Daniel Morar propune 12 procurori pentru functii de conducere

Vineri, 19 Septembrie 2008, ora 13:17
2226 citiri
Daniel Morar propune 12 procurori pentru functii de conducere

Daniel Morar, care conduce DNA prin delegare, propune numirea a 12 procurori-sefi la nivel central si teritorial, printre care se afla si procurorul militar Vasile Doana, respins de presedintele Traian Basescu pentru sefia Parchetelor Militare si cercetat de Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Daniel Morar a inaintat CSM propunerile privind numirea a 12 procurori, atat la nivel local, cat si la nivel central, anunta un comunicat DNA preluat, vineri, de NewsIn.

Astfel, la DNA central, Morar ii propune pe:

Petru Narita - pentru functia de procuror sef al Serviciului pentru efectuarea urmaririi penale in cauze privind infractiuni asimilate sau in legatura directa cu infractiunile de coruptie din cadrul Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie,

Vasile Doana- pentru functia de procuror militar sef al Serviciului pentru efectuarea urmaririi penale in cauze de coruptie din cadrul Sectiei de combatere a infractiunilor de coruptie savarsite de militari,

Anca Jurma - pentru functia de procuror sef al Serviciului de cooperare internationala, de informare si relatii publice, Mariana Iordache pentru sefia Serviciului de studii, resurse umane si perfectionare profesionala,

Violeta Sechely - pentru functia de procuror sef al Serviciului informatiilor clasificate si de centralizare a datelor privind coruptia.

La nivel teritorial, la CSM au fost propusi Marius Sulu, pentru functia de procuror sef al Serviciului Teritorial Brasov, lui Adrian Marius Surdu la Serviciul Teritorial Suceava, Ioan Moldovan la Serviciul Teritorial Oradea, Vlad Vasile Speriusi la Serviciului Timisoara si Marin Sandu Marin pentru functia de procuror sef al Serviciul Teritorial Targu Mures.

Tiberiu Sigheartau este propus pentru functia de procuror sef al Biroului Teritorial Satu Mare din cadrul Serviciului Teritorial Oradea, iar Danut Volintiru pentru functia de procuror sef al Biroului Teritorial Targu Jiu din cadrul Serviciului Teritorial Craiova.

Comunicatul DNA mai arata ca cei 12 procurori si-au depus candidatura impreuna cu un CV si proiectul privind functia pentru care au candidat si ca membrii Colegiului de conducere al Directiei Nationale Anticoruptie au avizat favorabil candidaturile depuse.

Potrivit dispozitiilor art. 55 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, numirea in functiile de procuror sef serviciu si procuror sef birou in cadrul DNA se face pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data, de catre CSM, la propunerea procurorului sef al DNA si, dupa caz, la recomandarea conducerii sectiei unde urmeaza sa fie numit procurorul.

Vasile Doana este unul dintre cei mai cunoscuti procurori dintre cei propusi de Morar. In 2006, el a fost propus de fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei, pentru sefia Sectiei Parchetelor Militare din Parchetul General, dar candidatura sa a fost avizata negativ de CSM si respinsa de presedintele Traian Basescu.

Citește și:
„Cutremur” la Brigada Rutieră a Capitalei. Comisar-șef și un avocat renumit, fost șef al Brigăzii, reținuți de DNA
„Cutremur” la Brigada Rutieră a Capitalei. Comisar-șef și un avocat renumit, fost șef al Brigăzii, reținuți de DNA
Fostul șef al Biroului Accidente Ușoare din cadrul Brigăzii Rutiere a Capitalei, Ion Joe Stoica și fostul șef al Brigăzii Rutiere a Capitalei în anii '90, Ion Șoricică, au fost reținuți...
Pedeapsa primită de o inspectoare antifraudă pentru șpaga de 100.000 de euro. Mita, găsită într-o plasă roz cu Mickey Mouse: ”Şi aşa am picat de fazan”
Pedeapsa primită de o inspectoare antifraudă pentru șpaga de 100.000 de euro. Mita, găsită într-o plasă roz cu Mickey Mouse: ”Şi aşa am picat de fazan”
Georgiana Popa, fost inspector în cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală București, trimisă în judecată pentru trafic de influență, a fost condamnată de Tribunalul București la...