Ziare.com

Traian Basescu: Politia si Jandarmeria au subminat autoritatea statului roman (Video)

de Teodora Bodeanu
Duminica, 26 Septembrie 2010, ora 19:20

   

Traian Basescu: Politia si Jandarmeria au subminat autoritatea statului roman (Video)
Traian Basescu si-a explicat decizia de nu mai apela la serviciile Politiei si Jandarmeriei spunand ca nu poate sa asocieze institutia Presedintiei cu angajatii unei instututii a statului care au incalcat legea.

"Cred ca cel mai grav lucru din ilegalitatile comise de politistii care s-au angajat intr-un mars neautorizat este ca au subminat autoritatea statului roman", a declarat presedintele Romaniei, duminica, in cadrul unei conferinte de presa.

Traian Basescu s-a aratat nemultumit nu doar de faptul ca politistii au iesit in strada fara sa aiba autorizatie, ci si pentru ca au facut acest lucru imbracati in uniforme pe care se afla simbolurile statului roman.

Ziare.com v-a prezentat declaratia lui Traian Basescu in format live text

"Cei 6.000 de politisti au efectuat un mars ilegal, iar ei sunt cei care, alaturi de jandarmi, trebuie sa vegheze la legalitatea altor manifestatii. Politia si Jandarmeria le consider institutii esentiale ale statului, pentru ca au ca principala misiune apararea cetateanului si a institutiilor statului. Ceea ce domniile lor au facut vineri nu s-a incadrat nicicum in obligatiile pe care le au in viata de zi cu zi. Cu atat mai mult, incalcarea legii s-a facut purtand uniforma statului roman si, pe uniforma, simbolurile statului roman", a comentat seful statului.

Potrivit spuselor sale, in calitate de presedinte, nu se poate asocia cu salariati care au incalcat legea.

"De aceea am dat dispozitie SPP sa nu mai aleleze la nici un serviciu din MAI", a spus Basescu.

El a adaugat ca Politia si Jandermeria nu se implica in serviciile de paza decat daca Serviciul de Protectie si Paza (SPP) cere acest lucru.

De asemenea, seful statului a cerut Guvernului sa "rezolve imediat problemele de disciplina din Ministerul Administratiei si Internelor.

Duminica, premierul Emil Boc a refuzat, la randul sau, serviciile Politiei si Jandarmeriei, cand s-a intors in Romania din vizita sa in New York. Totusi, spre deosebire de presedintele Traian Basescu, dispozitia premierului a fost doar verbala, nu si in scris.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 9538 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
170 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

nu as vrea presedinca pe mine nu ma ascult ca pe Base,..dar as sti ce sa fac daca as avea putere totala 24 de ore,....nu-ti fa griji,...

as taia tot ce-i salar de la 2500 in sus,...si pensiile de la 1700 in sus ,...atunci ar fi bani,...iar care e dovedit ca a furat mai mult de 100000 euro l-as baga pe viata,...daca nu vrea un glont,...toti cei care au plecat de la un partid la altul ,timp de 10 ani scos din politica,...as face o curatenie ,...rapida si folositoare,...pentru crima as introduce pedeapsa capitala ,...pentru furtiri marunte mina taiata,....sa vad atunci politicienii si acolitii lor cum ar face marunt din buze.

 

 

De ce?

Dacă trăia,SIGUR i-ar fi dedicat-o!

 

 

eu in gunoaiedau cu matura,...

nu le ling ca altii

 

 

mai....nu uitati un lucru...

politistu-i politist chiar si'n pielea goala.......judecarea unui politist care fura in "timpul liber" este cercetat de tribunalalul militar!!

 

 

Cu tine,

Ca lefegiu,cine va da de pămant?
Iti e scarbă de liberali?E clar ce hram porti.Poate ai parte de fratele Ponta!
Numai comunittii in vremi de"glorii"aveau tupeul să
hulească PNL istoric!

 

 

Un comentariu ADECVAT pentru Ziare. Com

Ozzie este SIGUR ca moderatorul nu-i va sterge postarea.
Deh, ,,e dea-i nostri,, vorba lui Vanghelie.
Nu va face moderatorul tocmai cu,,ozie,, un abuz, desigur.
...........................................................Numai ca Basescu si Boc,impreuna cu parlamentarii PD-L vor initia o ordonanta de urgenta si va trece presa online sub administrarea Consiliului National al Audio-vizualului, provocand someri de presa, disparitia moderatorilor si eliminarea cenzurii poastarilor trecute prin filtru.

 

 

Mare dreptate

Pai de ce dracu au iesit in strada militienii aia cu salarii de 25 de milioane minim ? Nu pricep. Ca maica-mea cu pensie de 11 milioane nu a iesit , si ea trebuie pe langa cheltuieile zilnice sa isi cumpere si medicamente , si tot se descurca cumva.
A , poate ca tovarasii militieni vroiau sa capete 40 de milioane salar , si sa nici nu mearga la munca.
La munca , nu la intins mana , putorilor. Fiecare roman care iese in strada nu este altceva decat o putoare ordinara care ar vrea bani , da sa nu munceasca.
Bai miticilor , fiti fericiti ca nu v-a inchis automat, ca asa trebuia sa faca.
Sindicatele s-au dus pe apa sambetei, ca e pe moarte comunismul.

A , ziare.com , daca e sa imi cenzurati anumite posting-uri , mai bine ar fii sa imi trimiteti un email cu cuvintele gresite subliniate , nu doar sa cenzurati , ce sa va fac , daca PSD va obliga sa faceti asta ... eu oricum postez acelasi lucru in 4-5 locuri pe internet , si cand un comentariu este cenzurat , este doar o intarire a faptului ca nu sunteti decat niste amarati de PSD-isti

 

 

Legi fara dinti

Are perfecta dreptate Basescu.
Daca Politia nu respecta legea atunci cine.
In Vest asta nu se poate intimpla sub nici o forma.
Legile nu au dinti in Romania...inca.

 

 

CATRE TOTI GARCE-II(ESELE) FORUMISTI (FORUMISTE)BOBY23,TRANSILVANIAN MAN, GONZAGUES, JEROME, ziare.com, ETC. (1)

ART. 3Functiile principale ale politiei(1) In societatea romaneasca, guvernata de principiile statului de drept, principalele atributii ale politiei sunt: apararea drepturilor si libertatilor persoanei, a proprietatii private si publice, prevenirea, descoperirea si combaterea actelor si faptelor infractionale, asigurarea ordinii si sigurantei publice. Prin indeplinirea acestora se promoveaza increderea reciproca, respectul si dezvoltarea democratica a societatii.(2) Activitatea politiei constituie serviciu public specializat care se realizeaza in interesul persoanei si comunitatii, precum si in sprijinul institutiilor statului, in conformitate cu legislatia interna si internationala aplicabila in domeniu.ART. 4Despre politie si cooperarea cu alte institutii ale statului(1) Politia isi indeplineste misiunile sub autoritatea si raspunderea institutiilor abilitate de lege.(2) Politia coopereaza cu Ministerul Public in limitele competentelor ce ii revin in conformitate cu procedurile prevazute de lege.(3) In indeplinirea atributiilor ce ii revin politia trebuie sa respecte independenta si impartialitatea judecatorilor.(4) In cadrul politiei se asigura dezvoltarea unui mediu organizational bazat pe constiinta, integritate profesionala, nediscriminare, comunicare, transparenta, prevenirea si combaterea coruptiei la toate nivelurile ierarhice.(5) In indeplinirea misiunilor ce le revin serviciile politienesti coopereaza si cu alte structuri insarcinate cu aplicarea legii.

 

 

CATRE TOTI GARCE-II(ESELE) FORUMISTI (FORUMISTE)BOBY23,TRANSILVANIAN MAN, GONZAGUES, JEROME, ziare.com, ETC. (3)

l) loialitatea - se exprima prin atasamentul fata de institutie si valorile promovate de aceasta, adeziunea constienta manifestata de catre politist, din proprie initiativa, fata de obiectivele institutiei, respectul fata de ierarhia institutiei, onestitate in relatiile interpersonale, respectul fata de adevar si dreptate, constiinciozitate in indeplinirea atributiilor, respectarea angajamentelor asumate, asigurarea confidentialitatii informatiilor obtinute in procesul muncii.CAP. II Normele de conduita profesionala a politistuluiART. 12Conduita generalaPolitistul raspunde la orice solicitare privind exercitarea profesiei, evita comportamentul care ar putea afecta increderea populatiei, este disciplinat si apara prestigiul institutiei si profesiei, exercitand toate prerogativele si indatoririle specifice functiei publice pe care o detine.ART. 13Comportamentul politistului(1) Politistul trebuie sa se comporte civilizat si sa dea dovada de amabilitate si solicitudine, adoptand o atitudine politicoasa si ferma.(2) Politistul trebuie sa dovedeasca stapanire de sine, capacitate de comunicare, abilitati de gestionare a situatiilor conflictuale, dezvoltandu-si prin sistemul de formare continua puterea de intelegere a problemelor sociale, culturale si educationale specifice colectivitatii in care isi exercita profesia, precum si, dupa caz, capacitatile manageriale.

 

 

CATRE TOTI GARCE-II(ESELE) FORUMISTI (FORUMISTE)BOBY23,TRANSILVANIAN MAN, GONZAGUES, JEROME, ziare.com, ETC. (2)

ART. 5Controlul politieiActele intocmite de politie pot face obiectul unui control extern exercitat de catre puterea judecatoreasca, potrivit prevederilor legale in vigoare.ART. 6Principii generalePrincipiile care guverneaza conduita profesionala a politistului sunt urmatoarele: a) legalitatea - in exercitarea atributiilor sale politistul este obligat sa respecte legea, precum si drepturile si libertatile constitutionale ale persoanelor; b) egalitatea, impartialitatea si nediscriminarea - in indeplinirea atributiilor profesionale politistul aplica tratamente egale tuturor persoanelor, luand aceleasi masuri pentru situatii similare de incalcare a normelor protejate de lege, fara a fi influentat de considerente etnice, de nationalitate, rasa, religie, opinie politica sau de orice alta opinie, varsta, sex, orientare sexuala, avere, origine nationala, sociala sau decurgand din orice alta situatie; c) transparenta - consta in deschiderea pe care politistul trebuie sa o manifeste fata de societate in limitele stabilite de reglementarile politienesti; d) capacitatea si datoria de exprimare - reprezinta posibilitatea politistului de a analiza situatiile profesionale pe care le intalneste si de a-si exprima punctul de vedere, potrivit pregatirii si experientei sale, pentru a imbunatati calitatea si eficacitatea serviciului politienesc cu privire la acestea; e) disponibilitatea - presupune interventia politistului in orice situatie in care ia cunostinta despre atingerea adusa vreuneia dintre valorile aparate de lege, indiferent de momentul constatarii acesteia, capacitatea de a asculta si de a rezolva problemele celor aflati in dificultate ori de a indruma catre alte autoritati cazurile care se situeaza in afara competentei ori atributiilor sale; f) prioritatea interesului public - se manifesta prin aceea ca pentru indeplinirea atributiilor functionale politistul acorda prioritate realizarii serviciului in folosul comunitatii; g) profesionalismul - presupune aplicarea corecta si responsabila a cunostintelor teoretice si a deprinderilor practice pentru exercitarea atributiilor de serviciu; h) confidentialitatea - determina obligatia politistului de a garanta securitatea datelor si informatiilor obtinute in exercitarea autoritatii conferite de lege; i) respectul - se manifesta prin consideratia pe care politistul o acorda persoanelor, colegilor, superiorilor, subordonatilor, drepturilor si libertatilor acestora, institutiilor, legilor, valorilor sociale, normelor etice si deontologice; j) integritatea morala - presupune adoptarea unui comportament conform normelor etice acceptate si practicate in societate; k) independenta operationala - consta in indeplinirea atributiilor si misiunilor potrivit competentelor stabilite pentru nivelul ierarhic pe care il ocupa in cadrul politiei, fara imixtiunea ilegala a altor politisti, persoane sau autoritati;

 

 

Felicitari d.le OTHERWORDS !

Asta ca sa stie toti cei pomeniti in titlul postarii Pe baza acestor postari se pot face dcomentarii corecte si la obiect dar si sa fie lamutiti toti powtacii cu rea ctedinta, lozincarii si dezinformatotii de pe forum.

 

 

Pemtru OTV-istul de grota !

Maine la ora 25 fix sa fii la poarta palatului Votroceni.
Vei ptimi raspunsul in plic.
Esti multumit ?

 

 

care politie ? care jandarmerie ? poate ceva inexistent sa submineze autoritatea unui stat , care la randul lui nu exista ?

------------

 

 

Pentru tine....

Iata ce stie Europa si SUA despre Romania regimului Basescu Traian:


"Raport SUA: Romania, incapabilă să oprească traficul de fiinte umane."(15 IUNIE 2010)
Care Raport SUA?....dami citate
Retine clar Basescu a fost felicitat de EU, FBI, CIA si Guvernul American pentru o atitudine
agresiva isi eficienta mpotriva coruptiei si criminalitati

"INCAPABILA"SAU SEFUL MARE ARE INTERESE PENALE PERSONALE IN TRAFICUL DE PERSOANE DIN TARA?
Cum poate in presedinte al unui stat civilizat sa reduca total nivelul decent de trai ,cand traficul de persoane infloreste in tara?
Traficul de personae este cu mult mai mic astazi decind a fost pe timpul lui Iliescu cind era in floare mare.
Dar lucrurile merg spre bine, trebuiesc fonduri mai mari si acestea se v-or aloca.
Nu o lua razna acum….nu este un caz desperate , este sub contol.

Au ajuns romanii sa se vanda pentru a supravetui?NU CUMVA TOCMAI ACESTA ESTE SCOPUL MASURILOR "DE AUSTERITATE" ,IAR ACUM SI BLAMAREA POLITIEI ROMANE?
Usor…usor…iar o iei rasna sit e dezechilibrezi…nu-I frumos…si nici bine pentru inima

 

 

Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor