Ziare.com

Concluziile intalnirii dintre Basescu si oamenii de afaceri pe tema reducerii CAS

Joi, 17 Iulie 2014, ora 21:13

   

Concluziile intalnirii dintre Basescu si oamenii de afaceri pe tema reducerii CAS
Presedintele Traian Basescu s-a intalnit, joi, cu reprezentanti ai mediului de afaceri din Romania cu care a discutat despre impactul reducerii CAS cu 5 puncte procentuale de la 1 octombrie.

Seful statului a reiterat faptul ca este un sustinator al reducerii fiscalitatii in Romania si crede ca "reducerea CAS este una de dorit daca sunt identificate in mod clar sursele bugetare de compensare", se arata intr-un comunicat remis presei de Administratia Prezidentiala.

"Seful statului a impartasit ingrijorarile pe care le are cu privire la sustenabilitatea acestei masuri in perioada 2015 - 2017, in conditiile in care legea prin care ar urma sa fie introdusa masura de reducere a CAS nu este insotita de o fundamentare temeinica a surselor bugetare de compensare, fondul de pensii inregistreaza deja un deficit structural semnificativ, iar Romania trebuie sa isi respecte angajamentele luate la nivel european cu privire la atingerea tintei de deficit structural pentru anul 2015", se mai precizeaza in comunicatul citat.

Presedintele a anuntat inca de luni ca doreste sa discute cu reprezentantii mediului de afaceri pe acest subiect, dupa ce premierul Victor Ponta si ministrul de Finante, Ioana Petrescu, nu i-au prezentat datele solicitate anterior, care ar fi putut sa il convinga de faptul ca masura este sustenabila.

Basescu a publicat inregistrarile de la consultarile cu Ponta-Petrescu: Ati terminat la Harvard? Ma asteptam la argumente gen Roubini (Video)

La intalnire au participat Steven van Groningen, membru al Board-ului Consiliului Investitorilor Straini, Valeriu Nistor, presedintele Camerei de Comert Romano-Americane (AmCham), Angela Rosca, membru al Consiliului Investitorilor Straini, Radu Merica, presedintele Camerei de Comert si Industrie Romano-Germane, si Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, mai precizeaza Administratia Prezidentiala.

Reducerea CAS: Premierul explica de unde ia banii. Contraargumentele din teren

Guvernul nu a convins mediul de afaceri: Degeaba reducem CAS azi daca marim alte taxe maine

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2922 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

In concluzie, s-au bucurat de nereducerea CAS la fel de mult ca doc

torii in științe cand le-a luat Lae indemizația de doctorat!
Cel puțin, așa șhcria Șhchinteia de atunci și se bucurau faultați' la tEvE!

 

referitor la marele secret

invocat de dna ministreasa (asa tanara si deja mincinoasa ? !) Otilia Nutu semnala :
"Ministrul de finante Ioana Petrescu, intrebată de presă de ce nu i-a prezentat presedintelui Băsescu studiul care fundamentează măsura reducerii de CAS, a oferit un răspuns uluitor:“Nu i-am dat studiile. Nu sunt publice".

Din păcate, acest răspuns nu a fost taxat prompt de presă si de opinia publică.

In caz că nu stiati, Legea 281/2013 pentru modificarea Legii transparentei decizionale 52/2003, adoptată chiar de actualul legislativ cu mare tam-tam (mare castig pentru transparenta guvernării), spune asa:

“5. Alineatele (2) si (4) ale articolului 6 se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
(2) Anuntul referitor la elaborarea unui proiect de act normativ va fi adus la cunostinta publicului, in conditiile alin. (1), cu cel putin 30 de zile lucratoare inainte de supunerea spre avizare de catre autoritatile publice. Anuntul va cuprinde: data afisarii, o nota de fundamentare, o expunere de motive, un referat de aprobare privind necesitatea adoptarii actului normativ propus, un studiu de impact si/sau de fezabilitate, dupa caz, textul complet al proiectului actului respectiv, precum si termenul limita, locul si modalitatea in care cei interesati pot trimite in scris propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ."

Faptul că ni se spune acum că studiul de impact poate fi confidential e un precedent foarte periculos: să ne asteptăm de acum incolo ca toate legile “incomode" să fie nejustificate? Să acceptăm că asta e o practică normală, chiar dacă e ilegală?

Oare parlamentarii insisi, care au adoptat aproape in unanimitate reducerea CAS, au avut acces la acest studiu, sau au votat in orb? Poate fi valabilă o lege adoptată in conditiile in care cei care votează n-au nici cea mai mică idee ce efect are? E acesta noul standard de bună guvernare in Romania?"

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor