De ce renunta Traian Basescu sa deschida portile Cotroceniului pentru romani?

Marti, 01 Iunie 2010, ora 15:10
6292 citiri
De ce renunta Traian Basescu sa deschida portile Cotroceniului pentru romani?

Traian Basescu a renuntat la Ziua Portilor Deschise la Palatului Cotroceni, insa nu se cunoaste motivul pentru acest gest. Analistul Cristian Parvulescu crede ca presedintele nu vrea sa riste o miscare de ostilitate, in timp ce Valeriu Turcan, purtatorul de cuvant al Presedintiei, spune ca Basescu a fost mereu apropiat de cetatenii tarii si ca nu ii este frica de intalnirea cu romanii.

"Articolul din Puterea contine o inventie, si anume ca Ziua Portilor Deschise nu ar mai avea loc in anul 2010. Eu va pot spune ca decizia din acest an a fost aceea de a organiza Ziua Portilor Deschise de hramul Bisericii Cotroceni. Biserica are doua hramuri: Adormirea Maicii Domnilor si Sfintii Serghie si Vah.

Prima varianta ar fi sambata cu 15 august, iar cea de-a doua varianta ar fi saptamana cu 7 octombrie. Repet, Ziua Portilor Deschise va fi organizata in acest an, dar cumulat cu hramul Bisericii Cotroceni, inclusiv pentru reducerea cheltuielilor", a spus Turcan la Realitatea TV.

"Este o noua abordare. In loc sa avem doua evenimente separate, unul in mai iar cel de-al doilea in august sau octombrie, s-a optat pentru a organiza Ziua Portilor Deschise cumulat cu hramul Bisericii Cotroceni. Repet, inclusiv din considerente financiare", a explicat purtatorul de cuvant.

"Presedintele a fost apropiat de romani. Nu asteapta nimeni din partea lui Parvulescu o dovada de analiza. (...) Presedintele nu a ocolit niciunul din punctele care se aflau in programul sau in aceasta perioada", a declarat Turcan, la Realitatea TV.

Dupa ce s-a anuntat ca Traian Basescu renunta la Ziua Portilor Deschise la Palatului Cotroceni, Parvulescu a declarat ca presedintele "nu vrea sa riste o manifestare de ostilitate fata de masurile impopulare care, in mare parte, ii sunt imputabile".

"Sunt socat! Sunt uluit! Cum, campionul transparentei si al popularitatii desavarsite nu oragnizeaza o asemenea manifestare de amploare?! Nu pot sa cred ca e adevarat ceea ce imi spuneti!"", a spus Parvulescu pentru Puterea.

Acesta a mentionat ca Basescu a ales varianta cea mai simpla, si anume aceea de a se intalni cat mai tarziu cu poporul care l-a ales.

"Va amana aceasta manifestare a Zilei Portilor Deschise pentru luna august, cand oamenii nu prea vor fi prin Bucuresti sau chiar anul viitor, cand cei mai multi dintre romani vor fi plecat de mult din tara", a mai spus analistul.

In 2008, Traian Basescu declara ca Ziua Portilor Deschise la Palatul Cotroceni va avea loc in fiecare an pe data de 19 mai.

Citeste si:
Nicușor Dan îl contrazice pe ministrul Transporturilor: ”Metroul nu este subvenționat de alte localități din țară”
Nicușor Dan îl contrazice pe ministrul Transporturilor: ”Metroul nu este subvenționat de alte localități din țară”
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, l-a contrazis luni, 8 august, pe ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a declarat că localităţi din România subvenţionează metroul din...
Rotativa de premier. Ce șanse sunt ca Ciolacu să rămână pe tușă: "Se testează apele și în rândurile pesediștilor"
Rotativa de premier. Ce șanse sunt ca Ciolacu să rămână pe tușă: "Se testează apele și în rândurile pesediștilor"
În plin scandal cu UDMR-ul privind declarațiile lui Viktor Orban, PNL și PSD reaprind discuția privind rotativa scaunului de premier care ar trebui să ajungă la social-democrați. Liderul...
Comentarii
constantin_ion007
rank 5
EROARE DOMNUL TURCAN A REFORMULAT SI IN INCHEIERE A SPUS "BINE ATI VENIT LA ZIUA NATIONALA A PORTILOR INCHISE" ASTA PENTRU CA PALATUL COTROCENI A FOST SANTIONAT DE FRF CU 5 ANI DE SUSPENDARE ...
surianu
rank 5
Ziua portilor inchise - anul portilor ferecate - inca 4 ani (teoretic) de dictachior