Traian Basescu: Daca cineva pune o racheta pe un reactor de la Cernavoda?

Luni, 09 Mai 2011, ora 23:40

   

Traian Basescu: Daca cineva pune o racheta pe un reactor de la Cernavoda?
Presedintele Traian Basescu a vorbit, luni, despre implicatiile instalarii scutului antiracheta in Romania, costurile si infrastructura necesare, dar si despre beneficiile pe care acesta le aduce tarii noastre.

"Ce spuneti voi, dragi apologeti ai dezarmarii Romaniei, daca, dintr-o tara putin prietenoasa, cineva vrea sa dea o lovitura NATO si pune o racheta pe un reactor de la Cernavoda? Nu trebuie sa lovesti neaparat la Bruxelles...", a declarat Traian Basescu, in direct la TVR 1.

Desi a oferit acest exemplu extrem, in sprijinul instalarii scutului american antiracheta, Traian Basescu a precizat ca Romania este "mai sigura ca niciodata".

Ziare.com a relatat interviul presedintelui Traian Basescu in format Live text:

Romania, stabilizata economic

- Nu mai suntem in riscul de derapaj economic, Romania a fost stabilizata, toti parametrii sunt imbuntatiti, ceea ce ne face sa fim pregatiti daca va fi o noua reizbucnire a crizei.

- Cred ca vremea in care politicienii aveau dreptul sa mareasca salarii chiar daca nu aveau venituri, sa mareasca pensii, a acestei abordari, a trecut si nu numai in Romania. Si state din UE au aceasta abordare, iar romanului trebuie sa i se spuna cinstit unde suntem: suntem stabilizati, reluam cresterea economica si nu se va simti in buzunare, probabil in 2012 la jumatatea anului se va simti cresterea in buzunarul fiecarui slariat. Cel mai mare risc acum e sa marim salriile, sa alunece din nou Romania acolo unde a fost nesabuita.

- Acest program (cu FMI) nu e o noutate, a fost stabilit inca de la sfarsitul anului trecut, cand am stabilit ca nu mai tragem ultima transa. Stiam ca dupa ce curatam partial aparatul bugetar de excese trebuie sa intram in regim.

- Reducerea CAS - eu va spun categoric ca om care, dupa ce a vazut ce s-a intamplat in guvernarea dlui Tariceanu, se uita atent ce se intampla in guvernarea mea si cu bugetul. Guvernul poate avea abordari politice. Eu in ceea ce priveste stabilizarea si relansarea economica nu am o abordare politica ci tehnica. Am invatat sa nu mai cred in politicieni. Premierul vorbeste in numele Coalitiei.

- Daca lucrurile merg asa cum sunt acum, nu vom avea nevoie sa luam de la Fond sau UE (alti bani, n.r.)

Regiile de stat, o preocupare a presedintelui, impartasita cu Fondul Monetar International

- Regiile nu erau in atentia Fondului, nu au fost niciodata, Fondul era legat de stabilizarea economica. A fost un subiect asupra caruia eu am insistat foarte mult.

- Pentru noul acord, sa includem situatia regiilor. Am incercat pe vremea dlui Tariceanu, am incercat in vremea dlui Boc, am spus nu numai premierului, ci si conducerii PD-L, insa regiile au fost intotdeauna parte a algoritmului politic.

- Eu nu i-am vizat pe ei ca persoane neaparat, ca am vazut ca prima reactie a fost sa se uite la averile lor. Sectorul privat s-a restructurat dramatic in 2009-2010, s-a redus numarul de bugetari, s-a marit TVA, regiile si-au crescut doar arieratele.

- La regii e o guvernare transpartinica. Aici e o clientela transpartinica care a fost tot timpul subiect de negociere intre partide, asa ca responsabilitatea lor n-a mai fost gestionarea avutiei poporului, ci fata de partid.

- Eu am avertizat PD-L ca trebuie facut ceva la regii. La regii nimeni nu vizeaza personalul, acesta are, avand in vedere cifra de afaceri... nu personalul este problema.

- In primul rand, optimizarea costurilor. Sa vedem ce s-a intamplat cu stocurile, am cerut la Finante o situatie de vreo doua saptamani. Arieratele catre stat, sunt si arierate catre companii.

- Totalul arieratelor a 12 companii este de trei miliarde de euro, campionii sunt Regia Huilei, CFR Infrastructura si multe altele.

- De cand eram primarul Capitalei, la Regia de Transport Bucuresti, daca Oprescu se uita la emisiune, poate sa faca si el aceeasi operatiune. Primea cea mai mare subventie si am cerut situatia stocurilor; aveau stoc mai mare decat vehicule: pantofi pentru toata populatia Romaniei, clante pentru toate usile din Romania... sigur, poate nu spun cifrele bine... dar erau stocuri.

- Ideea este una singura: nu s-a reusit niciodata scoaterea regiilor de sub impactul politicului, n-am reusit nici eu, era algoritm politic, trebuia sa risc caderea guvernului ca sa rezolv problema regiilor, am reusit sa introduc problema la Fond.

- ApaNova este o poveste de succes, Ariton va poate confirma. Este un contract... sa nu credeti ca managerii stau pe 1.000 de euro. Cat sa dai unui manager bun pentru Compania Nationala a Huilei, unde avem arierate de 4,5 miliarde de euro? Omul asta poti sa-l platesti cu orice suma, numai sa faca treaba. Nu banii sunt problema. Trebuie sa fie un manager care sa faca treaba si sa nu aiba datorii fata de partide.

- Trebuia sa ajungem si la asta. Se spunea ca nu se poate modifica Codul Muncii, s-a putut. O sa se poata si cu regiile. Asa am convenit, asa o sa facem, altfel ne facem de ras.

- Adunarea, colectia asta de arierate nu vine nici de la ministrul Ariton, nici de la cel dinaintea lui, sunt adunate in timp, si obiceiul de a nu plati la stat, la furnizori, sau doar la furnizori si nu platesti la stat, insa ...aici este o clientela transpartinica, nimeni nu a generat zgaltaituri puternice la regii.

- Niciun roman nu este indreptatit sa spuna: daca nu sta politistul in spatele meu eu incalc legea, daca nu sta de la Fisc in spatele meu incalc legea. Nu se poate asa. In primul rand trebuie sa ne responsabilizam in ceea ce priveste plata taxelor. Domnii din economie trebuie sa inteleaga ca nu vor avea CAS scazut atata timp cat munca la negru este ridicata. Cand isi vor plati obligatiile fata de fondul de pensii se va micsora CAS-ul.

- O alta situatie: ANAF este o institutie neperformanta. 90% din taxe se colecteaza din capitalele de judet.

Romania este relaxata

- Suntem la un nivel optim al segmentului privatizat in economia romaneasca. Totusi, globalizarea exercita o presiune fantastica pe companii, nicio companie mare nu poate ramane in competitie daca nu e sustinuta de stat.

- Romgaz, intr-o perioada de criza, neprivatizat, am reusit sa tinem un echilibru fata de populatie. Petromu detine 50% din productia de gaze, este evident ca daca statul nu avea in timpul crizei Romgazul unitate a statului nu am fi facut fata.

- Romania este relaxata. Acest acord cu Fondul si cu UE sunt foarte multe elemente care vizeaza integrarea europeana tot mai profunda a Romaniei. L-am convins pe premier ca merita sa-l avem, din neincrederea mea in clasa politica.

- Foarte multi au vrut sa fie un esec, Romania sa intre in derapaj. Au fost trusturi de presa care primul obiectiv a fost sadirea neincrederii in populatie si neincrederii in guvern.

- Eu stiu cand erau chemati oamenii in strada de cele doua televiziuni: Iesiti sa-i rasturnam. Iti pui pielea la saramura, masurile astea dure nu sunt placute pentru niciun politician. Pe de alta parte, sa fii ticalos in aceste momente...este diferenta dintre un prapadit care a ajuns in politica si un politician responsabil.

PD-L, un partid cu doi pretendenti la presedintie care au tot ce le trebuie

- Acest partid, acest guvern, a trecut tara prin criza impotriva atmosferei create de trusturile de presa. Ca au mai fost si ilegalitati...

- Eu am avut o reactie, am taxat o atitudine creata in interiroul PD-L, mi s-a parut ca se face un joc pe spatele meu si m-am exprimat public. Daca vreti, o sa pot spun intotdeauna, Emil Boc a fost un partener loial.

- Nu am fost invitat inca, nu ma poate invitat decat comisia, apoi ma invita presedintele partidului.

- Amandoi au tot ce le trebuie, dar pentru ceea ce fac (Emil Boc si Vasile Blaga, n.r.). N-as vrea sa mai comentez alegerile din PD-L. Sa ajungem sanatosi pana dupa alegeri.

- Va decide PD-L ce va face premierul dupa alegeri.

- (Despre fostul consilier prezidential Sebastian Lazaroiu, n.r.)A fost o despartire in buna intelegere, dl Lazaroiu optand pentru calitatea de analist care era mai potrivita decat camasa stramta a unui consilier care poate vorbi foarte putin. Nu ezit, daca am nevoie de o opinie politica, sa ii dau un telefon. Gusi e foarte bun, Avramescu, am cu cine ma consulta pe decizie politica.

- Daca ne referin la Sanatate, pentru ca si diminuarea arieratelor in sanatate e esentiala... eu sunt de acord sa dam mai multi bani, dar cati bani sa mai dam la sanatate? Sa inchidem marile gauri din sanatate, atunci ne dam seama cat mai punem.

Scutul antiracheta: Modelul de racheta care se va amplasa in Romania este acum in laborator

- O sa ma refer... s-a vorbit foarte mult despre caracteristicile tehnice ale scutului. Nu s-a vorbit despre caracteristicile reale, aceste detalii nu se fac publice. Se stie precis ca vor fi rachete care vor distruge alte rachete cinetic, deci prin lovitura.

- Trebuie sa va spun ca este deja o exagerare sa vorbesti despre caracteristici, atata timp cat obiectul SUA este ca acest element de scut antiracheta sa fie integrat candva in scutul NATO care s-a stabilit a se realiza la summitul NATO de la Lisabona de anul trecut.

- Rachetele astea trebuie sa apere si Romania, si Turcia, si Bulgaria, si Marea Neagra si dincolo... Modelul de racheta care se va amplasa in Romania este acum in laborator. Testarea primelor rachete se va face in toamna, nu putem discuta acum despre caracteristici. Regiunea va fi protejata de la Deveselu.

- Domnul (Dmitri Rogozin, ambasadorul rus la NATO, n.r.) face parte din echipa de zgomote, intotdeauna vreau sa vad cum reactioneaza, mai este un domn in Duma de Stat. Facem o discutie serioasa cand reactioneaza premierul Putin, presedintele Medvedev sau ministrul de Externe, Lavrov. Altfel, sunt zgomote pentru planul intern.

- Ce, Romania are vreo garantie juridica de la vreo putere nucleara? Discutiile care sunt este pana unde merge nivelul de cooperare. La Lisabona s-a stabilit foarte clar ca nu va fi un singur scut - Federatia Rusa va avea scutul sau, NATO va avea scutul sau, tehnicienii vor trebui sa stabileasca nivelul de cooperare.

- Chestiunile cu dl de la Bruxelles (Rogozin, n.r.) trebuiesc considerate o declaratie si atat, nu sunt motive de inflamare si am convingerea ca nu sunt motive de inflamare nici Moscova - Bucuresti nici Moscova - Washington.

- Romania a ramas in urma pentru ca am ezitat. Eu nu am ezitat. Am spus ca avem un parteneriat strategic cu SUA, l-am consolidat, suntem la nivelul la care era greu sa credem ca vom ajunge, este un obiectiv de mandat al meu atins, si Romania este mai sigura ca niciodata.

- Ce spuneti voi, dragi apologeti ai dezarmarii Romaniei, daca, dintr-o tara putin prietenoasa, cineva vrea sa dea o lovitura NATO si pune o racheta pe un reactor de la Cernavoda? Nu trebuie sa lovesti neaparat la Bruxelles...

Toti banii vin de la americani, dar ar fi frumos sa facem si noi infrastructura in zona

- Am apreciat foarte mult deschiderea administratiilor locale din judetul Olt si nu as vrea sa fie un entuziasm major acolo, rachetele nu se amplaseaza maine si nu vin militarii maine. Un an de-acum incolo se lucreaza la proiectul de constructie. Abia in 2012 incepe constructia, vin militarii...

- Cheltuielile de amplasare, infrastructura sistemului sunt in contul guvernului SUA, inclusiv costurile anuale de intretinere. La randu-ne, trebuie sa dezvoltam infrastructurile care duc spre aceasta baza, desi nu avem in acord asa ceva, dar este pacat sa nu aloci resurse pentru o structura care sa permita o circulatie rapida. Trebuiesc alocate, mai ales ca intram in programul celalalt, prin care Kogalniceanu si Constanta sunt infrastructuri strategice, prin care SUA isi muta militari inspre si dinspre Irak si Afganistan, este o afacere pe cel putin zece ani.

Inainte de trecerea la euro, sa stabilizam bugetul

- Eu am tinut foarte mult sa mentinem obiectivul euro in 2015, dar mai important decat trecerea la euro e sa avem un buget solid, cu venituri predictibile.

- Criza asta ne-a aratat un lucru si uitati cate tari au dificultati: Spania, Portugalia, Grecia, Irlanda, mai sunt tari. Ne-a invatat ca orice sector de activitate economica neperformant este condamnat, in eventualitatea unei crize. Daca n-ar fi fost criza, n-as fi inteles acest lucru.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7467 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
GBeTMBL
rank
Oftica dauneaza grav sanatatii!
Dialog bovin

Despre cei cu limba lată
Se vorbeste că, odată,
Tot păscand intr-o poiană,
Boul o-ntalni pe va că.
Brusc le reveniră-n minte,
Dulci, aducerile-aminte,
Dar să facă pe eroul,
Vorba o deschise b oul:
- Ţi-amintesti, frumoasă Vineri,
Cand eram si noi mai tineri...?
Te-am văzut si m-ai plăcut,
Cand te-am vrut, te-am si avut,
Iar te-am vrut, te-am tot avut,
N-ai miscat, nici n-ai gemut...
Va co...!

Va ca, foc de supărare,
Cu codita-ntre picioare
Fără nici-un chef de sagă,
Mai că incepu să ragă,
Dar cu toată supărarea,
Stăpanindu-si indignarea
Si dorinta de-a pleca,
B oului grăi asa:
- Dragule, mi-aduc aminte,
Eram mică, fără minte...
M-ai văzut si te-am plăcut,
Cand m-ai vrut, m-ai si avut,
Iar m-ai vrut, m-ai tot avut,
Am mai vrut, n-ai mai putut...
B oule...!

Morala

Dragii mei baieti si fete,
Ca să nu aveti regrete,
Evitati, de-acum-nainte,
Partenerii fără minte.

poezie de autor necunoscut/anonim
dunarea
rank
Ideea este una singura: nu s-a reusit niciodata scoaterea regiilor de sub impactul politicului, n-am reusit nici eu, era algoritm politic, trebuia sa risc caderea guvernului ca sa rezolv problema regiilor,
toate guvernele care au aplicat algoritm politic trebuiau lasate sa cada. Toti managerii de la intreprinderile de stat nu si-ar gasi in viata lor un loc de munca intr-o intreprindere privata occidentala
Nastratin
rank
Basescule: iesi afara, ja-vra ordinara!!!! iesi cu baronii PDL, cu comunistul prostalau Boc si cu interlopii tai cu tot si cu analfabeta Eba!!!
Basescule: tu cu Udrea-Boc-Roberta, etc meritati glontul lui Osama Bin Laden....
ETC
rank
Cata vreme Basescu se va amesteca in guvernare, Romania va fi in faliment moral, economic, politic si social.
.
ETC
rank
Dupa ce actualul acord cu FMI nu aduce nici relansare nici reforma si nici progres. Noul acord cu FMI va frina de fapt, iesirea din criza prin incompetenta si lipsa de viziune a Guvernului PDL/UDMR. Acum Basescu o scalda despre scutul antiprostie.
.
rank
TVR 1 ar trebuie să transmită direct,când va fi cazu', o rachetă pe Cotrococeni.
Ce legătură are scutu' antirachetă cu asta?Și dup'aia mai vorbim:

Registrul cu persoanele din rindul membrilor PCR Constanta pentru care s-a dat aprobarea să sprijine munca de Securitate
Pentru membrii PCR care erau racolati de Securitate era obligatorie aprobarea din partea primului secretar PCR Constanta. Acestă procedură se datora pozitiei privilegiate pe care membrii de partid o aveau fată de Securitate. Calitatea de membru de partid iti dădea posibilitatea de a refuza să devii turnător. Nu este cazul lui Traian Băsescu, care, desi avea posibilitatea să refuze, a intrat de bună voie in slujba Securitătii.
In Registrul cu membrii PCR Constanta pentru care s-a dat aprobarea să sprijine munca de Securitate figurează, la pozitia 19 de la litera B, Băsescu Traian, născut la 4.11.1951, in comuna Basarabi, judetul Constanta, care lucra ca ofiter II la intreprinderea de Exploatare a Flotei Maritime (IEFM) Constanta. Celelalte rubrici ale tabelului ne arată in ce calitate era folosit Traian Băsescu de Securitate, cind a fost trecut in Registru (probabil data la care a devenit membru de partid) si cine era securistul căruia ii raporta. Traian Băsescu a fost trecut in Registrul cu membrii PCR Constanta pentru care s-a dat aprobarea să sprijine munca de Securitate in data de 9.09.1978, si era folosit ca sursă in Portul Constanta de către locotenentului major de Securitate Mihai Avramidis .

După chestia asta va vorbi!?
Evident că nu.Nu va sufla o vorbușoară.

Pora ii face ceaiuri de mentă.Și nu numai lui.
AdyCa
rank
CU CAT VOT URLA MAI TARE TONOMATELE, CU ATAT VOM FI MAI APROAPE DE NORMALIZAREA SITUATIEI IN TARA.
Pentru ca ei urla la comanda marilor hoti care simt ca li se apropie scadenta si implicit puscaria......
adevar
rank
@Nastratin ,prietene,ai junghiuri,sau simti o jena de adaptare la social?Eu am mai umblat prin tara pe la forumuri,dar asa un comportament academic ca si cel pe care il etalezi, numai la Antena nr 3 se poate intalni!
FELICITARI!

DAR VREAU SA ITI AMINTESC CA TRAIAN BASESCU A FOST SI

RAMANE CEL MAI BUN POLITICIAN DE DOUA DECENII SI NU

NUMAI!

UN BARBAT ONEST,MODEST,APROPIAT DE ROMANI,BUN LIDER ,IN

TEMA CU TOT CE MISCA,DIRECT,INTRANSIGENT CU

HOTII,FRANARII,MANIPULATORII,MINCINOSII,PORCARII,AGREABIL

INTR-UN CUVANT OMUL POTRIVIT LA LOCUL POTRIVIT!

FARA MASURILE SI INTERVENTIILE LUI ROMANIA ERA IN

FALIMENT SI HAOS SOCIAL!

SCRIE CE TE DERANJEAZA SI POATE REUSESC SA TE AJUT!

TI-AM DAT 5,CA STIMULENT PENTRU A IESI DIN STAREA DE

OBNUBILARE!

DOMNUL SA TE AIBE IN PAZA LUI!

SA AUZIM NUMAI DE BINE!
ETC
rank
Dezinformarea zilei si Marea Escrocherie numita Reforma Statului.
Mult mai interesanta ar fi o dezbatere despre comportarea antisociala a Presedintelui antiroman Basescu.

De a se vedea daca este rezultatul factorului genetic...mediului securist...sau vointei sale proprii de a face rau poporului roman.

Trebuie vazut deasemenea factorul alcolismului asupra personalitatii sale de bataus de port.

Trebue dezbatut si modalitatile de constrangere a unui personaj care devine un pericol pentru Romania si Europa.
adevar
rank
ETC,TOATE TOATE ROMANELE TALE DE SIONAJ,POLITISTE SI DE DRAGOSTE TI LE-AM XEROXSAT!
DUPA ALEGERILE DIN 2012 TI LE VOI DONA,SPRE VESNICA

POMENIRE!
Antonescu te iubim
rank
etc
cata vreme postacii se vor amesteca in comentarii, forumul asta ca fi de _ _ _ _ _ _ _
adevar
rank
DOMNULE PRESEDINTE,VA RUGAM SA VORBITI SI DESPRE SCUTUL ANTI USL!
MULTUMIM!
ETC
rank
Daca v-as lua ridicolul "Basescu", n-ati mai ramane cu nimic.
Romania mai functioneaza doar pe datorie, ritmul in care se imprumuta de la inceputul anului fiind de 600 de euro/secunda – adica 52 milioane pe zi.

Guvernul Nastase a lasat Romania pe + 8 Guvernul Tariceanu a lasat Romania pe + 8 ... Romania se afla pe - 8 (minus) sub Basescu si maghiarii lui.
rank
Well, am inteles acum ca ziare com este un fel de dr. virtual, o supapa pentru cei dusi cu pluta, ETC...
Deci la ora 21 presedintele Romaniei va fi la tv publica. Deja au urlat si au dat cu capul de zidul ziare com cei dusi cu pluta de cateva ore, din reflex. Are logica? Nu, dar unui "sanatos" nu ai voie sa-i spui ca nu-i sanatos, lasa-l sa creada ca el e doctor si tu in camasa de forta. Bravo ziare com, decat sa-si maltrateze sotiile, copiii sau vecinii deschideti aici un loc virtual de urlat, injurat, de dat cu capul pt. toti meschinii. Buna ideea, pe cuvant!
Ghilotina
rank
Incredibil ce hal de propaganda pot sa promoveze cei care au nenorocit Romania !
Incredibil ce limbaj pot avea astia care se cred buricul politicii in Romania .
iancuc59
rank
Normal, din 2004 toate emisiunile de la TVR in care apare Bulybasa sunt espisialy!
Poftiti madam Rodia Ulcer de ridicati finut mingi la fileul prezidential si sa dati o limbuta catifelata in dosul basescian.
Tot SPP-ul sa fie pe felie si pedelacii postaci pe forumul ziare.com sa fie drogati la maxim!!!
ETC
rank
Basescu la TVR ... Cat talent irosit la Cotroceni.
In fine :) Mintile slabe, datorita istoriei si a mentalitatii inoculate de comunism au un singur defect.

Nu gandesc cu capul lor si ii lasa pe altii sa gandeasca pentru ei.


De ani buni, un psihopat corupt si dovedit, face agenda zilnica a mass media, a guvernarii, a diasporei si, in cele din urma, a tuturor romanilor.

Scopul, unul singur.

Acela de a abate atentia tuturor dela faptul ca, in mod constant, se sustrage judecatii, raspunderii penale, el insusi devenind emblematic pentru Romania corupta.

Galagia pe care o face permanent Traian Basescu trebuie sa nu lase nimanui ragazul de a-l intreba ceva despre starea lui infractionala.


Cand ma gandesc la regimul mumiilor - mumia Basescu, cum face contrabanda de toate soiurile de 40 de ani de cand bazaie in politica cu tigari...

Contrabanda mare, cea care dinamiteaza siguranta statului roman, este facuta nu cu sacosa, ci cu tirul, cu garniturile de tren, cu containerele si cu vapoarele.

Si, era sa uit, cu aeronavele.

Si nu este vorba doar de tigari.

Contrabanda se face cu alimente, cu carburanti, cu medicamente.

Ah, era sa uit de contrabanda cu arme.

In care e chiar acest parvenit - inamicul nr 1 al Romaniei.

Oricine are dreptul sa fie prost, dar unii abuzeaza de acest privilegiu.
Comentariu inadecvat
ETC
rank
Am mai spus-o si-o repet: comunistii nu inteleg comunismul.
Atunci cand un om iese din comunism el nu se mai gaseste la nivelul pe care-l atinsese cand a intrat in comunism, ci mult mai jos.
adevar
rank
FELICITARI ZIARE.COM!ATI FOST APROAPE ...SIMULTANI CU TVR!
NO DRAGII MOSULUI,CE NECAZURI AVETI SI CE PUTETI

REPROSA UNUI PRESEDINTE

AGREABIL,DIRECT,...APOLITIC,RATIONAL,CURAJOS,CONCRET,

LOGIC,RELAXAT SI MAI ALES ROMAN?VA AVERTIZEZ CA NUMAI

UN DUSMAN AL ROMANIEI SAU SI UN USL-IST INGRAMADIT

AR AVEA CEVA DE COMENTAT...BARFIT!
adevar
rank
Au bagat tonomatele un titlu de scandal in ultimul...moment!
Foarte plastic si la obiect ati vorbit domnule presedinte!
SA CRAPE CAPRELE USL-ISTE!
azi
rank
Criza asta ne-a aratat un lucru si uitati cate tari au dificultati: Spania, Portugalia, Grecia, Irlanda, mai sunt tari. Ne-a invatat ca orice sector de activitate economica neperformant este condamnat, in eventualitatea unei crize. Daca n-ar fi fost criza
Felicitari dl presedinte! Este clar ca numai dumneavoastra sunteti in stare sa salvati aceste tari d ela faliment. Europa asteapta cu nerabdare sa deveniti presedinte UE in 2015! Mult succes si spor la munca!
ETC
rank
Basescu vorbeste din raspunsuri memorate de la cele 13 armate/servicii secrete.
Basescu da bine la mintile slabe. La varsta lui n-a inteles nimic din natura umana. Ii lipseste perspectiva XYZ. Lipseste intelegerea lui umana a umanitatii, a trecutului si a paralelismului istoric intern si international. Sistemul si schema lumii in general. Lipseste relatia cauza - efect a cercetarilor si analizelor. Lipseste progresul interior si exterior al istoriei. Lipsesc perioadele de formare sau maturitate politica, economica si ideologica. Cauzele razboaielor si culminarea civilizatiilor. La ora actuala toate interpretarile despre terorism sau razboaiele informationale sunt de natura exterioara. Basescu daca vrea sa stie ceva trebuie sa fie expert in bine si rau, pentru a interpreta corect natura interioara si exterioara a evenimentelor. Chiar daca vremurile se schimba, obiectivele raman.
Comentariu inadecvat
rank
Traian Basescu: Daca cineva pune o racheta pe un reactor de la Cernavoda?
Aici - la o asemenea exprimare prezidentiala, ar fi foarte potrivita poezia aia a lui Paca >>>>>>>"Cine-a pus.......ce-a pus, pe clanta ?!
VOI ati pus.....ceva pe clanta ?

Intrebare pentru barbatii priceputi : Rachetele astea se aseaza asa, ca si untul pe paine ? Adica.... cu mana ?! Nu ma pricep, tocmai de aceea intreb..... Asta ca sa nu rad sa ma prapadesc.....
Comentariu inadecvat
ETC
rank
Mai baieti, poate cine sa-l imbratiseze pe pappy/porky ? Multumesc !
Politica mea este Romania.

Pentru restul refugiatilor cu sufletul, eu chiar sunt rezidentul acestei tari cu minte, trup si suflet, nu doar in acte.

In fine, ma enerveaza parvenitii din Diaspora care jignesc romanii din Romania. Imi pasa de Romania, nu ma intereseaza Basescu.

Eu nu accept texte jignitoare de la intrusii si ingratii din Diaspora. Oameni ca romanii nu se mai intalnesc. Am mai spus-o si o repet.
mic ioan
rank
sint mindru ca sint roman!!!!!!
Noi romanii l-am votat pe fiecare presedinte chiar si de mai multe ori asa ca ciocul mic!dintr-o natie de ciobani este greu sa alegi pe cineva chiar capabil sa conduca o tara plina de smecheri avand tupeul sa ne dea Base un trai mai bun!ba chiar ne legam de bozgori sau mai stiu eu de cine,dar spunetimi si mie unde este in romania locusorul unde oameni sint civilizati si harnici ca sa merite un trai mai bun!!! credema nu intamplator ne face occidentul TIGAN INPUTIT
ETC
rank
Demagogia duce la haos.
Demagogia duce la indobitocire si prostitutie sufleteasca.

Ce poate sa fie un partid demagogic altceva decat exploatatorul intereselor publice ?

Sistemul demagogic, care din politica face o specula, din sufragiul claselor amagite o scara de inaintare in economia, nu politica, ci privata, a membrilor societatii de exploatatie, mananca venitul tarii, mananca pe datorie painea a trei generatiuni viitoare, caci tot luxul ce-l face azi, maine va fi mizerie.

Deficit langa deficit, imprumut langa imprumut, datorie langa datorie, pana ce finantele Romaniei nu vor fi, curand, decat, o gaura mare.

Iar poporul, manat la alegeri de baioneta civico-electorala, suporta plebea aceasta, fara a price

Pe cine mai reprezinta aceasta gasca, care se crede eternizata la Putere, formata din incompetenti naivi, marionete servile sau jefuitori abili, specializati in directionarea Bugetului de Stat catre grupuri economice infractionale de tip mafiot !
josprostia
rank
Bietii postaci platiti - ETC, vorba presedintelui, astia arata diferenta dintre un prapadit care a ajuns in postac platit si un cetatean responsabil
Profitand ca prostia nu doare, se manifesta furibund si neputincios, improasca scriind pe forum mizerii care nu merita citite, doar depunctate. Nu pricep ei nimic, nu exprima nimic logic, doar lozinci voiculiste stupide, unii intr-un limbaj murdar. Tot USL-ul asta, cu tot cu securistul, chiulangiul, prostanacul 2, comunistul si haita de infractori reprezinta ciuma, mizeria si ticalosia din Romania. Astia mizeaza pe milioanele de prosti care erau pe punctul sa dea tara pe mana un prostanac si marii mafii. Dar vor pierde din nou, asa ca ultima data, cand presedintele Basescu a castigat in ciuda monstruoasei coalitii securisto-comuniste.
ETC
rank
Basescu trebuie batut la 0 - Zero !
China trece pe locul intai ca putere economica.

Plasarea unui stat in fruntea topului mondial schimba fundamental ordinea internationala.

Pentru ca statul respectiv va face regula jocului.

La fel cum, de o suta de ani, regula jocului este facuta de America.

China ar putea face investitii in Romania in lucrari uriase de infrastructura.

Care i-ar aduce beneficii la fel de uriase pe termen lung.

In fine, China s-ar putea ocupa de agricultura. Tot la nivel macro. Si de turism.

Dar tot China ar putea face masive investitii in industrie.

Prabusirea unei lumi, asa cum o cunoastem noi, si nasterea alteia, pe care abia o putem intui, sunt fenomene care se pot petrece repede.

Si pot fi folosite in beneficiul acestei tari.

Trebuie sa avem guvernul potrivit si politica potrivita si presedintele potrivit, la momentul potrivit.


Viva USL !
rank
@ETC
Politica ta este ANTI-ROMANIA!!! Nu ai luptat nici macar o fractiune de secunda pentru dreptate si pentru aceasta natiune. A fost o ocazie in 1989. Si oricine a fost acolo, daca a fost de partea acelora care isi doreau moartea comunismului, stie care este dusmanul REAL! Daca ai fost pe strazi in 1989 ai fost ca sa reprimi!!! Daca nu ai fost, tu nu ai luptat pentru Romania niciodata! Atunci cum indraznesti sa sustii ca politica ta este Romania?!! Tu ai o politica?!! Tu?!!

Poate... Dar este in mod clar de partea tradatorilor si vanzatorilor. Este de partea USL! A acelora care au jefuit romanii timnp de 20 de ani! Te desfid, poentru ca mintit cu nerusinare! Politica ta este ANTI-ROMANIA! In mod sigur!!!
rank
AVERTISMENTUL DE LA BAIA MARE
51,6% pentru PSD. Uimitor? NU! S-au prezentat la urne cam 30% dintre cetatenii cu drept de vot. Asa cum adesea am avertizat, NEPREZENTAREA LA URNE favorizeaza doar USL!

Este bine ca s-a intamplat! Se vor mobiliza atunci cand va fi nevoie! Acesta este un vot real. Pentru ca daca ar fi participat 100% procentul ar fi fost de pana in 20% pentru PSD, ceea ce indica sondajul meu de pe blogul personal...
ETC
rank
PD-L trebuie batut la 0 - Zero !
USL a ciuruit PDL la Baia Mare. Si e doar inceputul. Le-am tras-o de le-a sunat apa-n creier.

Basescu si SRI, Igas si alte lighioane, un intreg aparat de partid si de stat: se face tandari mitul lor, construit cu atata cheltuiala, anume ca vor ramane la putere prin orice mijloace.

Uite ca mijloacele lor uriase se dovedesc neputincioase.

PNTCD este alaturi de PNL sa contribuie la demolarea regimului antinational Basescu.

Bravos USL !
rank
@ETC
Ceea ce s-a intamplat la Baia Mare este de fapt un sut ce va fi un pas inainte pentru PD-L. Oamenii vor intelege acum strategia aceea cu care PSD indeparteaza oamenii de la urne pentru a se impune. despre asta vorbesc eu mereu gugustiucilor impoten5ti care se dau intelepti. Multi vor fi mai atenti acum incolo la modul in care impart ei "impartialitatea"... Sindromul Baia Mare este doar o dovada ca teoriile mele nu sunt numai teorii si ca a-ti pune mereu intrebarea "DE CE?" este un lucru sanatos... pentru acest caz, intrebarea ce mi-am pus-o inca din 2009 era: DE CE OARE PSD INCEARCA SA DEMOTIVEZE MERSUL LA VOT?

Ei bine, la Baia Mare am aflat. Cand 70% nu s-au dus la vot, a castigat... USL. Dar asta ne mai arata ceva: si anume faptul ca undeva intre 15 si 20% dintre cetatenii Romanii sunt intr-un fel sau altul intereselor USL. Acesta este pericolul de care vorbeam. Armata tradarii, formata de USL are mereu cam aceleasi efective!!! Bine ca s-a intamplat acum. Sunt convins ca multi baimareni s-0au trezit acum din buimaceala. Pentru ei este tarziu. Este insa o lectie pentru restulk Romaniei, care, inainte de orice, nu vrea sa mai auda de PSD si gasca formata cu PC, PNL, PRM si altii. Adica romanii inainte de toate nu vor sa mai auda de USL!!! Cand doar 30% isi impun vointa asupra majoritatii semnalul de alarma este tras!!!
rank
Dom colonel Boby23, te superi nu te superi, da acilea o dedesi in bara! Pai rachetzile acuma, nu mai ie ca cand eram noi tineri, trageam da 10 ori casa nemerim odata! Acuma lea facut malagambistii astia, de le da recomandate si cu semnatura da primire !
Te pui cu tencurci?
Pai Japonejii aia are tot oceanu pacific ca sasi spele radiatile de la centrala aia Fugiacusha!
Noi de undedracu atata apa, ca navem nici sa spalam cainii de la Hingherie, da sa ne spalam si de radiatii. Pai daca ne nemeresto o rachiata daia mai mare, neamca cat in sus, ca putem sa nespalam cu marea neagra pana ne facem negri si da radiatii tonu mai scapam!

Asa sa nea jute Hu Jintao!

Traiasca poporu chinez frate cu poporu roman!

Traiasca Pacea si pretenia!

Traiasca Mache Psderie
Vice
Asociatia de Hingheri No.5 Buc.
A.Cantemir
rank
E.T.C,intelegt odata
Ai 119 voturi dde doi.Asta inseamna ca nu ai dreptate,ca Patria inflorerste,ca poporul sarbatoreste belsugul si prosperitatea,ca poate sa ne atace oricine,ca ne putem fabrica dusmanii pe banda rulanta,sa nu ne doara nicaeri avem axa domnului Presedinte,
rank
@Pappy: hei baronule PDL imbracat in haina de oaie si lacom sa insfaci prada....lasa demagogia ieftina cu care aperi PDL si ma treci pe mine de partea USL, si priveste la rezultatele baronilor PDL pe care-i aperi!
pappy batrine, n-as vrea sa concluzionez ca ai imbatrinit degeaba fiind incapabil sa deosebesti binele de rau, gunoaiul de curat, adevarul de minciuna si fatarnicie...Mie imi miroase de la o posta ca PDL nu e cu nimic deosebit de USL, si asta inca de cind analfabeta Eba e coctata tocmai la Bruxelles platita indirect din banul romanului....Si nu uita batrine care ridici osanale PDL-ului salivind probabil la banutii pe care ti-i arunca baronii PDL, ca nu vorbele ci faptele vorbesc, dupa cum tine minte ca eu sunt de partea Monicai Macovei si a lui Paleologu daca cumva te-a lasat memoria de cind nu ti-ai mai luat lecitina...In alta ordine de idei fa bine si comenteaza la articol si nu arunca cu laturi in parerile altora crezind paranoic si cu banul platit de jupinii tai din PDL, ca esti deasupra tuturor....hai *** ca n-am mincat fasole din aceiasi farfurie cu tine!
rank
@Pappy: degetul sa i-l arati lui ma-ta si tac-tu sau jupinilor tai Basescu-Boc-Udrea care din comunisti si interlopi se trag....pardon ca Udrea e fosta centurizda...
iar tie Pappy nu-ti doresc decit cum spuneau tiganii odinioara: sa te calce trenul si sa ramii fara brate si picioare, sa mergi in limba iar in fata ta sa se ca-ce Udrea si basescu...iar tu sa le faci (evident) curat cu limba!!!!!!!
rank
@Pappy: pseudonimul tau e al unui ciine obedient al PDL...un maidanez care asteapta zilnic ciolanul de ros...Aici iti dau dreptate...
ce *** credincioasa esti!
rank
TVR 1 la INTERLOPUL BESESCU = MOGULUL TVR - BESESCU nu uita , BERCE iti va fi nevasta ta....TRADATORULE
Sa faca PUBLICITATI ACORDUL de DISTRUGEREA ROMANIEI ca el si GRUPUL INTERLOP POLITIC PORTOCALIU sa aiba bani de campania electorala care a si inceput neoficial...
Cand ajung BICICLETELE PORTOCALI din CHINA ??

Ne vorbeste si de PROGRAMUL de DISTRUGEREA ROMANIEI ?? Ori este SECRET de STAT ??
rank
Iar ne-a CIURUIT.....F.M.I. continua PROGRAMUL de DISTRUGEREA ROMANIEI cu acordul acestui INTERLOP POLITIC SECURIST = TRADATOR de TARA
"FMI si Planul pentru distrugerea Romaniei "

“Acordul cu FMI, justificarea PDL pentru distrugerea Romaniei"
“Lumea a fost lovită de criză, dar parcă nicăieri in lume tragediile celor care trăiesc in aceste vremuri amare nu sunt atat de mari, atat de intense asa cum sunt cele din Romania si parcă nicăieri in lume guvernantii nu si-au intors fata de la popor, asa cum au făcut-o cei care conduc astăzi Romania.
De sase ani de zile, Presedintele Romaniei spune poporului cat de răi, de meschini, de lipsiti de profesionalism sunt medicii, magistratii, profesorii. In ultimul an, vocea lui Băsescu a fost dublată de cea a lui Boc care explică poporului ce pensii nesimtite au pensionarii acestei tări…In ultima vreme, Băsescu, Boc, deontologii PDL ne spun cat de incompetent este acest popor si cat de rău a fost croit sistemul acestei tări pe care ei, intr-o formă sau alta, o conduc de sase luni de zile", a arătat deputatul Nica. Acesta crede că in ultima lună, discursul guvernantilor PDL la adresa poporului a devenit din ce in ce mai virulent, din ce in ce mai critic si, din ce in ce mai tragic, pentru fiecare roman in parte.
“Pentru că propaganda avea nevoie să functioneze, pentru ca romanul să mai inghită senin, calm toate jignirile, toate palmele Guvernului PDL a fost inventată si motivatia perfectă: FMI! Din punctul meu de vedere, PDL este doar la inceputul singurului plan pe care acest partid il poate pune in practică, respectiv distrugerea Romaniei. ..................

mai multe pe :
http://wikileaks-ro.blogspot.com/2010/12/fmi-si-planul-pentru-distrugerea.html

Harta INTERLOPILOR POLITICI :

http://www.ziare.com/victor-ponta/psd/mircea-toader-refuzat-la-antena3-gadea-cine-e-toader-sa-sune-boc-1088448
rank
CARE-I TARA " NEPRIETENOASA"TOVARASE NONPRESEDINTE ROMAN BASESCU TRAIAN??!!
Basescu Traian ii instiga pe romanii dezumanizati de PDL la acte de ura impotriuva statelor vecine, contrar documentelor NATO:

"Actul de Constituire NATO-Rusia
Baza cooperării dintre NATO si Rusia a fost stabilită prin Actul de Constituire NATO-Rusia cu privire la Relatii, Cooperare si Securitate Reciproce dintre NATO si Federatia Rusă, semnat la Paris la 27 mai 1997.

Acesta a reflectat progresul inregistrat in dezvoltarea relatiei NATO-Rusia, de cand Rusia s-a alăturat Consiliului de Cooperare Nord-atlantică in 1991 (urmat de Consiliul Parteneriatului Nord-atlantic in 1997 ) si Parteneriatul pentru Pace in 1994. Actul de Constituire este expresia unui angajament durabil, asumat la cel mai inalt nivel politic, de conlucrare in vederea asigurării păcii globale si de durată. Consiliul Comun Permanent a fost creat in baza Actului de Constituire ca forum de consultare si cooperare, permitand NATO si Federatiei Ruse să lanseze un program substantial de cooperare cu privire la securitate si apărare. El reprezintă un angajament reciproc de sprijin in vederea mentinerii unui continent stabil, sigur si nedivizat pe bază de parteneriat si interes comun.

Consiliul Comun Permanent NATO-Rusia
Consiliul Comun Permanent este o parte integrantă a cadrului de cooperare stabilit prin Actul de Constituire. El s-a intrunit pentru prima dată la 18 iulie 1997 si a constituit punctul central al eforturilor de castigare a increderii, invingere a prejudecătilor si dezvoltării unui model de cooperare si consultare regulate. Rolul principal al CCP este intărirea cooperării dintre NATO si Rusia si identificarea oportunitătilor pentru actiuni comune. Sedintele regulate, de obicei lunare, ale acestui organism au dus rapid la crearea unui nou model de dialog si la un număr fără precedent de contacte la multe nivele diferite. Sedintele se desfăsoară pe baza intelegerii că fiecare parte isi rezervă dreptul de a lua decizii independent de cealaltă. Ele au loc la diferite nivele ce implică sefi de stat si de guvern, ministri ai apărării si de interne sau ambasadori. Sefii departamentelor de apărare si reprezentantii militari ai Rusiei si NATO sau intalnit si ei sub auspiciile Consiliului Comun Permanent. In afară de problemele legate de situatia din Balcani si mentinerea păcii, sunt purtate discutii pe marginea neproliferării armelor de distrugere in masă, controlul armelor, reformele in apărare, căutare si salvare pe mare, planuri de actiune civilă in caz de urgentă, cooperare stiintifică si protectia mediului, pentru a enumera doar cateva probleme."

http://www.nato.int/docu/other/ro/facts/nato-rus_rom.htm
rizoaicad.arges
rank
De la 1918 si pana astazi, politicienii romani sunt "autisti" in relatia cu Moscova, ei servind interesele oricui, numai pe ale Romaniei NU!
Hotararea lui Basescu de a accepta Scutul american, este la fel de "inteleapta" si de "benefica" Romaniei, ca si hotararea lui Ion Antonescu de a ataca URSS!

Daca Romania ar fi avut politicieni responabili, si nu niste marionete de plastilina, fara coloana vertebrala, atunci ar fi trebuit sa fie ULTIMA tara din Europa care sa accepte aceasta "oferta"! De ce? Pentru ca noi suntem vecinii Rusiei, iar politicienii iresponsabili, incepand cu cei de la 1918 si pana astazi, au facut "totul" pentru a oferi Rusiei, imaginea unei Romanii care ii este fundamental ostila! Din "cultivarea" prosteasca a acestei ostilitati, nu a avut, si nu va avea de pierdut decat Romania! "Prietenii" germani (in 1940) si americani (astazi) si-au servit si isi servesc propriile interese, iar Romania s-a ales, si se va alege DOAR...cu PONOASELE! Parca, politicienii romani sunt dotati cu o gena a prostiei care nu le permite sa cunoasca si sa urmareasca interesele Romaniei pe termen lung! Aseara am vazut un titlu absolut *** la 10TV, in emisiunea Nasul cu Baconschi, si anume: "Cum va schimba viata romanilor scutul antiracheta"! Cat de prost trebuie sa fie un jurnalist si un ministru de Externe pentru a afisa un asemenea titlu? Ceea ce este cu adevarat in exces, in mass-media si clasa politica romaneasca, este PROSTIA! Scutul putea fi instalat 50 de km mai la sud, in Bulgaria, si Romania nu si-ar mai fi batut un cui in talpa! Sau asa cum am spus la inceput, Romania trebuia sa fie ultima tara din Europa, in care ar fi trebuit instalat acest Scut, daca Romania ar fi avut o clasa politica RESPONSABILA fata de prezentul si viitorul Romaniei! D.Rizoaica.
A.Cantemir
rank
Care "apologeti ai dezarmarii romaniei domnule Basescu ?
Ati lichidat armata romana si a-ti infiintat mercenariatul ?A-ti adus o armata bime inzestrata cu sute de avioane si tancuri,la sapa de lemn ca si industria si agricultura etc.In 20 de ani nu a-ti dat nimic armatei in afara de vechiturile altora.Romanii care acum sunt viteji vor plati si se vor intreba dece.Nici o tara din Europa nu e rusofoba ca politicienii romani.Baronii de 50-60 de ani desigur ca nu-si pun pielea la batae,dar sa se gandeasca la tineret,
valentyn0
rank
armanta USL
iese la mal ca ciupercile dupa ploaie!
rank
nastratin
Aveti un presedinte bun dar nu stiti sa-l pretuiti si sa-l sprijiniti ,cum o sa ajunga sa faca ceva bun in Romania cind toate hainele comuniste sub mastile a diferitelor partide se indreapta gata sa-l sfisie?
rank
maricica: a mai fost unul bun cu zimbet larg si vorbe manipulatoare....parca Ilici il chema...Nu va mai place si ati ales alt comunist imbracat in blana de oaie care a adunat avere pt el si Eba si baronii PDL!!!
oare nu esti constienta macar de nepotismul lui cu care si-a instalat progenitura analfabeta injectata cu silicon in creier sa ne faca de ris la Bruxelles pe banii nostri???....nu te-ai saturat de manipularile ieftine ale comunistilor care ne conduc de 20 ani? mai bine ai vota Paleologu si Monica macovei, ca restul politicienilor sunt o pleava de banditi securisti, interlopi si mafioti care-ti dau tie firimiturile de la masa lor in prag electoral pt ca cu vorbe mieroase sa te faca sa-i votezi! rusine!!!...tot orbeste l-ati votat pe Ilici, tot asa pe Basescu si PDL!...unde sunt miliardele de euro pt drumuri? unde sunt firmele de stat si locurile de munca ale romanilor? cu ce bani si-au ridicat vilele baronii PDL sau au insfacat firme de stat?
ElyClau
rank
Scuze
parca erati apolitica?!?

"Aveti un presedinte bun dar nu stiti sa-l pretuiti si sa-l sprijiniti ,cum o sa ajunga sa faca ceva bun in Romania cind toate hainele comuniste sub mastile a diferitelor partide se indreapta gata sa-l sfisie?

PS: El insusi este comunist si tot PDL-ul se caracterizeaza prin "Ciocoii vechi si noi" de N. Filimon.
Sper ca nu o dati si d-voastra pe propaganda?!?
rank
PENTRU ACESTE VORBE BASESCU TRAIAN TREBBUIE URGENT DEMIS PENTRU CA NU CUNOASTE ROLUL NATO IN CADRUL EVOLUTIEI SECURITATII EUROPENE,
Din nou Basescu Traian face ce-l descalifica ca sef de stat.Romania nu este de capul ei si nici la mana unui spion sovietic si complice la terorism international.
Facem parte din constructia europeană de securitate ce reflectă trăsăturile esentiale ale mediului geopolitic in care se derulează: tranzitia către sistemul international multipolar, competitia intre puteri in spatiul euroatlantic pentru redistribuirea rolurilor; adancimea integrării in U.E.Unul din pilonii de bază a NATO este constituit de tările care sunt si membre a UE.
"Uniunea Europeană are cel putin la fel de mult de oferit NATO pe cat are NATO de oferit Uniunii Europene. De aceea, a venit timpul să ne intrebăm nu ce poate face NATO pentru Uniunea Europeană, ci ce poate face Uniunea Europeană pentru NATO"
Pentru a aplica unul din principiile fundamentale ale UE si anume principiul subsidiaritătii, este necesar luarea in calcul a unui sistem de securitate multietajat: UE, OSCE, NATO si ONU. Necesitatea unei corelări, a optimizării cooperării intre diferitele institutii de securitate devine mai evidentă ca oricand. Evolutiile destul de imprevizibile in UE, rivalitatea dintre UE si NATO, aparitia unor dezechilibre majore intre statele UE, posibilitatea ca interesele nationale să prevaleze fată de cele comune sunt principalii factori care influentează edificarea unui sistem eficient in domeniul securitătii europene.Unul din elementele esentiale ale Conceptului strategic al Aliantei (NATO) adoptat la Washington in 1999 este "Dezvoltarea Identitătii Europene de Securitate si Apărare in cadrul Aliantei" . Conceptul Strategic confirmă faptul că Identitatea Europeană de Securitate si Apărare va continua să fie dezvoltată in cadrul Aliantei.
Conceptul Identitătii Europene de Securitate si Apărare s-a dezvoltat in stransă corespondentă cu alte două concepte, dezvoltate ulterior. Este vorba, in primul rand, de Politica Externă si de Securitate Comună– PESC (Common Foreign and Security Policy– CFSP), ce denumeste un capitol distinct (Titlul V) al Tratatului de la Maastricht si care reprezintă unul din cei trei piloni ai constructiei europene. In al doilea rand, este vorba de Politica Europeană de Securitate si Apărare – PESA (European Security and Defence Policy, ESDP) sau, respectiv, Politica Europeană de Securitate si Apărare Comună – PESAC (Common European Security and Defence Policy, CESDP) concept care a dobandit in ultimii ani tot mai multă substantă si care este parte componentă intrinsecă a PESC.In Constitutia Europeană noul concept Politică de Securitate si Apărare Comună – PSAC (Common Security and Defence Policy, CSDP) inlocuieste, deopotrivă vechiul concept Politică Europeană de Securitate si Apărare – PESA, cat si varianta sa "desfăsurată", Politica Europeană de Securitate si Apărare Comună – PESAC.
ETC
rank
Basescu cu Elena lui, a adus tarii grave prejudicii, nu numai de imagine, ci si economice, politice si diplomatice.
.
ciubotaru
rank
nu mai plingeti bolsevicilor
forta si onoare base ii ciuruim pe toti ,hahaaahaaaaahaaaaaaaahahhhahhahhaaaaaaahaaaaaaaa
ETC
rank
Basescu e cea mai mare aflare in treaba din istoria Romaniei.
Basescu e beat tot timpul :)))

Cum a devenit "reforma" un adevarat pericol pentru ea insasi ?

Ne ameninta Basescu din 2004 incoace, ne ameninta Boc in fiecare zi, ne ameninta FMI de fiecare data cand ne mai da o transa de cash.

Bolsevismul/Burghezismul/Comunismul/Securismul se afla la Cotroceni.

Basescu nu e roman. E tigan/evreu dupa tata si tatar/mongol dupa mama.

Epoca Prostiei s-a terminat, asistam doar la dezbaterea ei finala.
b22
rank
nasTratim si vaDim...
nas Tratin si Cu Va Dim sau dus sa pasca si numai cel intileste pe Pleasca...ETC..ETC...
felicitari d-le persedinte Basescu
Un discurs de clasa si profesional...se vede de la o posta inca odata felicitari d-le Presedinte!!!
ponta si antonescu nu va ridicati nici pina la ...mijlocul d-lui Basescu!
rank
PENTRU GORILE PDL-ista "ADEVAR"
adevar


09.05.2011, 19:54


DOMNULE PRESEDINTE,VA RUGAM SA VORBITI SI DESPRE SCUTUL ANTI USL!

MULTUMIM!


"ADEVAR"scut antiUSL inseamna disparitia pluralismului politic in Romania.Aceasta doresti tu o gorila PDL-ista primitiva si inculta?

Comentariul lui "adevar" nepotrivit instiga la dictatura comunista.
niculaeda
rank
@ETC
- "Acum Basescu o scalda despre scutul antiprostie"

- care pe desupra e si ineficient , tu treci de el lejer !!!
ETC
rank
Pacat ca betia si prostia nu miroase la TVR.
Basescu da bine la mintile jalnice.


Politica FMI si agentii lui SOROS s-au zbatut pe viata si pe moarte ca sa faca un presedinte, dar nu au reusit sa realizeze un om de stat.

Imaginea face mai mult decat 1000 de cuvinte.
b22
rank
cine stie..????
Cine stie cit de mult beau astia de pe ziare.com???
Daca vreti sa stiti intrebatii pe Vadim, Nastratin si ETC..ETC..ETC..
la stia le sta gindul numai la vodca si bautura...altceva inteligent nu le iese din gura. Fiecare da ce are...
T. basilic
rank
Draga Niculaeda. Prostia nu-i perforanta, nu trece ca procul cu tot cu jug prin gardul din bete putrede de rasarita. Ea este de om pàtzit, adica insinuanta : Se strecoara ca zeama prin izmene de Ben Ladeni din cele galbene de piisshat pana la genunchi...
... si scortoase ca stejarul. Hai, fie, stejarel !
cine
rank
Vati descurcat ca un maestru domnule Basescu !
Si aveti tot meritul in ceea ce ati facut si cu FMI si in ceea ce ati facut cu prietenii si partenerii Americani ! Spor la lucru in continuare !
ETC
rank
Stie cineva cu ce se ocupa Marele NIMIC: Basescu ?
Problema cu Basescu e ca nu gandeste prea mult despre ceea ce vorbeste.

Fostul reprezentant al statului, partidului si securitatii comuniste la Anvers Fostul coleg de partid si subordonat al lui Ion Iliescu in 1990, mogulul Traian Basescu da lectii de la TVR 1.

A distrus relatia cu Franta si Rusia. A amenintat Germania. A compromis intrarea in spatiul Schengen.

S-a umilit ridicol in relatia cu Statele Unite ale Americii si cu Marea Britanie, vorbind despre o axa care nu a existat decat in imaginatia sa.

Acum, in conditiile in care nu are un dialog echilibrat cu niciun partener occidental, s-a apucat sa distruga si relatia cu China !
rank
Ma refeream la ceea ce a facut actual si nicidecum la ce prostii a facut in trecut !
Cu desiguranta ca ar fii fost ideeal sa fii cistigat increderea si prietenia tuturora , dar in fine sa fim seriosi na pierdut increderea niciunuia din care iati citat ci pur si simplu au avut discutii diferite din unele puncte de vedere ! Toti sintem in aceasi ,, NATO sI EU ! Si este normal ca un Presedinte al Romaniei sa nu fie asa bine informat ca unul al Frantei sau priministrul UK sau canelarul Germaniei ! Din diverse motive si din necunoastere de cauza aceste neinformatii lau facut sa ia unele decizii suparatoare ! Si occidentul stie lucrurile acestea ! Dar din politete prefera sa se supere Sarkozi decit sa rida si sai spuna ce mica este Romania si cit de in urma este ! Prefer suparaarea lui Sarkozi decit Inginfarea altora ! Ati facut treaba buna domnule Basescu ! Felicitari !
maxi
rank
AI PERFECTA DREPTATE!
DE CE NU PLATESTE?! PENTRU CA E INCONJURAT DE TRADATORI!
PDL-EI, SECURISTI-TRADATORI, UDMR!
EU TOTUSI SPER SA NU-SI ATINGA SCOPURILE SI SA PLATEASCA PENTRU ACESTE INFRACTZIUNI FOARTE GRAVE!!
ETC
rank
Regula care se aplica oricarui om se aplica si oricarei natiuni: culegi ce ai semanat !
In 7 ani la Ministerul Transporturilor, a vindut 16 mineraliere pe 1 dolar bucata, a vindut mii de vagoane si locomotive diesel-electrice la fiare vechi s-a acordat contracte baietilor destepti din zona asfaltarilor cu amanta de serviciu - Anca Boagiu.

Si bineinteles s-a opus constructiei de autostrazi.

Ca Primar in Capitala s-a impropietarit amanta se serviciu - Elena Udrea - cu parcarile Dali, a primit mita de la Luxten prin fiicele sale angajate pe mii de euro pe luna, de la Casuneanu sub forma de terenuri si mertzan, s-a impropietarit singur cu vilute din fondul statului s-a distrus efectiv parcul Bordei.

Ca mare sef peste acesta tara s-a ajutat fratele in comertul ilegal cu arme, a impropietarit-o pe cea mare cu un apartament de un milion de euro de la Popoviciu, a facut-o pe cea mica europarlamentara si i-a ajutat pe marii mahari pudelei sa-si insuteasca si inmiasca averile.

Si mai nou lucreaza la dezmembrarea tarii pe mina bozgorilor si la dezmembrarea sud-estului si orientului pe mana izraelului.
DOMINE
rank
dilema
... domnule ETCAETERA , nu am prins bine ideea , vorbesti cumva de TERMINATOR ? Ce sa-i faci , fiecare cu DESTINUL sau ... necazul este al NOSTRU ...
niculaeda
rank
domne nici nu a vorbit
- si deja aveti pareri , pardon lozinci !!!
maxi
rank
VULNERABILITATEA NR. 1 A SECURATATZII ROMANIEI!
BASESCU TRAIAN SI DOSARELE LUI DE TRAFIC DE ARME!
SUNT DOCUMENTE OFICIALE, ESTE CITAT CA SI MARTOR IN PROCESUL LUI VICTOR BOUT!!
ESTE SANTAJABIL, A ACCEPTAT ORICE CERINTZA A AMERICANILOR FARA SA NEGOCIEZE PENTRU ROMANIA, A NEGOCIAT PENTRU EL PERSONAL, SA SCAPE DE SCAUNUL ELECTRIC!
AM AJUNS DE RASUL EUROPEI! UN PRESEDINTE CHIOR IMPUS PRIN FALSIFICAREA ALEGERILOR!
SECURISTII TRADATORI AI ROMANIEI!
Stan
rank
maxi, voi postacii USLasi delirati mai puternic cu fiecare zi bce trece!
Aveti cateva fixuripe care le tot repetati ciclic; daca Basescu se va duce undeva sa declare, discutam despre asta, pana atunci nu mai mazgaliti forumul cu tam,penii ca plictisiti lumea normala la minte!
SpiritCivic
rank
Va suna ceasul LAE cand portocaliul ve deveni ka ka niu !
Sa te vaz atunci cu limba la spalat steagul !
anticomuna
rank
respect
ei sunt niste profesionisti la indoctrinare si dat din clanta..repeta o minciuna la nesfirsit asta stiu sa faca cel mai bn..salut
florin1957
rank
STANE!
inteleg din comentariile tale ca esti un PSD-ist convins;
te poate convinge cineva ca in tara asta se moare din cauza proastei gestionari a banului public???
oamenii mor pe sosele din cauza gropilor gestionate de ministrul transporturilor;
in spitale mor oameni din cauza politicii proaste a iredentistului "ATILLA" ministru sl sanatatii... la usa spitalelor inchise mor oameni...
in mine mor oameni pt ca nu sunt bani de modernizari, dar sefii deconcentratelor au salarii de zeci de mii de euro;
sali de sport, patinoare, telegondole...
se construieste haotic si fara rost...
poti ajunge la ele doar cu helicopterul...
in tri in sala de sport si te uiti cu indignare la tot ce vezi, pt ca de miscare in folosul sanatatii trupesti nu poate fi vorba atata timp cat stomacul e gol...
si voi, tampitilor care ati fost cumparati cu promisiuni electorale sau cu functii in PSD, mancati C.A.C.A.T. pe nesaturate pe forumuri...
sa va stea-n gat toate nenorocirile acestor oameni care sufera din cauza proastei votari si proastei guvernari!
toti batrani acestei tari, cei care v-au crescut si v-au educat, sufera acum pentru bunastarea Elenelor si a Robertelor, a Monicilor si Sulfinelor...
Rusine!
Rusine!
Rusine!
Pupati-l voi in C.U.R. pe Base si pe toata steatha lor de tampiti si o sa ajungeti impreuna cu ei la groapa de gunoi a istoriei universale.
Comentariu inadecvat
rank
@mareanvan:...se potriveste lui ma-ta si tie draga....pupinkuristule Basescian...nu-ti pute, zau asa?
macar fa ciocu mic ca mirosi a grajdar!
niculaeda
rank
@Kiatra-Neamt
- mai lasa-ne domne cu wikileaks-ro.blogspot.com !!!
DOMINE
rank
penibil
... daca cineva "PUNE" o racheta "acolo" , se numeste AMERICA ,iar aparatorii tarii , actioneaza asa cum sunt retribuiti ... se pare ca dl. pres. , are certe veleitati de reporter... sigur nu cunoaste povestea cu "drobul de sare" ... penibil ...
Comentariu inadecvat
Geo10
rank
Imi permiteti?
Faceti niste afirmatii extrem de puerile (ca si presedintele Basesc dealtfel). Spuneti ca daca se intampla un atac cu arme clasice asupra unei centrale nucleare, se obtine acelasi efect. Imi pare rau sa va contrazic. Explozia unui reactor nuclear, nu are nici pe departe efectul unei bombe sau al unei rachete cu focos nuclear. Pentru a putea obtine un astfel de efect, este nevoie de o reactie in lant, pe care nu o putem obtine prin explozie. Oricat de mult ati vrea sa aveti dreptate, va contrazice fizica nucleara. Sigur, se vor degaja ceva radiatii pe termen scurt, gen Cernobil si Fukushima, insa nu va fi o explozie formidabila ca la Hirosima. Reactia in lant este ceea ce provoaca acea energie imensa, ca sa fiu mai precis, reactia necontrolata, pentru ca reactia controlata se intampla deja in miezul reactorului (fisiunea controlata).
Acum fara suparare, puteti sa imi dati cate minusuri doriti, insa vedeti ca nu suntem chiar toti analfabeti...
bulineli
rank
geo-imi permiteti ?
Nu a spus nimeni nimic de o reactie in lant asemanatoare unei bombe atomice,ci dorea sa spuna ceva ce va faceti dumneavoastra ca nu intelegeti .Acum v-ati dumirit ?
costelus2011
rank
Observ ca domnului presedinte ii place tvr-ul...
...asa ca propun sa ne prezinte in fiecare zi TELEJURNALUL !
Paradis
rank
Asta e singurul lucru bun pe care-l lasa looserul asta de Base in urma lui ...
Acu om vedea cand se desfiinteaza US ( dupa Vanga Obama e
ultimul presedinte inainte de desfiintare) daca mai raman amerlocii p'aciulea ...

PS:

http://english.pravda.ru/world/europe/05-05-2011/117796-usa_romania-0/
danix61
rank
MAI BINE PUNE O RACHETA PE COTROCENI
SA SCAPAM O DATA PT TOTDEAUNA DE CHIORU ASTA MINCINOS
valentyn0
rank
esti naiv
nu mai posta falsuri pe aici.
Comentariu inadecvat
Stan
rank
Mai spune Paradisule, ce mai zicea baba Vanga?
Murim de curiozitate.
Zicea si de rusi ca dispar? Ca daca-i asa putem sa nu mai dam bani pe sisteme antirachete...
rizoaicad.arges
rank
VOI POSTACII PLATITI, SUNTETI PENIBILI SI RAU MIROSITORI. PARASITI POSTURA DEGRADANTA DE MICROBISTI AI UNOR IDOLI DE ***!
EXISTA un POSTAC acoperit care isi spune "adevar"! Sub un chip acceptabil de femeie, se ascunde o oala cu OTRAVA si o minte de "*** nebuna"! Voi considera ca am gresit aprecierea, si imi voi cere scuze daca acest "adevar", va dovedi ca este o minte sanatoasa si va analiza Scrisoarea de mai jos, pe care i-am transmis-o lui Basescu, si mai multor partide politice, si va avea alegerea lui
inaintea lui Basescu si a partidelor politice, intre actualul cadru democratic distructiv, care, in ultimii 21 de ani, a ruinat Romania, si cadrul democratic constructiv pe care i l-am prezentat lui Basescu cu Scrisoarea Nr.11270/03-05-2011. Aceeasi scrisoare am transmis-o si partidelor politice: PNL cu Nr.397/09-05-2011; PC cu Nr.1500/09-05-2011; UNPR cu Nr.140/09-05-2011. Scrisoarea catre Basescu:

Domnule Presedinte
Traian Basescu
Pentru actualasituatie de neinvidiat a Romaniei, este responsabil cadrul democratic al ultimilor 21 de ani, care nu a continut nicio urma de responsabilitate pentru cei alesi sau numiti in functii publice. Cu un asemenea cadru democratic, care a dus la ruinarea economica si morala a Romaniei, nu mai exista nicio speranta de schimbare in Bine in societatea romaneasca! Aceasta concluzie este intarita si de sintagma "toti politicienii sunt la fel", care exprima un adevar crud si dezarmant, ce aseamana actuala clasa politica cu o mocirla puturoasa! Dar tot din aceasta mocirla politica, si nu din visate partide "Alba ca zapada", trebuie, si se va intrupa speranta pierduta. Caci prin aplicarea unui "tratament" corespunzator, din aceasta mocirla politica puturoasa vor rasari "nuferii" noii politici si Administratii romanesti! Iar "tratamentul" avut in vedere va selecta oamenii pe diferite categorii ocupationale, dupa chemarea launtrica a fiecaruia si nu, ca astazi, dupa aspiratiile de imbogatire si parvenire, cand, pentru atingerea scopului, se folosesc cele mai abjecte mijloace, chiar daca acestea aduc atingere intereselor tarii si armoniei sociale! De aceea am schitat un nou cadru democratic, care este "imbibat" de responsabilitate pentru cei alesi sau numiti in functii publice. Numai cei preocupati mai mult de interesele proprii, sau deinteresele grupului lor, decat de Romania, ar putea sa aleaga actualul cadru democratic, in dauna celui propus de mine! Cadrul democratic propus de ...(Continuarea se poate citi in comentariile postate in data de 08-05-2011, la adresa http://dumitrurizoaica.blogspot.com/)
Stan
rank
"O oala cu otrava", interesanta figura de stil
Pai tu inspiri o oala de noapte, UNA PLINA.
srelu
rank 5
Domnule presedinte, v-am apreiat intotdeauna in toate, mai putin in politica externa, ati adus relatiile externe ale Romaniei la dezastru absolut
"Ce spuneti voi, dragi apologeti ai dezarmarii Romaniei, daca, dintr-o tara putin prietenoasa, cineva vrea sa dea o lovitura NATO si pune o racheta pe un reactor de la Cernavoda?"

Pai prima intrebare pe care as pune-o, de ce a adoptat Romania o politica externa de confruntare si *** fata de Orientul Mijlociu ?
O racheta nu vine daca expeditorului nu i se dau motive sa o trimita.

De fapt duceti o politica de confruntare cam cu toti in afara de americani, chiar si cu UE. Obtinem "succese" gen Schengen pentru ca suntem la cutite cu toata lumea.
srelu
rank 5
asteriscurile sunt pentru "siktir"
.
anticomuna
rank 2
??????
cind brucan a spus ca ne trebuie cel putin 50 de ani sa invatam sa traim in democratie am crezut ca e nebun..cind vad aici atitia postaci comunisti atit de infocati si plini de ura.. jignind pe toti si pe toata lumea...ai dau draptate omului. .ce vreti voi baieti.. va e dor de.. romania,ceausecu inainte..va e dor de fabrici si uzine.. sa lucrati 3 ore din 8 restul il petreceati furind si scotind maimute din nas.va e dor de tatuca ilic..hai la munca cu voi..nu la intins mina.nb bn sanatate si noroc pt tt lumea
sanziana
rank 5
Dar daca "pune" pe Bucuresti sau orice alt mare oras din tara?
Americanii s-au oferit sa-l instaleze pe spezele lor. Rusii, nu s-au oferit....
srelu
rank 5
Eroare
Rusii s-au oferit sa participe la scut, chiar au oferit baze militare de pe teritoriile lor.
Te-o
rank 5
Interviul dat de presedintele Basescu
Ca de obicei un interviu clar ,precis ,la obiect.
Crede cineva in mod cinstit ca Tonta sau Creti-nel ,
ar fi fost in stare de o astfel de acuratete in prezentare si explicarea problemelor?Sa fim seriosi!
Referitor la instalarea scutului(destinat exclusiv apararii,fara nici un element de agresiune)cred ca numai niste dusmani ai tarii pot fi contra.
Daca era instalat la Vidin urlau Tontii si Creti-neii cat ii tineau gurile ca ar fi fost un esec tot al presedintelui pentruca nu a reusit sa-l aduca pe teritoriul national!Teo
GT
rank 5
Ponta si Crin
nu stiu decat huo Basescu. Nu ma astept la nimic altceva de la ei :).

Ii macina ca a aparut scutul antiracheta fix acum cu Basescu la putere. Sa iti tai venele nu altceva :)).
anatoljus
rank 1
Si dacan rachetele bat in geam...
Leul se joaca, aceasta este o gluma prezidentiala, daca si se va intimpla ceva, atunci va zice: nu ce vam spus eu. De fapt Romania singura se cere.
A.Cantemir
rank 5
Dece nu ar fi pus pana acum ?
Sau dece au plecat rusii din Romania,exact comf.Tratatului de pace,fara a se ratoi la noi ,si atunci era URSS comunicta,nu o Rusie asociata cu statut special la NATO.E bine ca dl Basescu tot da din coada la nasul rusilor,pana se va mira si el de prostia sa.Numai ca nu cu EBA si cealalta fata va fi salvata tara.Daca rusii ar fi avut vreo intentie rea cu Cernavoda,nu ne-ar fi lasat atunci sa o construim.Macar sa fi avut si noi o armata ca sa o folosim la nevoie,dar si ea a fost lichifata.
dalex
rank 2
smecherie tehnica
Comantariile foarte critice la adresa puterii politice actuale ( Base, Boc, Udrea...) sunt "depunctate" intotdeauna de cel putin 100 - 120 de "cititori" ajungand la "rezultate medii" de 1 sau 1,5 puncte.
Comentariile pozitive sau neutre sunt "apreciate" de 30 maxim 40 de persoane.
Aritmetica simpla ne arata un numar de 100 "acordari de punctaj minim" pentru a "strica media" celor care critica puterea
Daca ADMINISTRATORUL nu "poate" remedia situatia isi va citi in curand singur articolele.
petrachel
rank 2
Cati pot recunoaste ca sunt rai si inferiori iar altii sunt mai bun ca ei.
Dalex poate nu intelegi tu ce se intampla, dar majoritatea oamenilor au destula glagorie pentru a desprinde binele de rau. Si apoi cum sa fii de acord cu ideile unor cocalari care nici nu stiu a scrie bine romaneste.Limbajul lor nu da credibilitate. Nici nu poti avea credibilitate atata timp cat est subiectiv si esti sclavul idilor altora. Reforma este necesara.Nici un alt politician nu avea nervul necesar sa inceapa aceasta lupta cu hienele populiste si oportuniste,nici un tont ca Ponta si nici un prostanac neandemanatec ca Geoana sau un narcisist ca Antonescu n-ar fi reusit sa faca atatea cate au facut Base si cu PDL intr-un timp atat de scurt si cu atata obstructie din partea oportunistilor care au tinut voit romania pe loc timp de 20 de ani pentru a putea ei sa suga vlaga toata a acestui popor.Gata domnilor nu ne mai poate pacali nici Iliescu cu zambetul acela pervers, nici nebunul de Vadim cu justitia lui. E timpul sa gandim logic si sa emitem pareri proprii si nu induse sau cumparate de cei interesati in continuare sa fure din putinul celor multi, din pacate multi si naivi.Sunt convins ca istoria va dedica un pasaj destul de interesant acestei etape iar gestul de curaj si de bune intentii al lui Basescu si PDL va fi obiect de studiu pentru studentii de la stiinte politice si economice.Asa ca dragi postaci care scrieti cu i din a la inceputul frazei nu e de mirare ca nu intelegeti acest mare pas pe care la facut romania si continua sa-l mai faca. Sunteti niste unelte, maimute care primesc din cand in cand cate o portocala din partea dresorului.
nicklos
rank 2
ce
bomba pe cernevoda,esti tu destul bomba pe Romania!
nona
rank 1
:)
daca pune cineva o racheta ,il rugam sa te lege de ea :)
Perseus
rank 1
Draghia,tavarisci,Basescov.
Daca cineva pune rachetele pe centrala dela cernavoda.ce anume se intampla?Pai tatucul Putin crezi ca sta cu mainile in san?La doi pasi de el sa faca boc-boc,o mica explozie nucleara?las-o moarta mosule,nu ai nici un haz cu "sperietura" nucleara.
exact
rank 2
Sa ne intrebam de ce exista "o tara mai putin prietenoasa"...
Stiam ca Ungaria era o tara mai putin prietenoasa, din motive care nu vor sa si le asume ca ar fi idiotenii, incercand si in prezent sa-si manifeste sovinismul specific ADN-ului lor. OMUL incult isi face singur dusmani, iar poporul roman ar fi cazul sa fie mai prudent cand voteaza sau nu merge la vot.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor