Denunt penal pe numele lui Traian Basescu: 175 de parlamentari l-au semnat

Joi, 17 Aprilie 2014, ora 14:38
6595 citiri
Denunt penal pe numele lui Traian Basescu: 175 de parlamentari l-au semnat

Un denunt penal impotriva lui Traian Basescu a fost semnat de parlamentari la initiativa premierului Victor Ponta.

El a fost semnat de 175 de parlamentari, primul pe lista fiind premierul Victor Ponta, transmite Romania TV. Acesta va fi anexat plangerii depuse miercuri de senatorul Gabriela Firea la Parchet. Potrivit sursei citate, denuntul a fost trimis la Parchet prin posta militara.

"Din punct de vedere strict juridic, acest denunt are o soarta separata, in sensul ca si in conditiile in care dosarele se vor conexa, solutia trebuie sa priveasca si acest denunt, valoarea nu este simbolica.

Mai departe urmeaza audierea partilor, pe de-o parte partea vatamata, pe de alta parte denuntatorul si faptuitorii", a explicat Lucian Bolcas, avocatul Gabrielei Firea.

Firea vs. Basescu: Plangerea penala e redactata si va fi depusa la Parchet

Denuntul facut de parlamentari pe numele lui Traian Basescu este pentru santaj.

Parlamentarii solicita trimiterea in judecata a presedintelui

"Consideram ca numitul Basescu Traian, care ocupa functia de Presedinte al Romaniei, se bucura numai de imunitatea prev. art. 84 alin 2 din Constitutia Romaniei, care nu il ocroteste in ceea ce priveste viata si afacerile sale private conform principiului egalitatii in fata legii prev. de art. 16 alin 1 din Constitutie, el neputandu-se situa mai presus de lege conform alin 2 al aceluiasi text de lege.

Pentru aceste considerente solicitam cercetarea si trimiterea in judecata a numitului Basescu Traian", se arata in documentul trimis de demnitari la Parchet, potrivit Digi 24.

Gabriela Firea, in lacrimi la Parchet: M-am gandit mult, l-am iertat pe Traian Basescu

Miercuri, senatorul Gabriela Firea a mers la Parchet insotita de avocatul sau, acolo unde a stat circa 10 minute si a depus plangerea impotriva presedintelui. Documentul depus de aceasta vizeaza infractiunile de amenintare si santaj.

Pe scarile Parchetului, aceasta le-a spus jurnalistilor ca "din punct de vedere uman", l-a iertat pe presedinte, dar ca a depus plangere din datoria pe care o are, aceea de a apara onoarea institutiei pe care o reprezinta.

Gabriela Firea a facut plangere pe numele presedintelui din cauza declaratiilor pe care acesta le-a facut in legatura cu ea la o emisiune de la Realitatea Tv, cand a declarat ca "ar face mai bine sa stea in banca ei si sa se preocupe de ce se intampla in 'mosia' sotului ei, ca s-ar putea sa nu-l mai gaseasca intr-o zi acasa".

I.S.

Citeste si:
Dragnea critică PSD: ”Tu demiţi Guvernul şi tu spui că nu vrei să îţi asumi guvernarea? În politică îţi mai asumi şi costul electoral ”
Dragnea critică PSD: ”Tu demiţi Guvernul şi tu spui că nu vrei să îţi asumi guvernarea? În politică îţi mai asumi şi costul electoral ”
Liviu Dragnea consideră că, în cazul în care PSD a demis Guvernul, trebuia să îşi asume guvernarea, precizând că probabil s-a temut să facă acest lucru deoarece vine iarna, menţionând...
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Conducerea USR aprobă duminică programul de guvernare şi lista membrilor Cabinetului Cioloş. Printre variantele de lucru discutate în şedinţa Biroului Naţional al partidului se numără Dan...
Sursa: Ziare.com