De ce il vrea Basescu pe Cristi Diaconescu la Cotroceni: Alegerile aduc o armata de nulitati (Video)

Sambata, 19 Iulie 2014, ora 13:45
6529 citiri
De ce il vrea Basescu pe Cristi Diaconescu la Cotroceni: Alegerile aduc o armata de nulitati (Video)
Foto: B1 TV

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a explicat, sambata, la Sinaia, de ce il sustine foarte mult pe Cristian Diaconescu in cursa pentru alegerile prezidentiale.

"Alegerile prezidentiale aduc pe scena politica o armata intreaga de nulitati care cred ca pot fi presedinti ai Romaniei. Nu am sa ii enumar, pentru ca nu vreau sa jignesc pe nimeni azi. Dar vreau sa stiti de ce atunci cand am fost consultat am spus Cristian Diaconescu", a spus Basescu, la Sinaia.

Acesta a amintit ca printre altele, Diaconescu a fost ministru de Externe si ministru al Justitiei si ca acestea sunt atuuri foarte mari.

"Pregatirea lui Cristian Diaconescu este exact pe profilul pe care un presedinte trebuie sa il aiba. Bun cunoscator al detaliilor si, daca vreti, al sensibilitatii politicii externe si un om care chiar fiind intr-un guvern condus de Adrian Nastase a pus bazele la ceea ce astazi este justitia din Romania, o justitie care a progresat enorm", a adaugat seful statului.

Mai mult, spune Basescu, Diaconescu este un om a carui onestitate nu poate fi pusa sub semnul intrebarii.

"Aveti cel mai legitim om la functia de presedinte al Romaniei, un candidat care are in spate un partid destul de mic, dar un partid mic poate sa continua sa creasca si poate sa dea un presedinte mare", a mai spus acesta, amintind ca la fel a fost si PDL-ul atunci cand a obtinut Primaria Capitalei.

Ca sa fie si mai convingator, Traian Basescu a dezvaluit cifrele din sondajele, despre care spune ca nu sunt date publicitatii.

"Ma uitam si la evolutia lui in sondajele care nu se dau publicitatii. A pornit cu 2%, acum doua saptamani avea 7%, iar un sondaj pe care l-am primit ieri (vineri - n.red.) il arata cu 8,5%", a adaugat presedintele Romaniei.

Ce a facut Basescu vineri de teama lui Antonescu

"Diaconescu nu va face compromisuri"

Traian Basescu a mai spus e foarte important ca cel care va ajunge la Palatul Cotroceni sa nu faca compromisuri.

"Cunosc destul de bine cam toti candidatii care vor sa devina presedinti ai Romaniei. Problema este ce tentatii pentru compromis ai dupa ce ajungi la Cotroceni. Diaconescu nu va face compromisuri. A aratat si cand era in PSD ca nu face", a declarat acesta.

Seful statului a adaugat ca pentru un presedinte este foarte usor sa se lase purtat de valul facilitatilor create de guvern, de majoritatile parlamentare, de partide, de trusturile de presa.

"Uitati-va la un trust de presa ostil mie de zece ani. Sa nu credeti ca a fost altceva dorinta de a ma incovoia. De a zice 'Hai, draga turnatorule, sa discutam sa vedem cum facem sa nu ma mai ataci in fiecare zi'. Nu am facut-o, ca am stiut care este costul compromisului. M-ati vazut suspendat de doua ori ca nu am facut compromisuri pe justieie", a precizat Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Basescu Diaconescu alegeri prezidentiale, #Basescu Diaconescu prezidentiale, #Cristian Diaconescu alegeri prezidentiale , #presedinte