Daniel Buda: Gestul lui Ponta de a rupe scrisoarea il compromite

Duminica, 08 Aprilie 2012, ora 19:35
2266 citiri
Daniel Buda: Gestul lui Ponta de a rupe scrisoarea il compromite
Foto: presalocala.com

Presedintele PDL Cluj, deputatul Daniel Buda, considera ca gestul liderului USL Victor Ponta de a rupe scrisoarea prin care presedintele Traian Basescu ii solicita respectarea vointei cetatenilor il descalifica si il compromite pe acesta ca politician.

"Presedintele PDL Cluj, deputatul Daniel Buda, considera ca gestul liderului USL Victor Ponta de a rupe scrisoarea prin care presedintele Romaniei ii solicita respectarea vointei cetatenilor il descalifica si il compromite pe acesta ca politician, ceea ce se doreste sa fie.

Aceasta maniera de a respecta vointa cetatenilor, validata prin sufragiu electoral, ma determina sa cred ca Victor Ponta, dar si ceilalti doi copresedinti ai Aliantei Socialiste, Crin Antonescu si Daniel Constantin, au pierdut sansa de a trece cu bine prin furcile caudine ale votului, atat formatiunile pe care le reprezinta, cat si ei insisi. Au refuzat sa faca acest lucru, in schimb au manifestat sfidare, ignoranta si lipsa de respect pentru tot ceea ce inseamna nevoile reale ale cetatenilor. Insa, de judecata votului nu scapa nimeni", se arata intr-un comunicat de presa transmis, duminica, de PDL Cluj.

Buda si-a exprimat "dezamagirea" fata de "dispretul si indiferenta" cu care liderii USL trateaza vointa cetatenilor exprimata prin vot si afirma ca "astfel de derapaje nu pot ramane nesanctionate".

"Am ferma convingere ca electoratul nu va ramane nepasator la asemenea abordari care vizeaza instaurarea unui tip de politica in care vointa lor este ignorata, in care orice forma de dialog politic contrar opiniilor lor nu exista. Desi cele intamplate sambata s-au dorit a fi o 'demonstratie de forta', liderii Aliantei Socialiste nu au reusit decat sa transmita, printr-un limbaj de lemn, ca ii vor distruge pe toti care nu sunt de acord cu ei, demonstrand ca sunt rupti de realitatile din Romania", sustine Daniel Buda.

Presedintele PDL Cluj considera ca Romania are nevoie de o "clasa politica responsabila si matura", care sa guverneze in interesul poporului, are nevoie de revizuirea Legii Fundamentale in acord cu vointa exprimata de cetateni.

"Din acest motiv, PDL sustine propunerea presedintelui Romaniei de revizuire a Constitutiei in vederea reducerii numarului de parlamentari si a trecerii la un Parlament unicameral pentru ca a demonstrat, prin fapte, ca agenda politica are ca numitor comun agenda cetateanului, iar nerespectarea vointei romanilor exprimate prin referendum ar reprezenta un precedent extrem de periculos si nociv pentru valorile democratiei romanesti", conchide Buda.

Seful statului cere liderilor USL ca opozitia sa participe la discutiile privind revizuirea Constitutiei, astfel incat mandatul prezidential sa fie de patru ani, iar referendumul de validare sa aiba loc la locale, garantand ca va demisiona in timp util pentru ca in noiembrie sa fie si prezidentiale.

Presedintele Traian Basescu a trimis vineri, cate o scrisoare presedintelui Partidului Social Democrat, Victor Ponta, presedintelui Partidului National Liberal, Crin Antonescu, si presedintelui Partidului Conservator, Daniel Constantin.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, in deschiderea Congresului de la Romexpo, ca formatiunea sa nu are ce discuta si negocia cu presedintele Traian Basescu, liderul social-democrat rupand de altfel scrisoarea de la seful statului in fata delegatilor la congres.

Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
Sorin Chelmu, fost Secretar Generla al Guvernul României, va candida la funcția de președintel al Consiliului Județean Vaslui. Originar din județul Vaslui, Chelmu și-a prezentat...
#scrisoare Basescu USL demisie, #Ponta rupt scrisoare Basescu demisie, #Basescu scrisoare revizuire Constitutie , #presedinte