Consultari la Cotroceni pe revizuirea Constitutiei - vezi minut cu minut

Luni, 15 Martie 2010, ora 17:00
1989 citiri
Consultari la Cotroceni pe revizuirea Constitutiei - vezi minut cu minut
Foto: presidency.ro

Presedintele Traian Basescu i-a chemat luni, la Palatul Cotroceni, pe toti liderii formatiunilor politice din Parlament, pentru a dezbate modificarile ce vor fi aduse Constitutiei Romaniei.

Presedintele Traian Basescu si reprezentantii formatiunilor politice vor discuta, incepand cu ora 15:00, pe tema cailor de transpunere in Constitutie a rezultatului referendumului din 22 noiembrie, precum si pe tema prioritatilor legislative ale anului 2010.

Ziare.com iti prezinta minut cu minut desfasurarea consultarilor de la Palatul Cotroceni:

18:00 - Presedintele Traian Basescu va face o declaratie de presa la ora 18:00 pentru a prezenta concluziile consultarilor.

17:00 - Premierul Emil Boc, presedinte al PD-L, a declarat ca reducerea numarului de parlamentari pana la maximum 300 nu se negociaza, pentru ca s-a decis de catre poporul roman la referendum".

16:55 - Liderul grupului minoritatilor, Varujan Pambuccian, a declarat ca ar dori sa se plece in reformarea Constitutiei de la o regandire a organizarii teritoriale a Romaniei.

16:45 - Liderul grupului independentilor din Parlament, Gabriel Oprea, insotit de fostii lideri PSD Marian Sarbu si Cristian Diaconescu, a declarat ca referendumul nu mai este negociabil intre partide sau oameni politice, iar Constitutia trebuie modificata.

16:35 - Reprezentantul UDMR la consultarile cu Traian Basescu, Tanczos Barna, a declarat ca formatiunea pe care o reprezinta doreste revizuirea Constitutiei, insa vrea ca Romania sa aiba, in continuare, un Parlament bicameral.

16:30 - Consultarile dintre Traian Basescu si partide s-au incheiat.

15:35 - Delegatia Partidului Conservator condusa de Daniel Constantin a plecat de la consultari.

15:30 - Si social-democratii au parasit consultarile, tot din cauza prezentei independentilor.

15:20 - Liberalii au iesit de la consultari, din cauza prezentei independentilor.

15:05 - Presedintele Traian Basescu i-a asigurat inca de la inceput pe liderii politici prezenti ca sustine o modificare mai amanuntita a Constitutiei, nu doar in ceea ce priveste reducerea numarului de parlamentari si trecerea la un Parlament unicameral.

15:00 - Consultarile dintre Traian Basescu si liderii formatiunilor politice din Parlament au inceput, conform programului.

14:55 - Delegatiile partidelor au ajuns la Palatul Cotroceni.

Cine participa la consultarile de la Cotroceni

Toate formatiunile politice si-au anuntat prezenta la consultari, chiar si liderii UDMR, care sarbatoresc luni Ziua maghiarilor de pretutindeni. Uniunea va fi reprezentata de doi secretari de stat, Tanczos Barna si Borbely Karoly.

Din delegatia PD-L vor face parte presedintele Emil Boc, prim-vicepresedintele Gheorghe Flutur, secretarul general Vasile Blaga si vicepresedintele Adriean Videanu.

PSD va fi reprezentat la Cotroceni de presedintele partidului, Victor Ponta, secretarul general Liviu Dragnea si vicepresedintele Ioan Chelaru.

Delegatia PNL va fi formata din presedintele Crin Antonescu, vicepresedintele Victor Paul Dobre si secretarul general Radu Stroe.

Liderul independentilor Gabriel Oprea va defila la Cotroceni cu doi fosti pesedisti marcanti, deputatul Marian Sarbu si senatorul Cristian Diaconescu.

PC va fi reprezentat la consultarile de la Palatul Cotroceni de liderul partidului Daniel Constantin, purtatorul de cuvant, Bogdan Ciuca, si deputatul Sergiu Andon.

Constitutie dupa vointa poporului

La referendumul din 22 noiembrie, 77,78% din cei care s-au prezentat au votat pentru un Parlament unicameral, in timp ce 88,84% au fost de acord cu reducerea numarului de parlamentari. Prezenta la referendum a fost de 50,95%.

Revizuirea Constitutiei poate fi initiata de presedintele Romaniei la propunerea Guvernului, de cel putin o patrime din numarul deputatilor sau al senatorilor, precum si de cel putin 500.000 de cetateni cu drept de vot.

Propunerea de revizuire trebuie adoptata de Camera Deputatilor si de Senat, cu o majoritate de cel putin doua treimi din numarul membrilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#consultari Cotroceni revizuire Constitutie, #consultari Basescu partide Constitutie, #referendum Parlament unicameral Basescu , #presedinte