De ce dai, domn' presedinte? (Opinii)

Duminica, 13 Martie 2011, ora 20:14
2166 citiri
De ce dai, domn' presedinte? (Opinii)
Foto: roncea.ro

Nu-i greu pentru Traian Basescu sa constate. Lesne, o putem face si noi. Verdictele presedintelui par a fi spuse pentru a ne adanci amarul, pentru a rasuci cutitul in rana deschisa pana cand, lesinati de durere si mirati de agresivitatea cuvintelor, sa strigam disperati cu ultimele resurse fizico-verbale: "de ce dai, ma?"

Nu-i o intrebare nepotrivita. Este o interogatie menita a opri tavalugul acuzator al lui Traian Basescu asupra a tot ceea ce misca in aceasta tara, de la Ministerul de Interne si vami, pana la la drumurile pline de gropi vazute contemplativ din elicopterul prezidential.

Presedintele Romaniei se comporta de parca ar fi fost total absent din viata politico-economica a tarii pe care a promis c-o scapa de sisteme clientelare, ticalosite si cangrenate. E trist sa constatam, dupa aproape 7 ani, ca Traian Basescu se gaseste in acelasi punct al diversiunilor din 2004, al promisiunilor cu teapa, al nimicului. Sa fi fost domnul Basescu absent din Romania?

Uitandu-ne in urma, lucizi si rupti de realitatea politica derutanta, Traian Basescu a fost total rupt de ceea ce a insemnat Romania in acesti 6 si cateva luni. S-a pierdut in lupte sterile, in razboaie mediatice inutile, toate conduse in scopul alimentarii orgoliului personal. Si-a putut hrani orgoliul si mandria, impunandu-se in fata publicului drept Fat-Frumos in lupta cu zmeul, neezitand sa-si arate in fata camerelor mimica ironica la adresa premierului Tariceanu.

Printre geamparale, degustari de whisky in prime time sau ciocniri de pahare cu Gigi Becali, i-a fost greu domnului presedinte sa observe apa minerala care curge pe malul soselei, ca pe harta coruptiei nu-i mai au loc degetele de la o mana sau ca prin vami se joaca sah zi si noapte.

Trezit parca din KO, Traian Basescu a stiut sa accentueze dramatic, la momentul respectiv, cuvantul "recesiune". A ramas insa doar la acest stadiu al pronuntarilor, deoarece alegerile bateau la usa si nu dadea bine sa spui ca tara se afla in criza. Un presedinte care s-a contrazis singur si continua sa fie extrem de imprevizibil.

Cum altfel sa ne explicam indemnul presedintelui din aceste zile, in care Romania se afla pe "lista foametei", catre modernizarea agriculturii. Nu mai departe de anul trecut, acelasi presedinte constata sec ca romanii au uitat sa mai puna mana pe o sapa si nici nu mai stiu cum se arde cuptorul in fundul curtii pentru a coace paine.

Sa se fi gandit domnul Basescu la o modernizare cu sapa, operatiune in cadrul careia sutele de mii de someri sa stea spate-n spate cu cazmaua in mana si sticla de apa in spate?

Chiar si invitatia adresata afaceristilor din zona Golfului Persic, prezenti la un forum pe teme economice in Romania, pare de domeniul irealului sau imposibilului. Or fi ei prieteni cu Romania, iubesc tara in care multi dintre ei si-au desavarsit studiile, insa in afaceri nu exista sentimentalism.

Zona Golfului nu investeste in Romania din cauza fiscalitatii ridicate din tara noastra, in comparatie cu tarile din "patria petrolului", unde firmele nu platesc taxe si impozite. Pana la noi investitii, sa ne multumim cu shaorma si kebabul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Traian Basescu arabi, #Golf investitii Romania, #elicopter Basescu, #reforma Basescu , #presedinte