Constantinescu: Basescu a epuizat toate absurditatile posibile in acesti ani

Vineri, 31 Iulie 2009, ora 22:57
3340 citiri
Constantinescu: Basescu a epuizat toate absurditatile posibile in acesti ani
Foto: Antena 3

Presedintele Traian Basescu a epuizat toate absurditatile posibile in cei aproape cinci ani de mandat in fruntea statului roman, ataca dur fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu.

"Basescu, un om primitiv, cu o inteligenta precara, a epuizat toate absurditatile posible intr-un mandat de aproape patru ani si jumatate. S-a pronuntat asupra tuturor subiectelor si a luat cel putin doua pozitii vizavi de aceste probleme. Este un studiu de caz nu pentru un presedinte, ci pentru un personaj care nu are loc in politica, pentru unul cu probleme medicale.

Daca ar fi tratat tehnic, s-ar observa asta. Ciuvica are un astfel de dosar al aberatilor spuse senin de Basescu: problema homosexualilor, pentru si impotriva, problema rromilor, pentru si impotriva", a declarat Constantinescu, vineri, la Antena 3.

In contextul dezvaluirii de joi a presedintelui Basescu, ca nu il va sustine pe Vladimir Voronin sa construiasca o majoritate, ca in urma cu cinci ani, Constantinescu a explicat ca declaratiile sefului statului nu au niciun efect: pe plan international nu au niciun efect - nu pot ajuta pe nimeni, nu pot face rau nimanui.

Cat despre ecoul cuvintelor prezidentiale pe plan intern, Emil Constantinescu a apreciat ca "nu poate sa se compromita mai mult decat a facut-o deja. D-asta sta tot timpul si vobeste, sa nu-i lase pe altii sa vorbeasca. A existat in campania din 2004 o debzatere de idei, ca in alte dati? Presedintele Basescu a fost lansat ca un detergent, ca un produs publicitar de manipulat. Am ajuns sa il regret pe Iliescu. Cand stabileai cu el Opozitie, o respecta", a oftat fostul presedinte.

Emil Constantinescu a mai spus ca Traian Basescu nu este un presedinte, ci un produs lansat sa castige: "echipa de campanie pe care a avut-o si pe care inca o are, condusa de Felix Tataru, a lansat pasta de dinti, detergentul Traian Basescu si a inlaurat orice alt fel de a face campanie".

Fostul sef de stat al Romaniei a explicat si de ce a afirmat ca "intelectualii lui Basescu sunt mai rai ca ai lui Ceausescu": "In 1997 am fost in vizita la Vilnius, capitala Lituaniei, unde am participat la Conferinta Internationala privind cooperarea si stabilitatea regionala, unde Lukasenko, presedintele Belarusului, a insistat sa ne intalnim. Am luat cu mine o delegatie de jurnalisti, erau pe atunci Zoe Petre si Adrian Severin, si m-am intalnit cu presedintele belarus. Mi-a spus sa raman doua saptamani sa vad cu ochii mei ca Belarsului este cea mai mare democratie.

Spunea ca democratia nu are cum sa existe in conditiile in care exista Parlament si presa. Mi-a spus sa vad cu ochii mei pentru ca pe mine m-ar crede lumea, pe el nu. Nici in cele mai rele visuri nu mi-as fi imaginat vreodata ca Romania o sa aleaga, peste ani, un presedinte care sa-si castige o gasca de intelectuali si care brusc a descoperit nevoia liderului providential si pe cea a presedintelui jucator".

Potrivit lui Constantinescu, tradarea intelectualilor in fata puterii nu este noua. "Intelectualii, printre care si Mihail Sadoveau s-au alaturat asasinilor si criminalilor lui Gheorghe Gheorghiu Dej. Intelectualii lui Ceausescu au criticat regimul lui Dej si l-au trasformat pe Ceausescu in cel mai iubit", crede fostul sef de stat al Romaniei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Constantinescu Basescu epuiza absurditati, #Basescu epuiza absurditari posibile , #presedinte