Comisia Nana: Firma care i-a vandut terenul Ioanei Basescu era inactiva, tranzactia e lovita de nulitate

Miercuri, 09 Aprilie 2014, ora 15:25
9505 citiri
Comisia Nana: Firma care i-a vandut terenul Ioanei Basescu era inactiva, tranzactia e lovita de nulitate

Presedintele Comisiei parlamentare de ancheta pentru terenurile din comuna Nana, judetul Calarasi, Mihai Fifor, a anuntat o descoperire in cazul pe care il investigheaza: firma care i-a vandut terenul Ioanei Basescu era inactiva la momentul tranzactiei.

In timpul conferintei, presedintele Comisiei Nana, Mihai Fifor, Gabriela Vranceanu Firea si alti parlamentari au sustinut ca "firma Berfige SRL era inactiva la momentul tranzactiei, la Fiscul de pe raza Sectorului 5".

Senatorul Gabriela Vranceanu Firea a declarat ca, potrivit prevederilor Legii societatilor comerciale, nicio persoana sau institutie nu poate accepta facturi de la societati care sunt inactive.

Gabriela Firea a spus ca societatea Berfige nu putea face tranzactii deoarece fusese declarata inactiva la data de 24 august 2012, in urma nedepunerii bilanturilor necontabile. Ea a sustinut ca mai e nevoie de audierea notarului care a supervizat tranzactia. "Membrii comisiei vor dori sa afle de la doamna notar in ce masura au fost depuse documentele fiscale necesare in cazul semnarii unor astfel de contracte", a adaugat Gabriela Firea.

"Vom face ca tranzactia sa fie declarata ca lovita de nulitate. Nicio institutie nu poate accepta facturi de la o firma inactiva", a spus si Mihai Fifor.

Firea pune in miscare comisia pentru terenul lui Basescu - prima sedinta, miercuri

Mihai Fifor a produs insa stupoare la finalul conferintei de presa tinute miercuri de membrii Comisiei Nana, spunand ca "firma are posibilitatea pana in mai sa depuna bilantul", nemaifiind deloc clar daca firma Berfige este sau nu este activa.

Comisia parlamentara de ancheta pentru terenurile din comuna Nana, judetul Calarasi, a avut o noua sedinta miercuri, membrii ei iesind dupa intalnire cu anuntul ca pana saptamana viitoare urmeaza sa incheie un raport final pe care sa il prezinte Parlamentului dupa Pasti.

Comisia a fost infiintata la initiativa parlamentarilor USL, dupa ce s-a aflat ca presedintele Traian Basescu a cumparat, prin intermediul fiicei sale Ioana, cateva sute de hectare in comuna Nana, din judetul Calarasi.

Ioana Basescu, reactie la concluziile Comisiei Nana: Tranzactia privind terenul nu este nula

Aceasta a explicat, intr-un comunicat, ca a achizitionat terenul cu 1.300.000 de euro, dintre care un milion au fost prin credit bancar si circa 300.000 din resurse proprii.

La bilantul Ministerului de Interne de marti, presedintele Traian Basescu a invitat toate institutiile de stat abilitate sa cerceteze conditiile in care a achizitionat terenul din comuna Nana.

Citeste si:
Pe cine dă Cîțu vina pentru creșterea dobânzilor. ”Florine, dar cine i-a adus la guvernare?”
Pe cine dă Cîțu vina pentru creșterea dobânzilor. ”Florine, dar cine i-a adus la guvernare?”
Fostul lider al PNL Florin Cîţu afirmă, luni, 15 august, într-o postare pe Facebook, că în 2022 România se împrumută la dobânzi mai mari decât în 2020 şi 2021, el precizând că ”PSD...
Klaus Iohannis, la evenimentele dedicate Zilei Marinei: „Vom consolida postura NATO de descurajare; Marea Neagră a devenit zonă de interes strategic”
Klaus Iohannis, la evenimentele dedicate Zilei Marinei: „Vom consolida postura NATO de descurajare; Marea Neagră a devenit zonă de interes strategic”
Preşedintele Klaus Iohannis a transmis luni, 15 august, în cadrul ceremoniilor dedicate Zilei Marinei Române, că Marea Neagră este considerată astăzi o zonă de interes strategic pentru...