Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cui i-e frica de Traian?

Vineri, 09 Septembrie 2011, ora 19:05
5263 citiri
Cui i-e frica de Traian?

Penibil momentul intonarii imnului national de catre Marcel Pavel, la meciul cu francezii. Brusc, numele "Traian" a devenit semnalul la care masele s-ar putea trezi fluierand sau, dupa caz, huiduind.

Marcel Pavel spune ca varianta pe care a cantat-o in fata publicului de pe Arena Nationala i-a fost inmanata de FRF. Solistul a fost doar un simplu executant care, conform contractului si direct proportional onorariului, si-a dus la indeplinire misiunea ceruta de cel care l-a platit.

Nu cred nici ca a uitat versurile, dupa cum se vehiculeaza in presa, nici ca ar fi facut de capul sau o asemenea omisiune. Pentru a putea defini contextul in care a avut loc incidentul de marti seara trebuie sa ne intoarcem putin in timp.

La vremurile in care, cuprinsa de o euforie de inteles, Elena Udrea decreta, din mijlocul unei scene, in fata audientei involburate, ca noi suntem "urmasii lui Traian... ai lui Traian Basescu". Precum o semeata absolventa a unei facultati crestine, pe care acum Funeriu a cam pus-o la coada clasamentului calitatii universitare, doamna Udrea a tinut parca sa ne aminteasca de unde ne tragem.

Sa nu cumva sa ne uitam radacinile crestine, pornite de la Adam si Eva, si sa credem in aberatiile darwiniste. Stim ca Traian, imparatul roman, s-a dus de mult, dar cum naiba sa fim noi urmasii lui Traian Basescu ca, Doamne Fereste, domnul presedinte este inca printre noi. Aceasta gafa a Elenei Udrea a ramas adanc intiparita in memoria maselor, iar vremea l-a coborat pe Traian de la statutul de imparat la cel de muritor.

Timpul s-a scurs repede, PD-L a trecut cu tavalugul prin criza, iar Traian Basescu nu mai are aceeasi pofta de a se prezenta in fata maselor. Ba ne vorbeste de pe partie la inceput de an, ba se scuza ca nu mai iese sa ne vada in fata, ca oricum stie ca-l fluieram.

Totodata ne abureste, spunandu-ne ca monotonia il impiedica sa mearga la Ziua Marinei, unde stie cand se scalda scafandrii si cand trag haiducii cu flintele. Pe acelasi principiu mai are sa ne spuna ca, in cazul unei vizite a lui Obama in Romania, el nu vine la intalnire, ca stie toate momentele solemne care au loc la primirea unui inalt oficial de stat.

Sa revenim la momentul 06 septembrie 2011. Desi se zvonea ca Basescu ar ajunge la meci, prezenta lui n-a fost observata. Dupa experienta din timpul meciului lui Bute, cand numele sau a fost fluierat copios, Elena Udrea n-a mai indraznit sa coboare la nivelul gazonului, sa calce iarba tavalita de plugurile lui Oprisan.

In ciuda indemnurilor haiducesti raspandite in interiorul partidului, care tin mai mult de autosugestie, decat de incredere in potentialul propriu, Traian Basescu si ai lui arata ca le este jena de multime, preferand sa tina capul in nisip, decat sa priveasca realitatea in fata.

De aceea cred ca Marcel Pavel a primit acea varianta de imn de la la FRF, modificata cu buna stiinta. Dupa o zi in care Sepp Blatter, boss-ul FIFA, a mancat pe indestulate cu Mircea Sandu la Buftea, intalnindu-se chiar cu Emil Boc intr-o atmosfera de sarbatoare, nu era momentul ca spectatorii sa fluiere la auzul numelui imparatului Traian. Astfel o sa ajungem ca nici pe la nunti sa nu se mai cante melodii celebre ca, "Leana mea din valea trista" sau "Mai Emile un' te duci".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#meci imn Marcel Pavel, #Marcel Pavel Traian, #Basescu , #presedinte