Consultari Cotroceni: Vezi ce a declarat liderul minoritatilor nationale

Marti, 21 Iunie 2011, ora 20:36
2412 citiri
Consultari Cotroceni: Vezi ce a declarat liderul minoritatilor nationale
Foto: Arhiva

Liderul minoritatilor, Varujan Pambuccian, a declarat, la B1TV, dupa consultarile de la Cotroceni, ca discutia cu Traian Basescu a fost "de substanta" si ca au ramas de clarificat in zilele urmatoare cateva chestiuni "de nuanta".

"A fost o discutie de substanta, relaxata, dar au ramas cateva chestiuni asupra carora nu exista un consens si pe care urmeaza sa le clarificam in zilele care urmeaza. Prefer sa nu le enumar, prefer sa le rezolvam si sa le tratam cu foarte multa seriozitate si foarte multa atentie. Sunt chestiuni de nuanta", a spus liderul minoritatilor.

Consultari la Cotroceni: PDL il sustine pe Basescu, UDMR a plecat fara sa faca declaratii

Acesta a mentionat, totusi, ca printre subiectele sensibile s-au numarat statutul minoritatilor, reorganizarea administrativ-teritoriala si desfiintarea scolilor unde se preda in limba materna.

"Statutul minoritatilor merge mai departe prin comisie. In proportie de 99%, toate chestiunile sunt convenite, mai sunt cele doua puncte pe care urmeaza sa le discutam, unul se refera la nemodificarea structurii etnice prin masuri administrative, celalalt la avizul conform in cazul desfiintarii de scoli unde se preda in limba materna.

Consultari la Cotroceni: USL propune guvern de tehnocrati si anticipate in toamna

Majoritatea intalnirilor din zilele urmatoare vor fi informale, urmand ca atunci cand se creioneaza solutiile sa avem discutiile decisive. Eu caracterizez discutiile de astazi ca fiind de substanta, intr-o atmosfera calma si normala", a explicat Pambuccian.

Presedintele Traian Basescu a avut, marti, consulatari atat cu partidele din Opozitie, cat si cu formatiunile politice din arcul guvernamental, principalele teme fiind reorganizarea teritoriala a Romaniei si revizuirea Constitutiei.

#consultari Cotroceni Pambuccian minoritati, #consultari Cotroceni Traian Basescu, #Basescu Constitutie consultari, #Basescu reorganizare teritoriala , #presedinte