De ce a ras Basescu (Opinii)

Sambata, 28 Aprilie 2012, ora 23:50
11194 citiri
De ce a ras Basescu (Opinii)

... doar nu era sa planga! Pentru presedintele Romaniei, viata nu contine decat provocarile pe care le cheama singur. Nu le lasa in voia hazardului, l-ar face nefericit.

Nu e cazul cu patania guvernului-gradinita, care demoleaza perceptia ca un grup de tineri neprihaniti intr-ale politicii dambovitene ar putea reaseza Romania pe drum si deschide calea reabilitarii membrilor Cabinetului Boc.

Traian Basescu nu avea de ce sa-si smulga parul (?) din cap, pentru ca dracul, cu toata drama lui MRU, nu e chiar atat de negru.

Deci in primul rand a ras de propria persoana: tare prost is, am zis acu vreo doua luni ca lui Ponta nu-i da nimeni pe mana o masina de trei metri, daramite Guvernul, decat daca e iresponsabil, prin urmare nu in mandatul meu, l-am facut in toate felurile si uite ca i-am zis "domnule premier desemnat, aveti cuvantul!". Sa-si ia camionul si sa umble sanatos!

In al doilea rand, a ras deoarece stie ce urmeaza. I-a vizualizat pe Victor Ponta si Crin Antonescu stand in creierii noptii cu capetele intre maini, privindu-se ingrijorati: bai, asta ne-a facut!

Si pe urma si-a imaginat cum o sa-l intrebe toata natiunea pe premier de unde are resurse sa mareasca salariul minim cu 26 la suta, sa scada CAS-ul, sa cresca pensiile si salariile la loc, sa reduca TVA la produsele agricole in conditiile pastrarii unui deficit de 3 procente, cum cere FMI.

Prin impozitarea marilor averi si taxarea tranzactiilor financiare, ar putea raspunde Victor Ponta. Doar ca modificarea legislatiei fiscale nu mai e posibila decat prin toamna.

Atunci datorita fondurilor europene? Ar fi ceva, caci asta inseamna locuri de munca, prin urmare salarii. Deci clasa muncitoare readusa la functiunea ei de baza va materializa gandul ambasadorului Mark Gitenstein si va plonja pe piata de capital americana, achizitionand titluri cu maturitate colea si randament maxim, si asa va invata, impreuna cu transparenta in managementul deciziilor, ca nimic nu se pierde, totul sa castiga.

Am niste deja-vu-uri si n-am baut nimic: va rula din nou greaua mostenire. Lucru la care domnul Basescu a cugetat in timp ce-l astepta pe Ponta la usa cu un deget de palinca, sa nu vada natiunea cum ii tremura genunchii.

Incep iar aburelile. Si peste o luna-doua, cand va mai pica vreun pensionar de foame la coada la Finante, stiti cine va fi de vina? V-ati prins ca Boc.

Asa ca realitatea in care ne ostoim interesul pentru politica pentru a o lua de la capat in bucla, sub alte culori, dar cu aceleasi apucaturi, devine a doua noastra natura. Natura moarta cu scantei. Iar PDL a capatat, iata, gratie politicianismului pe care-l desavarsi in viitoarea perioada, o noua sansa. De asta a ras Basescu!

Citeste si:
Mesajul lui Nicolae Ciucă după alegerea noii conduceri a partidului Maiei Sandu: ”Suntem pregătiți să mergem PAS cu PAS alături de voi pe calea europeană a democrației”
Mesajul lui Nicolae Ciucă după alegerea noii conduceri a partidului Maiei Sandu: ”Suntem pregătiți să mergem PAS cu PAS alături de voi pe calea europeană a democrației”
Premierul Nicolae Ciucă l-a felicitat duminică, 15 mai, pe preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, pentru alegerea sa ca lider al Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS)....
Fiul lui Piedone candidează la Primăria Sectorului 5. Mesajul tatălui aflat în închisoare: ”Dumnezeu nu lasă poporul român pe mâna orcilor!”
Fiul lui Piedone candidează la Primăria Sectorului 5. Mesajul tatălui aflat în închisoare: ”Dumnezeu nu lasă poporul român pe mâna orcilor!”
Fostul primar al Sectoarelor 4 și 5, Cristian Popescu Piedone, a postat duminică, 15 mai, un nou mesaj din detenție, după ce mai mulți susținători ai săi au protestat în fața...
Comentarii