Ziare.com

Consultarile de la Cotroceni pe tema ANI, minut cu minut

de Camelia Badea
Luni, 26 Aprilie 2010, ora 19:00

   

Consultarile de la Cotroceni pe tema ANI, minut cu minut
Presedintele Traian Basescu a invitat partidele parlamentare luni, la Palatul Cotroceni, pentru consultari pe tema functionarii in continuare, in conditii de legalitate, a Agentiei Nationale de Integritate.

Conform comunicatului Administratiei prezidentiale, subiectul consultarilor este "situatia generata de Decizia Curtii Constitutionale referitoare la neconstitutionalitatea unor dispozitii ale Legii de organizare si functionare a Agentiei Nationale de Integritate".

Consultarile de la Cotroceni, minut cu minut

19:45 - Presedintele Traian Basescu le-a multumit tuturor reprezentantilor structurilor parlamentare care au participat luni la consultarile de la Cotroceni si i-a ironizat pe liberali pentru faptul ca au ales boicoteze discutiile, spunand despre ei ca "se surmeneaza foarte repede" si ca "probabil dupa amiaza trebuie sa se odihneasca, sa apara seara la televizor".

Basescu: Sunt optimist dupa discutiile cu partidele

19:15 - Vicepremierul Marko Bela a declarat ca Parlamentul ar trebui sa adopte forma finala a legii in doua saptamani, asigurandu-se, astfel, ca institutia continua sa fie un instrument eficient in lupta contra coruptiei.

19:10 - Liderii coalitiei de guvernamant au iesit de la consultari hotarati sa adopte in termenul fixat, de zece zile, noua lege in Parlament. "Cei care se feresc sau nu doresc sa isi declare averile sa mearga in sfera privata. Acolo nu esti obligat sa iti declari averea(...) Proiectul raspunde si exigentelor CCR, a carei decizie nu o comentam ci o aplicam, si speram ca Parlamentul va adopta noul proiect in procedura de urgenta", a declarat liderul PD-L, Emil Boc.

Boc: Cei care se feresc sa isi declare averile sa mearga in sfera privata

18:09 - Presedintele Traian Basescu a cerut ca proiectul de lege sa fie adoptat de Parlament in zece zile, avand in vedere ca nu poate fi data o Ordonanta de Urgenta.

"Sper ca majoritatea va fi suficient de prezenta pentru ca legea sa treaca intr-un termen cat mai scurt, pentru a nu pune sub semnul intrebarii intrarea Romaniei in spatiul Schengen", a spus Basescu.

De asemenea, seful statului a cerut Ministerului de Justitie sa fie tot timpul la dispozitia parlamentarilor, deoarece vor exista, cu siguranta, amendamente.

17:50 - Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat la finalul consultarilor de la Cotroceni, ca partidul sau va colabora in Parlament pentru a "da o noua haina juridica ANI, in limitele deciziei Curtii Constitutionale si obligatiilor asumate de Romania in Mecanismul de Verificare si Cooperare". De aceeasi parere au fost si reprezentantii PC, care au anuntat ca vor depune amendamente la proiectul adoptat luni de Guvern.

Ponta: PSD va colabora pentru a da o noua haina juridica ANI

17:00 - Consultarile cu PSD si PC au inceput. Presedintele Traian Basescu a precizat ca aceste consultari au de fapt ca tema rugamintea pe care o adreseaza Parlamentului de a adopta, dupa dezbateri, in zece zile, noul proiect de lege avizat luni de Executiv, in vederea respectarii angajamentelor asumate de Romania in momentul aderarii la UE.

Basescu: Mi se pare in neregula decizia CCR de a defrisa de atributiuni ANI

16:58 - Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, inainte de intrarea la consultari, ca respecta decizia liberalilor de a nu participa, dar "noi am luat decizia noastra", in conditiile in care "si noi il acuzam altadata pe Traian Basescu ca nu isi indeplineste sarcina de a media, acum si-o indeplineste".

De asemenea, Ponta l-a acuzat pe premierul Boc de "nesimtire", pentru faptul ca si-a permis sa adopte un proiect de lege privind functionarea ANI cu doar cateva minute inainte de a incepe la Cotroceni consultarile cu partidele.

16:45 - Presedintele PC, Daniel Constantin, a declarat la intrarea la Consultari ca partidul sau va vota o noua lege ANI, tinand cont de actuala conjunctura. In privinta deciziei PNL de a boicota consultarile, Constantin a spus ca "probabil domnul Antonescu s-a saturat, si noi suntem in pragul de a ne satura, pentru ca ne exprimam un punct de vedere si nimeni nu tine cont de el".

16:40 - Premierul Boc a anuntat ca Guvernul a avizat proiectul care modifica legea de functionare a ANI, avand ca principii "continuarea activitatii ANI, declararea in continuare a averii de catre demnitari si servirea interesului public si interesului Romaniei", in conditiile in care, conform Mecanismului de Cooperare si Verificare pe Justitie, Romania are obligatia de a permite functionarea acestei agentii.

Premierul a anuntat ca vor exista doua tipuri de declaratii de avere, una cu caracter public si una cu caracter confidential, care va fi supusa controlului ANI. Pe de alta parte, raportul ANI va fi transmis ANAF sau/si Parchetului, in cazul in care apar nereguli in declaratii.

Guvernul a avizat proiectul de lege privind functionarea ANI


ANI a pus pe jar clasa politica

Cabinetul Boc s-a reunit luni, la ora 14:00, principala tema aflata in dezbatere fiind proiectul de lege privind functionarea ANI prezentat de ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, luni dimineata, proiect ce prezinta varianta Ministerului de rezolvare a aspectelor declarate neconstitutionale de Curte.

In programul consultarilor de la Cotroceni figureaza o prima intalnire cu reprezentantii Opozitiei, PSD+PC si PNL, aceasta fiind programata la ora 17:00.

Liberalii au decis sa boicoteze aceasta intalnire, apreciind ca este doar un joc de imagine al sefului statului, Parlamentul fiind cel care are atributul de a reglementa juridic situatia ANI. Cu toate acestea, ei sustin in continuare existenta Agentiei si spun ca vor participa la procesul legislativ care sa permita modificarea legii in termenul de 45 de zile cerut de Constitutie.

PNL nu se duce la consultarile de la Cotroceni

PSD va participa la consultari si, in plus, a anuntat prin vocea presedintelui sau, Victor Ponta, ca va aborda in fata sefului statului si subiectul Legii functionarului public, declarata de asemenea neconstitutionala de CCR.

PSD si UDMR se duc la consultarile de la Cotroceni

La ora 18:00 au fost invitati la Cotroceni reprezentantii Partidului Democrat Liberal, UDMR, grupului parlamentar al minoritatilor nationale si grupurilor parlamentare de independenti din Parlamentul Romaniei. Parlamentarii independenti vor fi reprezentati la Cotroceni de Gabriel Oprea,Marian Sarbu si Cristian Diaconescu.

CCR: Declaratiile de avere incalca dreptul la respectul si ocrotirea vietii private

Barroso: Asemenea lui Basescu, sunt ingrijorat in legatura cu ANI

Pe 14 aprilie Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionale doua capitole din legea de functionare a Agentiei Nationale de Integritate, fiind admise partial o serie de exceptii de neconstitutionalitate ridicate de avocata Alice Draghici in cazul Serban Bradisteanu. Conform Constitutiei, legea trebuie modificata de catre Parlament si pusa in acord cu aspectele sesizate de magistratii CCR in 45 de zile de la publicarea ei in Monitorul Oficial.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2065 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
11 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

IAR SE DORESTE PROSTIREA ROMANILOR !....

....,SINGURII CARE S-AU PRINS AU FOST LIBERALII !

 

Partidul de buzunar al lui Patriciu boicoteaza dezbaterile pe tema ANI

si a combaterii coruptiei si hotiei.

PNL-partid de hoti nu vrea ANI.

 

ALIBASESCU SI CEI 40 DE HOTZI,

...CONSULTARILE AU AVUT LOC CA SA VADA CUM INCALCA IN CONTINAURE LEGEA 144/2007,LEGEA 47/1992,TRATATUL DE ADERARE A TARII LA UNIUNEA EUROPEANA,CONVENTIILE INTERNATIONALE DE LUPAT IMPOTRIVA CORUPTIE EVIDENTE PSD-PDL, CUM II ASCUND PE JUDECATOPRII Curtii Constitutionale stalinisti-corupti si cum asasineaza ANI ca apoi s-o imbalsameze de ochii Bruxelles-ului.Zang-zang se aude zanganit de catuse , tovarasi..

 

Si eu, in calitate de ambasador al SUA, trebuie sa declar toate veniturile mele si ale sotiei, obtinute nu doar in anul precedent, ci in ultimii doi ani, inainte de a fi numit intr-o functie publica.

Cand Guvernul adopta o pozitie ce mi se pare corecta, asa cum se intampla acum, cand executivul incearca sa rezolve situatia ANI, imi exprim public sprijinul. Ii sustin ferm pe ministrul Predoiu si pe presedintele Basescu in incercarea de a rezolva aceasta problema.

MDAA,

..acum sa fim un pic si seriosi.Ce te faci cand insusi seful ANAF,Blejnar sorin, cel asistat d e Blaga intr-u dosar de toata frumusetea de coruptie se joaca pe site-ul Institutiei publice de-a declaratiile de avere si de interese:" Declaratia (a lui Blejnar sorin)de avere de la inceputul anului 2009:
Potrivit declaratiei publicate la inceputul anului 2009 pe pagina de internet a Ministerul Finantelor Publice, Sorin Blejnar are doua conturi curente sau carduri de aproape 60.000 lei, un cont curent de 140.000 euro si altul de 2.099 lire sterline, trei depozite de peste jumatate de milliard lei, un depozit de peste 113.000 euro si altul ce depaseste 151.000 dolari, o asigurare de viata de 28.364 lei si un plasament de 615 lei intr-un fond de investitii. Potrivit lui Blejnar, “majoritatea sumelor de mai sus provin din vanzarea unui apartament in Bucuresti, vanzare efectuata in data de 06.02.2007 contra sumei de 140.000 euro si a unui teren situat in municipiul Arad in data de 23.06.2006 contra sumei de 2.089.197 lei". Sorin Blejnar detine un apartament de 77,3 mp in Arad, iar sotia sa a dobandit, anterior casatoriei, un altul de 77,6 mp in Bucuresti. De asemenea, sotia sefului ANAF, Andreea Blejnar, are bijuterii in valoare de 15.000-20.000 euro.Seful ANAF are un cupon la SC Banat Turism SA si actiuni la opt companii listate la bursa, iar sotia sa are un cupon la Neptun Olimp SA si parti sociale si un imprumut acordat in nume personal de 154.772 lei la SC Tetacons SRL. Potrivit declaratiei de avere, Blejnar nu are datorii. Familia Blejnar a obtinut venituri din salarii si dobanzi bancare in 2008. Din activitatea de la Garda Financiara, Sorin Blejnar a obtinut un venit anual de 104.163 lei, iar sotia sa a castigat 166.835 lei din activitatea desfasurata in cadrul unei societati civile de avocatura.Sorin Blejnar este membru in cadrul a doua asociatii de vanatoare si pescuit si membru inactiv in Camera Consultantilor Fiscali si CECCAR. El a fost suspendat la cerere din sindicatul national al functionarilor publici. Potrivit declaratiei de interese, seful ANAF nu este membru al niciunei formatiuni politice. NOTA: In ceea ce priveste declaratia de interese din iunie 2009, ea nu se gaseste pe pagina de internet a Ministerul Finantelor Publice. In locul ei apare tot o declaratie de avere, completata in 12 iunie 2009 (2) si care a fost rectificata sase zile mai tarziu, cu o alta (3).(2)http://chat.mfinante.ro/DAvere.nsf/demnitari(3)Declaratia de avere din 18 iunie 2009 poate fi vazuta in format pdf accesand urmatorul link: http://chat.mfinante.ro/DAvere.nsf/AWeb/AC20B8F25D19ED94C22575DD00243C18(SURSA SRS)

Traian Basescu tatal hotilor de hoti, ha, ha, ha!!!

In 6 ani la Ministerul Transporturilor a facut o mare laie bucalie pentru aceasta tara. A vindut 16 mineraliere pe 1 dolar bucata, a vindut mii de vagoane si locomotive diesel-electrice la fiare vechi s-a acordat contracte baietilor destepti din zona asfaltarilor. Si bineinteles s-a opus constructiei de autostrazi. Ca Primar in Capitala a impropietarit-o pe Udrea cu parcarile Dali, a primit mita de la Luxten prin fiicele sale angajate pe mii de euro pe luna, de la Casuneanu sub forma de terenuri si mertzan, s-a impropietarit singur cu vilute din fondul statului s-a distrus efectiv parcul Bordei. Ca Presedinte s-a ajutat fratele in comertul ilegal cu arme, a impropietarit-o pe Ioana cu un apartament de un milion de euro de la Popoviciu, a facut-o pe Elena europarlamentara si i-a ajutat pe marii mahari hoti dn PD-L sa-si insuteasca si inmiasca averile. Si mai nou lucreaza la dezmembrarea Romaniei pe mina UDMR. Asta-i Traian, mare producator pentru buzunarele lui, a familiei lui s-a hotilor din gasca pedelista si distrugator de tara. Dar servitorul Racaru nu mai poata sa doarma de grija lui Crin care a indraznit sa nu se duca la consultarile cu marinarica. Mare gradina, mester curmaciul si ai lui bravi scirta scirta pe hirtie de la Ziare.com.

Revedere - Dedicatia de luni seara pentru KGBushka, care a pierdut alegerile si la Bucuresti si la Ramnicu Valcea...

- Gelule, Gelutule,
Ce mai faci bai, strutule?
Din nisip ai aparut,
Te-ai ascuns, deci, ai pierdut!
Trebuiesti neaparat,
Pe la creier regulat!

- Ia, eu fac ce fac de mult,
Ba, pe unii ii insult,
Ce-i mai rau, dorindu-le,
Viata otravindu-le,
Repetand postarile,
Si mancand cacarile;
Si mai fac ce fac de mult,
KGB-ul il ascult.
Eu, voi face tot ce vor,
Ca doar sunt agentul lor,
Promovand ideile,
Si platit cu rublele…

- Gelule, ia seama bine!
Va fi vai si-amar de tine,
Securist de Bucuresti,
Asa o sa-mbatranesti!

- Asta-i vremea, eu iau cecuri,
Nu sa ma ocup de fleacuri.
Că de-i vremea rea sau bună,
Securistul n-are muma!
Si de-i vremea bună, rea,
Sa retrage-n Rusia.
Iar Patriciu, e in vizor,
In pamant, astia mi-il vor.
Noi, deasupra vrem sa-l tinem,
Securisti, cu el rămanem!
Crinu si cu PNL,
Dan cu Voiculescule,
Gelu si cu ziarele…
Geoana cu flacarile… .

Copyright GB-E_Doby, April 26, 2010.

Originalul:
http://www.youtube.com/watch?v=PTN6JbXeHTw

Buna treaba ati facut, prieteni! PNL-ul lui Antonescu s-a saturat, ceilalti...mai spera!

:-)

 

@AIUREA-AIUREA

Da s-au prins:

Si se jura ca nu fura, dar i-am prins cu ratza-n gura.

(Sau cu Petromidia-n gura?)

 

Pe CEL cu Flota nu l-ai prins?

De ce esti subiectiv?

Acum, ca cele doua partide importante din Romania...

...s-au hotarat sa colaboreze pentru legea ANI, sa speram ca va iesi repede o lege aplicabila, mai ales ca dl Ponta este jurist. Astfel, o larga majoritate pentru adoptarea legii se prefigureaza, evitandu-se santajul unor partide minuscule, din Parlament.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor