimeni nu-i apara !
Ambigua
rank
De ce nu-l intrebi pe Vacaroiu, ce-a facut cu flota?
Basescu s-a pus la dispozitia justitiei si nu i-a gasit-o in buzunar, drept pentru care cazul s-a inchis, iar flota a luat-o pe alte canale.

Cnad dai exemplul Elvetiei si altor societati democratice, aminteste-ti cat muncesc aia, fata de romani. Asa isi permit ajutoarele sociale. La noi sunt trei sferturi din populatie asistata social sub o forma sau alta si numai un sfert munceste. Din acel sfert, vreo doua treimi sunt indirect productivi, prin urmare lucratorii direct productivi, greu pot duce in spate atatea guri flamande. De ce crezi ca la noi nu exista nici macar notiunea de voluntariat, care e o banalitate in occident?

Iti amintesc cum, imediat dupa revolutie si inca multi ani dupa aceea, o gramada de voluntari occidentali trudeau pe unde era nevoie, ca "domnii" romani sa se uite la ei, fara sa puna mana pe mimic. Iar la inundatiile din anii trecuti, aceeasi treaba: se uitau oamenii cum armata sau voluntarii trudeau sa le salveze bunurile sau sa le refaca locuintele, ei numai cu gura si cu sudalma, ca nu lucrau destul de bine...

Asa ca, intai la munca si apoi la intins mana, ca altfel intindem mana unii la altii si ... nimic! Inchidem tara sau o vindem si plecam in Franta...
myriam
rank
problema este alta !
O flota intreaga a disparut si nimeni nu stie unde ? Cum se poate ? Si banii in ce buzunar a intrat ? Vezi ca coruptia a fost si continua sa fie in floare in aceasta tara ? Cei ce fura devin mari demnitari sau chiar presedinti ! Deci asa cum spuneam, poporul roman are tot interesul ca guvernul sa fie obligat de EU ca sa faca menajul in RO ! Sa mature coruptia !

Este adevarat ce spuneti in ceea ce priveste voluntariatul strainilor, insa alta este problema :

Romanii sint diferiti de occidentali prin mentalitate…

Este o chestiune a cultura, de morala, de etica, de civism, de filozofie de viata, de respect pentru fiinta umana, de respect fata de viata in general. Mentalitatea in RO este diferita de cea din occident. Solidaritate si respect pentru aproapele sau nu exista. Putin sint cei la care le pasa de cei saraci, de bolnavi, de batrini, de cei pe care soarta i-a lovit. Nicaieri in occident nu exista atit de multi copii abandonati ca in Romania. Pentru ca mamele sint sarace si ca nu le pot hrani ? NU ! Uitati-ca in Africa, ca mor copii si mamele de foame dar acele mame nu-si lasa copii din brate !
Abandonul copiilor spune mult despre sanatatea psihica, morala, spirituala, etica a unui popor. Si sa nu-mi spuneti ca este vorba numai de tigani… caci aceasta problema o cunosc personal foarte, foarte bine si sint tot atit de multe mame romance pe care o fac.
Nu se face nimic fara bani… si ceea ce este cel mai tragic, este ca copii sint educati in acest sens ! Munca nu este cinstita. Efortul si corectitudinea nu sint incurajate. Exista un dispret crunt la toate nivelele pentru fiinta umana… numai banul conteaza. Se calca unii pe altii in picioare fara mustrare de constiinta. Numai in RO se da spanga la medic ca el sa se ocupe de bolnav… in nici o alta tara civilizata nu exista asa ceva. La la toate nivelele se observa o imensa lipsa de respect pentru viata, pentru fiintele umane. Un popor atins psihic (psyché = suflet).

Ca exista o coruptie si in alocatiile sociale, nu ma mira. Ca se minte si se profita este sigur. Insa un lucru este de a reviza si a fii just cu cei care au nevoie de ajutor social (batrinii, mamele, copii, bolnavii, handicapatii, somerii care la virsta lor nu mai pot gasi de lucru, cei care nu au un domiciliu fix) si altul de a declara ca RO nu va mai fi o tara sociala… ca alocatiile se vor taia pentru ca sa se faca economie… pentru ca tot cei mici vor plati !
Ambigua
rank
Romania n-a fost o mare putere maritima...
...ca sa vorbim de cine stie ce avere. Evident, banii din fierul vechi (ori dezmembrare, ori casare de nave), i-a dirijat Vacaroiu spre buzunarele clientelei din vremea aceea. Atunci s-au dat cele mai mari tunuri post-decembriste (gen Caritas, FNI, Dacia Felix, Flota, Petrom, Romtelecom s.a.). Daca Basescu lua ceva, fii sigur/a ca era condamnat, cand a renuntat la imunitate si cand a fost suspendat, deci cand n-a mai fost protejat de nicio calitate oficiala. Are dusmani puternici si hotarati. Care stiu bine ce-i asteapta, daca nu-l inlatura, deci lupta e pe viata si pe moar-te.
De acuzatii cum face Vadim si o gramada de forumisti de pe aici, o armata de acuzatori pe sticlele TV-urilor, nu ducem lipsa, ducem lipsa de probe, cand vine vorba de ele. Atunci fac toti ciocu' mic si spera ca prostimea sa prinda nada...

Legat de mentalitatea egoista si lenesa a romanului, de tarele sale psihice, totul are un nume: comunismul!
Raul imens facut de acest regim criminal, e incomensurabil. Vor suferi si generatiile urmatoare de efectele sale malefice. Aceleasi probleme le au si rusii, si bulgarii. Exact ca noi, au mafie politica, formata din criminalii+securistii comunisti nstiuti si nepedepsiti sau urmasi de-ai lor, criminalitate, coruptie si oligarhi (cunoscuti la noi sub numele de moguli). Si o populatie deznadajduita, fara credinta si Dumnezeu, care incearca sa supravietuiasca ca in jungla. Cine-i mai tare, traieste, cine-i mai slab, piere! Sa mai zica cineva ca experimentul "Pitesti" n-a dat roade! Si inca ce roade a dat! Putini au scapat cu sufletul curat din iadul comunist, dar sunt prea putini, ca sa poata schimba ceva...
Violet
rank
De ce n-a eliminat pomenile elctorale
inainte de a fi ales1 Acum, cand ste ca nu va mai fi candidat, elimina pomenile. MARE DEMAGOG, MARE MINCINOS!
george61
rank
Bine '' BUF '' ...
Pentru cei care sant interesati de persona lui chioru pot sa afle [ in premiera !!] din registrul - jurnal pentru evidenta retelei de informare a comandamentului marinei militare constanta inventariat sub nr. 39/1972 , numitul B.T . , a FOST COLABORATOR al organelor de containformatii militare [ directia a IV a dss ] avand dosarul personal nr. 3990/ 09.11.1973 , sun numele conspirativ de B U F !!!!!! Asa ca turnator a fost si va ramane chiar daca i se va face transfuzie !!! Dar baiatul este curat , nu ?? Ca doar dupa zilele in care a baut cat doua blocuri de locuinte a REUSIT SA FIE SPALAT !!!!! Si radea prostu de Crin Antonescu !!!!!!
ioanr
rank 5
Ca o *** a ciripit...
dar de mali n'a pomenit!
In sfarsit, avem nevoie de reforma! Eu as incepe cu Partidele politice, adica sa li se taie de tot finantarea (SPONSORIZAREA) din bugetul si asa impovarat al tarii, sponsorizare care concura cu bugetul unor ministere importante.Ar trebui aplicat rezultatul referendumului, cu parlament redus la max. 300 membri, ca si astia produc de numa! Se poate continua cu recuperarea a ceea ce s-a pierdut in contractele paguboase ale statului cu BAIETII DESTEPTI atat din lumea petrolului cat si a energiei electrice. Da, trebuie reformate regiile si companiile, dar cum reformezi tu Compania Nationala de Drumri, care detine un numar recrd de directori, sau alte companii prost croite, cand de exemplu pe fostii prefecti ii faci inspectori guvernamentali fara atributii dar cu lefa de secretar de stat? Posturile caldute acolo sunt, banii de campanii electorale tot de acolo vin! Trebuie continuat cu administratiile in general si financiare in special, apoi, intradevar cu sanatatea; acordata mai mare atentie medicinei de preventie.Insa ce sa-i faci daca si acolo sunt interese ale producatorilor si distribuitorilor de medicamente. De ce nu avem si noi ca intr-un stat civilizat (chiar daca nu suntem inca) in fiecare domeniu, un segment de stat care tocmai are rolul de a interveni pe piata pentru reglarea preturilor.Cat despre invatamant l-ati distrus tot voi, politicienii: declara Boc ca trebuie sa scoatem copii cu pregatire practica spre meserii (care vor avea in curand cautare) dar distruge Scolile de Arte si Meserii, facandu-le teoretice! D'ale lui nenea Iancu Caragiale!
Si mai este ceva f.f. important, la care nici presedintele nu da atentie: AGRICULTURA! Sustin ca este singura capabila sa ne scoata din nebuneala in care suntem asociata cu o politica fiscala mai clara si drastica, ce ar avea rept urmari coatere muncii si a rezultatelor ei la lumina, prin reduceri fiscale si pedepse aspre dar aplicate tuturor si nu preferential, clientelar. Int-radevar, indatorarea tarii catre FMI ne va costa enorm si nu ne vom redresa niciodat pe mana lui Jefri Franks; vezi cum a scapat Argentina si mai nou Ungaria din raporturile cu FMI. Exemple avem, oameni capabili avem, vointa nu avem deloc si nu noi, poporul ci CLOACA POLITICA ! LA GUNOI CU EI PRIN UNINOMINAL SIMPLU DIN PRIMUL TUR DE SCRUTIN. Pariu ca vor fi multi independenti castigatori in detrimentul politicilor colorate.
albescu
rank 3
O fraza care arata gravele confuzii din mintea lui Basescu
Conceptele de stat asistential si cel de stat performant nu se exclud, sunt pe paliere diferite. Pot exista state asistentiale performante, adica eficiente cum pot exista state asistentiale neperformante. Spre exemplificare noi ne gasim in situatia unui stat asistential (creat de PSD si de PNL) neperformant (parazitat de capusele de partid, cu drenarea banului public spre firme de partid, cu investitii aberante- vezi salile sport in sate depopulate - si cu o absortie a fondurilor europene sub orice critica) Chiar daca se va trece la alt tip de stat, este previzibil ca daca nu se vor inlatura cauzele de neperformanta lucrurile nu se vor schimba: vom avea, spre exemplu un stat concurential dar neperformant. Ceea ce face Basescu este vesnica diversiune pentru mintea nepriceputilor, atragand atentia spre lucruri care sa ascunda de fapt adevarata cauza a dezastrului si anume raptul, furtul jecmanirea banului public de camarila din jurul Cotrocenilor, pe fondul incomptetentei administratiei portocalii.
Angelo
rank 3
scurt comentariu
Domnule Basescu stat performant poti sa faci la nemti,la noi poti sa faci cel mult un stat al pomanagiilor,pardon asistential sau in orice caz ceva intre pomana si mica ciupeala.Daca nu reusesti lasa ca vine opozitia cu Ilescu in frunte si da mu...pomana la tot boboru si pensii mari nemuncite ,burse,salarii,caci tot poporu va fi angajat la stat,caci doctrina liberala "prin tine insuti" se va aplica da ,dar la animale,tot rumanu vorba lui conu Tiri va sta cu sufertasu la bloc.(70-80% il plang pe ceausescu).Deci suntem si vom fi un stat al asistatilor,si te mai rugam ca pesia sa fie cat mai lunga daca se poate de la nastere pana la sfarsitul vietii si normal cat mai mare.Asa ca te rog ca discursul despre competitie sa il ti cand te duci matale prin ale stainataturi.Vezi ca la Realitatea o sa fi dur criticat si pe bune pentru astfel de teorii politicianiste,si nu o sa mai faci bai de multime,o sa faca bai de multime Antonescu,Ponta,Voiculescu,da te rog sa ii lasi sa schimbe apa,sa le lasi numai clabucul,ca au jeg destul,a poate il aduc si pe jrgul Vadim.
Cob
rank 5
Felicitari, Domnule presedinte Basescu !.
Un discurs corect, la obiect, baza pentru actiuni viitoare,in reformarea eficienta si efectiva a institutiilor statului.

Are ,,Poanta-toanta,,ori ANTENE-scu (Porubacu) un asemenea discurs, o asemenea privire spre modernizarea statului ?.l
Ei,piticii politici, sa cara in carca unii pe altii prin buruiene ca niste GAZE de balegar!.
DOMINE
rank 2
descoperire
domnule COB-BE , NU ai inteles nimic ! PRESEDINTELE , trebuie felicitat pentru ca a descoperit CHINA !
impotrivasistemului
rank 1
Nu va mai lasati manipulati de toata media si incercati sa intelegeti sursa adevarata a problemelor care le traim astazi
Vizionati Awakening (Desteptarea), o defalcare istorică care explica logic si faptic de ce lumea noastră avansată tehnologic continua sa aiba probleme sociale serioase si care este cauza principală a acestor probleme, de ce sistemul monetar insusi si politicienii au devenit complet depasite de situatia actuala - dovada criza economica mondiala creata intentionat si artificial in scopul subjugarii si sclaviei totale umane.
Trebuie sa ne trezim la lumea din jurul nostru, sa incercam sa intelegem problemele cu care ne confruntăm, de ce acestea exista, si cum le putem rezolva cu adevărat odată pentru todeauna, pana nu va fi prea tarziu. Numai daca ne unim vom putea cu adevarat rezolva problemele. Nu este o lozinca ci o necesitate imperioasa si mai urgenta ca oricand. Daca nu intelegem adevaratele probleme cu care ne confruntam si nu constientizam mijloacele cu care le putem elimina, ne vom lovi la infinit de aceleasi probleme de care ne lovim dintotdeauna. Daca vreti sa va uitati nu tine decat 30 minute si se poate si descarca gratuit.
http://lumeaviitorului.blogspot.com
tunnder11
rank 1
si allllltttteeeeeele
sponsorizezi innoirea ??
tunnder11
rank 1
SINCERITATE
GRATIS TE-AS IMPUSCA HA -HA -HA
DOMINE
rank 2
INTREBARE
OARE , CINE NE-A ADUS LA STATUTUL DE "ASISTATI" ? CUVANTUL CHEIE PENTRU SUCCES , ESTE :"CALITATE" , DAR NUMAI CEAUSESCU IL FOLOSEA SI DOAR "PENTRU EXPORT" ... NOI NU AM CONTAT ATUNCI ... IAR ACUM ESTE LA FEL
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor