Costiniu: Justitia este sub o presiune despre care nu vorbeste nimeni

Luni, 11 Ianuarie 2010, ora 15:57
1393 citiri
Costiniu: Justitia este sub o presiune despre care nu vorbeste nimeni
Foto: Antena 3

"Vorbim ca sa bifam ca am facut ceva", a clamat presedintele de onoare al Asociatiei Magistratilor din Romania, Viorica Costiniu, comentand raportul de activitate al Consiliului Superior al Magistraturii prezentat luni, in prezenta presedintelui Traian Basescu.

Justitia este sub presiune, nimeni nu vorbeste despre modificarea legislatiei, judecatorii romani sunt "cocosati de munca", raportul prezentat luni nu vorbeste despre bugetul alocat Justitiei, la fel ca si despre alte subiecte importante. Acestea sunt numai cateva dintre lacunele remarcate si subliniate de Viorica Constiniu, in sedinta CSM.

"Stau sa ma intreb ce i-a impiedicat pe cei care propun astazi actiuni pentru viitor, sa fi facut deja ceea ce propun. Activitatea individuala nu se regaseste deloc in acest raport. Relatia cu celelealte institutii ale statului este practic un exemplu expediat rapid. In afara de o colaborare cu Presedintia si vreo doua-trei intalniri in Parlament, nu s-a intamplat nimic", a spus Costiniu.

"Se vorbeste de modificari legislative, dupa consultarea noastra. Sa fim seriosi. In Romania se trimite o adresa astazi si se vrea raspunsul ieri, in conditiile in care judecatorii romani sunt cocosati de munca. Nu s-a vorbit niciodata de un lucru extrem de important: modificarea legislatiei. Vorbim ca sa bifam ca am mai facut ceva. Se scrie aici ca CSM trebuie sa emita mesaje catre clasa politica. Cine ii asculta? Justitia este sub o presiune despre care nu vorbeste nimeni in acest raport", a adaugat presedintele de onoare al Asociatiei Magistratilor.

Oficialul a mai criticat lipsa referirilor legate de bugetul alocat Justitiei. "Nimic in acest raport despre statutul magistratilor, nimic despre bugetului alocat Justitiei. Ne aflam in situatia in care nu putem trai cu salariile din Justitie", a opinat Viorica Constiniu. In final, aceasta a precizat ca greva magistratilor este numai suspendata, ea poate fi reluata oricand.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Viorica Constiniu sedinta CSM, #Viorica Costiniu Traian Basescu, #presedinte Asociatia Magistratilor , #presedinte