David: Basescu nu a vrut sa discute

Marti, 14 Octombrie 2008, ora 17:15
2199 citiri
David: Basescu nu a vrut sa discute

Ministrul de Interne, Cristian David, a declarat ca acuzatia adusa de presedintele Traian Basescu, ca s-au cheltuit banii pentru prima faza a proiectului de aderare la spatiul Schengen, a regasit-o "intr-un registru politic deghizat in interes national".

El s-a declarat surprins de aceasta acuzatie si a precizat ca a avut o discutie despre acest subiect, in primavara, chiar cu seful statului.

"Azi (marti n.red.) nu a dorit o discutie ci a dorit sa aiba posibilitatea sa dea o declaratie publica, superficiala fara a acorda importanta necesara acestui subiect", a declarat David.

In ceea ce priveste achizitia de autospeciale pentru politie, ministrul de Interne a declarat ca aceasta achizitie se desfasoara in "sistem descentralizat care nu implica o activitate directa a Ministerului de Interne".

"Inspectoratul General al Politiei Romane se ocupa de aceasta actiune. De la inceput am specificat modalitatea in care se face aceasta activitate si am avut retineri in ceea ce priveste preturile care erau in acest contract. In 22 septembrie am dispus corpului de control al ministrului efectuarea unui control in ceea ce priveste aceasta achizitie", a mai precizat ministrul de Interne.

Cristian David a declarat ca este surprinzator faptul ca aceasta discutie despre achizitiile masinilor de politie s-a regasit in afara agendei de discutie a CSAT.

"De la inceputul mandatului meu am avut o atitudine ferma in ceea ce priveste cheltuirea eficienta a fondului public si in ceea ce priveste transparenta, fara a prejudicia imaginea de ansamblu. La bilantul departamentului anticoruptie am anuntat ca este o prioritate pentru mine in 2008 ca toate achizitiile sa se desfasoare in transparenta si cu judicioasa atentie a cheltuirii banului public. Din pacate am fost nevoiti ca la sfarsitul acestei actiuni de control sa trimitem mai departe concluziile anchetei catre institutia competenta sa se ocupe cu asa ceva", a mai spus ministrul de Interne.

Sedinta CSAT de marti a fost suspendata de presedintele Traian Basescu pentru ca materialele privind bugetele institutiilor din Aparare, care trebuiau transmise anticipat de Guvern membrilor CSAT, au fost aduse abia la sedinta.

Seful statului a spus ca in aceste conditii era imposibila aprobarea sumelor pentru bugetele institutiilor din domeniul sigurantei nationale si ca nu a vrut ca CSAT sa fie o institutie care adopta decizii in necunostinta de cauza.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Cristian David, #Traian Basescu, #discutie, #CSAT , #presedinte