De la cititori: Tara arde, domnule presedinte!

Luni, 14 Iunie 2010, ora 16:10
1889 citiri
De la cititori: Tara arde, domnule presedinte!

Arde tarana si ard pasii celor s-au ridicat din ea. E prea cumplita arsita asta! Gaturile dobitoacelor si gurile noastre se usuca in asteptarea unor zile mai racoroase ... Apa e clocotita. Nu mai avem cismele in mahalale si panza freatica da semne de neputinta. Seaca raurile si se usuca pomii, domnule presedinte!

Stejarii care ne racoreau se pierd in vantul asta aducator de saracie. Nu mai ai unde sa te ascunzi de caldura, nu mai e umbra, domnule presedinte! Cineva a furat umbra, a confiscat-o. Nu mai exista. Nu mai ai unde sa te racoresti, cand te sufoci. Marii copaci au fost exilati si pepinierele otravite. S-au dezvoltat intinderi uriase de ciulini, care zgaraie obrazul tarii si-i schimonosesc chipul. Ciuperci mutante au secatuit organismele vii, s-au imbuibat din acumularile lor si acum sfideaza ratiunea normalului, fortandu-le la degenerare.

Graul si mamaliga celor de maine stau sa explodeze in acest cuptor. Aerul a devenit irespirabil, caldaramul incins iuteste pasii cautatorilor de sperante catre nicaieri. Ne pleaca viitorul, de atata uscaciune, si se ascunde trecutul. Ne este rusine sa ne mai uitam in oglinda, avem fetele schimonosite de atata asteptare.

Nu mai stim cine suntem si daca ne indreptam undeva. Ne balacim intr-un namol care, in nici un caz, nu ascunde diamante. Incet, dar sigur, ne vom dezumaniza si vom deveni canibali.

Nu mai avem somn, noptile sunt prea negre si ne este frica sa adormim, sa nu ne trezim intr-o dimineata fara roua, fara verde si fara orizontul asteptarilor si sperantelor noastre. Ne este lehamite de ceea ce ne chinuie retina. Ne-am saturat de gangaveli si minciuni, de spumele retoricii ipocrite care se scurg in valuri pe usile si ferestrele cladirilor care-i adapostesc pe "alesii neamului".

Nu mai exista bun simt, decenta, moralitate, cuvant, onoare, ierarhie, munca, merite, dreptate, normalitate, curatenie, frumusete, zambete, incredere, speranta, condescendenta, recunoastere, loialitate, patriotism, sentimentul apartenentei la un neam, o tara, o istorie ...

Exista, in schimb, nesimtire, uratenie, mizerie, coruptie, lasitate, tradare, hotie, batjocura, minciuna, munca la negru, economie subterana infloritoare, contrabanda cu tigari, trafic cu arme, droguri si fiinte umane, nesiguranta zilei de maine, sentimentul inutilitatii invatarii, performantei si muncii ...

Trupul tarii este muribund iar soarele acesta nu purifica, mumifica. Doar serpii o duc bine. Totul este desertic si arde. Reptilele, in schimb, se lafaie pe stancile lasate fara stapan.

Miroase a saracie si a pierzanie, domnule presedinte! Miroase a 1907! Pute a fanarioti!

Aduceti ploaia, domnule presedinte!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#mesaj presedinte, #masuri austeritate Guvern, #reduceri salarii Guvern , #presedinte
Comentarii
V
Vuvuzela
rank 1
Au dreptate razesii romani......
I
I.E.Feher
rank 1
Apocalypse Now...dara acela macar era si este un film excelent