Ziare.com

Basescu: Sunt interese gigantice in neadoptarea noii legi a Sanatatii

de Camelia Badea
Miercuri, 11 Ianuarie 2012, ora 18:19

   

Basescu: Sunt interese gigantice in neadoptarea noii legi a Sanatatii
Presedintele Traian Basescu a sustinut miercuri o declaratie de presa la Palatul Cotroceni in care a explicat pe larg cateva dintre cele mai importante aspecte ale noii Legi a Sanatatii precum si o parte din tintele pe care aceasta si le propune.

Seful statului a afirmat ca exista "interese gigantice" pentru neadoptarea noii legi a Sanatatii din partea celor care permit acum "scurgerea printre degete" a miliardelor care vin de la buget in sistemul de sanatate.

Totodata, el a criticat dur ineficienta actualului sistem, in special a Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, si a tinut sa sublinieze apasat ca SMURD-ul este un sistem militarizat, care apartine statului, nu unui singur om, cu trimitere directa la fondatorul acestuia, Raed Arafat, proaspat demisionar de la Ministerul Sanatatii.

De asemenea, presedintele a spus ca diagnosticul pus de raportul comisiei prezidentiale sistemului sanitar a aratat ca principalele probleme ale acestuia sunt monopolul CNAS, politizarea, ineficienta, coruptia si abia apoi subfinantarea.

Traian Basescu a mai spus ca proiectul de lege a fost realizat de un grup de specialisti din intreaga tara, neafiliati politic, si ca el are elemente din legislatia care guverneaza sistemele de sanatate din Olanda si Germania, adaptate la situatia din tara noastra.

De asemenea, el a facut un apel la o dezbatere publica decenta, in cunostinta de cauza, exprimandu-si speranta ca proiectul va fi adoptat de Parlament pana la finalul acestei sesiuni parlamentare, urmand ca dupa aceea sa se treaca la adoptarea legislatiei secundare, care sa permita implementarea noilor principii.

"Interventia mea publica a fost in momentul in care am considerat ca s-a depasit orice limita in dezinformarea populatiei", a explicat Traian Basescu ce anume l-a facut sa intervina telefonic luni seara la Realitatea TV. La insistentele jurnalistilor, el a spus ca nu doreste sa intre in polemica cu Raed Arafat si a dezvaluit ca, in ciuda afirmatiilor facute, acesta nu a trimis niciun raport la Cotroceni cu observatii personale, iar ministrului Sanatatii i-a inmanat un astfel de document doar dupa disputa televizata cu seful statului de luni seara.Ziare.com a trasmis principalele declaratii ale presedintelui in format LIVE TEXT:

- Am un cadou pentru dumneavoastra si cei din studiouri si redactii: capitolul despre serviciul de urgenta. Cei care vorbesc, sa vorbeasca in cunostinta de cauza. Nu veti gasi nicio referire la privatizarea ambulantei de stat sau a SMURD-ului. Introducerea rautacioasa a fost deja facuta, putem continua.

Un efort de 4 ani

- De ce s-a implicat presedintia? Unul dintre angajamentele mandatului meu a fost legat de modernizarea statului. S-a facut destul in domeniul justitiei, in acest proces a intrat si noul Cod al Muncii, tot in baza unui raport al unei comisii prezidentiale, si noua lege a Educatiei. Am ajuns si la sanatate.

- A existat o comisie prezidentiala formata tot din specialisti. Presedintele comisiei a fost rugat ca impreuna cu un colectiv sa transfere intr-un proiect ceea ce s-a constatat ca diagnostic al sistemului de sanatate. Presedinte si responsabil a fost prof.dr. Cristian Vladescu, unul dintre marii specialisti pe medicina administrativa. Au mai fost prof.univ. din Cluj, Iasi, personalitati neangajate politic. A fost un efort de 4 ani pentru ca aceasta lege sa fie lansata ca proiect in dezbatere publica.

- Mi-e foarte greu sa inteleg furia asupra acestei legi, ea pleaca de la dezinformare.

SMURD nu poate fi privatizat, el este militarizat

- Foarte putini stiu cum functioneaza SMURD. El este parte a ISU, sunt cei cu descarcerarea care au propriile masini si echipamente, si cei cu salvarile, care sunt toti pompieri. Discutam de o unitate militarizata. Cine poate gandi privatizarea capitanilor, maiorilor, si a ofiterilor de pompieri? SMURD e alcatuita din pompieri profesionisti calificati ca paramedici, adica stiu sa dea primul ajutor, nu sa faca interventii complicate.

- Cei care au vorbit de privatizarea SMURD nu au incercat decat sa dezinformeze, sunt interese gigantice in neadoptarea noii legi a sanatatii.

- Nu vreau sa alarmez, dar pompierii de pe salvarile SMURD de tip B sunt si pe masinile de pompieri. Cei 2.300 de pompieri profesionisti care sunt pe salvarile SMURD au facut cursuri de paramedici si actioneaza si pe masinile de pompieri in functie de urgenta ceruta pe 112. Vreau sa intelegeti capcana legata de privatizarea SMURD, structurile militare nu se pot privatiza.

Poate autoritatile locale vor sa investeasca in ambulante, nu in panselute

- Noua lege deschide o usa pentru administratiile locale, daca vor sa cumpere mai putine panselute si sa cumpere salvari. Este o diferenta uriasa intre ce se intampla in Bucuresti si ce se intampla in mediul rural. Legea deschide posibilitatea ca primariile si CJ sa fie parte a sistemului de ambulanta si ea nu face nimic rau.

- Am convigerea ca autoritatile locale isi vor schimba din prioritatile pe cheltuieli si vor achizitiona 5 ambulante, pentru ca sa nu se mai apeleze la cele din capitalele de judet.

- Nu este nimic rau si nu avem de ce sa ne suparam daca autoritatile locale vor accepta sa devina contributori, sa achizitioneze ambulante care sa fie pozitionate direct in mediul rural, cu asistent medical sau cu paramedic. Toata lumea vede la televizor ce e in marile orase, dar cate vieti se pierd in mediul rural pentru ca se intarzie interventia acolo?

SMURD nu a fost creat de un om, SMURD este al statului roman

- SMURD nu a fost creat de un om, statul roman a facut eforturi uriase pentru dotare. Eu stiu de cate ori am vorbit cu bancile pentru finantarea sistemului, ca e BM sau alte banci. Acest sistem a fost creat pe banii romanilor, a fost si este platit, pentru ca este platit din credite. Sistemul SMURD este un sistem creat de statul roman, care poate fi condus de un om sau de altul, dar este pentru cetateni, pentru a-i ajuta cand le este greu.

- Am auzit discutia despre buget, mi s-a parut imorala: cine ia banii? statul? dar nu am auzit discutia cine ajunge primul la OM? Nu pot sa ma fac ca nu vad. Devin un sustinator al acestei legi, nu neaparat in forma in care exista, pot veni si altii cu imbunatatiri si completari.

- in 2000 bugetul sanatatii era de 1 mld de euro, in 2011 a depasit 5 mld de euro., Care a fost rezultatul? Primul a fost lipsa de performanta. Al doilea, lipsa de proceduri. In sfarsit - subfinantarea.

CNAS - un dezastru

- Realitatea ne arata ca principalele probleme pe care le avem sunt monopolul CNAS, care este un dezastru din punct de vedere al eficientei cheltuirii banilor, apoi politizarea sistemului santar, ineficienta, coruptia si abia apoi subfinantarea. Trebuie sa depolitizam, sa eliminam coruptia. Sistemul nu a progresat, desi s-au introdus in el de 5 ori mai multi bani. Asta inseamna ca modul cum administram sistemul e deficitar, iar populatia e nemultumita pe buna dreptate, chiar daca sunt insule de excelenta.

- Sentimentul general in ce priveste siguranta sanitara e indoielnic.

- Obiectivul meu acesta este, nu unul steril si scazut.

- Am insistat ca proiectul sa fie pus pe siteul MS din octombrie.

- Din toata zbaterea publica am inteles: cel mai interesant este ca sistemul s-a adaptat la cresterea cheltuielilor fara a deveni mai performant.

- Autoritatea MS e totala, nu vor veni privatii sa cumpere ambulante G3, sunt scumpe si stai intr-o comuna, pentru ca obiectivul nostru este mediul rural.

- Actualul sistem al CNAS cu cele 42 de ramificatii in judete trebuie inlocuit cu asiguratori privati. Ce se intampla cu medicii de familie? Isi schimba complet rolul.

- Aici trebuie adusa discutia despre lege, ea trebuie nepersonalizata.

- Interventia mea publica a fost in momentul in care am considerat ca s-a depasit orice limita in dezinformarea populatiei.

- Sunt 2 SMURD-uri, unul al statului si o fundatie care face ce vrea cu banii ei. Sediul fundatiei este la Targu Mures. SMURD_ul statului e detinut de MAI si e condus de un colonel, are in subordine ofiteri si subofiteri, cu medici preluati de la urgenta cind serviciul 112 il impune.

Serviciul de urgenta ramane gratuit si garantat, vom continua sa investim in el

- Nimeni nu va putea face un serviciu de urgenta decat cel al statului. Cine va fi autorizat, primarie, CJ, nu poate lucra decat prin 112, prin STS.

- Eu insumi am probleme sa inteleg toate mecanismele, nu imi propun sa le invat, dar trag un semnal de alarma ca avem sansa sa discutam noua lege plecand de la diagnosticul sistemului de sanatate, si ar fi pacat sa ne indreptam pe piste false.

- Cititi cele 4 pagini, altfel va fi suficienta delatiune, suficienta dezinformare.

- Serviciul de urgenta al statului va continua sa se doteze, independent de ce vor face autoritatile locale. Vom continua sa investim sume foarte mari in serviciul de urgenta, el ramane gratuit si garantat pentru orice cetatean al Romaniei care il solicita.

- Fac un apel la o dezbatere serioasa, care sa puna in centrul ei cetateanul, pentru a ajunge la o imbunatatire a legii. O dezbatere onesta ne duce catre o solutie mai buna decat proiectul de acum.

Sa nu fie impins guvernul sa isi asume raspunderea

- Nu vreau sa fie considerata o amenintare, dar nu as vrea sa se repete experienta Legii educatiei: o lege buna, dar superpolitizata, ceea ce a impins Guvernul sa isi asume raspunderea. Vreau sa cred ca am invatat si de la Codul Muncii si ca vom reusi sa facem o dezbatere decenta, cu legea citita. Ma adresez clientilor televiziunilor, stiu de toate, despre avioane de lupta, despre sanatate, unii se si impopotoneaza cu titluri.

- Legea este puternic inspirata din experienta sistemului olandez si german, nu sunt perfecte, dar populatia celor doua tari nu are nemultumiri ca la noi. Nu au fost preluate mot-a-mot, dar exista elemente de inspiratie.

- Nu considerati ca am devenit primul doctor al tarii, dar sustin ca si sistemul de sanatate trebuie reformat.

Intrebari:

- (UDMR blocheaza reformele? un senator spunea ca 1 an nu e suficient pentru a crea un sistem credibil) Cine spune ca sistemul trebuie creat intr-un an? E ca la educatie, trebuie sa ai legea cadru, apoi legislatia secundara. Va necesita circa 2 ani pana va deveni functionala. Imaginati-va licitatiile pentru asigurarile private, garantiile. Vreau sa stiti ca in lege e mentionat ca niciun cetatean asigurat al Romaniei nu poate fi refuzat la asigurare. Implementarea va dura 1-2 ani si nu se va termina pana la alegeri, iar eu nu privesc prin perspectiva alegerilor, nu pot spune avem solutia, dar sa mai asteptam pana dupa alegeri.

- (i-ati explicat lui Arafat ce ati spus acum? care sunt interesele gigantice despre care ati vorbit?) Toti cei printre degetele carora se scurg miliardele care impiedica performanta, nu voi spune nume, e vorba de achizitii de medicamente, de echipamente. Un asigurator privat va spune avem standarde de cost, va supraveghea, va spune 'pentru apendicita se sta internat 48 de ore', acum se plateste dupa numarul de paturi in spital, se sta cu saptamanile. El nu va mai privi nici la retete, nici la zilele lungi de spitalizare cu indiferenta, pentru ca el pierde. El va indrepta in mod obligatoriu ceea ce este acum deficitar: tratamentul in ambulatoriu. Asiguratorul privat va plati ca omul sa fie tratat acasa, acum CNAS nu ii pasa ca se duce omul cu un furuncul si sta doua saptamani in spital. Va interveni grija pentru bani.

- Cu domnul doctor Arafat am avut o discutie telefonica, nu vreau sa continui aceasta polemica, nu ma intereseaza. Pe mine ma intereseaza ca sistemul de sanatate sa evolueze pozitiv. Daca a trimis la Cotroceni un raport cu numar de inregistrare, il poate face public maine. La ministru a trimis un raport in seara in care am avut interventia telefonica, iar la Cotroceni nu a ajuns niciun raport.

- (ambulante achizitionate in mediul rural?) Daca un presedinte de CJ vrea sa faca ceva? Eu as pune o ambulanta la primarie, as face un paramedic din consiliul local, sau de la pompieri, si ar sta ambulanta tot timpul acolo, iar daca s-ar intampla ceva in sat ambulanta ar fi in 2 minute la poarta omului. Cred ca foarte multi primari si presedinti de CJ ar fi interesati sa aiba un serviciu de ambulanta, in momentul de fata nu au voie. De ce nu? Doar pentru ca vrem sa fie serviciul 'meu', al primului ministru, al ministrului Sanatatii? Cel mai important este sa salvezi viata omului. O administratie locala, intre alternativa de a cumpara lalele si de a cumpara doua ambulante pe care sa le puna in doua comune indepartate, pentru ce credeti ca va opta?

- (angajare raspundere? ce ati discutat cu Ciuhodaru?) Asta-i buna, sunt discutii in biroul meu, pot sa discut cu sefi de stat, de guvern. Despre angajare: ca un semn al evolutiei noastre, vreau sa cred ca macar cu legea Sanatatii am putea sa o dezbatem pana la sfarsitul lui februarie astfel incat sa fie adoptata inainte de vacanta de vara. Urmeaza legislatia secundara - hotarari de guvern. Nu imi doresc o asumare a raspunderii, nu pentru ca am dubii asupra calitatii ei, dar as vrea ca un numar tot mai mare de romani sa ii stie continutul.

- Legea lasa loc sectorului privat, si in domeniul spitalelor si asigurarilor, care pana acum erau tabu, numai ale statului. De ce sa nu ne putem asigura pentru mai multe servicii decat pachetul minim garantat? Aceasta abordare nu face decat sa aduca mai multi bani in sistem, spre exemplu: la o banca unde salariile sunt mai mari, s-ar putea ca sindicatul la pachetul minim garantat prin acel 5,5% sa ceara bancii sa plateasca in plus. Multe multinationale isi vor asigura suplimentar angajatii. Statul nu se poate deroba de responsabilitate, dar acum statul pe buna dreptate e acuzat de slaba calitate, pentru ca numai el este jucator, cand va fi si sectorul privat se creaza conditiile unui management performant si vor fi responsabili impreuna.

- (dezastru CNAS? reformarea ei?) Eu spuneam despre deficitara gestionare a banilor. CNAS nu reuseste sa urmareasca ce se intampla cu medicamentele, cu costurile din spitale. Este clar ca avem o problema de sistem, nu de oameni. Avem 42 de case judetene care nu se ocupa de controlarea banilor, a prescriptiilor, a zilelor de spitalizare. Imaginati-va o casa privata careia i se deconteaza ca pentru o amigdalita sta cineva 2 saptamani in spital. Nu va tolera! orice casa privata va face contracte pe standarde de cost, va introduce reguli si de tratare si de cost, in afara de cele care deviaza de la standard, unde se vor plati sume suplimentare.

- (golanii care pun mana pe spitale?) Acestea au fost expresiile celor din studio,de aceea am intervenit in emisiune, eu am pus ghilimele. Asa spuneau cei autointitulati profesionisti, cu ochii bulbucati.

- S-a dovedit ca "asa cum merge" nu mai merge!

O dezbatere publica transformata in scandal

Noua Lege a Sanatatii a intrat in dezbatere publica pe 28 decembrie, tot la presiunea sefului statului, dupa aproape doua luni de discutii aprinse intre cei din conducerea Ministerului Sanatatii.

In calitate de fondator SMURD, Raed Arafat, care a ocupat pana marti si functia de subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, si-a exprimat public nemultumirea fata de modificarile aduse de noua lege asupra sistemului medical de urgenta, acuzand intruziunea sistemului privat.

In replica, seful statului a intervenit luni seara la Realitatea TV, unde Raed Arafat era prezent in calitate de invitat, respingand acuzatiile aduse noii legi si cerandu-i lui Raed Arafat sa contribuie la imbunatatirea ei prin discutii cu ministrul si cu ceilalti initiatori ai legii, nu prin dezinformarea cetatenilor.

Basescu il mustra pe Arafat si se opune angajarii raspunderii Guvernului pe legea Sanatatii

In aceeasi seara, presedintele a afirmat ca, daca subsecretarul de stat nu este de acord cu ministrul, unul dintre cei doi trebuie sa paraseasca postul detinut. A doua zi, Raed Arafat a demisionat, in locul sau fiind numit miercuri Andrei Georgescu, seful Unitatii de Primiri Urgente de la Spitalul Universitar Bucuresti.

Raed Arafat: Inca n-am murit. Distrugem ce avem

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 11931 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
230 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

si inca un lucru

basescu a primit ordin de afara ca la sfarsitul mandatului, romania sa mai aiba 16 milioane de locuitori.
cum se poate face decat prin distrugerea ministerului sanatatii?
atentie!!!!!
nu vor mai fi asiguratori de stat, Ci Numai Privati!!!
sa inteleg ca astia vor fi udrea, ala care calca gaini,coq si eba?(ce nume !!! se uneste cu sida?ha ha ha !)

 

Esti tu sigur ca Basescu a primit ,,ordin de afara,,(sic) ?

Te pomenesti ca stii si ce ordin a primit, sau ai preluat de la Voiculescu !

Controlativa sa nu deveniti ridicol !

Sigur cei care ii dadeau ordine luiTB s-au sinucis

ca sa nu i condamne cineva ulterior pentru GENOCID ...

asta este Romania astazi

BLESTEM DE OM SĂRAC de Dan Puric
Din balegi si din cuib de cuci,
Rasar ca viermii, politruci
Si din haznalele de bani –
Costume negre cu snapani,
Viteji ca musca la arat!
Si ne-ati mintit si ne-ati furat,
Si-ati pus pe noi si jug de boi!
Blestem, blestem, blestem pe voi!
Murdari in suflet si in gand,
Cu ghearele averi strangand,
Din flote, fabrici si uzine,
Voi ati lasat numai ruine!
V-ati gudurat pe langă clerici
Cu manastiri si cu biserici
Si vile v-ati facut, de soi...
Blestem, blestem, blestem pe voi!
Voi v-ati tradat si intre frati,
Ca voi, si viermii-s mai curati.
Ati daramat scoli si spitale
Ca sa va fie voua moale
Si v-ati brodit si parlamente
Din lichelute repetente.
Si ne-mproscati doar cu noroi!
Blestem, blestem, blestem pe voi!
Ati omorat orice dreptate,
Ati jecmanit tot ce se poate,
Guvernul vostru cu ministrii
E-o adunatură de sinistrii,
Batjocura si umilinta
Au mai ramas la voi credinta?
Ghiolbani de jafuri si ghertoi,
Blestem, blestem, blestem pe voi!
Ati saracit o tara-ntreaga,
Nici dracul sa nu o mai dreaga
Si din privatizari cu fumuri
Ati tot lasat lumea pe drumuri!
Dar cum sa faceti voi vreun drum
Cand urma voastra e doar scrum?
La talharii va strangeti roi!
Blestem, blestem, blestem pe voi!
Blestemul greu sa va loveasca,
Doar bube rele sa va creasca,
Ochii sa ii aveti ca napul
Si sa va roada viermii capul!
Sa putreziti toti prin palate,
Toti spulberati să fiti in toate
Si sa aveti doar oase moi!
Blestem, blestem, blestem pe voi!
Popor roman, nu te-ai saturat sa stai pe
locul mortului si să fii condus de toti tampitii?
Chiar ti-e jena sa iubesti tara asta?
Nu trebuie sa fii nationalist-comunist pentru asta.

Dan Puric

 

dle morrton cu tot respectul,

aceasta poza o am de cand m-am inscris si tin la ea.
am mai discutat pe aceasta tema si mi-ati spus ca asa v-a distribuit-o calculatorul.
oare?

Minel !

Eu acord un fvor dar tu caqre voturi ai primite ?
Si forumul esre deschis, sigur ca vei mai primi.

Jos palaria!

Frumoase versuri si realiste, pacat ca putin pricep si ce-i mai grav este ca aceasta realitate naste monstri.

O wsa preicepem si noi la cenaclul,,Voiculescu,,!

g

cu riscul de a pierde 400 pct

sa -i iau pe la aia care m-au depunctat.sunt sigur ca nu sunt de acord cu parerile mele despre dictachior.
la slitul lui, mai astia !!!

Minel !

Prietenul meu ORD nu te reclama nicaeri, garantez pentru asta, dar iti ofera, in mod normal un vot.

amenam

ai dreptate mai amenam... öamenii trebuie controlati" pentru ca sunt ca tine probabil.
Eu nu am nevoie sa ma controleze nimeni ca sa-mi fac treaba si de-astia care se furiseaza noaptea sa vada ce face strungaru'de la schimbul de noapte am mai vazut noi.
Ei au invatat 'Romanu hot.
In lumea NORMALA nu este nevoie de atata supraveghere si verificare. Aici oamenii sapa fara sa stea unul cu mapa sa le spuna cum se face asta dupa normativ.

 

@globedreamer

Te credeam DOMN,din pacate m-am inselat

Se poate sa ai dreptate...

...si sa nu fiu un Domn.
Ma intreb insa daca faptul ca ma amestec in mizeria asta cu toti huliganii este de vreun folos cuiva.
nu la tine ma refer desigur...
Stii ce spunea Djuvara? ca tara asta mai are totusi o sansa. Hai sa punem si noi umarul sa ajutam acolo unde este nevoie de noi.
Iti multumesc ca mi-ai atras atentia ca am sarit calul.
Te rog sa o mai faci si altadata cand ma ia valul. Sunt om si eu si kla ce vad pe aici nu pot sa-mi controlez pulsul atat de usor.

Si matale te crezi Domn ? Ce amagire !

Ha ha ha !

Basescu este bolnav psihic, are paranoia

Daca urmarim evolutia acestui personaj se observa ca numai paguba a adus romanilor. Pe unde a trecut Basescu totul s-a desfiintat. Flota a disparut, calea ferata o ruina. Daca a avut in preajma oameni capabili i-a inlaturat ca erau cu studii superioare si intectualii il deranjeaza sa faca reforma.
A fugit ca un las la Viena de teama sa nu fie transferat la spitalul 9.
Partea proasta ca a reusit prin minciuna sa ne amageasca si sa-l votam ca oile.
Daca pe 24 ianuarie nu va fi rasturnat de la putere , ne asteapta vremuri grele pana scapam de el.

 

Si tu esti sanatoasa ? Sa o crezi matale !

E pe invers.

tu gandesti cu inversul mai

asa te duci si la base, cu sapunul???
Ha ha ha !

Minel !

Ai ceva cu prietenul meu ?
Iaca, iti mai dau si eu un -5.
Multumit ?

Tu esti sanatos

Sefii tai portocalii ti-au schimbat creierul.
Tu dansezi dupa cum canta seful tau hahaila.

deci ziare.com

- sa inteleg ca daca voi folosi acelasi limbaj ca secera_si_ciolanul si voi fi raportat redactia va raspunde " Acest comentariu a mai fost raportat ca neadecvat, dar s-a considerat ca respecta politica de exprimare a opiniilor " rasu' lumii e ca cei care folosesc nestingheriti limbaju' asta acuza ca site-ul e "portocaliu" ! sa moderati bine !

@ niculaeda

l-ai uitat pe ORD,care nu poate avea o discutie civilizata,stie numai sa jigneasca.

Vorbe mari!

"Sunt interese gigantice in neadoptarea noii legi a Sanatatii"
Sunt si interese gigantice in adoptarea noii legi a Sanatatii.
Una este achizitia de catre stat a utilitarelor de salvare si alta sunt achizitiile de catre consiliile comunale.
Fie vorba intre noi, cand i-e omului rau la tara, il roaga pe vecin sa-l duca la spital daca nu vine salvarea.
Aici e vorba de bani, asta e esenta noii legi; ban ce trebuie insusit.

 

Vorbesti ca un neavizat, pe de laturi, dai cu presupusul !

Hai sa ne aflam in treaba, ca ....postam si noi dar nu stim ce !

Poate ai dreptate...

Dar in Romania e greu de controlat o singura licitatie, dar zeci de mii deodata?

@amenam

- nu e vorba despre cei care posteaza ci despre cei care judeca diferentiat !

Mai lasati-ma cu Arafat

sa-si faca clinici private,ambulante private si sa ne lase.sa nu se mai considere zeu pe banii statului.
eu n-am incredere intr-un palestinian.

 

Rusine

Despre doctorul Raed Arafat, se pot spune multe dar nu ca este impotriva modernizarii si dezvoltarii sistemului sanitar din Romania.Cat despre politicienii,absolut de toate culorile,sunt foarte multe de spus.Si nu de bine.De mama lor!Si nu de bine!Hai sa traiti binisor!!

 

vai de capul nostru

lasa ca mai bine o sa fie cu cocos sotul elenei udrea in locul lui arafat

 

Daca tu vorbesti prostii, crezi ca ti le acceptam ?

Mergi site...plimba !

pai daca esti cum esti ce sati facesti

pai esti un f.r.a.e.r cu F mare ....ce sati fac daca nimic nu intelegi

deci

suntem si ramane romani si face haz de necaz
opinia noastra de aici nu conteza da..deci... base a ramas ceea ce a fost...cand a mintit?.. cand la premiat pe Raed Arafat pentru crearea Smurd? sau acum cand il pune la zid?.. oricum a da-o avem un presedinte bufon

 

Cifrele vorbesc in felul lor, trebuie sa le cunosti insa limbajul

"in 2000 bugetul sanatatii era de 1 mld de euro, in 2011 a depasit 5 mld de euro"
Cat era litrul de benzina atunci, cat erau salariile, cat erau medicamentele, cat era pretul aparaturii medicale?
Diferenta "de esenta" nu este atat de mare.
Daca se va reduce bugetul la 1 miliard, ce va fi in sistemul de sanatate?
Si inca ceva, daca aceasta lege este gigantic de importanta, de ce a fost redactata cu creionul chimic, pe genunchi si anexele legii (cele care-i dau viata de fapt) nu-s inca gandite?

 

Isteata esti ., Cum le stii tu de parca ai inlocui pe Melisa..

... si Vanesa !

@sanziana

- totusi 500% !

S-a terminat discursul acum vine salvarea......

Am fost curios sa ascult toata transmisia live. Vad ca ne intrecem in diagnostice dar nimeni nu face o analiza de diagnostic diferentiat. Ar fi mai interesant pentru ca pe vremuri culpa al unui bolnav psihic era si mas.media care nu-i oferea un prim ajutor. Acum este foarte clar ca in noua lege a sanatatii vor fi inventate inca multe CNAS-uri ca de acolo vor fi banii. Se va intampla precum acum cu farmaciile vor fi platite dupa coloratura politica si dupa interese cotizante. Cat despre diagnosticarea vorbitorului nu ma pronunt pentru ca inca nu am destule date anamnestice pentru aceasta.Ce pot recomanda pacientului este un diazepam si un distonocalm pentru calmare pentru ca poporul asta nu stie ce spune. Dl presedinte este mult prea lucid pentru aceasta epoca in care traim . Vorba aceea romaneasca "unde ii multa intelepciune este si prostie". Am inteles ca s-a suparat pe dl Arafat ca i- suflat afacerea cu salvarile dar daca este capitalism este concurenta de piata. Cred ca acesta grija fata de satenii patriei noastre este o alta deziratie presidentiala , primarul este ales dintre cei mai gospodari oameni din obste, dar asta nu inseamna ca trebuie sa fie medic, inginer, economist , avocat. El trebui sa fie maleabil si promt la orice interventie sateasca. Discursul in direct nu a scos nimc in evidenta ,nici macar nu au fost aduse critici sistemului SMURD ci unei persoane. Faptul ca nimeni nu este batut in cuie pe un post arata demnitatea cetateanului Arafat si contrariul pentru celelalte persoane. Pana acum actuala presidentie si conducere spune ca "face" pe cand acest Arafat nu aspus nimic si a facut ceva. Aici este diferenta.

 

Noroc ca are pe cine duce salvrea .

Stati pe acasa sa va gaseasca !

@ord

nu te doare ? sincer !

O populatie imbolnavita si mutilata voit ..........

Aduce medicilor profituri uriase .
Arafat isi simte s.m.u.r.d.-ul afectat ... e posibil , dar nu putem pune interesul national inaintea unui om si SMURD-ului .
La pro tv in seara asta Arafat si-a aparat fierastraiele , foarfecele pt. tabla si manevrele de resuscitare........ si atat .
In ce ma priveste....... :
s.m.u.r.d.-ul l-a ucis pe Gica Petrecucu si sa plateasca ........
Toti pentru unul , unul pentru toti !
Arafat ... ! Mars in Plestina sa-i mananci coliva lui G . P.

 

Da petntru adoptarea legii ?

Mai mari decat gigantice, da?!
E .. cati bani sunt acolo?
Cica legea zice ca vor devenbi asiguratori cei care au mai facut asigurari in val de 250 milionae euro in alte tari!
Adica mari grupururi finaciare de prin alte parti. Niste giganti - giganti nu Arafati!
Adica dragilor Statu roman se pune la dispozitia lor prin intermediul basesc bocciu . Noi cu plata altii cu beneficiile!! Si daca le dai asa ceva la cheie plus serviciile statului (colectarea ramane la stat! Adica in sarcina statului) se simt si aia cf legii lu Om: esti om cu mine sunt om cu tine !! Si-l vor face OM !!

 

Ghita !

Rrumunii nostri investesc in televiziuni,ziare,in reclame/publicitate, nu-i mana mintea la altceva. Stau multi cu milioanele prin banci streine caci sunt hotiti si nu-i pot investi in tara. Vin streinii: nu-i nimic, eu asiguratul plaresc pe oricare asigurator ce-mi ofera serviocii de bina caslitate.

Nu plang de mila Mafi-Hotilor Rrrrumuni !

Pe astia ca tine eu

uu calific drept slugi hoate si mincinoase dornice de stapan afurisit.
Si hotii aia de care zici tu tot din categoria asta sunt .. fura mia ales pre beneficiul altira.
mai sunt si sligile prooagandiste care dacva ar avea careva chef sa bage hotii und etrebe incep sa urle :comunistii se leaga de omaneii de afaceri!!
Si tu cm tot pe aici. legea specifica cine trebe sa fie asigurator.
Slugi yhoate si mincinoase. In loc sa fiti in stare sa gosodariti ce v-a dat Al de Sus cuataui sa va aduceti stapan ca sa aveti pretu cine fura!

ioane the

nu ma intereseaza cinciul tau.
daca ordi e prietenul tau, nu-l lasa sa urce la volan.
Cand bea nu mai stie unde e frana
cu stima

Daca

Nu intelegeti? De ce va bagati atunci d-le Presedinte. Aceasata se cheama cumva echidistanta. Va inselati. Eu cred ca cei care se afla acum la conducerea majoritatii institutiilor publice la nivel local sunt aserviti puterii actuale. Pentru ei va zbateti. Sa puneti mana si pe banii de la CNASS. De ce nu ati facut acest lucru, daca era vital, in urma cu 8 ani cand ati preluat mandatul. Pe cine incercati sa pacaliti.

 

Desi nu mai era nevoie...

din speachul presedintelui am inteles urmatoarele:
1-Toate legile aiurite si distrugatoare adoptate in mandatul lui,au fost rezultatul unor analize profunde si competente efectuate de mari specialisti(cum ar fi:Lazaroiu,Voinescu-Cotoi,Udrea-Cocos,Pinalti,Bercea Mondial,Sile Camataru,Igas,Duta,etc.)si impuse romanilor de slugoiul Boc;

2-a criticat vehement politizarea excesiva a functiilor din stat,politizare impusa chiar de el;
3-E nemultumit de activitatea cnas condusa de exterminatorul sef Duta,pentru risipirea fondurilor sanatatii,din care au mai ramas citeva,nereusind sa le fure pe toate,desi i s-au creat conditii;
4-Hotarirea de a cumpara sicrie second hand F16 ne mai fiind oportuna,se vor cumpara 1200 de ambulante la pret de avioane,pentru dotarea localitatilor care nu mai au spitale,astfel ca,bolnavii,vor fi dusi direct la cimitir si cu imbalsamarea efectuata,aceasta fiind prevazuta in pachetul de servicii de baza;
5-Cind presedintele vorbeste de lucruri serioase,este bine sa destinda atmosfera,facind glume cit mai idioate si de care sa rida singur;
6-Abtiguiala(influenta bauturilor alcoolice)este obligatorie,pentru a sublinia seriozitatea cu care machitorul din fruntea statului trateaza problema in discutie.

 

Prima   1   2   3   4   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor