Cum mi-am petrecut Anul Nou cu Traian Basescu (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Miercuri, 02 Ianuarie 2013, ora 23:10
11068 citiri
Cum mi-am petrecut Anul Nou cu Traian Basescu (Opinii)
Foto: Facebook

Pe 1 ianuarie, in orele din prima dupa-amiaza a noului an si la doar cateva ceasuri distanta de momentul in care am dat cu totii cep sampaniei de Anul Nou, pe Antena 3 se comenta unde, cum si cu cine si-a petrecut Traian Basescu trecerea dintre ani.

Nu se informa publicul intr-un buletin de stiri, ci era o adevarata dezbatere despre modul in care presedintele a ales sa petreaca.

De ce acolo, de ce asa, de ce tocmai cu aia, dar ce bucate alese si, vai, cum e posibil?, cata suparare totusi pe "seful statului" de i-a repezit pe jurnalisti si i-a conjurat sa nu mai scrie despre ce mananca doar el, cand mai sunt atatia alti politicieni despre care nu am aflat ce si cat au infulecat de Sarbatori.

Dupa cateva minute petrecute ca in transa, am realizat ca asist la o astfel de dezbatere cand inca nu imi disparuse sentimentul petrecerii Revelionului.

Ca raspuns, m-as fi multumit atunci pana si cu Bianca lui Bote latita pe ecran, ori Cruduta stoarsa la vreun show tembel, orice numai sa nu mai aud de ce a mancat Traian Basescu de Revelion, cand putea mai bine sa nu manance, si de ce a baut ce a baut, cand ar fi putut la fel de bine sa soarba turturii vilei din Covasna.

Nu vreau sa critic un post comercial, de altfel ar fi si stupid. Atat timp cat strategia aleasa il multumeste, financiar sau sub orice alta forma a politicii editoriale si a audientei, sa fie sanatos. Din partea mea poate sa dea si broaste raioase sarutandu-se in direct cu printi - daca lumea se uita, sa fie cu totii sanatosi.

Inca exista atatea alte posturi care, in acelasi timp, rulau filme in premiera, capodopere ale cinematografiei, ori documentare exceptionale despre aproape orice subiect ti-ai fi dorit sa alegi.

Sentimentul provocat insa de principala grija a editorilor Antenei 3 mi-a adus mai degraba o confirmare la o banuiala mai veche: Traian Basescu a ajuns in prezent un cal semi-mort. Orice fel de bataie ii va administra nici nu conteaza cine va sfarsi prin a se intoarce impotriva autorului.

Nici nu trebuie cu totul si cu totul subestimat, nici chiar mosul senil care se da cu sania nu a ajuns inca Traian Basescu, asa cum il vedea mai deunazi Crin Antonescu, probabil inca sub impresia tratatului de pace de la Cotroceni, inca presedintele mai are butoane pe care sa apese si sa arunce in aer ministri sau parlamentari din giganticul USL, insa pana atunci, pana la ridicarea sabiei, locatarul de la Cotroceni a devenit un personaj cvasi-neinteresant, plictisitor, obosit si obositor, un cal aproape mort numai bun de-o bataie si gata.

Prin comparatie, imi pare ca mult mai interesant va deveni in curand de stiut unde si-a petrecut Ponta Pastele, ce a mancat Antonescu in concediul prelungit de primavara si ce masini si cate case a mai schimbat ala micu' din USL din banii imprumutati cu atata generozitate de Felix Voiculescu.

Evident, interesul publicului e una, iar interesele unui trust de presa pot fi cu totul altele, chiar daca pe undeva s-ar presupune ca ele ar trebui sa se intalneasca. Pana la urma nu e nicio problema, nici in patriile democratiei ele nu coincid intotdeauna. Ba si acolo mai merg din cand in cand in paralel.

Imi imaginez, totusi, ca USL e cumva condamnata de acum sa tina cont de problemele, interesele si nevoile tuturor cetatenilor si nu doar ale celor care inca mai au un dinte impotriva presedintelui.

Altfel, tot ei il pot invia pe "mosul ala care se da cu sania" si risca sa-i repare si imaginea in ochii milioanelor care in vara votasera pentru demiterea sa.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Basescu Revelion Covasna Antena3, #Basescu meniu Revelion, #Basescu suparat jurnalisti , #presedinte