Ziare.com

Consultari la Cotroceni: Basescu, de acord cu Ponta pe 7 puncte cheie

de Camelia Badea
Luni, 13 Februarie 2012, ora 16:55

   

Consultari la Cotroceni: Basescu, de acord cu Ponta pe 7 puncte cheie
Presedintele Traian Basescu a declarat luni, la finalul unei noi runde de consultari cu partidele parlamentare, ca este necesara semnarea de urgenta a unui protocol care sa prevada ca Romania va ratifica tratatul european de stabilitate, pentru a da un semnal politic absolut necesar la Bruxelles.

Seful statului si-a reinnoit invitatia adresata saptamana trecuta formatiunilor parlamentare pentru consultari pe tema tratatului de stabilitate a UE si a blocajului din Parlamentul Romaniei. Cum liderii USL nu au dorit sa participe, presedintele a purtat discutii doar cu reprezentantii PDL, UDMD, UNPR si ai minoritatilor.

La finalul consultarilor, Traian Basescu a sustinut o declaratie de presa in care a explicat necesitatea abordarii subiectului legat de ratificarea tratatului european, chiar si in conditiile in care mai multe judete sunt puternic afectate de zapada.

Presedintele a explicat ca pana pe 1 martie trebuie finalizata semnarea unui protocol de catre formatiunile parlamentare precum si toate procedurile care au in vedere ratificarea acestui tratat de catre Romania, pentru a transmite semnalul politic absolut necesar la Bruxelles.

In ceea ce priveste dialogul cu Opozitia si revenirea USL in Parlament, presedintele a spus ca a identificat nu mai putin de 7 puncte comune intre programul de guvernare al actualului Executiv si cele 15 enuntate de Victor Ponta in plen, la investirea Guvernului Ungureanu, aceste 7 puncte putand constitui o baza solita de negociere intre Putere si Opozitie.

Revenind la situatia din tara, generata de intemperii, Traian Basescu a explicat de ce nu este cazul sa se instituie starea de urgenta, asa cum au cerut Victor Ponta si presedintele CJ Buzau, acest lucru insemnand, printre altele, preluarea conducerii de catre armata.

"Ori s-a vrut o capcana in care presedintele sa se repeada repede si sa se conduca prin ordonante militare, ori e vorba de necunoasterea legii", a conchis seful statului.

Ziare.com a transmis principalele evenimente si declaratii in format LIVE text:

16:10 - Declaratii Traian Basescu:

- Pentru Guvern, prioritatea zero este legata de sprijinul comunitatilor afectate de iarna.

- Clarificare legata de un comunicat al Ministerului Economiei: Nu exista niciun fel de pericol ca populatia sa ramana fara energie. Daca ar exista o avarie, s-ar proceda cu un plan dinainte stabilit de intrerupere a energiei pentru agentii economici. In curand, prin Hotarare de Guvern ar putea sista orice export, ramane la latitudinea lui. Romania are resurse sa asigure energia electrica pentru populatie.

Despre tratatul european de stabilitate si convergenta fiscala

- Nu este o urgenta a presedintelui. Daca decidem sa semnam, trebuie semnat pe 1 martie si trebuiesc pregatite procedurile. Nu mai avem mult, trebuie o majoritate parlamentara pentru acest demers. Poate parea un aspect secundar pentru populatie, dar nu mai putem intarzia.

- Am discutat cu partidele, propunerea facuta este sa se semneze un protocol la nivelul tuturor partidelor parlamentare. Din cate am discutat cu Opozitia pana acum, nu exista o pozitie contrara, dar in lipsa unui astfel de protocol nu se poate semna tratatul la 1 martie.

- Sper ca in timpul cel mai scurt sa fie redactat protocolul si partidele care sunt de acord sa se pronunte, pentru ca decizia politica sa poata fi luata in timp util si comunicata la Bruxelles.

Despre boicotul parlamentar al USL

- In ceea ce priveste dialogul cu Opozitia, am propus partidelor parlamentare sa inceapa sa negocieze conditiile in care Opozitia poate reveni in parlament. In acest weekend am analizat si programul de guvernare si cele 15 puncte din discursul domnului Ponta, 7 puncte coincid: exista o baza solida de discutie pentru revenirea Opozitiei in parlament.

Despre instituirea starii de urgenta

- Multumesc militarilor din jandarmerie, de la MAPN si IGSU, pentru devodamentul si eficienta interventiilor lor. Multumesc celor de pe ambulante, drumarilor care au stat zile in sir cu utilajele in viscol, si nu in ultimul rand am observat ca in anumite comunitati, simtul civic a facut ca grupuri de oameni sa actioneze in sustinerea batranilor, a celor care nu puteau sa isi deszapezeasca usile, geamurile.

- Pe de alta parte, este evident ca trebuie mai multa daruire pentru respectarea obligatiilor legale si pentru a avea grija de comunitati. Dar este evident ca intre nivelul ministerului, guvernamental si cetatean, administratiile locale au fost depasite si dezinteresate. Mi-este greu sa cred ca la nivel de comuna nu exista 4 tractoare, de exemplu.

- Este evident ca Romania nu are dotarea necesara de a face fata la exigentele populatiei in astfel de conditii meteo. Ori se fac contracte la nivelul statului, ori se gasesc alte formule comerciale de cooperare cu firmele care dispun de utilajele necesare.

- Am primit si scris si solicitarea publica a domnului Ponta, si de la presedintele CJ Buzau, de a institui starea de urgenta. USL a mentionat ca sunt dispusi sa vina in parlament pentru a valida acest decret de instituire a starii de urgenta.

- Se incearca cu disperare atragerea in dispute publice a presedintelui, din pacate nu am nici disponibilitatea si nici nu e cazul, e un moment in care oamenii sufera. Ce ar insemna daca as raspunde solicitatii domnului Ponta si pres. CJ Buzau? Cititi art.93 din Constitutie si art. din legea 453/2004, in care se defineste starea de urgenta. Ea e ansamblul de masuri exceptionale de natura politica si de natura economica care se instituie in situatii in care exista pericole grave, actuale sau iminente, privind securitatea nationala ori democratia, iminenta ori producerea unor calamitati - aprecierea mea este ca nu suntem in aceasta situatie.

- Toate masurile s-ar putea dispune numai prin ordine militare. Nici Constitutia nici legea nu se refera la situatii de viscol. Situatia trebuie gestionata la nivel judetean si la nivelul ministerelor.

- Ori s-a vrut o capcana in care presedintele sa se repeada repede si sa se conduca prin ordonante militare, ori e vorba de necunoasterea legii.

- Am convingerea ca dupa primele zile de iarna grea, atat administratiile locale cat si cea centrala isi vor creste continuu capacitatea de a interveni in spijinul oamenilor.

14:22 - Presedintele Traian Basescu va sustine o declaratie la ora 16:00.

Coalitia propune Opozitiei terminarea blocajului politic - vezi solutia

14:20 - Presedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, a anuntat ca formatiunea sa este de acord cu initierea protocolului politic. "Cred in avantajele acestui demers, ar reprezenta un gest de normalitate si o garantie in fata UE, un angajament pe termen mediu si lung in privinta seriozitatii tuturor formatiunilor politice romanesti. Ar fi si un angajament pe plan intern", a mai spus Diaconescu.


14:15 - Kelemen Hunor anunta ca UDMR este de acord cu semnarea tratatului si ratificarea lui in Parlament. "Nicio tara din UE nu va reusi singura", a subliniat liderul UDMR, remarcand faptul ca au fost facute modificari pozitive in textul tratatului, inclusiv flexibilitatea cu privire la deficitul structural.

Liderul UDMR considera ca este vorba despre interesul Romaniei pe termen mediu si lung, de aceea Opozitia este invitata sa semneze acest protocol.

"USL ar trebui sa vina si sa semneze acest acord intre partidele politice parlamentare, ca un prim pas intr-un dialog contructiv. Vom initia dialogul cu Opozitia si pe alte teme, sunt convins ca dupa instalarea guvernului Ungureanu este cale deschisa pentru un dialog normal in an electoral", a adaugat el.

"Nu incepi un dialog cu rigiditate, este nevoie de disponibilitate pentru a dialoga pe tema celor 4 puncte enuntate astazi de domnul Antonescu, sau pe cele 15 enuntate de domnul Ponta", a mai spus Kelemen.

14:10 - Consultarile s-au incheiat. Emil Boc a anuntat ca PDL este de acord ca Romania sa sustina tratatul de stabilitate fiscala, mai ales ca pana acum, in ultimii trei ani, Romania a luat masurile prevazute in tratat si foarte multi indicatori sunt deja respectati: datoria publica, deficitul bugetar si deficitul structural in buna masura.

"Avem sanse sa facem parte de la inceput din Uniunea Europeana care sustine acest tratat", a punctat fostul premier, subliniind ca PDL sustine ratificarea tratatului.


"In cadrul coalitiei propunem sa semnam un acord pentru sustinerea si ratificarea tratatului, care sa fie consfintit intr-un protocol ce poate fi semnat si de partidele din Opozitie", a conchis Boc, precizand ca acest protocol ramane deschis si pentru alte subiecte de interes public.

13:10 - Au inceput consultarile cu reprezentantii coalitiei de guvernare. Delegatia PDL fusese anuntata, iar ceilalti lideri ai Puterii prezenti sunt Kelemen Hunor, Marko Bela si Laszlo Borbely - de la UDMR, Gabriel Oprea si Cristian Diaconescu - UNPR si Varujan Pambuccian - liderul grupului minoritatilor nationale. Nici de aceasta data presa nu a avut acces la inceputul discutiilor, sunt insa asteptate declaratii la final.

12:40 - PDL a decis ca delegatia prezenta la consultarile de la Cotroceni sa fie formata din presedintele PDL, Emil Boc, si cei doi presedinti ai camerelor Parlamentului, Roberta Anastase si Vasile Blaga.

Purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a anuntat ca delegatia va sustine adoptarea tratatului UE prin modificarea Constitutiei, asa cum se prevede la nivel european. "Credem ca acest lucru trebuie facut cat se poate de repede, delegatia noastra are acest mandat", a subliniat Voinescu.


10:35 - Crin Antonescu a anuntat ca USL a decis sa nu participe la consultari. "Avem o agenda diferita de presedinte. Nu subiectele propuse de presedinte sunt pentru noi subiecte de agenda, ci aceste dificultati prin care trec concetatenii nostri. Au fost diferite forme prin care am actionat", a explicat liderul PNL, referindu-se la ajutorul acordat de USL celor inzapeziti.

In plus: "Cel putin la ultima runda, atitudinea a fost una inacceptabila din partea presedintelui. Am discutat degeaba, nu am fost informati nici macar cu numele celui pe care intentiona sa il desemneze ca premier".


In ceea ce priveste pozitia USL fata de "acordul fiscal", Crin Antonescu a spus ca aceasta este binecunoscuta, "am vorbit de doua ori despre asta".

Cat despre greva parlamentara a USL, aceasta va continua pana cand Puterea se va arata dispusa "sa scoata Parlamentul din zona bataii de joc", si pana ii va inlocui pe Roberta Anastase si Sever Voinescu, din cauza votului la legea pensiilor, dar si pana cand se va solutiona situatia UNPR.

USL nu merge la consultari - vezi de ce

10:00 - Liderii USL s-au reunit pentru a decide daca participa sau nu la consultarile de la Cotroceni. Este prima intalnire oficiala a conducerilor celor trei partide componente, PSD, PNL si PC, dupa discursul tinut de Victor Ponta in parlament, la investirea guvernului Ungureanu, discurs care i-a iritat pe liberali.

- Agenda modificata din cauza caderii Guvernului

Perspectivele ratificarii de catre Romania a "Tratatului privind stabilitatea, coordonarea si convergenta in Uniunea Economica si Monetara" sunt destul de neclare, in conditiile in care toti parlamentarii USL au intrat in greva, anuntand ca nu vor renunta pana cand nu se organizeaza alegeri anticipate.

De altfel, Victor Ponta a declarat ca le va propune partenerilor din USL sa nu participe la consultari, pentru ca temele de dialog propuse nu sunt prioritare in actuala conjunctura, prioritare fiind dramele cu care se confrunta localitatile aflate sub zapada de cateva zile.

In schimb, PDL, UNPR, minoritatile si UDMR au decis sa dea curs invitatiei presedintelui. Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a explicat ca, dupa schimbarea guvernului, alegerile anticipate nu mai reprezinta un subiect de actualitate.

Consultari la Cotroceni: PDL - un nume de premier, USL - anticipate

Toti ministrii lui Ungureanu au trecut de Parlament. Opozitia ii contesta

Tratatul de stabilitate si convergenta fiscala trebuie discutat si cu liderii Opozitiei deoarece, in cazul in care va fi adoptat de Romania, el trebuie respectat de aici inainte, indiferent ce formatiune politica ajunge la putere.

Documentul, care impune o disciplina fiscala mult mai stricta in tarile membre, a fost aprobat la Bruxelles de liderii din 25 de state membre UE, printre care se numara si Romania. El va trebui sa fie semnat de liderii de stat la summitul UE din 1-2 martie si va deveni lege dupa ratificarea lui de cel putin 12 state din zona euro.

In cazul in care Romania ratifica acest tratat, va trebui sa revizuiasca si Constitutia pentru a introduce anumite prevederi explicite, lucru care necesita consensul intregii clase politice.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 10948 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
69 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Jeffrey ordinara! Iesi la skii afara!

Eream sambata la skii cu Nutzii si Robertutza…ma dadeam cu jetu’…ce misto!...vreo sase sepepisti ma tinea cu franghii sa nu ma rastorn…
Cand imi da telefon prem’eru meu Idala Ungurstein:
-Sa traiti, am aflat prin agentii mei din Israel, care spioneaza tot globu’prin Google Earth, ca ar fi niste ninsori in Romania! De vreo saptamana! Si s-au ingropat multe sate sub zapada! Si ar fi murit niste oameni! Ce ordonati domnu’Pres?
-Idala, trimite buldozerele sa-i ingroape pe toti sub zapada!...Cu tot cu case!...Sa nu mai aud de poporu’roman’lor!...
-Domnu’Pres, televiziunea dusmanoasa a dat imagini cu dv cum va distrati pe partie!...Si spun ca nu va pasa de soarta sinistratilor!...
-Baaaa!...Ia stai…Da un anunt la tv ca luni fac consultatii cu partidele!...Pe teme stridente, la ordinea zilei!...Mmmmaaaa, stringente!...Si toate liftele care le platesc io la televiziuni si ziare sa faca gura mare!...Sa zica: uite, ba popor, Presedintele se ocupa de tara!...
-Sa traiti, am inteles si execut!...
-Baaa,…cat ma admirez io pe mine!...Ce patriot sunt io, ba!...Uite, ba, renunt si la vechend ca sa servesc poporu’,ba!...
Nutzii, mai toarna un vizki!...

 

Consultarile la Cotroceni-dialog al surzilor.USL a procedat corect

Base ii tot da cu stabilitatea si tratatul de guvernanta fiscala,ca vrea sa fie primul care il ratifica in parlament, chiar daca nu este semnat de tarile UE. Fiind in slujba finantei mondiale,base se teme ca il dau jos grangurii politicii europene aflati in slujba acesteia. Mai are un fix cu revizuirea Constitutiei dupa cum a propus el si ai lui ganditori PPC-ISTI in frunte cu stanomir,buda, boc,constitutionalisti de rasul lumii

 

sarlamentarii usl sunt ...in gr(ivco)eva!!!!

mai bine,tot ii freaca grija de sinistrati,sa puna mana pe lopeti si hai la zapada,ca tot luati bann degeaba!!!

 

Consultari ?

La caderea guvernului Boc, Basescu a precizat dupa "consultarile" cu partidele, ca el hotarase inlocuirea lui Boc cu Ungureanu, inca din luna decembrie.

Asa ca pentru ce sa se mearga la "consultari" cu Basescu ?

Corect spus

Am uitat de magaria asta.Minciuna sta cu base la Cotroceni la Predeal,la Snagov,la ciresica,golden blitz

Frequently asked questions:

Nu-mi aminteam cine lipsește de pe-aici. PleOscar!...
Păi bine, bă băiatu', la cată lume a votat referendumu', nu crezi că trebuia deja revizuită Constituția să nu mai avem 300 de parlamentari și peste 100 de putori, ci să rămanem doar cu ăia care muncesc?

Și "Tratatul pentru Uniunea Economica si Monetara" ți se pare mai puțin important pen' că așa zice "liderii" PC+PSD+PNL?!
Eu cred că nu trebuie să stăm cu toții cu ochii pe zăpadă, iar, cand aceasta se va topi, pe ape și viituri --Doamne ferește!--, ci trebuie să ne asigurăm că vom avea banii pentru plata pensiilor și a salariilor, pentru finanțarea investițiilor, și mai ales pentru alte intervenții in cazul producerii altor dezastre, altfel veți avea motive să urlați că bătranii se dau cu barca, vaslind din linguri, iar guvernul merge cu yachtu'...
Ce s-ar face lumea fără voi, băgătorii de seamă?!

Știm și cunoaștem că...

...consultările ar trebui să aibe loc numai intre USL și medicii pisiatri care sigur că il vor interna pe ipochimenul Smiorcăilăhăhăilă-Ză Eșec.Problema ar fi dacă să-l interneze la Sokola sau la stațiunea balneoclimaterică Maidanek unde ar trebui trimiși subspecime de teapa lui și a acoliților.

Viva corupția,minciuna,hoția și jaful portocaliu!

@ NUTRONU-le ...

... mai bine ar creste ceva minte si in capul guvernantilor Basescu,Ungureanu, Berca si a subordonatilor dumnealor pentru ca dupa felul cum se comporta dau dovada de foarte multa rea vointa ... dar cel mai sigur dau dovada de incompetenta si frica combinata cu multa, multa ... prostie ... asta este cum se vede renumitul guvern Basescu 2 ... Base cu sania si ceilalti cu diferenta ...

Un alt cosmar pe capul USL!!!

E timpul sa spunem dupa ultimele actiuni si declaratii ale lui Mihai Razvan Ungureanu ca un nou cosmar s-a asezat pe viitorul PSD, PNL si PC, cu tot cu moguli.
Mihai Razvan Ungureanu este un nou Traian Basescu dar mai cult, mai rafinat si mai periculos in acelasi timp.
Vreau voturile celor care sunt de acord cu mine!

USL a preluat puterea? De ce nu se anunta public?

Multumim de informatie. Acum stim pe cine sa tragem la raspundere!

Nu merge USL la consultari? Ce e nou in asta?

EI nu se pot consulta cu nimeni.
EI STIU ce trebuie facut.
EI au dreptate mereu si sunt prea destepti sa mai mearga undeva.
Nici macar pe la "scarbici" nu mai este nevoie sa se duca pentru ca stiu atat de multe chestii incat chiar nu mai este nevoie sa si faca ceva. Pardon.. daor s atreaca pe acolo sa salte salariul ca trebuie sa mananca si gura la copilashii lor o paine mai alba-mancatz-ash!
Pe scurt- niste lepre.

@ neutronu...

Hai sa admitem ca stranepotul lui Gingis-han Prazolache
micu Titu(gara)lescu are un formolizat pe cap trebuie
sa ii schimbe pampershii..l-au vazut colaboratorii cu nishte pete maronii pe la gura spurcata shi au crezut
ca i-au aparut nishte alunize simpatice..!!
Celalat bidon gol, Enot cu ochi "bleu" (spirtul din spitale)...e dus (dus sa ramina ptr.2-a decenii) la somnul de infrumusetzare : a adormit ca micul Fhürer shi cel cu mustacioara ,sifilis shi paranoia prin infrumusetzare vrea sa se scoale precum Marele Stalin..
sa-i ajute Bunul asha sa se scoale azi..oale shi ulcele.

intrebare : de ce nu participa USL la consultari ?

E ocupata cu deszapezirea, e pe teren si ajuta pe cei sinistrati.

Cu cine sa se consulte USL?

Cu hotii?
Incep sa ma enervez!
De ce nu avem utilaje de deszapezire d-le basescu?
Aaaaaaaa!
Ai fost ministrul transporturilor direct si prin interpusi
vre-o 10 ani
Iar noi platim rovinete mai smechere!
Jos mafia pdl-ista!

Ponta si Antonescu au chiulit, dar au postaci

Ce tare, USL-isti nu dau doi bani pe Romania, in schimb pot sa faca un scandal monstru in massmedia si sa urle ca e dictatura.

Tara e arsa de ger

si baba se piaptana ? Daca-i va tine din treaba pe MRU si cativa membri ai guvernului devine chiar sabotaj .

 

Frequently given answers:

La ora asta ar trebui să știe fiecare din teritoriul "ars de ger" ce are de făcut.
Mai sunt și alte lucruri care trebuiesc făcute, stimate domn.
Și, da, sunt de acord că tentativele "tripleților" PC+PSD+PNL de a le indrepta tuturor atenția spre un singur loc aduc a sabotaj...

Ai aparut J12odel,dupa luni de tacere.

Ce le stii tu pe toate.Te bucuri enorm ca mai mor ceva oameni in zapada si raman bani de gondole,bazine si articole omagiale in presa straina pt prezidel,boc,nutzy- spaima petalelor,rigoberta si mai nou pt mi.ra.U-freza de Oxford

 

Frequently given answers:

Vai, stimate sperietoare, ce urat vorbiți!...
Am impresia că vă țațaie fiecăruia cṳru' de frică numa' cand vă bag in seamă.
Vă fastaciți ca niște școlărițe și și-ncepeți să vă balbaiți...
Păi se poate, gagicuțelor?!
• PleOscar, ultima dată te-am lăsat in "maro". Vreau să-ți dau ocaziasă... mai intri o dată. Dar să vii tu cu "J12odel"?! Este J16odel, tăntălăule!
Si specifică atunci cand pomenești de gondole la care te referi: de munte sau de mare?!
Ne mai intalnim noi pe-aici! Pa!...
• LuPule22, ție ți-am mai "spart" odată dinții. O s-o mai fac, că văd că nu te-ai invățat minte. ;)
Hai, valea! La pești și tu!

De ce nu discuta opozitia????

De ce nu discuta opozitia???? pt ca ei nu stiu decit Jos guvernul Jos guvernul...si ce v-a urma...jos Iliescu..Jos PonTa...
De la niste Copii obraznici si de la un batrin KGbist ramolit ce poti sa astepti???
Pe ei nu ii intereseaza tara ci numai "Buzunarul lor"
Mult a mai vindut si KGB-istul Iliescu!!!

Demisia lui base e ar trebui sa fie cea mai

importanta cerere a opozitiei , daca mai avem opozitie.

pentru basesku,iata aici o poza cu ba-secu la apa,

si la dezapezire,el si MRU muncesc nu gandesc:
http://stareanatiunii.com/cum-se-apara-imaginea-noului-premier-ungureanu-s-a-suparat-pe-sinistrati.html

Piticii lu' Alba ca Zapada

7 puncte de acord, alte 8 in dezacord.

Majoritatea decide. Nexam acord.

Nu scapa Hotzul de la Cotroceni!

Urmeaza cat de curand o razmeritza generalizata! Nu mai suportam sa fim furatzi in halul asta si sa ni se spuna baliverne, chiar de la varful statului!

Asta "vreti voi" maxi, "razmerita generalizata?

Vai de capul vostru, dusi de pe lume ce sunteti!
Ati merita sa aveti ce va doriti, dar pacat de amaratii care sunt primele victime ale "razmeritelor" aranjate de pescuitorii in ape tulburi!
De fapt ce sa vreti si voi dupa ce a fasiit "revolutia lichelelor"? "razmerita generalizata". Tot a lichelelor, of course!

USL e terminata!!!!

Colaboratorii ziarcomisti, platiti cu ziua, au intors macazul.
Adica Ponta s-a declarat de acord cu masurile luate de noul guvern, dar aceasta ..colaboratoare, incearca sa ne explice ca de fapt Basescu ar fi fost de acoprd cu Ponta.
Chiar nu va e rusine?
Vai de voi, bieti Leca-isti platiti la snop!
))))))))))))

@maxi

Orice, rezmerita, razboi civil, numai sa vina Antonescu si Ponta la conducerea statului. Sunt atat de ambitiosi acesti indivizi incat ar face ORICE, ar calca pe cadavre numai sa fie sefi, pentruca au simtit mirosul ciolanului si tare le place. Si cel mai parsiv mi se pare Ponta, el ar juca la doua capete ca sa fie sigur ca ajunge la putere. Stie ca-l mananca sefii lui pentru protocolul prea avantajos cu liberalii (paritatea)si acum, a spus-o Iliescu ca ar fi necesara revizuirea protocolului. Pe de alta parte liberalii inghit pentruca le convine paritatea la alegeri si uite asa se fac ca sunt inca impreuna, ca USL-ul nu se destrama, cand de fapt ei sunt cu ochii unul pe altul, se pandesc dar deocamdata nu se pot despartii. Ar deranja si gasca de la Antena 3 si nu-si pot permite.

Camelutza, o formulare corecta ar fi fost :

"Presedintele Basescu invita..."

 

Alibiurile infractorului Traian Basescu fata de toata Europa.

Ca urmare a genocidului socio-economic al regimului crimiNal Traian Basescu romanii sunt condamnati de guvernul mafiot PDL-UNPR -MR Unguranu sa moara sub nameti,in timp ce teroristul international Traian Basescu se joaca de-a "presedintele" Romaniei?Pentru ce?Pentru a-si ascunde vinovatia celor 70 de morti sub nameti,pentru a-si ascunde vinovatia internationala ca in casele de sub zapezi putrezesc cadavrele celor decedati din vina mafiotiilor ,complicii lui Basescu rotiti la putere,cadavre ce pot declansa epidemii de ciuma in toata Europa.

Medicamenteeee, medicamenteeee !

Doar in cazul asta lucrurile sunt scuzabile !...

@ ulivia ai dreptate dar,

Inconstienta si aroganta nu au limite pe teritoriul pdl.
Jumate de tara este incredintata ungurilor iar cealalta
este condamnata la genocid.
Foame, frig si izolare.
Convine de minune aceasta lui basescu, are timp de respiro la schiat.

Ai uitat sa zici ceva de sobolanii care devoreaza

...cadavrele de sub nameti!
Da noi stim si nu uitam. Vezi ca am auzit ca dupa ce termina de ros cadavrele sobolanii vin la tine!
Au aflat ca vrei sa-i lasi nemancati si sunt furiosi!

Autoconsultarile au fost un succes. Base a fost deacord cu

el insusi , felicitari.

Mancika caat, lool

Dar, continua,nu te deranja. Am zis.

pai...

Pai mai trag si ei de timp, poate se mai incalzeste vremea si se topeste singura, iar cand vom avea parte de inundatii vor spune ca cetatenii sunt de vina pentru ca nu si-au asigurat locuintele.

 

politruc PDL bobi fsh..iti multumesc ca-mi sustii comentariul,

Daca cele scrise de mine nu ar fi REALE,ai fi avut contraragumente,pe cand asa recurgi la insulte tipic securiste si aplicate de peste 62 de ani in Romania securistului criminal Traian Basescu-Ungureanu:trimiterea la medicamente,poate chiar la acelea ce te omoara cu o pastilutza....

Din contra ulivita, dorinta mea e sa te simti bine

...si sa te mai gandesti si la altceva.
Incearca sa iei viagra!

ia citeste si minuneazate de penalii din usl

Codul Penal, privind "Abuzul in serviciu contra intereselor publice"
Articolul 248:"Fapta funcționarului public, care, in exercițiul atribuțiilor sale de serviciu, cu știință, nu indeplinește un act ori il indeplinește in mod defectuos și prin aceasta cauzează o tulburare insemnată bunului mers al unui organ sau al unei instituții de stat ori al unei alte unități din cele la care se referă art. 145 sau o pagubă patrimoniului acesteia se pedepsește cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani"
Articolul 145:"Prin termenul public se ințelege tot ce privește autoritățile publice, instituțiile publice, instituțiile sau alte persoane juridice de interes public, administrarea, folosirea sau exploatarea bunurilor proprietate publică, serviciile de interes public, precum și bunurile de orice fel care, potrivit legii, sunt de interes public"
Articolul 147:"orice persoană care exercita permanent sau temporar, cu orice titlu, indiferent cum a fost investita, o insărcinare de orice natura, retribuita sau nu, in serviciul unei unitati dintre cele la care se refera art. 145"
asta e de la HERA

Cu fata catre rasarit!

Si nu este lege care obliga pe toti cetatenii sa-si asigure locuintele? Asa este in toate tarile civilizate! Dar noi ne uitam doar catre est!

@ Valentin78 ... locuintele sunt asigurate ...

... Ungureanu ne face betivi si lenesi de si zapada este de 4 metri si ne-au murit animalele iar altii mai neputinciosi murit sub zapada. Unde este drumul natinal curatat de utilajele Guvernului , unde e drumul judetean curatat de utilajele Prefecturii ... "canci" ... noi murim de foame si frig pentru ca suntem betivi si lenesi stapanii portocalii "traiesc bine" pentru ca privesc mizeria noastra din elicopter si de acolo de sus nu prea se vede ... in rest cel mai bine traieste trupa primului secretar TDL-ist Razvan Mustea care sta in sediul PDL din Bucuresti la caldura, platita bine sa pupinc(#)ureasca conducerea Basista de partid si de stat. Asta e ...

Latrau Valentin78 MR Ungureanu de mana cu secu-ba,

a restaurat in tara comunismul.MRU-fost UTC-ist -nomenclaturist cu mentalitate si vocabular de comunist se comporta ca un secretar PCR,el "munceste" nu gandeste si nci nu vorbeste cu presa pentru ca in comunism presa nu exista....

@costelus: Ungureanu nu va face lenesi si betivi,

...va spune doar ce sunteti sperand in indreptarea pacatosilor :-)
P.S. Folosesc persoana II plural fiindca te auto-incluzi intre cei carora li s-a adresat Ungureanu; chelul isi pune mana-n cap...

 

Nemaipomenit! USL nu participa la consultari!

Dar oare USL mai reprezinta interessele romanilor?USL-istii in afara de a amplifica si a critica tot ce face puterea nu stiu sa fi facut altceva util societatii. Dar ia sa-i fi vazut ca pun mainile pe lopeti si sa sara in ajutorul celor sinistrati. Decat sa plateasca pe unii sa strige si sa stea cu niste cartoane agatate de gat in Piata Universitatii era mult mai util ca banii aceia sa ajunga la cei care aveau nevoie de ei cu adevarat. Televiziunile controlate de ei sunt dea dreptul isterizate si prezinta eronat si partinitor situatia iar Antonescu&company isi scranesc limbile lor de lemn si o tin una si buna ca vor alegeri anticipate nemaiavand rabdare sa mai astepte cateva luni pana la termen! Dar ma intreb pe buna dreptate si numai eu: Ce au facut ei pantru tara asta de vor neaparat sa vina ei la guvernare? Vor sa fure iar ca in codru ca pe vremea lui Nastase? Sa le fie rusine.Uite eu unul cred ca inainte de alegeri sau imediat dupa, USL se va sparge si spun asta dintr-un simplu motiv, ca nu vor putea guverna impreuna pentru ca pe langa faptul ca au doctrine diferite sunt exact ca niste nuci tari si nu se vor intelege ficare ar vrea mai mult din ciolan. De fapt liberalii nu s-au inteles cu nimeni niciodata, amintiti-va de guvernarea CDR si nu numai. Nici PSD nu s-au inteles cu PDL dar asta din pricina lui Geoana (el fiind capul rautatilor din PSD) acum ca au scapat de el n-ar mai fi o pricine de neantelegere si ei ar putea guverna impreuna cu altii dar nu si cu PNL. In orice caz ca USL nu participa la consultari este cat se poate de clar ca nici nu vor sa puna umarul la binele tarii si scoaterea oamenilor din nevoi iar coltii ascutiti ai lui Crin Antonescu sunt suficienti pentru a le impune tuturor asociatilor cu limba lui de lemn. Sper ca romanii vor intelege ca alternativa la guvernare este cea mai proasta solutie si perpectiva unei astfel de alegeri ne va duce la sapa de lemn pe toti.

 

Aloooo, tovarasi!!

Membrii organizatiei de tineret a pedele sunt rugati sa stea mai rasfirati pe forumuri! Ca incep sa se incalece intre ei si, doamne fereste, o dati in altceva.

In atentia trompetelor portocalii !

Ce o sa faceti cand Marele Carmaci o sa-l reevalueze pe Ponta ? O sa pupati si la Ponta, ca vorba ceea "daca e ordin cu placere".
Acest anunt este valabil si pentru postacii portocalii cu mai mult de doua conturi pe ziare.com, precum si organizatiei OTPDL, care posteaza de la acelasi IP apartinand sts !

Frequently asked questions:

Doare rău, nu?!
Cand va da Băse' ordine, clar că ne vom conforma cu toții.
Te-ai liniștit acum?

Basescu invita din nou partidele la consultari :

Medicii au concluzionat in urma consultatiilor: Toti sunteti raciti, treceti pe Paracetamol !

 

S-au inecat in zapada 75 de marinari!Cetateni,schimbati carmaciul!

Nava Romania se indreapta spre Moarte!Directia este gresita! Cimeva priceput sa preia carma ca se pierde toata incarcatura!

 

Eu am un sfat...

Fa ceva sa nu-ti mai dai singur cu carma-n frunte.
Nu te mai lasa sa gandesti limpede.
Schimba si tu canalul de la badea ca ala te inhiba asa ;)

Mai traiesti?Ce bine ca nu te-ai sufocat!

!

Traiasca Johnny Walker !

Salvatorul neamului alaturi de Marele Carmaci !

Ptr tine, toarsu, e bun spirtul medicinal

Ca sa fii in asentimentul mentorului tau somnoros. Am zis.

Nu se pierde nici o incarcatura,

...cand se rastoarna carul cu p.rosti!
iar daca se rastoarna carul cu hoti e chiar bine...

Opozitia este ocupata cu dezapezirea!!!

Probabil ca se considera ca au castigat anticipatele si au griji foarte mari pentru bietii oameni izapeziti. Asa ca astazi sunt ocupati cu prezenta la iRealitatea, Latrina 3 si Romania tv a lui Ghita... Ponta si Eugen Kelemen. Aceasta din urma este a doua televiziune de partid (a PSD) dupa Latrina 3 care este a PNL. Aici vor ajuta la dezapezire prin criticile acide la adresa puterii. Pentru ca au vazut ca presedintii PSD-isti ai consiliilor judetene si primarii PSD-isti ai localitatilor din judetele napastuite, stau la caldura, asteptand armata si pe Gigi Becali sa le faca treaba. Haidamacii din fruntea USL politizeaza la maxim si catastrofele naturale. Am auzit, pe surse, ca Basescu ar fi vinovat pentru ca ninge atat de abundent peste Romanica!!! In consecinta USL cere suspendarea presedintelui si vor instalarea de urgenta, fara alegeri, a eminentei lipoveanului Antenescu-bidon gol. Se spera ca acesta o sa ceara ajutorul lui Putin si astfel se rezolva efectele tuturor catastrofelor naturale. Se v-a infiinta postul de vicepresedinte pentru prosperul om de afaceri Felix Voiculescu- care isi stabileste sediul la Grivco. Ponta v-a alerga intre Cotroceni si Grivco pentru a purta corespondenta secreta intre presedinte si vicepresedinte, nemaiavand incredere in mijloacele de comunicare datorita serviciilor secrete. Atunci romanii o sa fie foarte fericiti si toata lumea o sa prospere.

 

macar de s-ar ocupa cu deszapezirea dar pontache aseara aduna

si scadea la procente de zici ca tocmai comunicase BEC-ul rezultatele.Era excitat omu' ca a fost declarat de unii mai mintos decat lipoveanu'.Era ud tot.
Cat despre consultari astea musai trebuie sa fie ca noi le cam zicem de multisor ca nu prea sunt sanatosi la mansarda .E unu cu ochii bulbucati pe la Galati ce il dau astia mereu pe antene ,bacalbasa parca, si ar mai fi si pisihologu' ala ,Canibal Dumitrascu.Eu zic sa-i consulte da' sa nu ne spuna rezultatele ca e mai bine sa nu avem certitudini.Ia uite la Felix,il declara astia turnator de profesie si crin il ia de mentor.Sa vedeti pontificarea lui nastase!

Hihihihhi!

deja Ponta repeta dimineazta pe ne...mancate, in fata oglinzii mici de la baie, sariturile lui Geoana si "Multumesc Daciana dragostea mea!" :))
Apropo.. cine-l scoate pe sarbu din ra.. adica din zapada de la cornu. Ca nu mai poate sa trimita Nastase elicopterul dupa el cum facea in zilele bune ;)

Instigatorul Basescu continua atacurile asupra USL

Securistul crimianl Traian Basescu face afirmatii mincinoase despre promisiuni nefacute de Victor Ponta!Daca tot este de acord cu cele 7 idei ale USL de ce Basescu nu indeplineste si cauza principala care a dus la emiterea ideilor USL-ului si nu demisioneaza de la Cotroceni?de ce continua sa se tina cu dintii de putere si sa manance ca un milog mancarea furata de la gura romanilor?Romanii striga intr-un glas "iesi afara j.a.v.r.a ordinara" si-nca ce ***, criminal securista.

Bai Spartacus !

Vad ca nici Dumnezeu nu mai tine cu acest guvern ! S-a saturat si Domnul sa traiasca din 2004 sub cod portocaliu ! Traiasca Incrucisatorul suprem si pupincuristii lui !

USL are in vedere un singur lucru

Mai reprezinta oare USL interesele Romaniei? Ei de fapt au in vedere doar alegeile anticipate.

 

Punctul...

1-Alegeri anticipate
2-Alegeri anticipate
3-Alegeri anticipate
....................
7-Alegeri anticipate!

 

CAM MULTE PUNCTE COMUNE,

Nebunaticilor,le-ati ticluit impreuna.

 

Daca Romania va semna Acordul,caci trebue sa semneze,

pentru ce mai trebuie protocolul tuturor partidelor ?Ca sa sr justifice ce a fost "dorinta unanimitatii?" Sau ca sa fuga puterea de raspundere ?Cine stie si ce se stie despre cuprinsul "Pactului" Nimeni nu stie nimic.

Daca matale nu stii ,seri partidelor stiu.

Au europarlamentari care-i informeaza precis.
Ca nu stii matale e altceva., e treaba de guvern si diplomatie nu de haulici.

Ce ai rezolva daca ai sti ?
Dqar pe Ziare com dupa sumituo di 8-9 Tanuarie, a publicat material suficient cu declaratia presedintelui Basescu pe aceasta tema,

Retine : Nu spune preotul predica de doua ori pentru o baba surda !

Adevarul este ca Basescu le-a tras-o de prea multe ori si cred ca-i

ustura dar MERITA.!

 

Oare cu ce-o fi asa incarcata agenda lu' Crin ,

daca un un lucru atat de important pentru Romania precum un tratat international nu-si are locul ?!
ca la dezapezit nu se duce, la parlament nu , la consultari nici atat ...
Cred ca la intrebarea asta ar putea raspunde Voiculescu ;-).
Eu nu spun ca trebuie semnat intr-un fel sau altul , dar nu are decat sa mearga in parlament si discute fiecare varianta pe argumente.
Si sa nu umble cu demagogii ieftine , ca el oricum nu se duce sa dea zapada la o parte .
Sa nu uitam ca marea majoritate a primarilor si consilierilor locali din judetele astea sunt ai USL . Ei ar trebuit sa cunoasca fiecare caz cu probleme in parte si sa incerce sa faca macar strictul necesar .
Cred ca in mod direct mai mult poate face pentru un om un consilier local care este aproape si cunoaste locatia si situatia fiecaruia decat un presedinte de partid.

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor