Consilier prezidential: Basescu va intra in Fundatia Miscarea Populara, nu si in partid

Joi, 30 Mai 2013, ora 22:35
1526 citiri
Consilier prezidential: Basescu va intra in Fundatia Miscarea Populara, nu si in partid
Foto: Facebook/Alaturi de presedintele nostru

Consilierul prezidential Cristian Hrituc, membru fondator al Fundatiei Miscarea Populara, a afirmat ca, dupa terminarea mandatului de presedinte, Traian Basescu va fi membru al Fundatiei Miscarea Populara, dar nu se va inscrie si in partidul care se va infiinta pornind de la aceasta fundatie.

Prezent, joi seara, la Ploiesti, unde a participat la lansarea filialei Prahova a Fundatiei Miscarea Populara, consilierul prezidential Cristian Hrituc a afirmat, intr-o conferinta de presa, ca Traian Basescu va intra in Fundatia Miscarea Populara dupa incheierea mandatului de presedinte al Romaniei, dar ca acesta nu va intra si in partidul pe care fondatorii fundatiei intentioneaza sa-l infiinteze.

"Noi nu vom intra in acel partid, nu vom ocupa functii, nu vom fi in conflict de interese si tot ce inseamna emulatie in jurul acelui partid va veni de la personalitatea Traian Basescu si de la personalitatile mult mai mici ale noastre. (...) In momentul in care-si va incheia mandatul, Traian Basescu se va intoarce in fundatie si cred ca Traian Basescu va putea sa fie un gardian real al apararii valorilor fundatiei" a spus Hrituc.

Intrebat daca va intra doar in fundatie si nu si in partid, Hrituc a raspuns: "Suta la suta fara partid".

Presedintele fundatiei, Marian Preda, a adaugat ca nu crede ca presedintele Traian Basescu are nevoie de o functie.

"Noi am spus intotdeauna ca (Traian Basescu - n.r.) este primul si cel mai important sustinator al acestui proiect si cei mai multi dintre membrii fundatiei au venit spre fundatie si pentru ca au incredere in personalitatea domnului presedinte, in proiectul anterior si in faptele anterioare in directia reformarii statului", a spus Preda.

Acesta a mai afirmat ca fondatorii fundatiei au inceput organizarea partidului dupa ce s-au consultat prin intermediul unui chestionar online cu membrii fundatiei si acestia au fost de acord sa se inceapa strangerea de semnaturi necesare infiintarii viitoarei formatiuni politice.

Marian Preda a mai spus ca si-ar dori ca viitorul partid sa aiba candidati la alegerile europarlamentare de anul viitor si ca cei care au pus bazele fundatiei nu vor candida la aceste alegeri.

Quarterly Report - Editia 4

Sumă colosală cheltuită de primarul PSD din bugetul public pentru o structură decorativă. Lucrarea se află în Sectorul 4
Sumă colosală cheltuită de primarul PSD din bugetul public pentru o structură decorativă. Lucrarea se află în Sectorul 4
Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, promovat de către premierul Marcel Ciolacu drept unul dintre cei mai de succes edili ai taberei „social-democrate", a semnat un mega-contract de o...
Sancțiune maximă în urma bătăii din Parlament. Ce va păți Dan Vîlceanu după ce l-a lovit pe Florin Roman
Sancțiune maximă în urma bătăii din Parlament. Ce va păți Dan Vîlceanu după ce l-a lovit pe Florin Roman
Comisia juridică din Camera Deputaţilor a aprobat, marţi, la solicitarea Biroului Permanent, o sancţiune maximă pentru deputatul neafiliat Dan Vîlceanu, după ce l-a bătut pe liberalul...
#Traian Basescu Miscarea Populara, #Fundatia Miscarea Populara, #Miscarea Populara partid , #presedinte